תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 20:47

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
האמת היא ש"אורנה" הרגיש שהוא ישב יותר מדי מול המחשב אמש והתעסק בשטויות ובמשחק כדורגל טיפשי, לכן העדיף להימנע מלהתקרב לרשת היום ובמקום זה לעשות דברים יותר מועילים, עמכם הסליחה
האמת היא שכבר כתבתי פה שזה אשכול על בחירות ועדיף למצוא אשכול אחר להתעלק עליו, כמו כן ציינתי שבהנף מקלדת יוכל כל אחד למצוא כמה הוכחות שהוא רק רוצה
חוץ מזה שלאור הניסיון שלי עם אותו מקרה של יוסי שריד (אגב זו ממש לא אחת מאותן הוכחות לוגיות עליהן דיברתי), בו טענו שזו פסיכולוגיה וחלום ומה לא, הבנתי שמי שלא ירצה לראות, פשוט לא יראה כך שכל מאמץ לא שווה. וכן, החתול, לאור הניסיון המר זה ממש לא יעזור לצערי

אורנל'ה לא מסכים איתך בנושא קיומו או אי קיומו של אלוהי היהודים , ובכל זאת :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
האמת היא ש"אורנה" הרגיש שהוא ישב יותר מדי מול המחשב אמש והתעסק בשטויות ובמשחק כדורגל טיפשי, לכן העדיף להימנע מלהתקרב לרשת היום ובמקום זה לעשות דברים יותר מועילים, עמכם הסליחה
האמת היא שכבר כתבתי פה שזה אשכול על בחירות ועדיף למצוא אשכול אחר להתעלק עליו, כמו כן ציינתי שבהנף מקלדת יוכל כל אחד למצוא כמה הוכחות שהוא רק רוצה
חוץ מזה שלאור הניסיון שלי עם אותו מקרה של יוסי שריד (אגב זו ממש לא אחת מאותן הוכחות לוגיות עליהן דיברתי), בו טענו שזו פסיכולוגיה וחלום ומה לא, הבנתי שמי שלא ירצה לראות, פשוט לא יראה כך שכל מאמץ לא שווה. וכן, החתול, לאור הניסיון המר זה ממש לא יעזור לצערי

:ROSE:

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
טענה: לכל קבוצת עורלות שהוסרו, קיים ויחיד אלוהים.
אינדוקציה על n=גודל קבוצת העורלות שהוסרו:
מקרה בסיס: n=0, אין עורלות שהוסרו, ובפרט כאלה שעבורן לא קיים אלוהים או שקיים יותר מאלוהים אחד, לכן הטענה נכונה באופן ריק.
צעד אינדוקטיבי: נניח שהטענה נכונה עבור כל k<n ונראה שזה גורר את נכונות הטענה עבור n:
קיום: לכל עורלה fi נסמן בRi את קבוצת העורלות שהוסרו שהיינו מקבלים אם היינו מחברים בחזרה את fi- אז נקבל שלכל i, Ri היא קבוצה בגודל n-1, לכן מהנחת האינדוקציה קיים ויחיד אלוהים עבור Ri. לכן, גם עבור הקבוצה Ri∪{fi} קיים אלוהים.
יחידות: נניח שלRi∪{fi} קיים יותר מאלוהים אחד, וכיוון שעבור Ri האלוהים g הוא יחיד(מהנחת האינדוקציה), כל יתר האלוהימים השונים מg נובעים מעורלה fi. נסמנם g'1... g'k. יהי j≠i, אז fi נמצא בRj, לכן g'1... g'k קיימים עבור Rj-אך בגלל שRj קבוצה בגודל n-1 מהנחת האינדוקציה קיים עבורה אלוהים יחיד לכן כל g'1... g'k הם למעשה אלוהים אחד, g'. כעת אם נחסיר מהקבוצה Rj את עורלה fi נקבל קבוצה בגודל n-2 ולכן יהיו האלוהים עבורה יחיד ולא יכול להיות שונה מg', לכן הוא g'. כעת אם נוסיף עורלה fj נקבל את Ri, ואנחנו יודעים שעבורה קיים אלוהים g-אבל זאת קבוצה בגודל n-1 לכן האלוהים שקיים עבורה הוא יחיד, לכן g'=g; לכן האלוהים יחיד.

כמובן שההוכחה נופלת בn=2 עבור יחידות וn=1 עבור קיום, אבל בשביל להתעסק בהם צריך להכנס לכל הסיפורים על העורלה הראשונה עם אברהם והאלוהים שהיה קיים עבורו, ואורנה מתנגד לכך שאני אתייחס לדברים מהתנ"ך.

נערך לאחרונה על ידי החתול של שרדינגר בתאריך 26 מאי 2016, 13:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 12:51 
מעולה :BOW:
אפילו בחד חד ערכיות לא נפלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
אדום נחמד כתב:
אגב, אורנה, בנוגע למקרה של יוסי שריד.
זה שהוא חווה חוויה על חושית או על טבעית, מוכיח שיש דברים שאנחנו לא מבינים, ואולי באמת יש משהו מעל מה שאנחנו מכירים.
אבל השאלה היא לא אם קיים כח כלשהו מעל הטבע, אלא אם הכח הזה הוא האלוהים שלך, ורוצה שתעשה כל מיני דברים כדי להכנס לגן עדן.

אני גם מחכה להוכחה לוגית ומבוססת לקיומו של האל שלך

ההוכחה צריכה להיות גם כזאת שמוכיחה שזה האלוהים של היהודים ולא של הנוצרים, המוסלמים או כל דת אחרת על פני כדור הארץ.

כמובן. הרי סיפורים על חוויות חוץ גופניות יש בעולם בשפע (ובדרך פלא, כל אחד מייחס את זה לאל שלו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 20:53 
דיון נחמד ולפרקים מעניין אבל מפספס את הנקודה.
מדינת ישראל קמה על בסיס ספר הספרים הנצחי וממנו היא שואבת את הצדק ההסטורי והמוסרי בישוב העם היהודי בארצו- ארץ ישראל- עיינו במגילת העצמאות.

אפשר לבחור לא להאמין באלוהים וזה לגיטימי לחלוטין, אבל לא ניתן לסלף את ההסטוריה והעובדות הפשוטות.
היהודים האמינו ומאמינים ולכן התקבצו מארבע כנפות העולם להקים בית לאומי בטוח עבורם. מי שלא מתחבר לפרויקט הקמת מדינת ישראל כאמצעי להבטיח את המטרה הזו, זכותו המלאה. וסיבה כמו (אני לא מאמין באלוהים, בתורת ישראל וכפועל יוצא בחשיבות ארץ ישראל למשהו בכלל ובפרט בשייכותה אלינו היא בהחלט סיבה לגיטימית ומובנת בעיניי.)

רק אל תפריעו.
רק אל תצפו שגם אנחנו נפנה עורף לאלפיים שנות כיסופים בתפילה וערגה לארץ ישראל מולדתנו האהובה.
רק אל תשימו עצמכם במקום של לקבוע עמדה בדבר נסיגה מהארץ שאתם לא מעריכים יותר מכל פיסת אדמה אקראית בעולם. אנחנו - עוד לא אבדה תקוותנו, התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו, ארץ ציון-ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:00 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
דיון נחמד ולפרקים מעניין אבל מפספס את הנקודה.
מדינת ישראל קמה על בסיס ספר הספרים הנצחי וממנו היא שואבת את הצדק ההסטורי והמוסרי בישוב העם היהודי בארצו- ארץ ישראל- עיינו במגילת העצמאות.

אפשר לבחור לא להאמין באלוהים וזה לגיטימי לחלוטין, אבל לא ניתן לסלף את ההסטוריה והעובדות הפשוטות.
היהודים האמינו ומאמינים ולכן התקבצו מארבע כנפות העולם להקים בית לאומי בטוח עבורם. מי שלא מתחבר לפרויקט הקמת מדינת ישראל כאמצעי להבטיח את המטרה הזו, זכותו המלאה. וסיבה כמו (אני לא מאמין באלוהים, בתורת ישראל וכפועל יוצא בחשיבות ארץ ישראל למשהו בכלל ובפרט בשייכותה אלינו היא בהחלט סיבה לגיטימית ומובנת בעיניי.)

רק אל תפריעו.
רק אל תצפו שגם אנחנו נפנה עורף לאלפיים שנות כיסופים בתפילה וערגה לארץ ישראל מולדתנו האהובה.
רק אל תשימו עצמכם במקום של לקבוע עמדה בדבר נסיגה מהארץ שאתם לא מעריכים יותר מכל פיסת אדמה אקראית בעולם. אנחנו - עוד לא אבדה תקוותנו, התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו, ארץ ציון-ירושלים.

מקסים, דרמתי ומשלהב
אבל אתה יודע שאלו שהקימו פה את הארץ היו אפיקורסים. אז אולי אתה אל תפריע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:09 
אתה מוציא להם שם רע.

גם אם לא היו שומרי מצווה חובשי כיפה, בהכללה- הם האמינו בשייכות ארץ ישראל לעם ישראל על בסיס היהדות. הם עבדו את הארץ, אהבוה ושרו לה, הקימו ישובים התנחלויות-קיבוצים והפריחו את השממה. הם עשו זאת בהקרבה מדהימה ובתנאים קשים מאוד. הם לחמו וחלקם הקריבו עצמם למען ההגנה על העם והמולדת. כל זאת נעשה מתוך אידאל יהודי-ציוני ברור ויש לך מליארד הוכחות בערך.

תנו לי עוד כמה אפיקורסים כאלה היום ומצבנו ישתפר פלאים. אני לא שווה את הלכלוך שהיה להם בזרת ברגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:33 
סמל אישי של המשתמש
קומו, יש לי שאלה
ישראל התנכית, היא ענקית. עצומה. היא כוללת את ירדן ומגיעה כמעט עד עיראק. האם אתה תומך ביציאה למלחמה בשכנות ממזרח כדי להתיישב בנחלה שהבטיח לנו האלוהים שלך?
אנשים שנאחזים בטיעוני בטחון כשמדברים על להחזיק את השטחים זה עוד משהו שאפשר לדון בו. להגיד שאסור להחזיר את הגדה כי אלוהים אמר זה חתיכת טירוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:43 
לשאלתך- לא.
אני מתנגד לפתיחה במלחמה יזומה ואקטיבית כדי לשחרר חבלי ארצנו הנמצאים תחת ריבונות מדינות זרות.
הסיטואציה ביהודה ושומרון שונה במובן הזה כי מלחמת ששת הימים הייתה מלחמת הגנה כשתקפו אותנו כל המדינות סביב. כשמדובר במלחמת הגנה והגענו ב"ה ובעזרת אומץ ליבם ותעוזתם של לוחמנו לשחרר את האדמות יש להאחז בהן להתיישב בהם ולממש ריבונותנו עליהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:45 
אני לחלוטין לא מסתמך על צורך בטחוני בשאלה זו. אף שהוא קיים ובאופן מובהק, הדבר הראשון זה שייכותה הארץ לנו לאבותינו ולילדינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 21:49 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אם אתה לא שם לב שאתה לא עקבי, אין לי איך לעזור לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 23:06 
אדום נחמד כתב:
טוב, אם אתה לא שם לב שאתה לא עקבי, אין לי איך לעזור לך.

אני עקבי. אולי אתה זה שלא מסוגל להכיל מורכבות.
לא צריך עזרה. תהיה הוגן עם עצמך ותענה לך עצמך לשאלות האמיתיות באמת מתוך רצון להגיע לשורש העניין.
יש לנו זכות מוסרית על יפו באר שבע רמלה חיפה ותל אביב? יש לנו גם על בנימין, יהודה וירושלים. אין לנו על כלום? סבבה. רק בלי צביעות שלנו כלפי עצמנו. במה שונה גוש דן מגוש אפרים? כולנו בני ישראל.

"לא בזכות הכוח אלא בכוח הזכות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2016, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
אין לנו "זכות" על כלום. לא על סמך הסטוריה, ובטח לא על סמך חבר דמיוני
ועל איפה שאנחנו כן יושבים, יש לנו מחויבות. מחויבות לשוויון, לזכויות, ולערכים שהעולם הצליח להתקדם לקראתם, ויש עוד עבודה.

אבל לשיטתך, יש לנו זכות בעוד מקומות חוץ מיפו ב"ש שכם וחברון. יש לנו זכות גם ממזרח לגבולות ישראל. אבל אתה מוכן לקבל מציאות בה אנחנו לא יושבים שם, כי יש לזה מחיר. אז יש מחיר גם לשליטה בגדה. תגיד שלא אכפת לך וזהו. אל תעטוף את זה במשיחיות הזויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 06:46 
סמל אישי של המשתמש
פחד אלוהים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 10:51 
Guri כתב:
פחד אלוהים

התכוונת פחד חבר דמיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 11:00 
אדום נחמד כתב:
ועל איפה שאנחנו כן יושבים, יש לנו מחויבות. מחויבות לשוויון, לזכויות, ולערכים שהעולם הצליח להתקדם לקראתם, ויש עוד עבודה.

אבל לשיטתך, יש לנו זכות בעוד מקומות חוץ מיפו ב"ש שכם וחברון. יש לנו זכות גם ממזרח לגבולות ישראל. אבל אתה מוכן לקבל מציאות בה אנחנו לא יושבים שם, כי יש לזה מחיר. אז יש מחיר גם לשליטה בגדה. תגיד שלא אכפת לך וזהו. אל תעטוף את זה במשיחיות הזויה.

אדום נחמד,

לעניין הזכות- ברור לך שאנחנו חולקים. כתבתי מספיק בעניין הזה. יש לנו זכות נצחית ובלעדית על ארץ ישראל.
לעניין מחוייבותנו למתן זכויות אדם לכל אדם- אני הראשון לתמוך בכך. זו אכן חובה מוסרית בסיסית. ככל שהדבר אפשרי בהתאם לצרכי הביטחון של ישראל, עלינו להעניק זכויות אדם לכל.

