תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 15:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
סליחה על ההתערבות, אבל גוף לאומני (ציוני) ומיליטריסטי הוא בהגדרה לא שמאל.
(מסכים איתך שלשמאל אסור להתנכר מסקטורים גדולים באוכלוסייה, בטח לא מכאלה שקופחו בשיטתיות במשך עשורים)

1. אתה מגדיר את אובמה כשמאלני?
2. מה זה שמאל? האם שמאל הוא בהגדרה לא פטריוטי? אם כן, למה מלכתחילה להקים מחנה פוליטי שמתנגד לרעיון של מדינה (שבה יש מחנות פוליטים)? זה לא בבחינת טובל ושרץ בידו? אם הוא כן פטריוטי, האם צבא הוא לא חלק אינטרגלי מהמדינה ונועד להגן עליה בשעות חירום?

3. ושאלה יותר חשובה, שמתקשרת לשאלה הראשונה, האם כל הפוליטיקה והגדרותיה לא הוקמה על טהרת הכלכלה? אם כן, איך אפשר להתייחס למאפיינים לאומיים\דתיים כבסיס למחנה פוליטי מסויים?

1. אני לא מומחה לאובמה ולא לאמריקה, אבל נראה לי שלא כל כך. מה הוא עשה שהופך אותו לכזה שמאלן גדול?
יכול להיות שיחסית לנשיאים אמריקאיים הוא יותר שמאלני או יותר ליברל, ואין ספק שפה ושם הוא מגייס רטוריקה שמאלנית לעילא ולעילא, אבל בגדול נראה לי שלא כל כך.
2. כמו שכבר אמרו, נראה שאתה לא סגור על מה זה פטריוטיות, ובפרט על ההבדל בינה לבין לאומנות (ולמרבה הצער, מה שמכונה היום "ציונות" קרוב יותר לשנייה).
3. לא בדיוק. המינוח המקורי התייחס לשמרנים (ימין) לעומת מהפכנים (שמאל), ומשם השימוש בו התרחב על דרך ההשאלה.
אבל אם התכוונת לומר שצמצום המרחב הפוליטי הרב-ממדי לדיכוטומיה "ימין\שמאל" מרדד את השיח, הופך אותו לחד-ממדי, ומקשה על הבנה הדדית, על חדשנות פוליטית ואפילו על חשיבה עצמאית - אני מסכים איתך.

1. בוא נמקד את השאלה. אובמה קפיטליסט, האם הוא שמאלני?
3. השאלה שלי היא האם כשהפוליטיקה המודרנית הוקמה, היא נועדה להתעסק בשאלות לאום, דת ומלחמה או בדרך ניהול המשאבים והכספים במדינה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
סליחה על ההתערבות, אבל גוף לאומני (ציוני) ומיליטריסטי הוא בהגדרה לא שמאל.
(מסכים איתך שלשמאל אסור להתנכר מסקטורים גדולים באוכלוסייה, בטח לא מכאלה שקופחו בשיטתיות במשך עשורים)

1. אתה מגדיר את אובמה כשמאלני?
2. מה זה שמאל? האם שמאל הוא בהגדרה לא פטריוטי? אם כן, למה מלכתחילה להקים מחנה פוליטי שמתנגד לרעיון של מדינה (שבה יש מחנות פוליטים)? זה לא בבחינת טובל ושרץ בידו? אם הוא כן פטריוטי, האם צבא הוא לא חלק אינטרגלי מהמדינה ונועד להגן עליה בשעות חירום?

3. ושאלה יותר חשובה, שמתקשרת לשאלה הראשונה, האם כל הפוליטיקה והגדרותיה לא הוקמה על טהרת הכלכלה? אם כן, איך אפשר להתייחס למאפיינים לאומיים\דתיים כבסיס למחנה פוליטי מסויים?

1. אני לא מומחה לאובמה ולא לאמריקה, אבל נראה לי שלא כל כך. מה הוא עשה שהופך אותו לכזה שמאלן גדול?
יכול להיות שיחסית לנשיאים אמריקאיים הוא יותר שמאלני או יותר ליברל, ואין ספק שפה ושם הוא מגייס רטוריקה שמאלנית לעילא ולעילא, אבל בגדול נראה לי שלא כל כך.
2. כמו שכבר אמרו, נראה שאתה לא סגור על מה זה פטריוטיות, ובפרט על ההבדל בינה לבין לאומנות (ולמרבה הצער, מה שמכונה היום "ציונות" קרוב יותר לשנייה).
3. לא בדיוק. המינוח המקורי התייחס לשמרנים (ימין) לעומת מהפכנים (שמאל), ומשם השימוש בו התרחב על דרך ההשאלה.
אבל אם התכוונת לומר שצמצום המרחב הפוליטי הרב-ממדי לדיכוטומיה "ימין\שמאל" מרדד את השיח, הופך אותו לחד-ממדי, ומקשה על הבנה הדדית, על חדשנות פוליטית ואפילו על חשיבה עצמאית - אני מסכים איתך.

1. בוא נמקד את השאלה. אובמה קפיטליסט, האם הוא שמאלני?
3. השאלה שלי היא האם כשהפוליטיקה המודרנית הוקמה, היא נועדה להתעסק בשאלות לאום, דת ומלחמה או בדרך ניהול המשאבים והכספים במדינה?

1. אפשר להיות קפיטליסט שמאלני. למען האמת אין ממש בעיה עם זה. אני לא בטוח שאובמה כזה.
3. נתחיל מזה שברמת העיקרון אי אפשר להפריד בין השאלות האלה, וגם אם אפשר לחלק את כל השאלות האלה לשני תחומים נפרדים אין סיבה לבחור דווקא את החלוקה השרירותית שבחרת.
וברמה יותר פרטנית ועובדתית - ראשית כשהמציאו את המושגים האלה טרם המציאו את המושגים של "לאום" ו"מדינה" כמו שאנחנו מכירים אותם, ובכל מקרה השאלות היו אחרות לגמרי (ועסקו בחלוקת הכוח במדינה בין האצולה לבין הבורגנות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:47 
סמל אישי של המשתמש
אשמח אם תסביר לי למה לדעתך אפשר להיות שמאלני קפיטליסט, אבל לא שמאלני ציוני\מיליטריסטי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אשמח אם תסביר לי למה לדעתך אפשר להיות שמאלני קפיטליסט, אבל לא שמאלני ציוני\מיליטריסטי.

קפיטליסט אפשר בלי בעיה, כי יש הרבה סוגים, פרשנויות וגוונים של קפיטליזם, חלקם נוחים לשמאלנים.
ציוני אני לא בדיוק יודע מה זה, אבל השימוש הרווח די קרוב ל"לאומן יהודי שמאמין בפריביליגיות ליהודים במדינת ישראל" וזה די סותר את ההגדרה של שמאל.
לגבי מיליטריזם - שמאל יכול להיות מיליטנטי, כוחני, אלים ואפילו להשתמש בכוח צבאי, אבל אם אתה מקדש את הצבא, מעמיד אותו מעל החברה האזרחית וכו' וכו' (מה שנקרא להיות מיליטריסט), אז אתה לא שמאלן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:55 
סמל אישי של המשתמש
לדעתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
kobster כתב:

אין מה לפתח תקווה שמשהו יקרה כי הוא לא. המצב ילך וידרדר עד לפיצוץ הבלתי נמנע.

אתה לא זה שבכל בחירות מתווכח עם כולם למה הפעם זה כן יקרה?

בוא נדייק. אני טענתי בבחירות האחרונות שזו ההזדמנות האחרונה להציל משהו מהמדינה הזו לפני שהעסק מתחרבש סופית ושאלה לא בחירות של אידאולוגיה כי ראש הממשלה הנבחר לא נבחר על בסיס אידאולוגיה אלא על בסיס הפחדה ושיסוי.
בשתי מערכות הבחירות האחרונות הליכוד לא טרח אפילו לפרסם מצע, בניגוד למפלגת העבודה עם מצע של 64 עמודים בבחירות 2013 (כולל תוכנית כלכלית מאוד מפורטת) ומצע של 28 עמודים בבחירות האחרונות, שבסופו של דבר לא הזיזו לאף אחד. ברגע שקיבעת ששמאל = אויב נגמר הסיפור. וזה לא הולך להשתנות בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:59 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
לדעתך.

דעתי, כפי שכתבתי, היא שחלוקת הכוחות הפוליטיים השונים ל"שמאל או ימין" מסרסת את האפשרות לדיון אינטיליגנטי.
אבל אם כבר משתמשים בקלישאות כמו שמאל\ימין במקום לדון בדברים לגופם, אז אני מנסה לקדם את הקלישאות שלי.
כמו כן אם יש לך משהו ממשי לתרום לדיון (כמו דיעה שונה משלי), תרגיש חופשי.
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
הדיעה שלי היא המשפט הראשון שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

קפיטליסט אפשר בלי בעיה, כי יש הרבה סוגים, פרשנויות וגוונים של קפיטליזם, חלקם נוחים לשמאלנים.
ציוני אני לא בדיוק יודע מה זה, אבל השימוש הרווח די קרוב ל"לאומן יהודי שמאמין בפריביליגיות ליהודים במדינת ישראל" וזה די סותר את ההגדרה של שמאל.
לגבי מיליטריזם - שמאל יכול להיות מיליטנטי, כוחני, אלים ואפילו להשתמש בכוח צבאי, אבל אם אתה מקדש את הצבא, מעמיד אותו מעל החברה האזרחית וכו' וכו' (מה שנקרא להיות מיליטריסט), אז אתה לא שמאלן.

אני מבולבל.
1. יכול להיות שמאל אמיתי שתומך בצמצום ההתערבות של המדינה בכלכלה? יכול להיות שמאל אמיתי שהמדיניות הכלכלית שלו היא החזק שורד, ולא מפנה משאבים נרחבים על מנת ליצור שיוויון כלכלי בין האזרחים?
2. למה הלכת על ההגדרה הקיצונית של ציונות? אם ציוני זה מי שתומך ביישות מדינית שתהווה בית עצמאי ללאום היהודי? כלומר, ציונות שנותנת לכל יהודי לעלות לא"י ודואגת לאינטרסים יהודים בחו"ל, בד בבד עם מתן זכויות מלאות לאזרחיה הלא יהודים (ואפילו אי שליטה על עם אחר). זה לא יכול להסתדר עם שמאל?
3. אנחנו די מסכימים בסוגיה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 22:05 
לא אתה המבולבל פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני מבולבל.
1. יכול להיות שמאל אמיתי שתומך בצמצום ההתערבות של המדינה בכלכלה? יכול להיות שמאל אמיתי שהמדיניות הכלכלית שלו היא החזק שורד, ולא מפנה משאבים נרחבים על מנת ליצור שיוויון כלכלי בין האזרחים?
2. למה הלכת על ההגדרה הקיצונית של ציונות? אם ציוני זה מי שתומך ביישות מדינית שתהווה בית עצמאי ללאום היהודי? כלומר, ציונות שנותנת לכל יהודי לעלות לא"י ודואגת לאינטרסים יהודים בחו"ל, בד בבד עם מתן זכויות מלאות לאזרחיה הלא יהודים (ואפילו אי שליטה על עם אחר). זה לא יכול להסתדר עם שמאל?

1. כאמור יש הרבה סוגים של קפיטליזם. אתה מתאר סוג מסוים שבעצם נקרא נאו-ליברליזם והוא אכן גרסה ימנית במיוחד של קפיטליזם.
2. לא הלכתי על ההגדרה הקיצונית, הלכתי על ההגדרה המקובלת בישראל, אם כי כתבתי אותה בניסוח מפורש מהמקובל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 02:47 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני מבולבל.

1) קיימת האפשרות שלכולם יסופק מינימום הכרחי של מגורים, ביגוד, חינוך והשכלה ועדיין מי שמצליח להרוויח יותר יחיה ברמה יותר גבוהה מהמינימום ההכרחי הזה.
זה קפיטליזם כי כל אחד יכול להרוויח בהתאם למאמץ שלו ועדיין כולם מקבלים תנאי פתיחה מינימליים להצלחה כמו בסוציאליזם.
2) מה אתה מגדיר ציונות? אם הציונות היא תמיכה בבית לאומי ליהודים בארץ ישראל תוך כדי מתן זכויות שוות למי שלא יהודי (כולל אי שליטה על עם אחר) אז לא נראה לי שיש סמולני מניף דגלי אש"ף בפורום או מחוץ לו שלא עולה על הגדרה של ציוני.
למעשה לפי ההגדרה הזאת הסמולנים מניפי דגלי אש"ף הם הציונים האמיתיים. כמובן שבמבחן עם ישראל מי שאתה מגדיר כציוני בדרך הזאת הם אנטי ציונים עוכרי ישראל, בוגדים וגיס חמישי, והציונים הם יותר ההגדרה שטקנובוי נתן פה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 05:17 
אופיסר, אנלוגיה שתבין:
הטהרנות של רבי טקנו בבואו לקבוע מיהו שמאלני גדולה מטהרנותם של גדולי הרבנים החרדיים בבואם לקבוע מיהו יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אופיסר, אנלוגיה שתבין:
הטהרנות של רבי טקנו בבואו לקבוע מיהו שמאלני גדולה מטהרנותם של גדולי הרבנים החרדיים בבואם לקבוע מיהו יהודי.

20, נראה לי שלא עקבת אחרי את הדיון פה.
המצב הוא בדיוק ההיפך ממה שאתה מתאר - אופיסר צייר תמונה צרה וחד-ממדית של השמאל, ואני ניסיתי להרחיב אותה, ולטעון ש"השמאל" הוא רב-ממדי, לא אחיד וכו' וכו'.
אם נמשיך עם המטאפורה שלך, מה שקרה פה זה בערך ככה: אופיסר טען שיש רק יהדות אחת והיא היהדות של ישיבת תלודות אהרון (סתם דוגמה). אני לעומתו טענתי שליהדות פנים רבות, ואז הוא שאל אותי איך יכול להיות שיש יהודים שנוסעים בשבת (שמאלנים קפיטליסטיים) והסברתי לו, ואז הוא שאל איך זה יכול להיות שאין גבולות והאם יכול להיות שמישהו שזובח זבחים לזאוס (מיליטריסט) הוא יהודי, והסברתי למה זה בעייתי.
אני מצטער על האנלוגיה הבינונית, אבל הנמשל אמור להיות מובן - אופיסר צייר תמונה חד-ממדית ומאוד ברורה, ואני ניסיתי לעדן אותה ולצייר תמונה רב-מימדית, מורכבת ומטושטשת (לצערי, ככה נראית המציאות).
אני יודע שזה לא קל כמו השחור\לבן שאופיסר הציע, אבל זה מה יש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 10:45 
ממליץ ביותר לכל מי שמתעניין בשמאל לא סוציאליסטי להכנס לעמוד "בעד: תנועה פוליטית לשלום וחופש" בפייסבוק.
לצערי משיקולים טכניים נבצר ממני להשתתף בדיון כרגע.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אני עדיין מתקשה להבין איך העדפת חירות על פני שיוויון כלכלי יכול להיחשב כשמאל טהור. את הטענה על המיליטריזם אני מבין.
ואני לא מנסה לצייר שמאל חד מימדי, להיפך, אני טוען שגם ציוני וגם ביטחוניסט יכולים להיחשב כשמאל טהור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2016, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. אני עדיין מתקשה להבין איך העדפת חירות על פני שיוויון כלכלי יכול להיחשב כשמאל טהור. את הטענה על המיליטריזם אני מבין.
2. ואני לא מנסה לצייר שמאל חד מימדי, להיפך, אני טוען שגם ציוני וגם ביטחוניסט יכולים להיחשב כשמאל טהור.

1. היות ו"השוויון הכלכלי" שאתה מדבר עליו הוא רק אמצעי להשגת חירות מקסימלית, אני לא רואה בעיה גדולה מדי.
2. מה זה "בטחוניסט"? אחד שחושב שאפשר לפתור סכסוכים רק בכוח הנשק או שמישהו מעדיף לפתור את הבעיות שלו עם סביבתו בכוח הנשק, משהו כזה? איך זה בדיוק שמאל?
לגבי "ציוני" כבר הסברתי איפה הבעיה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2016, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
חבר הכנסת אחמד עודה שמקבל משכורת מכנסת ישראל החליט לפנות לאו"ם באמצעות המשלחת הפלשתינאית ולהתלונן על קיפוח המיעוט הערבי מאז קום המדינה. האו"ם הפתיע ודחה את הפנייה.

בזמנו כתבו כאן כמה" חשבי קולות ומנדטים" שהאמינו שתקום ממשלת שמאל המבוססת גם על תמיכתו של הח"כ המתון אחמד עודה שמתנהל כגיס חמישי קלאסי.

ניראה לי שהגייס החמישי אינו תורם לכך שהשמאל הציוני יחזור אי פעם לשילטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 09 יוני 2016, 20:27 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי חולצה אפורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2016, 20:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
חבר הכנסת אחמד עודה שמקבל משכורת מכנסת ישראל

מרגש
במקום מי הוא נכנס לכנסת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2016, 20:38 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
אדום אופטימי כתב:

מרגש
במקום מי הוא נכנס לכנסת?

כנראה במקום אחד מהשניים שבאיברים שלהם השתמשו כדי ליצור אותו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2016, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
אדום אופטימי כתב:

מרגש
במקום מי הוא נכנס לכנסת?

כנראה במקום אחד מהשניים שבאיברים שלהם השתמשו כדי ליצור אותו.

לא יפה לצחוק על טעויות פרוידיאניות של המשתמש אדום אופטימי (עריכה: כמובן שאדום ולא אדולף, גם למחשב שלי יש אוטוקורקט סלקטיבי).
בכל זאת בן אדם מבוגר כבר.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 15:03 
וידאו מעניין של התנועה להצלת ירושלים היהודית על הסיכוי שבירושלים יהיה ראש עיר ערבי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4816037,00.html

קצת על התנועה - השם שלה נשמע כמו גרסא משודרגת של בנצי גופשטיין, אבל היא למעשה מורכבת מאנשי שמאל מובהקים: עמי איילון, אורני פטרושקה, עמירם לוין, נסים זוילי, חגי מירום, אלון פנקס ועוד
הרעיון הוא להשתמש בכלי הנשק של הימין - להפחיד, פטריוטיות, להציל, יהודים וכו' כדי להגיע להפרדה חד צדדית
הצעד הראשון הוא בירושלים כסיפתח למהלך חד צדדי רחב יותר למנוע מדינה דו לאומית וקץ הציונות

אני מניח שמה שמופיע כיום כרמיזות להאשמת נתניהו בהפקרת ירושלים, יהפוך בהמשך לטרמינולוגיה דומה לימין

חייב להגיד שהביצוע גרם לי לנוע באי נוחות בכסא...הרבה שאלות לגבי איך מיישבים את זה עם התייחסות שוויונית לאזרחי ישראל הערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
וידאו מעניין של התנועה להצלת ירושלים היהודית על הסיכוי שבירושלים יהיה ראש עיר ערבי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4816037,00.html

קצת על התנועה - השם שלה נשמע כמו גרסא משודרגת של בנצי גופשטיין, אבל היא למעשה מורכבת מאנשי שמאל מובהקים: עמי איילון, אורני פטרושקה, עמירם לוין, נסים זוילי, חגי מירום, אלון פנקס ועוד
הרעיון הוא להשתמש בכלי הנשק של הימין - להפחיד, פטריוטיות, להציל, יהודים וכו' כדי להגיע להפרדה חד צדדית
הצעד הראשון הוא בירושלים כסיפתח למהלך חד צדדי רחב יותר למנוע מדינה דו לאומית וקץ הציונות

אני מניח שמה שמופיע כיום כרמיזות להאשמת נתניהו בהפקרת ירושלים, יהפוך בהמשך לטרמינולוגיה דומה לימין

חייב להגיד שהביצוע גרם לי לנוע באי נוחות בכסא...הרבה שאלות לגבי איך מיישבים את זה עם התייחסות שוויונית לאזרחי ישראל הערבים.

דומני שזה עוד מהלך מבריק של חיים רמון

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
הערבים נוהרים לקלפיות המוניציפליות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
מהלך מבורך מאוד של אנשים שבחלקם אנשים טובים וראויים.
מקווה מאוד שלא ישתפו בהמשך פעולה עם מפלגות השמאל הישראלי ובמיוחד לא עם המפלגה הערבית המאוחדת גם אם הן תתמוכנה במהלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 17:54 
"אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
מהלך מבורך מאוד של אנשים שבחלקם אנשים טובים וראויים.
מקווה מאוד שלא ישתפו בהמשך פעולה עם מפלגות השמאל הישראלי ובמיוחד לא עם המפלגה הערבית המאוחדת גם אם הן תתמוכנה במהלך.

האם אפשר לומר שאתה מוכן לסנדל מהלך פוליטי שבעיניך ראוי, רק בגלל שהוא דורש שיתוף פעולה עם הערבים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
"אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה"

אפילו אנחנו יכולים להגיע להסכמה לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2016, 20:45 
סמל אישי של המשתמש
חיים רמון עומד בראש גוף שאמור להציל משהו מהרס מוחלט ואולי בסוגריים לתת לו מקפצה חזרה לפוליטיקה. ללא ספק אפשר להיות רגועים בידיעה שזה הולך להסתיים בצורה חיובית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: