אמיר כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אמיר כתב:
"סאגה סיפורית מהמעלה הראשונה".
יאללה יאללה, משחקי הכס זו אופרת סבון עם ציצים, היא סדרה שעשויה טוב ברמה הטכנית, אבל בוא נרגיע, זה האמא של ה pulp.
לטעמי אתה צודק בבסיס, אבל הסדרה לוקחת פה (בהשראת הספרים), הרבה דברים לקצה.
בין אם זה ביכולת "לחסל" דמויות ראשיות ואהובות (שאגב, בעונה האחרונה היא דיי נופלת לטעמי בקטע הזה, כל חיסול שהיה עד עכשיו היה או צפוי או של דמויות לא משמעותיות) ובין אם זה בכמות קווי העלילה שקורים במקביל (כרגע ספרתי 8 וזה בלי לדבר על עלילות "רדומות" כמו הסיפור בדורן שבוודאות לא נסגר עדיין).
ככה שלדעתי זה סוג של אופרת סבון ל"מתקדמים", ואין בזה שום דבר רע.
אני לא חושב שאופרת סבון זה משהו רע בהגדרה, אבל אני חושב שיש שם הרבה הרבה יותר מדי קווי עלילה שלא מתחברים אחד עם השני יותר מדי.
לא סוף העולם, כי עדיין, ציצים ופיטר דינקליג' שיכור מהתחת כל הזמן, אבל אני לא בטוח שזו צורה טובה לספר סיפור.
(מזהיר מראש, ספוילרים בתגובה)
דווקא אחד הדברים שאני אוהב בסדרה הוא החיבור הדק יחסית בין קווי העלילה, זה הרבה יותר אמין מאשר חיבורים מאולצים, לא שיש לי בעיה שעלילות יתחברו (הגיוני שסאנסה סטארק תיסע למקום שבו אח שלה למחצה שולט), אבל דווקא דברים כמו "במקרה בריאן הגיעה בדיוק ברגע שסאנסה הייתה צריכה אותה", פחות אהבתי.
אגב, אחד הדברים שפחות אהבתי בעונה הנוכחית זה סגירת קווי העלילה המאולצת (יש נסיך בדורן שרודף שלום?, בואו נרצח אותו על ידי הקרובות משפחה הרצחניות שלו!), והניסיון לפתור דברים בדרך הקלה (כאילו, אין בעיה שג'ון סנואו חזר לתחיה, אבל אין לכם משהו טיפה יותר מתוחכם מ"הוקוס פוקוס נמרח אותו במים והוא חוזר לתחייה!"). זה גם פוגע באמינות של הסדרה (שסה"כ די חותרת לאמינות ונמנעת מ"סוף טוב", עד כמה שזה אפשרי בסדרה עם דרקונים, מכשפות וזומבים).
לגבי איכות הסדרה, לדעתי האמת היא דיי באמצע, בסופו של דבר, זו לא סדרת נישה אז מראש הפוטנציאל שלה מוגבל בצורך לפנות למחנה משותף נמוך יחסית. מה שכן, כ"זבל להמונים", זה בין הזבלים היותר איכותיים שיש היום על המסך.