Officer Barbrady כתב:
ההשלמה עם המצב הקיים וחוסר האמונה שאפשר לשנות. איפה היינו היום אם המתנגדים לעבדות לא היו נלחמים כי גם ככה רוב האמריקאים שונאים שחורים ותומכים בעבדות.
אני מבין מה אתה אומר, חוששני שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.
דעות של אנשים אי אפשר לשנות. כמו שכתבתי בתחילת האשכול, למדתי שלצערי העולם לא יתנהל כמו שאני חושב. אני יודע שאני צודק והם טועים, אני לא צריך שישכנעו אותי ואני לא צריך לשכנע אחרים. זה לא יעבוד ואין בזה טעם. אותו דבר רלוונטי גם לשמאל.
מה שכן יש לעשות הוא להילחם במציאות. אם העם בחר בגזענות, נילחם בגזענות. אם העם בחר בפאשיזם, נילחם בפאשיזם. אם הממשלה מבצעת עוולות בשטחים, נילחם בממשלה. לא נחליף אותה, כי אי אפשר להחליף אותה. זה מה שהעם בחר, זה מה שהעם רוצה, וכמה שלא ננסה אנחנו לא נוכל לשכנע אף אחד שאם הוא יזנח את הרעיונות הפאשיסטיים אפשר היה לעשות כאן אחלה מדינת רווחה.
ובדיוק בשביל המלחמות האלה צריך מחנה שמאל חזק. לא גדול, אלא חזק.
מחנה שכולל פחות מ20,000 איש הצליח לעשות פה דברים מדהימים. "שוברים שתיקה" מהשנים הראשונות לפעילותם גרמו לשינוי עצום במדיניות של צה"ל מול פלסטינים. "בצלם" חושפים את הדברים שממשלת ישראל מנסה להסתיר, ארגון בשם "סיכוי", שעובדים בו אולי 15 איש, הצליח בחודש האחרון להכפיל את מספר המרואיינים הערבים בתקשורת הישראלית. 2 סרבניות מצפון (תאיר קמינר ואיידן קטרי, אם מעניין אותך לקרוא) ו"יש גבול" הצליחו להציף בכל העולם את הבעיות של הכיבוש.
וזה באמת קצה המזלג. אם תסתכל על האחוז של המחנה מכלל האוכלוסייה מול ההשפעה שלו, אלה דברים ענקיים. אז עיסוק במספרים גדולים ואנשים כמו יאיר לפיד לעולם לא יהיו רלוונטיים, בטח לא בישראל. מה שיש לעשות זה להישאר חזקים ומאוחדים ולהילחם ביחד.
וזאת הבעיה האמיתית בשמאל, כל גורם בתוכו הוא כל כך טהרן עד שגם בתוכו הוא מפולג למיליון מיני-מחנות. אלה פוסלים את אלה כי הם שירתו בצבא, אלה פוסלים את אלה כי הם קומוניסטים/מזרחים/אשכנזים/אנערף, הכל מפורק. תנסה להסתכל כמה ארגונים הקבוצה הקטנה הזאת של השמאל מכילה (כשהכוונה היא לא לארגונים עם מטרות פרקטיות דוגמת בצלם, יש דין, גישה וכו' אלא לארגונים רעיוניים), אתה תהיה בהלם. "לוחמים למען השלום", "שתי מדינות מולדת אחת", מק"י, "עומדים ביחד", "אנרכיסטים נגד הגדר", "קואליציית נשים לשלום", ובאמת שאפילו לא התחלתי.
זאת השורה התחתונה. ברגע שהשמאל יבין שבגלל הנחיתות המספרית שלו (שהיא טבעית, כי ככה זה בעולם וככה זה היה לאורך ההיסטוריה) הוא צריך להתאחד כדי להיות הכי חזק שהוא יכול. בסיטואציה שבה אתה מטרה של כל המדינה, בקרב הימין אתה קאפו ובוגד וסמולני והכל, ובקרב הפחות-ימין אתה סתם קיצוני הזוי שהורס את המחנה, זה מאוד מקשה כשאתה צריך להתמודד בלי הפסקה גם עם פילוג מבית.
וכשנצליח במאבק, אז את מה שאנשים לא הצליחו להבין הם יבינו דרך המציאות.