Karl Marx כתב:
בניגוד להרבה אוהדים של הפועל, אני לא מסוגל לשנוא אותם. במשך שנים ארוכות הם אכן היו באותה הסירה איתנו, סובלים מאותה הגמוניה צהובה ומושחתת, וכן, היתה שם נשמה אמיתית: עדי גורדון, פפי ואחרים.
אפילו הקהל שלהם התבגר, ובדיוק כפי שזה קרה אצלנו, זה התחיל עם הקמה של קבוצת אוהדים (במקרה שלהם - הפועל קטמון). משם נולדה ״בריגדה מלחה״ שהיא בית לכמה אנשים נפלאים שועשים דברים אמיצים מאוד במישור הפוליטי בעיר קשה פי כמה מתל-אביב.
עדיין, בניגוד להתפתחות של הקהל, המועדון עצמו איבד את הזהות שלו לחלוטין. הכינוי ״מכבי ב׳״ אולי מוגזם קצת, אבל בירושלים בחרו ללכת בדרכי הצהובים ולחבור להם בדרך להצלחה, במקום להמשיך ולהוות הגמוניה. בכך השאירו את הפועל תל-אביב לבד במערכה באיגוד הכדורסל.
התוצאה של זה נראית היטב על המגרש. אותו שופט שהיה אחראי לגניבת המשחק הראשון בסדרה והענקתו לירושלים, שרק אתמול שלוש פעמים לעבירות שלא היו - רחוקות מהסל - בשתי הדקות האחרונות נגד הפועל, והעניק לירושלים 5 נקודות מאני-טיים. זה חלק מהפריבילגיה של ללכת עם ולא נגד.
אז ירושלים היא כבר לא הפועל. היא עוד לא מכבי, אבל היא בטח לא הפועל.
תשאלו מה זה הפועל?
הפועל זה להקים קבוצה מאפס, לעלות איתה כל הדרך בחזרה לטופ בלי טובות על השולחן, לדבוק בניהול דמוקרטי ושקיף של אוהדים ובבעלות שלהם ולא של איזה אוליגרך תורן, רוסי או ישראלי. הפועל זה להביא זרים ושחקנים בינוניים על הניר למליון אחוז מחויבות, במקום להסתער על השאריות של מכבי.
אז אנחנו הפועל. ואתם? אתם התאהבתם בהצלחה ואיבדתם את הדרך.
אם הפועל זה להביא שחקנים בינוניים אז גם אני לא הפועל. ואם הפועל זה להיות עני אז גם אני לא הפועל.
הפועל זה מועדון ענק שצריך להביא שחקנים מצוינים ולזכות באליפות ןאם דרוש בשביל זה אוליגרך שיהיה אוליגרך