לגבי "אתה מוכן לקבל מציאות שאנחנו לא יושבים שם", זה לא מדויק. הגישה היהודית היא שלעתיד לבוא כל הארץ המובטחת תהיה בידי עם ישראל ובזה אני מאמין. אלא שאין עניין כרגע שאנחנו נמצא למלחמה יזומה במדינות ריבוניות לשחרר חבלי ארצנו הנמצאים בשליטתם.
בקשר לעניין המחיר שישראל נדרשת לשלם עבור השליטה ביהודה ושומרון. ברור שיש מחיר, וברור שהמחיר יהיה גבוה יותר לאחר שנחיל ריבונותנו. אני מוכן לשלם אותו מתוך הנחה שהמחיר שניאלץ לשלם אם ארגוני הטרור ישלטו שם יהיה גבוה יותר מכל הבחינות. בחינה מפוכחת על הסיטואציה היא כזו שבוחנת גם את האלטרנטיבות ואת המחיר שלהן, ולא מתמקדת רק במחיר של אפשרות אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 11:27 
החתול של שרדינגר כתב:
טענה: לכל קבוצת עורלות שהוסרו, קיים ויחיד אלוהים.
אינדוקציה על n=גודל קבוצת העורלות שהוסרו:
מקרה בסיס: n=0, אין עורלות שהוסרו, ובפרט כאלה שעבורן לא קיים אלוהים או שקיים יותר מאלוהים אחד, לכן הטענה נכונה באופן ריק.
צעד אינדוקטיבי: נניח שהטענה נכונה עבור כל k<n ונראה שזה גורר את נכונות הטענה עבור n:
קיום: לכל עורלה f i נסמן בR i את קבוצת העורלות שהוסרו שהיינו מקבלים אם היינו מחברים בחזרה את f i - אז נקבל שלכל i, R i היא קבוצה בגודל n-1, לכן מהנחת האינדוקציה קיים ויחיד אלוהים עבור R i . לכן, גם עבור הקבוצה R i ∪{f i } קיים אלוהים.
יחידות: נניח שלR i ∪{f i } קיים יותר מאלוהים אחד, וכיוון שעבור R i האלוהים g הוא יחיד(מהנחת האינדוקציה), כל יתר האלוהימים השונים מg נובעים מעורלה f i . נסמנם g' 1 ... g' k . יהי j≠i, אז f i נמצא בR j , לכן g' 1 ... g' k קיימים עבור R j -אך בגלל שR j קבוצה בגודל n-1 מהנחת האינדוקציה קיים עבורה אלוהים יחיד לכן כל g' 1 ... g' k הם למעשה אלוהים אחד, g'. כעת אם נחסיר מהקבוצה R j את עורלה f i נקבל קבוצה בגודל n-2 ולכן יהיו האלוהים עבורה יחיד ולא יכול להיות שונה מg', לכן הוא g'. כעת אם נוסיף עורלה f j נקבל את R i , ואנחנו יודעים שעבורה קיים אלוהים g-אבל זאת קבוצה בגודל n-1 לכן האלוהים שקיים עבורה הוא יחיד, לכן g'=g; לכן האלוהים יחיד.

כמובן שההוכחה נופלת בn=2 עבור יחידות וn=1 עבור קיום, אבל בשביל להתעסק בהם צריך להכנס לכל הסיפורים על העורלה הראשונה עם אברהם והאלוהים שהיה קיים עבורו, ואורנה מתנגד לכך שאני אתייחס לדברים מהתנ"ך.

לא הייתי זמין ביממה האחרונה, אבל זה משהו ששווה לקטוע עליו את הדיון חסר-הסיכוי-ממילא הזה.
אתה איש מרגש, ואינדוקציה שלמה זה מרגש.
:HEART2: :HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 11:31 
אגב, עוד אחד ממתנגדי מתווה הגז בממשלה, אבי גבאי, הולך הביתה.
אמנם מתפטר ולא מפוטר\נחשד בפלילים\נעלם בנסיבות מסתוריות, אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 11:33 
למה לא גיניתם ת'אונס??!?

טה טה טה טה טה טה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:

אדום נחמד,

לעניין הזכות- ברור לך שאנחנו חולקים. כתבתי מספיק בעניין הזה. יש לנו זכות נצחית ובלעדית על ארץ ישראל.
לעניין מחוייבותנו למתן זכויות אדם לכל אדם- אני הראשון לתמוך בכך. זו אכן חובה מוסרית בסיסית. ככל שהדבר אפשרי בהתאם לצרכי הביטחון של ישראל, עלינו להעניק זכויות אדם לכל.

לגבי "אתה מוכן לקבל מציאות שאנחנו לא יושבים שם", זה לא מדויק. הגישה היהודית היא שלעתיד לבוא כל הארץ המובטחת תהיה בידי עם ישראל ובזה אני מאמין. אלא שאין עניין כרגע שאנחנו נמצא למלחמה יזומה במדינות ריבוניות לשחרר חבלי ארצנו הנמצאים בשליטתם.
בקשר לעניין המחיר שישראל נדרשת לשלם עבור השליטה ביהודה ושומרון. ברור שיש מחיר, וברור שהמחיר יהיה גבוה יותר לאחר שנחיל ריבונותנו. אני מוכן לשלם אותו מתוך הנחה שהמחיר שניאלץ לשלם אם ארגוני הטרור ישלטו שם יהיה גבוה יותר מכל הבחינות. בחינה מפוכחת על הסיטואציה היא כזו שבוחנת גם את האלטרנטיבות ואת המחיר שלהן, ולא מתמקדת רק במחיר של אפשרות אחת.

בסדר, אז אנחנו חלוקים. לא אכפת לי אם אתה חושב או לא שיש לנו זכות כזו או אחרת. הדבר היחיד שמעניין אותי זה מה אתה עושה עם הזכות הזו.

לא הבנתי מה לא מדויק במה שאמרתי. עובדתית, וגם אתה כתבת את זה, אין לך בעיה עם העובדה שאנחנו לא יושבים גם בירדן. בעתיד אולי תקצה שזה יקרה, אבל אין לזה שום השלכה על המציאות.

לגבי הראיה המפוכחת, נו, נניח שאתה המפוכח מבינינו, אבל בכל מקרה זה לא קשור בשום צורה לאלוהים או לזכויות עליונות. אם תחשוב, בראיה מפוכחת כמובן, שהמשך שליטה בגדה יגבה מחיר גבוה יותר מאשר שחרורה, תשנה את עמדתך, וזאת בלי קשר לאלוהים (בהנחה שאתה עקבי בטענות שלך).

כל מה שביקשתי הוא להוציא את אלוהים מהדיון על המשך השליטה בשטחים. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 12:02 
זה לא מדוייק כי אני לא רואה בזה עובדה מוגמרת שנוח לי איתה אלא כמציאות זמנית.

אתה לא יכול להוציא את אלוהים מהסוגייה בנושא ארץ הקודש. אגב, גם האויב שלנו קושר את אלוהים לנושא וגם העולם ובדגש על ארה"ב השמרנית רואה 'קדושה' בארץ. לך תגיד להם בוא נדון בסוגייה רק שימו את אלוהים בצד" נראה אותך.

ומה שאני אומר מאוד פשוט, גם אם תוציא את אלוהים מהסוגייה לצורך הדיון, גם באופן שכלתני לחלוטין ברור למה אסור לוותר על השליטה ביהודה ושומרון.
צריך להיות מנותק לחלוטין, חסר אחריות ותמהוני כדי לחשוב שעתידם של ילדינו יהיה טוב יותר או מסוכן פחות כשהחמאס הגיאהד והפתח ישבו על כביש 6 בפתאי כפר סבא.

אלא שאני לא הייתי מוכן לוותר על השליטה גם תמורת שלום אמת. כמו שאתה לא תמסור לידיי את ביתך שלך רק כדי שאתחייב לא לרצוח אותך ואת משפחתך. גם לא היית מוכן ל"ויתורים כואבים ואמיצים למען השלום" ומוסר לי את הסלון, המסדרון ושני חדרי שינה "בלבד" כ"פשרה". היית אומר לי זה הבית שלי ואם תנסה לפגוע בי אקדים ואפגע בך. את אותה נורמה שאתה היית פועל בקשר לבית שלך אני פועל עם הבית שלי ויהודה ושומרון זה הבית שלי.
השאלה אם אתה מרגיש שזה גם הבית שלך?
התשובה, לצערי, ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

אתה לא יכול להוציא את אלוהים מהסוגייה בנושא ארץ הקודש. אגב, גם האויב שלנו קושר את אלוהים לנושא וגם העולם ובדגש על ארה"ב השמרנית רואה 'קדושה' בארץ. לך תגיד להם בוא נדון בסוגייה רק שימו את אלוהים בצד" נראה אותך.

ומה שאני אומר מאוד פשוט, גם אם תוציא את אלוהים מהסוגייה לצורך הדיון, גם באופן שכלתני לחלוטין ברור למה אסור לוותר על השליטה ביהודה ושומרון.
צריך להיות מנותק לחלוטין, חסר אחריות ותמהוני כדי לחשוב שעתידם של ילדינו יהיה טוב יותר או מסוכן פחות כשהחמאס הגיאהד והפתח ישבו על כביש 6 בפתאי כפר סבא.

אלא שאני לא הייתי מוכן לוותר על השליטה גם תמורת שלום אמת. כמו שאתה לא תמסור לידיי את ביתך שלך רק כדי שאתחייב לא לרצוח אותך ואת משפחתך. גם לא היית מוכן ל"ויתורים כואבים ואמיצים למען השלום" ומוסר לי את הסלון, המסדרון ושני חדרי שינה "בלבד" כ"פשרה". היית אומר לי זה הבית שלי ואם תנסה לפגוע בי אקדים ואפגע בך. את אותה נורמה שאתה היית פועל בקשר לבית שלך אני פועל עם הבית שלי ויהודה ושומרון זה הבית שלי.
התשובה, לצערי, ברורה.

יש בתגובה הזו כל כך הרבה אי דיוקים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב לזה.
נתחיל מהסוף - מי אתה שתחליט ש"זה לא הבית שלי". רק בגלל שאני לא תופס אותו כבית רוחני? נולדתי פה, כאן החיים שלי, וזה הבית שלי. הייתי אומר לך להתבייש על האמירה הזו, אבל אני לא חושב שאתה בכלל מבין על מה מדובר
עכשיו, אתה שוב מתחמק מהנקודה שהעלתי - שבסופו של דבר הכל שאלה של מחיר. אז קודם הייתי סתם לא מפוכח, ועכשיו העמדה שלי היא לא שכלתנית, מנותקת, חסרת אחריות ותמהונית. זה בסדר. אבל שאלתי מה אם באופן שכלתני ושאר שטויות תחשוב שזה *עדיף* לצאת מהגדה, בדיוק כמו שאתה חושב היום שזה עדיף לא לכבוש את ירדן.
ואז התהפכת, ומסתבר שגם עבור שלום אמת, כלומר, זהו, לא נלחמים יותר וכולם חיים באושר ואושר, אתה לא מוכן לצאת מהגדה. אז רגע, למה אתה לא בעד לכבוש גם את ירדן? למה אתה מוכן לוותר על הגדה המזרחית?

אתה מבין עד כמה העמדה שלך סותרת את עצמה בין שורה לשורה?

*אגב, בקשר לדוגמא שנתת שאמורה להקביל את המציאות שלנו עם הפלסטינים. לא אכפת לי שאתה חושב שזה הבית שלך והם רוצים אותו. לא אכפת לי שאתה לא רוצה לתת אותו להם. אבל כבר אמרתי לך - מה שאכפת לי זה מה אתה עושה איתם, ולזה אין מקבילה בדוגמא הילדותית שלך. עכשיו, אמרת שאתה מסכים שצריך לאפשר להם זכויות אזרח. אז יאללה, תתמו בתהליך כזה ותגנה את הממשלה יום יום על כך שהיא מסרבת להתחיל בו. ואם בא לך, תוכל להצביע לבל"ד בבחירות הקרובות, כי אתם פחות או יותר מביעים את אותה העמדה (לא שיש בזה משהו רע, אגב). אבל אם זה רק מהפה החוצה (תחושתי), אתה יכול להבין למה אני לא לוקח אותך ברצינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
מוחו של קומוניסים נשטף, למרבה הצער, כל כך טוב, שהוא כבר לא מצליח לעכל את זה שהוא לא צריך שום צידוק קדמוני או זכות ארכאית כדי שיגיע לו לגור בשקט ובשלווה ולנהל חיים שיאפשרו לו לשגשג בכל מקום שבא לו(*), על אחת כמה וכמה במקום בו הוא נולד(**).
לא צריך בשביל הזכות הזאת קושאנים עתיקים מקונסטנטינופול ולא סלע שאלוהים חקק עליו במו ידיו חותמת של הטאבו.
אבל כיוון שהרגילו אותו לחשוב שזאת לא זכות טבעית שמוקנית לכל אדם באשר הוא (והיו חייבים להרגיל אותו, אחרת איך יסבירו לו את זה שמחזיקים מיליונים בלי לתת להם את הזכות הזאת? איך יסבירו לו שאפילו לו, יהודי בן יהודייה, לא נותנים לשגשג במולדתו?), הוא מניח שגם לו אין זכות כזאת, והוא נאחז בכתבים עתיקים ונתלה כל מיני קשקושים לא לגמרי ברורים.

* בעולם אידאלי
** על זה אני מאמין שאין ויכוח

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 13:32 
קומוניסים כתב:

אלא שאני לא הייתי מוכן לוותר על השליטה גם תמורת שלום אמת.

פה קבור הכלב, כל היתר זה שטויות שאתה מפזר מסביב. חלאות כמוך (כמו החמאס בצד השני) הם הדלק של הסכסוך, עד שאתם לא תתייאשו ותעזבו את הנורמליים בסדר ימשיכו להקיז פה דם.
יותר מזה, אני מת לדעת, מה עשית בצבא? מבחינתי כל אחד יכול להחזיק בכל דעה ללא קשר לשירות, אבל אם אתה מבין הבנה מלאה שאתה הולך להילחם עד סוף חייך, מבחירה, מעניין אותי אם זו בחירה שהכלת גם על עצמך או רק עלי, על חבריי ובעתיד על ילדיי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
סקר: מפלגה בראשות יעלון, סער וכחלון תנצח את הבחירות
תנועה פוליטית בראשות השלושה תזכה ל-25 מנדטים, בעוד הליכוד מקבל 21 בלבד – כך על פי סקר של מכון סמית שפורסם ברשת ב'. המחנה הציוני מתכווץ ל-11 מנדטים בלבד, יש עתיד 13 והבית היהודי 10

http://news.walla.co.il/item/2965195

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 14:50 
אדום נחמד כתב:
קומוניסים כתב:

התשובה, לצערי, ברורה.

יש בתגובה הזו כל כך הרבה אי דיוקים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב לזה.
נתחיל מהסוף - מי אתה שתחליט ש"זה לא הבית שלי". רק בגלל שאני לא תופס אותו כבית רוחני? נולדתי פה, כאן החיים שלי, וזה הבית שלי. הייתי אומר לך להתבייש על האמירה הזו, אבל אני לא חושב שאתה בכלל מבין על מה מדובר
עכשיו, אתה שוב מתחמק מהנקודה שהעלתי - שבסופו של דבר הכל שאלה של מחיר. אז קודם הייתי סתם לא מפוכח, ועכשיו העמדה שלי היא לא שכלתנית, מנותקת, חסרת אחריות ותמהונית. זה בסדר. אבל שאלתי מה אם באופן שכלתני ושאר שטויות תחשוב שזה *עדיף* לצאת מהגדה, בדיוק כמו שאתה חושב היום שזה עדיף לא לכבוש את ירדן.
ואז התהפכת, ומסתבר שגם עבור שלום אמת, כלומר, זהו, לא נלחמים יותר וכולם חיים באושר ואושר, אתה לא מוכן לצאת מהגדה. אז רגע, למה אתה לא בעד לכבוש גם את ירדן? למה אתה מוכן לוותר על הגדה המזרחית?

אתה מבין עד כמה העמדה שלך סותרת את עצמה בין שורה לשורה?

*אגב, בקשר לדוגמא שנתת שאמורה להקביל את המציאות שלנו עם הפלסטינים. לא אכפת לי שאתה חושב שזה הבית שלך והם רוצים אותו. לא אכפת לי שאתה לא רוצה לתת אותו להם. אבל כבר אמרתי לך - מה שאכפת לי זה מה אתה עושה איתם, ולזה אין מקבילה בדוגמא הילדותית שלך. עכשיו, אמרת שאתה מסכים שצריך לאפשר להם זכויות אזרח. אז יאללה, תתמו בתהליך כזה ותגנה את הממשלה יום יום על כך שהיא מסרבת להתחיל בו. ואם בא לך, תוכל להצביע לבל"ד בבחירות הקרובות, כי אתם פחות או יותר מביעים את אותה העמדה (לא שיש בזה משהו רע, אגב). אבל אם זה רק מהפה החוצה (תחושתי), אתה יכול להבין למה אני לא לוקח אותך ברצינות

ואתה עוד מעז לכתוב "יש בתגובה הזו כל כך הרבה אי דיוקים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב לזה."
מתפלא עליך, אדום נחמד. טרחת בכלל לקרוא מה שכתבתי?

בניגוד למה שכתבת לא אמרתי שישראל איננה הבית שלך. היא הבית שלך אם תרצה או לא ואם אתה מודע לזה או לא ואם לי זה נוח או לא. יש לך בעלות.
יהודה ושומרון זה גם הבית שלך?
בניגוד למה שכתבת לא אמרתי זכויות אזרח אלא זכויות אדם ולכן הקשקוש עם בל"ד לגמרי לא רלוונטי.
בניגוד למה שכתבת, התייחסותי לעמדתך כאל תמהונית וחסרת אחריות היא לא בגלל שאתה רוצה לצאת משם אלא בגלל שאתה רוצה למסור הארץ לחמאס הרצחני.
בניגוד למה שניסית לטעון, אין דומה נסיגה וויתור על מה שבשליטתך להחלטה אם להשיג (במלחמה) מה שלא בשליטתך כרגע. ולכן ההבדל בעמדתי ביחס לשני הדברים.

אביר המוסר שלנו זכויות האדם והצדק, אתה זה שקורא לגרש בכפיה רבבות יהודים או למעלה מכך מביתם, ארצם, מנחלתם.
אני בניגוד אליך לא תומך בטרנספר בכפייה לערביי יהודה ושומרון.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 27 מאי 2016, 15:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 14:51 
בר קולמוסא כתב:
קומוניסים כתב:

אלא שאני לא הייתי מוכן לוותר על השליטה גם תמורת שלום אמת.

פה קבור הכלב, כל היתר זה שטויות שאתה מפזר מסביב. חלאות כמוך (כמו החמאס בצד השני) הם הדלק של הסכסוך, עד שאתם לא תתייאשו ותעזבו את הנורמליים בסדר ימשיכו להקיז פה דם.
יותר מזה, אני מת לדעת, מה עשית בצבא? מבחינתי כל אחד יכול להחזיק בכל דעה ללא קשר לשירות, אבל אם אתה מבין הבנה מלאה שאתה הולך להילחם עד סוף חייך, מבחירה, מעניין אותי אם זו בחירה שהכלת גם על עצמך או רק עלי, על חבריי ובעתיד על ילדיי?

חתיכת אפס, אם לא היית מכנה אותי חלאה ומשווה אותי לארגון טרור שרצח אלפי אנשים נשים וילדים חפים מפשע היית מקבל תשובה. אדיוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 15:01 
teknoboy כתב:
מוחו של קומוניסים נשטף, למרבה הצער, כל כך טוב, שהוא כבר לא מצליח לעכל את זה שהוא לא צריך שום צידוק קדמוני או זכות ארכאית כדי שיגיע לו לגור בשקט ובשלווה ולנהל חיים שיאפשרו לו לשגשג בכל מקום שבא לו(*), על אחת כמה וכמה במקום בו הוא נולד(**).
לא צריך בשביל הזכות הזאת קושאנים עתיקים מקונסטנטינופול ולא סלע שאלוהים חקק עליו במו ידיו חותמת של הטאבו.
אבל כיוון שהרגילו אותו לחשוב שזאת לא זכות טבעית שמוקנית לכל אדם באשר הוא (והיו חייבים להרגיל אותו, אחרת איך יסבירו לו את זה שמחזיקים מיליונים בלי לתת להם את הזכות הזאת? איך יסבירו לו שאפילו לו, יהודי בן יהודייה, לא נותנים לשגשג במולדתו?), הוא מניח שגם לו אין זכות כזאת, והוא נאחז בכתבים עתיקים ונתלה כל מיני קשקושים לא לגמרי ברורים.

* בעולם אידאלי
** על זה אני מאמין שאין ויכוח

1. נולדתי ביצהר, זה עדיין תקף?
2. אכן לא צריך, יש מדינות רבות שקמו בכוח הזרוע וריבונותן מוכרת באו"ם ובכל מקום ואין מערערים עליה או על זכותם להתקיים בבטחה ולהגן על עצמם. וגם לנו כדבריך יש זכות טבעית לחיות. אלא שהעולם כידוע לך, לא ממש התחבר לרעיון ורצח בנו מליונים רק במאה האחרונה! היכן הייתה זכותנו הטבעית כשהופלנו נשדדנו נרצחנו נאנסנו כמעט בכל מקום בו חיינו באלפיים השנים האחרונות? אז הגענו לכאן הביתה להקים בית לאומי בטוח, אתה רוצה שאמחק את ההיסטוריה ומהסיבה שהגענו דווקא הנה? זאת הארץ שלנו. וההתבססות על התנ"ך איננה גחמה פרטית שלי כפי שניתן להבין מהודעתך אלא אמת היסטורית מוכחת המבססת את זכותנו לעצמאות כמו שכתוב במגילת העצמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2016, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
בניגוד למה שכתבת לא אמרתי שישראל איננה הבית שלך. היא הבית שלך אם תרצה או לא ואם אתה מודע לזה או לא ואם לי זה נוח או לא. יש לך בעלות.
יהודה ושומרון זה גם הבית שלך?
בניגוד למה שכתבת לא אמרתי זכויות אזרח אלא זכויות אדם ולכן הקשקוש עם בל"ד לגמרי לא רלוונטי.
בניגוד למה שכתבת, התייחסותי לעמדתך כאל תמהונית וחסרת אחריות היא לא בגלל שאתה רוצה לצאת משם אלא בגלל שאתה רוצה למסור הארץ לחמאס הרצחני.
בניגוד למה שניסית לטעון, אין דומה נסיגה וויתור על מה שבשליטתך להחלטה אם להשיג (במלחמה) מה שלא בשליטתך כרגע. ולכן ההבדל בעמדתי ביחס לשני הדברים.

אביר המוסר שלנו זכויות האדם והצדק, אתה זה שקורא לגרש בכפיה רבבות יהודים או למעלה מכך מביתם, ארצם, מנחלתם.
אני בניגוד אליך לא תומך בטרנספר בכפייה לערביי יהודה ושומרון.

1. אמרת שאני לא מרגיש שזה הבית שלי. אין לך שום לגיטימציה לקבוע עבורי איפה אני מרגיש שנמצא ביתי
2. איך מפרידים בין זכויות אדם וזכויות אזרח, שלא באופן מלאכותי? אבל אני מבין כמובן למה התכוונת (האמת שגם קודם הבנתי אבל נתתי לך להנות מהספק), הם יקבלו מה שיהודים מקבלים, לכאורה, רק בלי ייצוג פרלמנטרי. משמע, כשהיהודים יחליטו משהו שנוגע להם, אין להם שום דרך להתמודד. אגב, אפשר להסיק שאתה תומך בשלילת זכות הבחירה של תושבי הארץ שאינם יהודים?
3. הבנתי למה התכוונת במחמאות הרבות על תפיסת המציאות שלי, והתגובה שלי עומדת בעינה.
4. לא, אין הבדל. כל יום שאתה נשאר בגדה זה עוד יום שאתה בוחר להלחם על השטח. בשליטתך להשאר או לצאת, ובשליתטך לכבוש את ירדן או לא. אז אני מבין שאתה מתחמק מהשאלה.
5. שישארו שם מצידי, בפלסטין שתקום או בישראל השלמה והדמוקרטית. אבל מלכתחילה הקיום שלהם שם הוא פשע, זאת בניגוד לקיום של ערבים על כל שטחי פלסטינה המנדטורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: