קומוניסים כתב:
תודה חזוקה ובהצלחה לך!
אז בעצם זה נכון שחובה תואר ראשון כדי ללמוד שמאות?
אגב, אני גם מתרשם שיש ברשת סוג של תעמולה סמויה וגלויה שנועדה להרחיק אנשים מהמקצוע. מובן שהדבר האחרון שהקיימים רוצים זה שהשוק יוצף.
ממש לא בא לי ללמוד לתואר.
ואם מחייבים סתם תואר כלשהוא, והתואר הוא רק אמצעי בדרך לשמאות, לא עדיף כבר ללמוד תואר שנחשב קל יחסית?
פה הבעיה, שאם תעשה תואר קל מידי כמו ניהול/מנהל עסקים/תקשורת/מדעי המדינה (טוב קושי זה אינדיבידואלי, הכוונה לפחות מתמטיקה וסיבוכים), טוענים שלא יסתכלו על זה בעין יפה.
סטטיסטית, השמאים שיותר מצליחים בתחום, זה שמאים בעלי ערך מוסף.
שמאים שהם עורכי-דין, שמאים שהם מהנדסי בניין, שמאים שהם כלכלנים.
אם תשאל אותי? לך על הנדסת בניין/אדריכלות. זה מתלבש על זה בובה, כמות התיקים שתוכל לטפל בהם היא עצומה, תוכל גם לעשות המון פרויקטים ודברים בעצמך.
יש המון מהנדסים ואדריכלים שעושים שמאות מתישהו במהלך הקריירה וזה עוזר להם מאוד.
בנוסף, יש עורכי דין שלמשל מתעסקים בתיקים מסוימים כמו חריגות בניה ודברים משפטיים, הם יעדיפו שמאי שהוא גם עורך דין או שמאי שהוא גם מהנדס בניין.
אני חושב בכלל שזה לא באמת משנה מה הבנאדם למד, ובסופו של דבר יכול להיות שמאי שהוא מהנדס בנין ואין לו שמץ של מושג בתחום לעומת שמאי שסיים תואר בפסיכולוגיה, זה הכל תלוי בבן-אדם, העניין הוא מה מסתכלים בשוק.
כמובן שאחרי שאתה שמאי מוכר, לא מענין אף אחד בתכל'ס מה למדת.
זה בדיוק אגב כמו מתכנתים שעשו קורס בג'ון ברייס או לא עשו קורס באף מקום ופשוט עשו דברים בבית, לעומת מתכנתים שהוציאו תואר במדעי המחשב ואין להם שמץ של פרקטיקה ומושג.
זאת האמת לעומת מה שהולך בחוץ.
שתדע גם שכמות השמאים עלתה דרסטית והכפילה את עצמה בשנים האחרונות. המון אנשים מסתערים על המקצוע, וזה מפחיד ללמוד כזה דבר ואחרי 7 שנים כולל סטאז' והכל למצוא את עצמך עם 4,000 שקל בחודש.
שוב, גם אני מאוד בהתלבטויות לגבי התחום, אם שמעת משהו שונה ממה שכתבתי אשמח לשמוע.