לירון האדום כתב:
טקנו:
ציטוט:
4. איזה הכרה בדיוק יש בלהט"בים? זה שלא תולים אותם בככרות? רק לשם הפרופורציה - ישי שליסל, ישי שליסל 2.0, מצעד הבהמות של סמוטריץ' והפסטיבל שיש כל שנה סביב מצעד הגאווה בירושליים, הומואים מקבלים מכות ברחובות (רק בימים האחרונים שמענהו בפייסבוק על שני מקרים שונים), ואין שום הכרה חוקית בזוגיות שלהם. אז אוקיי לא תולים אותם בככרות ומצבם בישראל טוב ממצבם בסוריה. ואוו.
5. אוקיי, נראה כמה זמן זה יחזיק מעמד. לי זה נראה כמו נחלת העבר (למשל - הישגי ההייטק די תלויים בהישגי מערכת החינוך, כלומר העתיד שחור משחור).
ולגבי פסקת הסיום שלך - אם אתה חושב שהקשקושים על "רק עכברים בורחים מספינה טובעת" עושים עליי רושם כנראה שאתה לא מכיר אותי.
אני לא חושב שהמדינה קדושה, ולא חושב שאנחנו אמורים לשפוך את דמנו בשבילה (אולי כן, אבל במצב חירום ולא כדרך חיים).
אני גם לא חושב שלהגר זה יותר קל מלהישאר (רמז - אם זה היה יותר קל כולם היו עושים את זה).
ויותר מזה, הסיבה שאין לישראל סיכוי היא שהאנשים שאמורים להציל אותה מעצמה, כמוך, עסוקים יותר בלהתנגד אוטומטית למה שהסמול אומר מאשר בלקדם מציאות שהם חושבים שהיא ראויה (ראה, למשל, התנהלותך פה בפורום).
1. לא קראתי על המכות, אבל באותה מידה יש אלימות כלפי אחרים גם אם הם סטרייטים.
2. שלייסל וחבריו הם המיעוט והקיצון ולא הרוב והמרכז.
3. הומואים ולסביות יכולים להתנשק ברחוב, יכולים ללכת שלובי ידיים, בוא לת"א ותראה כמה ברים של הקהילה יש ואיזה סובלנות יש כלפיהם.
4. לא אמרתי שהכל מושלם אבל ישראל רחוקה מאד מלהיות מדינה פרימיטיבית וחשוכה כמו שטענת.
5. לא מנסה לעשות עלייך רושם, אתה בחרת להגר מסיבות אלו ואחרות וזה דבר מקובל בכל העולם, לא בא אלייך בטענה, כל אחד יעשה לפי ראות עיניו.
6. לא הבנתי למה הכנסת את עניין ההתנגדות שלי למה שהסמול אומר?!
7. מה הקשר לשמאל ולימין, אני שמח שאתה מחשיב אותי כימני ואולי אך כימני קיצוני אך האמת רחוקה מכך.
1. אני כן קראתי (כנראה שיש לי יותרפעילי להט"ב בפיד של הפייסבוק). בנוסף, אם גם סטרייטים מקבלים מכות ברחוב על פארש - אתה רק מחזק את הדיעה שלי שהחברה הישראלית בדרך להתפוררות מוחלטת.
2. אני ממש לא בטוח. זאת שאלה אמפירית שראוי לבחון בקפידה.
3. אתה אומר שהם יכולים, הם מספרים שכשהם עושים את זה הם מקבלים מכות.
אגב מקומות של הקהילה בתל אביב - הבר-נוער.
4. אתה יודע שגם מדינה שיש בה כמה נקודות אור יכולה להיות חשוכה יחסית? למשל אם אי אפשר להתחתן בה חתונה לא דתית. למשל אם אין סובלנות לאחר ולשונה.
נכון שיש מקומות עוד יותר גרועים מישראל, אבל אני לא חושב שלקחת אליפות בליגה ג' של זכויות האדם כשאתה מקדים את סעודיה וסוריה זה הישג שצריך להתגאות בו.
5. ואללק, תודה
6. הכנסתי את זה כי כבר דיברנו פתוח, וכי בעצם שאלת למה אני מיואש ממדינת ישראל, אז חשבתי שאולי כדאי לענות בכנות.
7. אני ממש לא חושב שאתה ימני קיצוני. להיפך, כמו שכתבתי, אני חושב שאנשים כמוך (כלומר האנשים הלא קיצונים, אלה שבמרכז, אלה שלא רצים אחרי אידאולוגיה קיצונית כזו או אחרת, מה שנקרא הרוב הדומם) היו אמורים להציל את המדינה.
האמת שזאת בדיוק הטרגדיה של ישראל - הרוב הדומם לא מתנגד לתופעות חמורות ביותר שהולכות ומשתלטות על המדינה. אם כבר, ההיפך הוא הנכון - הרוב הזה ממהר להתסער על כל מי שמנסה להאיר את התופעות האלה ולהאשים אותו בבגידה, בשנאת המדינה וכו' וכו'.