קומוניסים כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
לאף אחד לא אכפת מה העמדה של מזוז בנושא. אכפת להם מה גורם לסגן שר ללכת לתמוך ב אדם שחשוד באונס . זה למה הזמינו אותו לראיון, והוא בא לתת סנגוריה, ועוד סרב לענות על השאלה האלמנטרית של מה לעזאזל הוא קשור לכל הסיפור הזה.
ומה ראינו מהסיפור של ינון מגל? שאדם שהודה שהטריד ותקף מינית עובגות שלו יכול לצאת מזה בלי תיק פלילי כי ״הוא סבל מספיק״ מזה שבמפלגה שלו לא רצו ח״כ עבריין מין?
יותר כי המשטרה סברה ש"לא התגבשה תשתית ראייתית מספקת לביצוע עבירה פלילית."
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/750/455.html אני לא חושב שבוכריס מוגדר כ"חשוד" בשלב זה. אם אני לא טועה חשוד הוא מרגע החלטה לפתוח בחקירה פלילית, החלטה ש(עדיין) לא התקבלה נכון לעכשיו ולשעת הביקור.
לשם המחשה, היועמ"ש הקודם קיים לאחרונה הליך בדיקה (שאיננו חקירה) לבירור האם אהוד ברק לקח מליונים מעסקאות נשק לחשבונותיו בשוויץ (בהסתמך על קלטות שולה זקן) וקיבל החלטה בסופו של דבר שלא לפתוח בחקירה. עצם קיום הליך הבדיקה לא הפך את אהוד ברק לחשוד בעבירות החמורות כל כך. וסביר שמי שהיה מחזקו על רקע הפרסומים הללו לא היה נתון לביקורת כזו. יתרה מכך, גם לאחר פתיחה בחקירה עומדת לאדם חפותו בטרם הועמד לדין ובטרם הורשע בדין אבל בטח כשמדובר בשלב של בדיקה ראשונית.
נ.ב בזכות החתול של שרדינגר קיבלתם דוגמא למה פרסום בשלב כ"כ מוקדם יכול לגרום לאדם נזק חמור
אני לא יודע מה ההגדרה הרשמית של חשוד, וזה לא משנה. אם אתה רוצה לשחק בהתקטנויות, אז הנה-חבר כנסת וסגן שר הלך לבקר קצין בצבא שהדבר העיקרי שמבחינת הציבור מבדיל בינו לבין כל סגן ישראל ישראלי, זה שנגד אותו קצין הוגשו תלונות על עבירות מין, כולל אונס. מה שמעניין את הציבור זה האם אותו נבחר ציבור הלך לבקר את אותו קצין בתור חבר, בתור תמיכה כללית באנשים שמוגשות נגדם תלונות על אונס, או אם יש סיבה אחרת.
אם זאת הסיבה הראשונה, אז הדיעה של אותו נבחר ציבור על הסיפור לא מעניינת אלא אם הוא מגיע על תקן נציג של הקצין, ואם זאת האפשרות השנייה אז בנוסף לכך גם אסור שהוא יהיה בשום תפקיד ציבורי.
השאלה הזאת היא הדבר הכי רלוונטי שאותו נבחר ציבור צריך לענות עליו לפני שהוא מתחיל לדבר על הפרשה הזאת, אם בכלל.
בהקשר לדוגמא שלך-אם נבחר היה בא לבקר את ברק בזמן שחוקרים האם קיבל שוחד, זה היה רלוונטי לדעת בתור מה הוא בא לבקר את ברק. במקרה ההוא פשוט היה מובן מאליו שאותו פוליטיקאי וברק חברים. גם במקרה הזה זה די ברור שהוא הגיע לבקר אותו בגלל שיש בינהם קשר, אבל מצד שני הוא מנסה להתראיין על הפרשה בתור בן אדם אובייקטיבי.
לגבי סגירת התיק מחוסר ראיות כשיש מספר תלונות והודאה של התוקף, זה בעיקר מראה כמה המערכת שאמורה להגן מפני עברייני מין שבורה. הסיבה שאני דיברתי עליה היא למה המשטרה בכלל הרשתה לעצמה לסגור את התיק.