אמיר כתב:
Red Pride כתב:
אתה מוזמן להצטרף לעמותות סיוע לנזקקים לקראת חג הפסח.
אין שום קשר בין זה לבין דפוסי ההצבעה של הליכודניקים, או למעלליה של מפא"י ז"ל.
ישראל נכון להיום נראית, מתנהלת ופועלת כמו מדינת עולם שלישי מושחתת, והסיכוי של מפלגת שמאל סוציאליסטית עם חמלה לאספסוף להצליח או אפילו לשכנע מספר קטן של בבונים זהה לסיכוי של מפלגה כזו להצליח ברוסיה, טורקיה, מצרים או סיירה לאון. תתמודדו.
אני אישית מאמין שאתה מנסה להבחר כדי לעזור לדפוקים ולחלשים, ולא שאתה עוזר לדפוקים ולחלשים בשביל לנסות להבחר. אבל זה רק אני.
ואתה באמת לא חושב שמפא"י קשורה לזה שישראל היא מדינת עולם שלישי, גזענית ומושחתת?
עוד פעם, לליכוד יש ערמות של אשמה בזה, אבל כמו שכבר כתבתי, כל הדברים שאתה רואה היום היו קיימים ב 77', כשמפא"י היתה מפלגת השלטון היחידה.
נ.ב.
סתם מעניין אותי, למה אתה חושב שעדות המזרח לא מצביעים לשמאל בארץ?
אני אענה בשאלה: איך ניתן לעזור לחלשים בחברה, אם אותם חלשים, שהם הרוב, מצביעים בצורה שבטית למפלגה אנטי-דמוקרטית שמגדילה את הפערים ופוגעת בחלשים? כיצד יכולה להתקיים דמוקרטיה במדינה עם רוב אנטי-דמוקרטי?
אני מכיר היטב את השחיתות של מפא"י, אבל היא בטלה בשישים לעומת השחיתות של הימין שמתרחשת בימים אלה ולא לפני 50 שנה.
מפא"י משמשת גם כטיעון איש הקש של אותם נבערים שמצביעים לימין, גם לשם חרחור שנאה ופילוג, וגם על מנת להסיר כל אחריות ממה שהמשטר הנוכחי מעולל ("אם מפא"י הייתה בשלטון, הכל היה יותר גרוע").
אין מבעד לזה שום בסיס איתן שאפילו שווה לנהל עליו דיאלוג , וזה מפתיע ומאכזב אותי שאנשי השמאל באמת מרגישים מבוכה ורגשות אשמה מאותם ספינים זולים.