תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 20:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:08 
חבר עשה עבודת דוקטורט על שמעון פרס, והדגים איך מדובר באיש ימין דה-פקטו. מדיני וכלכלי. לאורך כל הקריירה.
אז מה תלין על לפיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
אף פעם לא הבנתי גם למה אנשי שמאל מעדיפים את פרס על מנהיגי הליכוד, אבל הוא כבר לא רלוונטי (אני מקווה) ועכשיו אנחנו תקועים עם לפיד ושאר דמויות חלולות כמותו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
אולי הוא משלך, משלי הוא ממש לא.
אני מאמין שהוא יהיה פחות רע ביחסינו עם העולם ועם המתנחלים (כלומר לא יגרום לכולם לשנוא אותנו מחד, ולא יתחבב על המתנחלים מאידך).

מדובר ברע במיעוטו לעומת הנוכחי שהוא הרע בהתגלמותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
בוזי מתחפש
פרס לא ראוי
יהיר חלול

מי כן ראוי?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
אולי הוא משלך, משלי הוא ממש לא.
אני מאמין שהוא יהיה פחות רע ביחסינו עם העולם ועם המתנחלים (כלומר לא יגרום לכולם לשנוא אותנו מחד, ולא יתחבב על המתנחלים מאידך).

מדובר ברע במיעוטו לעומת הנוכחי שהוא הרע בהתגלמותו.

אז היתרון של לפיד על פני יבי זה שאיתו יהיה יותר קל לשמור על המצב הקיים קצת יותר זמן (כי העולם לא יתעצבן וכו' וכו')?
כלומר המצב הנוכחי הוא בסך הכול בסדר (או אולי המצב הטוב ביותר שאפשר לקוות לו?) ולכן אנחנו שואפים שהוא יימשך כמה שיותר זמן בעתיד, ויאיר לפיד יותר מתאים לזה מביבי?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
בוזי מתחפש
פרס לא ראוי
יהיר חלול

מי כן ראוי?

לא יודע, אבל מהשמות שעלו פה הייתי שם בראש את סמי שלום שיטרית ולצידו או את סייד קשוע או אולי את איימן עושה (שלא הוזכרו פה).
אני מניח שאפשר למצוא עוד דמויות ראויות, בטח יש אנשים שיותר מעורים בשמאל ממני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:22 
תתאבד כבר כתב:
Noam כתב:
יאיר "כל פלסטיני שמוציא מברג צריך לקבל כדור בראש" לפיד? זה מה שאני אמור לרצות שינצח את נתניהו?

מפחיד, הזוי ובזוי, אבל...כן.
זה נורא שהוא האלטרנטיבה היחידה בעתיד הקרוב אבל מה לעשות

וממתי מרצ נהיו שמאל קיצוני?

אני משתדל פחות לייחס חשיבות לתגים ולשמות ויותר למהות, וכתבתי את זה גם בתגובות הקודמות שלי.
לצורך העניין, נגדיר 4 קבוצות. ככה אפשר יהיה לדבר על המהות ולא על שמות תואר.
קבוצה A- מי שמגדיר עצמו כ"שמאל לא ציוני", החלק של מרצ שכולל את תמר זנדברג ואילן גילאון ודומיהם.
קבוצה B- החלק של זהבה גלאון ומוסי רז במרצ, מי שמגדיר עצמו כ"שמאל ציוני", מפלגת העבודה, יש עתיד, ארגונים כדוגמת "שלום עכשיו".
קבוצה C- הליכוד, הציונות הדתית, מי שמגדיר עצמו "המחנה הלאומי".
קבוצה D- עוצמה יהודית, האריות של הצל, להב"ה וכל מה שימינה משם.

אם תשאל פאביו למשל (לצורך העניין, ואני מנסה לא לתת יותר מדי פרשנות לדברים) אז קבוצה A תהיה "השמאל הקיצוני", קבוצה B תהיה "מחנה השלום", קבוצה C תהיה "מחנה הימין", וקבוצה D תהיה "הימין הקיצוני", וטענתו באשכול היא שקבוצה B צריכה להתנתק מקבוצה A כדי להחליף את קבוצה C בשלטון.
מצד שני, אם תשאל את הרוצח מחברון, יש להניח שהחלוקה תהיה "בוגדים אנטישמים", "בוגדים", "שמאל קוקסינלי", "ציונים אוהבי המדינה", לפי סדר.
לכן לא מעניין אותי השמות. אני בפסקנות שייך לקבוצה A. תקראו לה ימין, תקראו לה שמאל, תקראו לה שאלתיאל דאוויל. וואטאבר. וכאמור, בעיניי אין הבדל משמעותי מבחינה פרקטית אם המפלגה השולטת תהיה העבודה/יש עתיד, או הליכוד. זה שאחת מהן מתהדרת בתואר "מחנה המרכז-שמאל" לא מרשים אותי מאוד.

עריכה: אוי, בזמן שהגדרתי עצמי לדעת אני רואה שכבר התקדמתם. בכל מקרה, זה עדיין רלוונטי בהקשר לשאלת "מתי השמאל ינצח את הימין" שנדונה פה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
תתאבד כבר כתב:
Noam כתב:
יאיר "כל פלסטיני שמוציא מברג צריך לקבל כדור בראש" לפיד? זה מה שאני אמור לרצות שינצח את נתניהו?

מפחיד, הזוי ובזוי, אבל...כן.
זה נורא שהוא האלטרנטיבה היחידה בעתיד הקרוב אבל מה לעשות

וממתי מרצ נהיו שמאל קיצוני?

אני משתדל פחות לייחס חשיבות לתגים ולשמות ויותר למהות, וכתבתי את זה גם בתגובות הקודמות שלי.
לצורך העניין, נגדיר 4 קבוצות. ככה אפשר יהיה לדבר על המהות ולא על שמות תואר.
קבוצה A- מי שמגדיר עצמו כ"שמאל לא ציוני", החלק של מרצ שכולל את תמר זנדברג ואילן גילאון ודומיהם.
קבוצה B- החלק של זהבה גלאון ומוסי רז במרצ, מי שמגדיר עצמו כ"שמאל ציוני", מפלגת העבודה, יש עתיד, ארגונים כדוגמת "שלום עכשיו".
קבוצה C- הליכוד, הציונות הדתית, מי שמגדיר עצמו "המחנה הלאומי".
קבוצה D- עוצמה יהודית, האריות של הצל, להב"ה וכל מה שימינה משם.

אם תשאל פאביו למשל (לצורך העניין, ואני מנסה לא לתת יותר מדי פרשנות לדברים) אז קבוצה A תהיה "השמאל הקיצוני", קבוצה B תהיה "מחנה השלום", קבוצה C תהיה "מחנה הימין", וקבוצה D תהיה "הימין הקיצוני", וטענתו באשכול היא שקבוצה B צריכה להתנתק מקבוצה A כדי להחליף את קבוצה C בשלטון.
מצד שני, אם תשאל את הרוצח מחברון, יש להניח שהחלוקה תהיה "בוגדים אנטישמים", "בוגדים", "שמאל קוקסינלי", "ציונים אוהבי המדינה", לפי סדר.
לכן לא מעניין אותי השמות. אני בפסקנות שייך לקבוצה A. תקראו לה ימין, תקראו לה שמאל, תקראו לה שאלתיאל דאוויל. וואטאבר. וכאמור, בעיניי אין הבדל משמעותי מבחינה פרקטית אם המפלגה השולטת תהיה העבודה/יש עתיד, או הליכוד. זה שאחת מהן מתהדרת בתואר "מחנה המרכז-שמאל" לא מרשים אותי מאוד.

עריכה: אוי, בזמן שחפרתי עצמי לדעת אני רואה שכבר התקדמתם. בכל מקרה, זה עדיין רלוונטי בהקשר לשאלת "מתי השמאל ינצח את הימין" שנדונה פה..

לא מסכים לגבי החלוקה לקבוצות:
לשים את זהבה הקיצונית (ציונית עלק) עם יאיר לפיד באותה קבוצה זה מופרך.

ובנימה אישית : לקחת את הטוקבקים עם החייל מחברון קשה מידיי.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:30 
קיבלתי את ההערה, תוריד את מרצ כולה לתוך קבוצה A. אני מוכן לבלוע את זהבה גלאון אם צריך.
בקשר לטוקבקים, כבר אמרתי לכם לחכות. ראיתי שהתייחסת לזה שמרזל לא נכנס לכנסת בתור הערכה מתמטית לגודל ה"ימין הקיצוני", היא לא נכונה.
לכנסת הזאת מרזל לא נכנס בגלל ה"ערבים נוהרים לקלפיות" שטרף את הקלפים, וגוש D בפועל הוא הרבה יותר גדול מזה (חלק ממנו מתגלם גם במנדטים של הליכוד, ליברמן והבית היהודי). מתישהו אתם תתפכחו (לא רק אתה, אלא כל מי שמזלזל), ואני מעריך שיש לזה סיכוי טוב בבחירות הקרובות.
אני מבטיח להיות שם כדי לומר "אמרתי לכם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
קיבלתי את ההערה, תוריד את מרצ כולה לתוך קבוצה A. אני מוכן לבלוע את זהבה גלאון אם צריך.
בקשר לטוקבקים, כבר אמרתי לכם לחכות. ראיתי שהתייחסת לזה שמרזל לא נכנס לכנסת בתור הערכה מתמטית לגודל ה"ימין הקיצוני", היא לא נכונה.
לכנסת הזאת מרזל לא נכנס בגלל ה"ערבים נוהרים לקלפיות" שטרף את הקלפים, וגוש D בפועל הוא הרבה יותר גדול מזה (חלק ממנו מתגלם גם במנדטים של הליכוד, ליברמן והבית היהודי). מתישהו אתם תתפכחו (לא רק אתה, אלא כל מי שמזלזל), ואני מעריך שיש לזה סיכוי טוב בבחירות הקרובות.
אני מבטיח להיות שם כדי לומר "אמרתי לכם".

איך אומר פה אחד החברים
קיצוניים משני הצדדים מסוכנים...

מקוה שהרשימה הערבית המאוחדת תתפורר כמו גם הרשימה של מרזל.

חבל לי שיש משתמשים שמאחלים שאחד הקיצוניים יוביל את מחנה השמאל
אם אסון שכזה יקרה אני מניח שהשמאל יעלם לחלוטין..

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני מצטער, רד בלאד, אבל גם אתה מפספס.
אני יכול לכתוב יותר באריכות, אבל כרגע שאלה פשוטה.
85 אחוז מהמגזר היהודי תומך בחייל שרצח פלסטיני. מתוך ה85 אחוז האלה, כמה לדעתך יצטרפו למחנה השמאל ברגע שסמי שלום שטרית יהיה מספר 2 במרצ, והרב מלכיאור מספר 5?

ואתה נתפס לפעולות ספציפיות, שהן לא הבעיה כאן. אמרתי, הבעיה היא הגישה.
כרגע זה לא משנה מה השמאל אומר, כי אין אף אחד שיקשיב. גם אם תצרף עכשיו את מי שאמרת, כאקט מכני, זה יראה זר ולא אמין. בדיוק כמו שאם מחר ייבחר מישהו ערבי ברשימת הליכוד - ברור שזה יראה כאילו זה במקרה הטוב עלה תאנה, ושזה לא המקום הטיבעי שלו.
השמאל בארץ הוא ברובו בדלני, הוא לא פונה לאנשים. 85% תומכים ברצח הזה, כי במשך שנים כל מה שאתה אמרת לא היה בכלל רלוונטי אליהם. זה לא נאמר אליהם. קח למשל את לוד. תן לי לנחש שמרצ לא השקיעו שם. עזוב, סביר להניח שהיו שם יותר פעילים של יחד מאשר של העבודה. כל השיח שאתה מנסה ליצור לא רלוונטי בכלל לשם, וזה לא קשור לזה להאם יהיה הסכם עודפים עם מרצ או לא.

ברגע שהשמאל מוותר על הערבים, כי הם פחות חשובים,
מוותר על הדתיים, כי הם אנשים חשוכים שלא יצביעו לשמאל,
מוותר על המזרחים, כי הם פחות משכילים וילכו עם הימין,
מוותר על אנשי הפריפריה, כי מסרותית הם יצביעו לליכוד,
מי בדיוק אמור להקשיב לשמאל? מי בדיוק אמור להקשיב לטיעונים למה זה שהחייל רצח את אותו פלסטיני זה פסול?

סתם לשם המחשה, אם מחר הארץ יצאו בסדרת כתבות על כמה חנין זועבי רעה, האם זה יגרום לשאר האנשים להתחיל לקרוא את העיתון ולהסכים עם שאר המסרים שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:36 
אף אחת מהן לא תתפורר, שתיהן מייצגות נאמנה מגזר ציבורי שבחר ויבחר בהן.
חוץ מזה, שזה יסוד הבעיה בדיון הזה. במקום להבין את המצב ואת רחשי העם (לשני הצדדים), מתעסקים באיך אפשר יהיה להסתיר אותו מבחינת זהות מפלגתית.
התופעה קיימת, עם ישראל בחר בדרך הרצח, אני לא מעוניין (ובטח שלא יכול) למנוע או לשנות את זה. לכן גם אני חושב שאין טעם להוציא את להב"ה או את מרזל מחוץ לחוק, כי כל הרעיונות בכל מקרה שם, ולטאטא אותם מתחת לשטיח לא יעזור לאף אחד.
חוץ מזה, אתה וטקנו מסתכלים על "מחנה השמאל" בצורה מאוד שונה. מה שטקנו קורא "מחנה השמאל" זה בדיוק הקבוצה שאתה קורא למחנה השמאל להתנתק ממנה. לכן כל האשכול הזה הוא בעיה גדולה בתקשורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:43 
red in blood כתב:
Noam כתב:
אני מצטער, רד בלאד, אבל גם אתה מפספס.
אני יכול לכתוב יותר באריכות, אבל כרגע שאלה פשוטה.
85 אחוז מהמגזר היהודי תומך בחייל שרצח פלסטיני. מתוך ה85 אחוז האלה, כמה לדעתך יצטרפו למחנה השמאל ברגע שסמי שלום שטרית יהיה מספר 2 במרצ, והרב מלכיאור מספר 5?

ואתה נתפס לפעולות ספציפיות, שהן לא הבעיה כאן. אמרתי, הבעיה היא הגישה.
כרגע זה לא משנה מה השמאל אומר, כי אין אף אחד שיקשיב. גם אם תצרף עכשיו את מי שאמרת, כאקט מכני, זה יראה זר ולא אמין. בדיוק כמו שאם מחר ייבחר מישהו ערבי ברשימת הליכוד - ברור שזה יראה כאילו זה במקרה הטוב עלה תאנה, ושזה לא המקום הטיבעי שלו.
השמאל בארץ הוא ברובו בדלני, הוא לא פונה לאנשים. 85% תומכים ברצח הזה, כי במשך שנים כל מה שאתה אמרת לא היה בכלל רלוונטי אליהם. זה לא נאמר אליהם. קח למשל את לוד. תן לי לנחש שמרצ לא השקיעו שם. עזוב, סביר להניח שהיו שם יותר פעילים של יחד מאשר של העבודה. כל השיח שאתה מנסה ליצור לא רלוונטי בכלל לשם, וזה לא קשור לזה להאם יהיה הסכם עודפים עם מרצ או לא.

ברגע שהשמאל מוותר על הערבים, כי הם פחות חשובים,
מוותר על הדתיים, כי הם אנשים חשוכים שלא יצביעו לשמאל,
מוותר על המזרחים, כי הם פחות משכילים וילכו עם הימין,
מוותר על אנשי הפריפריה, כי מסרותית הם יצביעו לליכוד,
מי בדיוק אמור להקשיב לשמאל? מי בדיוק אמור להקשיב לטיעונים למה זה שהחייל רצח את אותו פלסטיני זה פסול?

סתם לשם המחשה, אם מחר הארץ יצאו בסדרת כתבות על כמה חנין זועבי רעה, האם זה יגרום לשאר האנשים להתחיל לקרוא את העיתון ולהסכים עם שאר המסרים שלהם?

זה מקור הבעיה. אי אפשר להגדיל את השמאל, אף אחד לא מעוניין בזה. במחנה הציוני יש ערבים, בליכוד יש ערבים, אצל ליברמן יש ערבים, אצל בנט יש ערבים (אפילו אישה ערבייה). ערבים לא עושה עליי רושם. אזרחי ישראל לא בחרו בימין כי השמאל לא מספיק שכנע אותם, הם בחרו בימין כי אלה הדברים שהם מאמינים בהם. המדינה הוקמה ברוח הציונות, היום הימין מתחיל לעצב את הציונות מחדש. לא דיבורים על כלכלה ולא על חברה ישכנעו פה אף אחד, הם משתכנעים ומשכנעים את עצמם במה שהם צריכים.
מחנה השמאל יכלול את מי ששייך אליו היום, את מי שזכויות אדם וערכי השמאל מדברים אליו, וטפטוף קליל של אנשים שיירתעו מהמוטציה הציונית שנוצרת פה מהר מהר.
לכן הגיע הזמן להפסיק לדבר במספרים ולהתחיל לדבר על ת'כלס.
(וזה בלי להתייחס בכלל לזה שזאת גישה קצת פטרונית ומתנשאת לומר שאנשים לא מסכימים איתנו כי לא הסברנו להם מספיק טוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:

התופעה קיימת, עם ישראל בחר בדרך הרצח, אני לא מעוניין (ובטח שלא יכול) למנוע או לשנות את זה.

זה, בדיוק כאן, ה-DNA של כל מפסיד לאורך ההיסטוריה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:47 
אשמח אם תפרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
ההשלמה עם המצב הקיים וחוסר האמונה שאפשר לשנות. איפה היינו היום אם המתנגדים לעבדות לא היו נלחמים כי גם ככה רוב האמריקאים שונאים שחורים ותומכים בעבדות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
ההשלמה עם המצב הקיים וחוסר האמונה שאפשר לשנות. איפה היינו היום אם המתנגדים לעבדות לא היו נלחמים כי גם ככה רוב האמריקאים שונאים שחורים ותומכים בעבדות.

הודעה נבונה.
יש בזה משהו.

אבל אתה יודע מה היה הפיתרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 17:23 
Officer Barbrady כתב:

אני מבין מה אתה אומר, חוששני שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.
דעות של אנשים אי אפשר לשנות. כמו שכתבתי בתחילת האשכול, למדתי שלצערי העולם לא יתנהל כמו שאני חושב. אני יודע שאני צודק והם טועים, אני לא צריך שישכנעו אותי ואני לא צריך לשכנע אחרים. זה לא יעבוד ואין בזה טעם. אותו דבר רלוונטי גם לשמאל.
מה שכן יש לעשות הוא להילחם במציאות. אם העם בחר בגזענות, נילחם בגזענות. אם העם בחר בפאשיזם, נילחם בפאשיזם. אם הממשלה מבצעת עוולות בשטחים, נילחם בממשלה. לא נחליף אותה, כי אי אפשר להחליף אותה. זה מה שהעם בחר, זה מה שהעם רוצה, וכמה שלא ננסה אנחנו לא נוכל לשכנע אף אחד שאם הוא יזנח את הרעיונות הפאשיסטיים אפשר היה לעשות כאן אחלה מדינת רווחה.
ובדיוק בשביל המלחמות האלה צריך מחנה שמאל חזק. לא גדול, אלא חזק.
מחנה שכולל פחות מ20,000 איש הצליח לעשות פה דברים מדהימים. "שוברים שתיקה" מהשנים הראשונות לפעילותם גרמו לשינוי עצום במדיניות של צה"ל מול פלסטינים. "בצלם" חושפים את הדברים שממשלת ישראל מנסה להסתיר, ארגון בשם "סיכוי", שעובדים בו אולי 15 איש, הצליח בחודש האחרון להכפיל את מספר המרואיינים הערבים בתקשורת הישראלית. 2 סרבניות מצפון (תאיר קמינר ואיידן קטרי, אם מעניין אותך לקרוא) ו"יש גבול" הצליחו להציף בכל העולם את הבעיות של הכיבוש.
וזה באמת קצה המזלג. אם תסתכל על האחוז של המחנה מכלל האוכלוסייה מול ההשפעה שלו, אלה דברים ענקיים. אז עיסוק במספרים גדולים ואנשים כמו יאיר לפיד לעולם לא יהיו רלוונטיים, בטח לא בישראל. מה שיש לעשות זה להישאר חזקים ומאוחדים ולהילחם ביחד.
וזאת הבעיה האמיתית בשמאל, כל גורם בתוכו הוא כל כך טהרן עד שגם בתוכו הוא מפולג למיליון מיני-מחנות. אלה פוסלים את אלה כי הם שירתו בצבא, אלה פוסלים את אלה כי הם קומוניסטים/מזרחים/אשכנזים/אנערף, הכל מפורק. תנסה להסתכל כמה ארגונים הקבוצה הקטנה הזאת של השמאל מכילה (כשהכוונה היא לא לארגונים עם מטרות פרקטיות דוגמת בצלם, יש דין, גישה וכו' אלא לארגונים רעיוניים), אתה תהיה בהלם. "לוחמים למען השלום", "שתי מדינות מולדת אחת", מק"י, "עומדים ביחד", "אנרכיסטים נגד הגדר", "קואליציית נשים לשלום", ובאמת שאפילו לא התחלתי.
זאת השורה התחתונה. ברגע שהשמאל יבין שבגלל הנחיתות המספרית שלו (שהיא טבעית, כי ככה זה בעולם וככה זה היה לאורך ההיסטוריה) הוא צריך להתאחד כדי להיות הכי חזק שהוא יכול. בסיטואציה שבה אתה מטרה של כל המדינה, בקרב הימין אתה קאפו ובוגד וסמולני והכל, ובקרב הפחות-ימין אתה סתם קיצוני הזוי שהורס את המחנה, זה מאוד מקשה כשאתה צריך להתמודד בלי הפסקה גם עם פילוג מבית.
וכשנצליח במאבק, אז את מה שאנשים לא הצליחו להבין הם יבינו דרך המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישרא
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 17:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
בוזי מתחפש
פרס לא ראוי
יהיר חלול

מי כן ראוי?

לא יודע, אבל מהשמות שעלו פה הייתי שם בראש את סמי שלום שיטרית ולצידו או את סייד קשוע או אולי את איימן עושה (שלא הוזכרו פה).

הבנתי שאחד השמות שהצעתי מזעזע מדי, אז אני מוותר עליו ומציע את הצמד סמי שלום שטרית וסייד קשוע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 17:57 
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:

הודעה נבונה.
יש בזה משהו.

הוא שאמרתי, מכה כמו יום-כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישרא
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
בוזי מתחפש
פרס לא ראוי
יהיר חלול

מי כן ראוי?

הבנתי שאחד השמות שהצעתי מזעזע מדי, אז אני מוותר עליו ומציע את הצמד סמי שלום שטרית וסייד קשוע.

לא הבנתי איך אפשר להציע מישהו שהוא לא פוליטיקאי ולא מתיימר להיות.... אז מבחינתי סמי מיכאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
אני ממש לא מתיימר לדעת ואני גם לא תופס מעצמי איזה אנליסט גדול.
אבל אני חושב שחלק מהבעיה של השמאל היא שהוא קצת נטש את הניסיון לתת פיתרון מדיני והלך על הקטע החברתי רווחתי.
ופה הפיספוס, כי אנשים כבר כל כך מפחדים ומודאגים מהאיראנים, דאע"ש, חמאס וכו' שהם רוצים קודם כל מישהו שירגיע אותם שם, ואחר כך הם ידאגו לבקש ממנו (מאותו שלטון) שידאג לרווחתם ולא להיפך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:28 
אני רואה שזה תפס ממש חזק העניין, אז אתן גילוי נאות קטן - אני לא כל כך יודע מי זה סמי שלום שטרית.
אני יודע שהוא מתעסק באמנות (סופר, משורר או משהו כזה), שהוא מתעסק עם העניין המזרחי ושמעתי פעם את השם שלו בהקשר של מרצ, אז זה השם הראשון שעלה לי לראש תוך כדי הקלדה.
באופן אישי אני לא חושב שזה האישיו של הדיון :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אני תוהה לעצמי :
האם "מחנה השלום" לא מסיק מסקנותיו לאור המציאות ?
האם "מחנה השלום" לא משנה את עמדותיו לאור מה שקרה פה ב-10-20 שנים האחרונות?
האם "מחנה השלום" לא צריך להתנתק מהשמאל הקיצוני ?
האם "מחנה השלום" מקובע בעמדותיו שהיו נכונות לפני 30 שנים
?

טעות קטנה . הימין עלה לשילטון לפני כמעט 40 שנה
אז הוא היה ימין של "אף שעל".
הימין התמרכז. יש לו שותפים מהימין ממש.
מאז הוא התבהם וכל מיני בהמות למיניהם תופסים מקום בליכוד.

מפלגת העבודה חזרה לשילטון כשהונהגה על ידי 2 מועמדים שלא שייכים ממש לשמאל ושקיבלו את חינוכם במפלגות הימין של השמאל. הם מעולם לא השתייכו לשמאל של תקופתם.

40 שנה לא הצליחה מפלגת העבודה כשהלכה עם השמאל ולא פסלה על הסף את השמאל הרדיקלי והקומונסטי כמו שעשו מפ"אי של פיה התחנכו רבין ז"ל וברק. עושה רושם שמפלגת העבודה לא הפיקה את הלקח ומעוניינת להיות במקרה הטוב זנב של הליכוד.

להתנתק לחלוטין מהשמאל הלא ציוני .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:37 
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:

דעות של אנשים אי אפשר לשנות. כמו שכתבתי בתחילת האשכול, למדתי שלצערי העולם לא יתנהל כמו שאני חושב. אני יודע שאני צודק והם טועים, אני לא צריך שישכנעו אותי ואני לא צריך לשכנע אחרים. זה לא יעבוד ואין בזה טעם. אותו דבר רלוונטי גם לשמאל.
מה שכן יש לעשות הוא להילחם במציאות. אם העם בחר בגזענות, נילחם בגזענות. אם העם בחר בפאשיזם, נילחם בפאשיזם. אם הממשלה מבצעת עוולות בשטחים, נילחם בממשלה. לא נחליף אותה, כי אי אפשר להחליף אותה. זה מה שהעם בחר, זה מה שהעם רוצה, וכמה שלא ננסה אנחנו לא נוכל לשכנע אף אחד שאם הוא יזנח את הרעיונות הפאשיסטיים אפשר היה לעשות כאן אחלה מדינת רווחה.
מחנה שכולל פחות מ20,000 איש הצליח לעשות פה דברים מדהימים. "שוברים שתיקה" מהשנים הראשונות לפעילותם גרמו לשינוי עצום במדיניות של צה"ל מול פלסטינים. "בצלם" חושפים את הדברים שממשלת ישראל מנסה להסתיר, ארגון בשם "סיכוי", שעובדים בו אולי 15 איש, הצליח בחודש האחרון להכפיל את מספר המרואיינים הערבים בתקשורת הישראלית. 2 סרבניות מצפון (תאיר קמינר ואיידן קטרי, אם מעניין אותך לקרוא) ו"יש גבול" הצליחו להציף בכל העולם את הבעיות של הכיבוש.
וזה באמת קצה המזלג. אם תסתכל על האחוז של המחנה מכלל האוכלוסייה מול ההשפעה שלו, אלה דברים ענקיים. אז עיסוק במספרים גדולים ואנשים כמו יאיר לפיד לעולם לא יהיו רלוונטיים, בטח לא בישראל. מה שיש לעשות זה להישאר חזקים ומאוחדים ולהילחם ביחד.
וזאת הבעיה האמיתית בשמאל, כל גורם בתוכו הוא כל כך טהרן עד שגם בתוכו הוא מפולג למיליון מיני-מחנות. אלה פוסלים את אלה כי הם שירתו בצבא, אלה פוסלים את אלה כי הם קומוניסטים/מזרחים/אשכנזים/אנערף, הכל מפורק. תנסה להסתכל כמה ארגונים הקבוצה הקטנה הזאת של השמאל מכילה (כשהכוונה היא לא לארגונים עם מטרות פרקטיות דוגמת בצלם, יש דין, גישה וכו' אלא לארגונים רעיוניים), אתה תהיה בהלם. "לוחמים למען השלום", "שתי מדינות מולדת אחת", מק"י, "עומדים ביחד", "אנרכיסטים נגד הגדר", "קואליציית נשים לשלום", ובאמת שאפילו לא התחלתי.
זאת השורה התחתונה. ברגע שהשמאל יבין שבגלל הנחיתות המספרית שלו (שהיא טבעית, כי ככה זה בעולם וככה זה היה לאורך ההיסטוריה) הוא צריך להתאחד כדי להיות הכי חזק שהוא יכול. בסיטואציה שבה אתה מטרה של כל המדינה, בקרב הימין אתה קאפו ובוגד וסמולני והכל, ובקרב הפחות-ימין אתה סתם קיצוני הזוי שהורס את המחנה, זה מאוד מקשה כשאתה צריך להתמודד בלי הפסקה גם עם פילוג מבית.

היית פשוט יכול לרשום
לזרוק את התינוק עם המים
אני מבין את הגישה שלך ואת תוכן הדברים אך לדעתי הפועל היוצא נכון להיום, זה לנצח בקרבות קטנים ולהפסיד במלחמה
ואם כבר קלישאות אני מנסה להבין האם גישתך הכוללת מדברת על מצב שבו כמה שיהיה יותר רע בסוף יהיה יותר טוב ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 18:46 
איזה תינוק ואיזה מים?
האלטרנטיבה שמציעים לי היא לזנוח את העקרונות שלי ואת הפעילות שמשפיעה ולהתאחד עם האח של בנט (שכבר מזמן עקף אותו מימין), האיש וה"כל פלסטיני, מברג וכו" רק לצורך הדחה של נתניהו מהשלטון, בשביל אנשים שהם כמוהו רק עם שמות אחרים.
אז לכו תדיחו, תתנתקו מה"שמאל הקיצוני". אני לא רואה הבדל אמיתי בין "המחנה הלאומי" ו"המחנה הציוני", אף אחד מהם לא יסיים את הסכסוך, אף אחד מהם לא יפתור אף בעיה.
אנחנו נמשיך לדבוק בערכים שלנו, בפעילות שלנו.
מצדי שיגידו שהם שמאל ואני קיצוני והזוי. מזיז.

אהה, רק עכשיו שמתי לב למשפט האחרון. לא. הייתי מאוד שמח אם היה אפשר לפתור את הבעיות בצורה פשוטה, אבל אי אפשר. כבר עסקתי בנושא לא מעט. סכסוך שהתחיל בגלל הציונות יימשך כל עוד תימשך הציונות. ולכן אף פתרון שהוצע עד היום, לא ע"י המחנה הלאומי ולא ע"י המחנה הציוני, כולל אוסלו וההתנתקות והכל, לא היה פתרון אמיתי. לכן, אין ברירה אלא לדאוג לכך שהפתרון יגיע מבחוץ, כי רק ככה הוא יכול להגיע. ובשביל זה הייתי מאוד שמח שדעת העם תיוצג כמה שיותר בכנסת ובממשלה ושהמצב כמה שיותר יקצין, כי ככה ההתערבות והפתרון יגיעו יותר בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:

חותם על כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 19:22 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:

הודעה נבונה.
יש בזה משהו.

מלחמת אזרחים בין השמאל לימין לא תהיה כאן, מי שמצפה לאירוע כזה יתבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
זאת הדוגמא שאתה הבאת כאן.

אגב,
מלחמת אזרחים נוראית ועקובה מדם הייתה רק החלק הראשון,
בחלק השני הייתה כפייה של צד אחד על הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 21:45 
סמל אישי של המשתמש
בעידן תקשרות ההמונים והרשת החברתית אפשר לכפות אידיאולוגיה? צריך להילחם על דעת הקהל, ואת זה עושים רק כשמפסיקים להתנשא (בין היתר, להפסיק עם המחשבה המגונה הזאת שהימנים נסחפים כי הם טיפשים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: