תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 אוגוסט 2025, 03:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אפריל 2016, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
נשאלת השאלה בעקבות כמה תגובות פה, האם השתלטות של דת מסויימת, מגזר מסויים ו/או אוכלוסיה מסויימת היא לגיטימית גם כאשר לא מדובר במוסלמים. (אני אישית לא רואה הבדל אבל למען אלה שכן). עוד לא שיקללתי דיעה אבל אני רואה בעייתיות בנושא כמו למשל מה שקורה בעירי ואנקובר ובערים השכנות.. שבעיר אחת כבר רוב האוכלוסייה היא אוכלוסייה זרה (סינים), בעיר אחרת הינה הודית וכמות נכבדת מהתושבים אפילו לא מדברים אנגלית או מנסים ללמוד. מן הסתם גם כתובות העסקים נכתבים בסינית ואני לא שולל אופציה למהפכה בשפת הלימוד בבית ספר ועוד דברים.

ניסיון אישי ודומה של תיירים רבים מעיד על בעייתיות בהשתלבות בחברה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 05:16 
סמל אישי של המשתמש
איר קנדה כתב:
נשאלת השאלה בעקבות כמה תגובות פה, האם השתלטות של דת מסויימת, מגזר מסויים ו/או אוכלוסיה מסויימת היא לגיטימית גם כאשר לא מדובר במוסלמים. (אני אישית לא רואה הבדל אבל למען אלה שכן). עוד לא שיקללתי דיעה אבל אני רואה בעייתיות בנושא כמו למשל מה שקורה בעירי ואנקובר ובערים השכנות.. שבעיר אחת כבר רוב האוכלוסייה היא אוכלוסייה זרה (סינים), בעיר אחרת הינה הודית וכמות נכבדת מהתושבים אפילו לא מדברים אנגלית או מנסים ללמוד. מן הסתם גם כתובות העסקים נכתבים בסינית ואני לא שולל אופציה למהפכה בשפת הלימוד בבית ספר ועוד דברים.

קטעים שונקובר היא "עירך" אבל לא של הסינים, שהתחילו להגיע לונקובר באמצע המאה ה 19. הצ'ינהטאון של ונקובר נפתחה לפני שבית הכנסת הראשון בעיר הוקם, אגב שמעתי שגם שם היו כתובות בשפה מוזרה שמקומיים לא מבינים.

לגבי הבעיותיות, אני מנחש שזה בגדול יהיה פחות בעייתי למקומים מאשר כשאנשים לבנים מאירופה הגיעו לקנדה (או כשאנשים לבנים מאירופה הגיעו פחות או יותר לכל מקום בעולם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: די נחמד מה שקורה לאירופאים
הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 06:55 
סמל אישי של המשתמש
אולי זה גם קשור לכך שהסינים מצליחים באורח פלא הן להתערות בחברה ולקבל על עצמם את ערכי המקום והן לשמר במידה מסויימת את התרבות שלהם.

חבל שהמוסלמים מפקששים בקטע הזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 06:58 
סמל אישי של המשתמש
:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 08:03 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
אולי זה גם קשור לכך שהסינים מצליחים באורח פלא הן להתערות בחברה ולקבל על עצמם את ערכי המקום והן לשמר במידה מסויימת את התרבות שלהם.

חבל שהמוסלמים מפקששים בקטע הזה...

תמונה

תמונה

אבל לא, שנאת המהגרים הזו היא שונה. רק בגלל שתמיד בהיסטוריה היו אנשים שטענו שגל ההגירה האחרון יהרוס את המדינה (ויאנוס את כל הנשים) ורק בגלל שתמיד התברר שההיסטריה הזו היתה בעיקר קשורה לקסנופוביה במקרה הטוב וגזענות במקרה הרע לא אומר שהפעם צבי יחזקאלי לא צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 08:29 
אמיר, ממתי ומהיכן הקריקטורות האלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 08:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר, ממתי ומהיכן הקריקטורות האלה?

הראשונה מארה"ב (1895), השניה מקנדה (1910).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 08:38 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שגל ההגירה הנוכחי יביא לאינוס אלפי נשים אירופאיות נאורות,
רק הצעתי את הרעיון ההזוי שאולי מהגרים שמקבלים על עצמם את ערכי המקום אליו הם מהגרים במקום להתבדל ולהתנגד אליו, משתלבים טוב יותר במרוצת השנים.

עכשיו לפני שתקפוץ למסקנות כאילו אני היטלר החדש ומציע לגרש את כולם, לסרס ולעקר, אני ארגיע מראש. לא זו כוונתי או תקוותי. עכשיו אלפקה הזין הקטן (אני גם בעד החפצת גברים) מוזמן לדפוק את הראש עד זב דם, במהרה בימינו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 08:46 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
אני לא חושב שגל ההגירה הנוכחי יביא לאינוס אלפי נשים אירופאיות נאורות,
רק הצעתי את הרעיון ההזוי שאולי מהגרים שמקבלים על עצמם את ערכי המקום אליו הם מהגרים במקום להתבדל ולהתנגד אליו, משתלבים טוב יותר במרוצת השנים.

עכשיו לפני שתקפוץ למסקנות כאילו אני היטלר החדש ומציע לגרש את כולם, לסרס ולעקר, אני ארגיע מראש. לא זו כוונתי או תקוותי. עכשיו אלפקה הזין הקטן (אני גם בעד החפצת גברים) מוזמן לדפוק את הראש עד זב דם, במהרה בימינו!

אבל עוד פעם, אלו בדיוק אותן טענות שאנשים העלו (ומעלים, אפילו באשכול הזה) לגבי הסינים וההודים והאירים והיהודים והגרמנים והמקסיקנים ומה שאתה רוצה.
ושמע, לאירופה יש בעית אינטרגרציה, אין ספק בזה בכלל, אבל כשאתה מסתכל על איך המוסלמים משתלבים במדינות שיודעות לקלוט מיעוטים אתניים כמו קנדה וארה"ב אתה יכול די בקלות לראות שהבעיות של אירופה הן יותר בעיה של אירופה מאשר משהו דפוק בגנים המוסלמים שמונע מהם להשתלב בחברה מודרנית.

נ.ב.
ראוי לציין שיש הבדל די רציני בין קליטה של פליטים כמו מה שהולך עכשיו באירופה לבין הגירה "ריגלה" שהיא לרוב הרבה יותר פשוטה, אבל וינס קרטר דיבר פה על הגירה, וזו ההודעה שהגבתי אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
לא רוצה להישמע כמו "אל תתן לעובדות לבלבל אותי" אבל אני לא מוכן לקבל עלי את האשמה הכל כך יהודית אשכנזית הזאת שאם האורחים שלי מפליצים ומחרבנים לי במטבח זה כנראה כי אני לא מארח יפה.

לא טענתי גם שמדובר בבעיה בגנים הפגומים של המוסלמים, עובדה שמי שעושים צרות זה בעיקר דור שלישי ואפילו רביעי, בעוד באורח פלא ההורים שלהם דווקא השתלבו לא רע בכלל (יחסית להגירה כן? ברור לי שז'ון לואי הפריזאי עדיין במעמד חברתי גבוה יותר),

פשוט להתעלם מאופי ההגירה או הדור החדש של המוסלמים באירופה זה נאור מאוד אבל גם חוטא בטמינת הראש בחול ולפני שאני בא בביקורת למנהגי האירוח של בני המקום אני קודם כל הייתי רוצה שהאורחים יתאמצו קצת יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2016, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
לא רוצה להישמע כמו "אל תתן לעובדות לבלבל אותי" אבל אני לא מוכן לקבל עלי את האשמה הכל כך יהודית אשכנזית הזאת שאם האורחים שלי מפליצים ומחרבנים לי במטבח זה כנראה כי אני לא מארח יפה.

לא טענתי גם שמדובר בבעיה בגנים הפגומים של המוסלמים, עובדה שמי שעושים צרות זה בעיקר דור שלישי ואפילו רביעי, בעוד באורח פלא ההורים שלהם דווקא השתלבו לא רע בכלל (יחסית להגירה כן? ברור לי שז'ון לואי הפריזאי עדיין במעמד חברתי גבוה יותר),

פשוט להתעלם מאופי ההגירה או הדור החדש של המוסלמים באירופה זה נאור מאוד אבל גם חוטא בטמינת הראש בחול ולפני שאני בא בביקורת למנהגי האירוח של בני המקום אני קודם כל הייתי רוצה שהאורחים יתאמצו קצת יותר.

אתה שם לב שאתה מתפרץ פה לדיבור על הגירה לקנדה, כן?
וכמו שכתבתי, הגירה של פליטים היא אכן יותר בעייתית מהגירה "רגילה", אבל עוד פעם, הטענות שאתה מעלה הועלו בדיוק לגבי אירים -
תמונה

והאיטלקים -
תמונה

עוד פעם, יש מצב שהפעם זה שונה, אבל לפחות תשאל את עצמך למה אתה חושב שזה המקרה (ואגב, אירים ואיטלקים הרגו הרבה יותר אנשים חפים מפשע בארה"ב מאשר מוסלמים, לא באותה ליגה בכלל).

ואם אתה רוצה לדבר על הגינות, הרוב המוחלט של המוסלמים (כמו הרוב המוחלט של היהודים, הנוצרים והאתאיסטים) לא הולכים לעשות שום צרות ושום בעיות לאף אחד.

נ.ב.
בונוס -
תמונה

פליטים זה פויה.
ואגב, תמצא לי קהילה שהשתלבה פחות בחברה שמסביבה מאשר הקהילות החרדיות הקציוניות בארה"ב ונדבר על כמה אנשים מדת אחרת מנסים להשתלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

קטעים שונקובר היא "עירך" אבל לא של הסינים, שהתחילו להגיע לונקובר באמצע המאה ה 19. הצ'ינהטאון של ונקובר נפתחה לפני שבית הכנסת הראשון בעיר הוקם, אגב שמעתי שגם שם היו כתובות בשפה מוזרה שמקומיים לא מבינים.

לגבי הבעיותיות, אני מנחש שזה בגדול יהיה פחות בעייתי למקומים מאשר כשאנשים לבנים מאירופה הגיעו לקנדה (או כשאנשים לבנים מאירופה הגיעו פחות או יותר לכל מקום בעולם).

לא הכוונה הייתה שהעיר שלי או שייכת לי אלא עירי במובן של העיר שבה אני מתגורר כאזרח.
אין לי שום בעיה עם הסינים,יש לי חברה סינית ויש לי מספר חברים סינים.

לגבי הבעייתיות שציינתי-מן הסתם מה שעשו הלבנים לאברוג'ינלים הוא נוראי ואני לא ממש לא חוזה דבר כזה שייקרה שוב בקנדה.
אבל עניין של אופי של מדינה וזהות כן מפריע לי. זאת אומרת שרוב סיני,השתלטות (לא אלימה) של העם הסיני יכולה ליצור מצב שאנשים רבים שהם לא סינים לא יירצו לחיות בחברה כזו. זה אמנם רחוק מהמצב הקיים כיום, שאני אוהב ותומך בו,של קבלה של השונה ושילוב מלא וקל יחסית של זרים בחברה כי בעצם זו עיר של זרים עם כמויות אדירות של אנשים שאנגלית היא לא שפת האם שלהם ורובם משתלבים יפה מאוד.
אבל בו זמנית אני רואה גל של מקומיים שעוזבים את העיר כי למרות שהזרים משתלבים יפה מבחינת תעסוקה ולא יוצרים בעיות, הם גם שומרים לעצמם.
יש בחברה משולבת הרבה יופי ודוגמא טובה לשיתוף פעולה תוך כדי שמירה על כבוד הדדי.(למרות שעניין ההתנשאות של ילידי קנדה קיים גם קיים).אבל השתלטות גם כאשר היא שקטה וללא אלימות עדיין היא השתלטות שיוצרת בדלנות וניתוק בקרב האוכלוסייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 22:29 
איר קנדה כתב:
אמיר כתב:
איר קנדה כתב:

לא הכוונה הייתה שהעיר שלי או שייכת לי אלא עירי במובן של העיר שבה אני מתגורר כאזרח.

לגבי הבעייתיות שציינתי-מן הסתם מה שעשו הלבנים לאברוג'ינלים הוא נוראי ואני לא ממש לא חוזה דבר כזה שייקרה שוב בקנדה.
אבל עניין של אופי של מדינה וזהות כן מפריע לי. זאת אומרת שרוב סיני,השתלטות (לא אלימה) של העם הסיני יכולה ליצור מצב שאנשים רבים שהם לא סינים לא יירצו לחיות בחברה כזו. זה אמנם רחוק מהמצב הקיים כיום, שאני אוהב ותומך בו,של קבלה של השונה ושילוב מלא וקל יחסית של זרים בחברה כי בעצם זו עיר של זרים עם כמויות אדירות של אנשים שאנגלית היא לא שפת האם שלהם ורובם משתלבים יפה מאוד.
אבל בו זמנית אני רואה גל של מקומיים שעוזבים את העיר כי למרות שהזרים משתלבים יפה מבחינת תעסוקה ולא יוצרים בעיות, הם גם שומרים לעצמם.
יש בחברה משולבת הרבה יופי ודוגמא טובה לשיתוף פעולה תוך כדי שמירה על כבוד הדדי.(למרות שעניין ההתנשאות של ילידי קנדה קיים גם קיים).אבל השתלטות גם כאשר היא שקטה וללא אלימות עדיין היא השתלטות שיוצרת בדלנות וניתוק בקרב האוכלוסייה.

איך אתה מגדיר מקומיים (״מקומיים שעוזבים״)? המהגרים שבאו מסין לפני 2-3 דורות גם עוזבים?
צריך לזכור שקנדה זאת ארץ הגירה. גם מי שבעיניך ׳מקומי׳ (אני מניח שאלו אנשים אירופאיים?) היא מהגר או בן למשפחת מהגרים. הזהות הקנדית של היום היא לא הזהות של ילידי קנדה מלפני 250 שנה. גם מי שאוהב את הזהות הקנדית היום, הוא בן למשפחת מהגרים ששינתה זהות קנדית קודמת, ואין לו זכות מוסרית להתנגד לשינוי זהות בשל הגירה בימינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 22:49 
סמל אישי של המשתמש
למדינה אין אופי.
מדינה זה גוף משפטי מטעמי נוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2016, 22:50 
רק אני נזכרתי בשיר המיתולוגי "העיר הזו היא לא שלי כי אני הוא שמאלני"?
איפה חרמש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 05:26 
סמל אישי של המשתמש
איר קנדה כתב:

כמו שמטלי אמר, קנדה היא מדינת הגירה, והעובדה הזו היא מה שהפך אותה לאחת המדינות הכי טובות בעולם. וכן, זה בהחלט כולל את גלי ההגירה מאסיה. ואני מסכים שבדלנות זה רע (בגדול), אבל הבעיה בבדלנות היא בדלנות, לא הגירה (ובכלל, בקנדה אפילו בבדנלות לבנים ממוצא אירופי לוקחים בענק).
ואף אחד לא משתלט על כלום, כן, קנדה כנראה הולכת להשתנות, זה טוב, להיות מאובן זה רע, וההיסטוריה מראה לנו שגלי הגירה כמעט תמיד משנים מדינות לטובה (כשעוד פעם, לבנים ממוצא אירופי הם היוצא מהכלל הכי גדול).

ובאופן יותר רחב, משהו כמו 15% מאוכלסיית העולם היא לבנה (קצת קשה לדעת בדיוק כי "אדם לבן" זה פיקציה שסוחרי עבדים ועשירים המציאו בשביל שהעניים והדפוקים יריבו בין עצמם ולא יתאחדו נגד מי שמזיין אותם באמת), אלא אם אתה מתכנן לבנות חומות ולעשות סלקציה לפי צבע עור בכניסה, לאורך זמן לא יהיו יותר מדי מדינות שבהן לבנים ממוצא אירופי הם הרוב. זה לא נורא, ממש ממש לא, העולם הוא בגדול אחלה והתערבבות אתנית זה משהו נהדר.
KingAlpaca כתב:
למדינה אין אופי.
מדינה זה גוף משפטי מטעמי נוחות.

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 07:06 
אמיר, מבחינת הגירה העולם נהיה הרבה פחות גלובלי. היום אתה לא יכול לעבור ממקום למקום כמו שיכולת לפני מאה ומאתיים שנה.
הסיבה לדעתי היא עליית המדינה בכלל ומדינת הרווחה בפרט. אם המדינה "נותנת" לך כסף ושירותים אתה נלחם נגד מהגרים ש"יקחו" ממך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 07:23 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין את ההתממות הזו.
מותר לאדם להתנגד לשינוי אופי החברה. מותר לו להתעקש לשמור על אופיה כמות שהוא, ובלבד שאופיה לגיטימי בעצמו.
לא הייתי רוצה שהעיר שלי תתחרד, לא כי אני 'שונא דתיים' אלא כי זה סגנון חיים שלא מתאים לי.
באותה מידה, לא הייתי רוצה שהשפה הרשמית במדינה תהיה סינית.
ולעובדה שאנשים כמוני שינו את אופי החברה ממה שהיתה למה שהיא היום אין שום משמעות.

Sent from my ASUS_Z011D using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 07:47 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אמיר, מבחינת הגירה העולם נהיה הרבה פחות גלובלי. היום אתה לא יכול לעבור ממקום למקום כמו שיכולת לפני מאה ומאתיים שנה.
הסיבה לדעתי היא עליית המדינה בכלל ומדינת הרווחה בפרט. אם המדינה "נותנת" לך כסף ושירותים אתה נלחם נגד מהגרים ש"יקחו" ממך

זה פשוט לא נכון.
צפון אמריקה היתה ריקה (במיוחד אחרי הג'נוסייד של הילידים) ועודדה הגירה אירופאית בצורה די חסרת תקדים, אבל במאה השנים האחרונה (מאז שרוב העולם נסגר על חוקי הגירה דומים למה שיש עכשיו ולפני ההמצאה של מדינת הרווחה) אתה רואה עליה די איטית אבל בגדול די עקבית בהגירה לצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה (קרי המדינות ה"לבנות" המפותחות).
וזה נכון שגזענים משתמשים בשירותים החברתיים כדי להסית כנגד הגירה ומהגרים אבל הם כמובן טועים.
הגירה עוזרת לכלכלה, ובטווח ארוך, המודל הכלכלי של כל המדינות האלו מבוסס על צמיחת אוכלוסיה ששום מדינה מפותחת לא מגיעה אליה בעזרת זיונים בלבד.

ובכל מקרה, גם קנדה וגם ארה"ב בדרך להיות מדינות בלי רוב לבן ואני לא רואה שום דרך שזה משהו שיעצר (כל עוד שהן לא הולכות לבחור באיזה היטלר מקומי).
אבל זה לא משהו רע לטעמי.
להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 07:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אני לא מבין את ההתממות הזו.
מותר לאדם להתנגד לשינוי אופי החברה. מותר לו להתעקש לשמור על אופיה כמות שהוא, ובלבד שאופיה לגיטימי בעצמו.
לא הייתי רוצה שהעיר שלי תתחרד, לא כי אני 'שונא דתיים' אלא כי זה סגנון חיים שלא מתאים לי.
באותה מידה, לא הייתי רוצה שהשפה הרשמית במדינה תהיה סינית.
ולעובדה שאנשים כמוני שינו את אופי החברה ממה שהיתה למה שהיא היום אין שום משמעות.

ההתנגדות הזו ראויה שתהיה מהותית. "אמאלה לא הולך להיות רוב לבן" זו לא התגדות מהותית.
הדיבורים האלו שהשפה שהאנגלית תפסיק להיות השפה הרשמית בקנדה זה פשוט בדיחה. או שזו היתה בדיחה אם זו לא היתה טקטיקת הפחדה של גזענים.
משהו באזור ה 90% מהקנדים הסינים מדברים אנגלית, ואלו שלא הם ברובם הכמעט מוחלט הם אנשים שהיגרו לקנדה בגיל מבוגר.
ולמרות שאין לי נתונים על קנדה, בארה"ב יש הרבה יותר סינים דור שני שלא מדברים סינית מאלו שלא מדברים אנגלית, אני מוכן לשים הרבה כסף שזה אותו דבר בקנדה.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 13 אפריל 2016, 09:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 07:58 
סמל אישי של המשתמש
לא התיחסתי לדוגמא ספציפית בנושא השפה הרשמית. זו היתה סתם דוגמא לאיך הגירה מאסיבית יכולה לשנות אופי של אזור, בין אם זה שכונה, עיר או מדינה.
נראה לי סביר להתיחס להתנגדות שכזו כמהותית. זה לא צבע העור או מדינת המוצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 08:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
לא התיחסתי לדוגמא ספציפית בנושא השפה הרשמית. זו היתה סתם דוגמא לאיך הגירה מאסיבית יכולה לשנות אופי של אזור, בין אם זה שכונה, עיר או מדינה.

אני לא אומר שזה לא יכול לקרות תיאורטית, אני אומר שבמדינות הגירה שיודעות לקלוט אוכלוסיה כמו שצריך כמו קנדה וארה"ב זה לא קרה, להפך, כל גלי ההגירה עזרו למדינות האלו.
אז לא, לא נראה לי סביר להתנגד להגירה סינית או הודית לקנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 08:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

קח את כל המהגרים המוסלמים של קנדה, תחליף אותם בכמות זהה של מהגרים ממדינות שונות באירופה, ותראה איך לרוב האנשים זה פחות מפריע.
כל אותם אנשים מביאים איתם תרבות שונה, שפה שונה, מנהגים שונים וכו׳ בדיוק כמו מהגרים מוסלמים, והגירה שלהם תשנה את אופי המקום בדיוק כמו הגירה של מוסלמים, אבל כנראה שאותם יקבלו הרבה יותר טוב כקנדיים, ובטח שאחרי דור או שניים הם כבר יחשבו מקומיים בעיני הכלל הרבה יותר מאשר מוסלמים אחרי דור או שניים.
זה לא עניין של שינוי אופי, אלא דעות קדומות על אופי של אוכלוסיות מסויימות.

ואגב, זה לא אומר שכל מי שמרגיש ככה הוא גזען מסריח, זה הרבה פעמים תחושה שדוחפים לנו מלמעלה, פשוט צריך להיות מודעים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 08:59 
אמיר כתב:
20 כתב:

זה פשוט לא נכון.
צפון אמריקה היתה ריקה (במיוחד אחרי הג'נוסייד של הילידים) ועודדה הגירה אירופאית בצורה די חסרת תקדים, אבל במאה השנים האחרונה (מאז שרוב העולם נסגר על חוקי הגירה דומים למה שיש עכשיו ולפני ההמצאה של מדינת הרווחה) אתה רואה עליה די איטית אבל בגדול די עקבית בהגירה לצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה (קרי המדינות ה"לבנות" המפותחות).
וזה נכון שגזענים משתמשים בשירותים החברתיים כדי להסית כנגד הגירה ומהגרים אבל הם כמובן טועים.
הגירה עוזרת לכלכלה, ובטווח ארוך, המודל הכלכלי של כל המדינות האלו מבוסס על צמיחת אוכלוסיה ששום מדינה מפותחת לא מגיעה אליה בעזרת זיונים בלבד.

ובכל מקרה, גם קנדה וגם ארה"ב בדרך להיות מדינות בלי רוב לבן ואני לא רואה שום דרך שזה משהו שיעצר (כל עוד שהן לא הולכות לבחור באיזה היטלר מקומי).
אבל זה לא משהו רע לטעמי.
להפך.

מסכימים על כך שהגירה היום יותר קשה מלפני 150 שנה. אתה צודק שזה לא קשור למדינת הרווחה.
אגב אוסטרליה הנהיגה עד שנות ה60 מדיניות "לבנה" ואיפשרה עודדה הגירה רק ללבנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 09:24 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:

אני לא אומר שזה לא יכול לקרות תיאורטית, אני אומר שבמדינות הגירה שיודעות לקלוט אוכלוסיה כמו שצריך כמו קנדה וארה"ב זה לא קרה, להפך, כל גלי ההגירה עזרו למדינות האלו.
אז לא, לא נראה לי סביר להתנגד להגירה סינית או הודית לקנדה.

אולי לא הובנתי כראוי, אבל בשום מקום לא כתבתי שאני מתנגד להגירה מכל סוג
אבל אני כן חושב שלגיטימי, בהנתן הגירה, לצפות מהמהגרים להשתלב בחברה ולא לשאוף לשנות את אופיה

red in blood כתב:
קח את כל המהגרים המוסלמים של קנדה, תחליף אותם בכמות זהה של מהגרים ממדינות שונות באירופה, ותראה איך לרוב האנשים זה פחות מפריע.
כל אותם אנשים מביאים איתם תרבות שונה, שפה שונה, מנהגים שונים וכו׳ בדיוק כמו מהגרים מוסלמים, והגירה שלהם תשנה את אופי המקום בדיוק כמו הגירה של מוסלמים, אבל כנראה שאותם יקבלו הרבה יותר טוב כקנדיים, ובטח שאחרי דור או שניים הם כבר יחשבו מקומיים בעיני הכלל הרבה יותר מאשר מוסלמים אחרי דור או שניים.
זה לא עניין של שינוי אופי, אלא דעות קדומות על אופי של אוכלוסיות מסויימות.

ואגב, זה לא אומר שכל מי שמרגיש ככה הוא גזען מסריח, זה הרבה פעמים תחושה שדוחפים לנו מלמעלה, פשוט צריך להיות מודעים לזה.

זה שיש פערי תרבות בין כל שני סוגים של אוכלוסיות, לא אומר שתהליך הגישור על הפער זהה בכולן. מה לעשות, קנדי הרבה יותר קרוב תרבותית לדמוקרט אירופי מאשר לפליט סורי בממוצע.

עכשיו, זה לא שאני לא חושב שאפשר להתמודד טוב יותר וטוב פחות עם הגירה, וברור שאירופה לא התמודדה טוב (גם צריך להודות שלא בטוח שאפשר לעשות את זה הרבה יותר טוב ממה שהיא עשתה) עם ההגירה אליה, אבל בשורה התחתונה אזורים שלמים הפכו להיות זרים עבור המקומיים שנאלצו לעזוב. אפשר להבין למה שזה יפריע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 09:37 
אפשר להרגע, איוב קרא יצא לעשות סדר, להעיר את האירופאים התמימים וללמד אותם כיצד להתמודד עם טרור.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2016, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

אולי לא הובנתי כראוי, אבל בשום מקום לא כתבתי שאני מתנגד להגירה מכל סוג
אבל אני כן חושב שלגיטימי, בהנתן הגירה, לצפות מהמהגרים להשתלב בחברה ולא לשאוף לשנות את אופיה

ואני אומר לך עוד פעם שזה בעיקר פונקציה של המדינה הקולטת ולא כל כך של המוצא האתני של המהגרים.

אדום נחמד כתב:

זה שיש פערי תרבות בין כל שני סוגים של אוכלוסיות, לא אומר שתהליך הגישור על הפער זהה בכולן. מה לעשות, קנדי הרבה יותר קרוב תרבותית לדמוקרט אירופי מאשר לפליט סורי בממוצע.

עכשיו, זה לא שאני לא חושב שאפשר להתמודד טוב יותר וטוב פחות עם הגירה, וברור שאירופה לא התמודדה טוב (גם צריך להודות שלא בטוח שאפשר לעשות את זה הרבה יותר טוב ממה שהיא עשתה) עם ההגירה אליה, אבל בשורה התחתונה אזורים שלמים הפכו להיות זרים עבור המקומיים שנאלצו לעזוב. אפשר להבין למה שזה יפריע להם.

זה שיש אנשים שלא רוצים לגור ליד שחורים\ערבים\יהודים לא אומר שמישהו אילץ אותם לעזוב.
ואלו שעוזבים מסיבות לא גזעניות עושים את זה בעיקר בגלל פשיעה, אבל הפשיעה נגרמת בגלל שיש מדינות שזורקות מהגרים במקומות עניים ו\או תוקעות אותם בלי אפשרויות תעסוקה ראויות מה שמוביל לעוני ועוני מוביל לפשע.
ואם היה משהו "תרבותי" בערבים שגורם להם להיות יותר אלימים היית רואה את זה במקומות כמו ארה"ב וקנדה, אבל אתה לא רואה את זה.

זה אשכרה מה שהלך בארץ עם העליה מארצות ערב.
גם הם היו פחות קרובים לאשכנזים מאשכנזים אחרים, גם הם רצו לשנות את התרבות המקומית, גם אצלם שיעורי הפשיעה היו יותר גבוהים.
מרוקו סכין 2.0

נ.ב.
כל האמור לעיל מדבר על הגירה "רגילה", פליטים היא בעיה יותר מורכבת באופן כללי, אבל פרה פרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2016, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
רחובות צרפת שוב נצבעים באדום עקב טרור
https://www.good.is/articles/wine-wards
מה יהיה על הגבולות החופשיים באירופה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016, 20:27 
סמל אישי של המשתמש
האם השר הבלגי צודק ?

https://www.rt.com/news/339882-belgium- ... on-cancer/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אפריל 2016, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4793151,00.html

ציטוט:
שבדיה: שר שהשווה בין ישראל לנאצים יתפטר
בשבוע שעבר נחשף בתקשורת השבדית ששר השיכון מהמט קפלן, יליד טורקיה שהשתתף במשט לעזה, אמר ב-2009 שהיחס של ישראל לפלסטינים דומה ליחס של הנאצים ליהודים בשואה. רה"מ: קפלן יתפטר מתפקידו

מעניין האם מדובר בניצוץ של שינוי גישה או שריקושט של פוליטיקה פנימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: