אביב לביא מנחס לקראת המשחק
http://www.haaretz.co.il/sport/opinions ... -1.2951952פרשנות
המוקש של הפועל ירושלים: ארבעה מוסקטרים ישראלים
עם כל דקה שעוברת מתחזק הרושם שהפועל ירושלים הגיעה לשיא מוקדם מדי. אם האלופה לא תיקח את עצמה בידיים, החבורה הקשוחה של הפועל תל אביב - לימונד, נאור, איידן ובלאט - עלולה לקחת לה את הצלחת לפני הפיינל-פור
אביב לביא
דונטה סמית', ליאור אליהו, טוני גפני ורפי מנקו. עם כל דקה שעוברת מתחזק הרושם שהקבוצה של דני פרנקו הגיעה לשיא מוקדם צילום: ניר קידר
תנו כבוד לארבעת המוסקטרים הישראלים של הפועל תל אביב: רביב לימונד, מתן נאור, דניאל איידן ותמיר בלאט, שהצליחו אתמול (ראשון) להתגבר לא רק על סוללת הכוכבים של הפועל ירושלים שכל אחד מהם מרוויח בחודש מה שהם עושים בשנה (טוב, לא כולל לימונד), אלא גם על הזרים הבעייתיים של הפועל תל אביב ששיחקו הפוך. הרגע שבו לימונד קלע את סל הניצחון סיפק תזכורת לכך שבכדורסל, בדרך כלל, הצדק מנצח.
אחרי שני משחקים כבר אפשר לקבוע שהפועל ירושלים עלתה בסדרה הזו על מוקש. עם כל דקה שעוברת מתחזק הרושם שהקבוצה של דני פרנקו הגיעה לשיא מוקדם מדי, בדיוק במשחקים הלא חשובים. יותם הלפרין וג'וש דאנקן, שני סמנים שעולים ויורדים עם השטף הקבוצתי והזרימה ההתקפית, חזרו להיעלם. כל הזמן מדברים על העומק המפואר של ירושלים, אבל יש בזה מידה של אשלייה: מאז עזיבתו של פישר לירושלים יש רק תשיעייה, וכשמנקו מסופסל כמו אתמול מרחב התמרון מול החוק הרוסי שואף לאפס. ועוד לא דיברנו על ההגנה שחזרה בגדול לימי המרגרינה. לספוג 33 נקודות ברבע השני? איזו בושה.
וזה, כאמור, מול קבוצה שלמעט קונגר הזרים שלה לא פעם מחבלים במאמץ הקבוצתי. אלן אתלט ורוצה אבל העבירות המוזרות שהוא מבצע גובלות בהרס עצמי. סימונס פתח ברצף התקפי מרהיב, אבל הוא תלוי לחלוטין בהגנה שמולו: ברגע שמפעילים עליו קצת לחץ – כמו במחצית השנייה – הוא מאבד את העשתונות והכדור ולוקח זריקות איומות. נייט רובינסון? מה אני אגיד לכם. כן, גם אני עצרתי נשימה מול הצגת ה-46 במשחק הקודם. אבל לעולם אעדיף – ונדמה לי שגם כל מאמן שפוי – שחקן שקולע 20 כל משחק, על פני אחד שקולע 46 ובשלושת המשחקים הבאים 10, עם תוספת חיננית של איבודים, עבירות מיותרות וזריקות קשות.
אז מה נשאר? ההגנה העצומה של נאור, שהפועל ירושלים בטיפשותה נתנה את הכדור של המשחק לדונטה סמית' שניסה לעשות עליו פוסט אפ אבוד מראש. ואיידן הנהדר, שמחק מהרוטציה את רוברט רות'בארט ואלמלא איתי שגב היה מוכתר כתגלית השנה הישראלית בצבע. אם הפועל ירושלים לא תיקח את עצמה בידיים, החבורה הקשוחה הזו עוד עלולה לקחת לה את הצלחת לפני הפיינל-פור.