אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:
לא התיחסתי לדוגמא ספציפית בנושא השפה הרשמית. זו היתה סתם דוגמא לאיך הגירה מאסיבית יכולה לשנות אופי של אזור, בין אם זה שכונה, עיר או מדינה.
נראה לי סביר להתיחס להתנגדות שכזו כמהותית. זה לא צבע העור או מדינת המוצא.
אני לא אומר שזה לא יכול לקרות תיאורטית, אני אומר שבמדינות הגירה שיודעות לקלוט אוכלוסיה כמו שצריך כמו קנדה וארה"ב זה לא קרה, להפך, כל גלי ההגירה עזרו למדינות האלו.
אז לא, לא נראה לי סביר להתנגד להגירה סינית או הודית לקנדה.
אולי לא הובנתי כראוי, אבל בשום מקום לא כתבתי שאני מתנגד להגירה מכל סוג
אבל אני כן חושב שלגיטימי, בהנתן הגירה, לצפות מהמהגרים להשתלב בחברה ולא לשאוף לשנות את אופיה
red in blood כתב:
קח את כל המהגרים המוסלמים של קנדה, תחליף אותם בכמות זהה של מהגרים ממדינות שונות באירופה, ותראה איך לרוב האנשים זה פחות מפריע.
כל אותם אנשים מביאים איתם תרבות שונה, שפה שונה, מנהגים שונים וכו׳ בדיוק כמו מהגרים מוסלמים, והגירה שלהם תשנה את אופי המקום בדיוק כמו הגירה של מוסלמים, אבל כנראה שאותם יקבלו הרבה יותר טוב כקנדיים, ובטח שאחרי דור או שניים הם כבר יחשבו מקומיים בעיני הכלל הרבה יותר מאשר מוסלמים אחרי דור או שניים.
זה לא עניין של שינוי אופי, אלא דעות קדומות על אופי של אוכלוסיות מסויימות.
ואגב, זה לא אומר שכל מי שמרגיש ככה הוא גזען מסריח, זה הרבה פעמים תחושה שדוחפים לנו מלמעלה, פשוט צריך להיות מודעים לזה.
זה שיש פערי תרבות בין כל שני סוגים של אוכלוסיות, לא אומר שתהליך הגישור על הפער זהה בכולן. מה לעשות, קנדי הרבה יותר קרוב תרבותית לדמוקרט אירופי מאשר לפליט סורי בממוצע.
עכשיו, זה לא שאני לא חושב שאפשר להתמודד טוב יותר וטוב פחות עם הגירה, וברור שאירופה לא התמודדה טוב (גם צריך להודות שלא בטוח שאפשר לעשות את זה הרבה יותר טוב ממה שהיא עשתה) עם ההגירה אליה, אבל בשורה התחתונה אזורים שלמים הפכו להיות זרים עבור המקומיים שנאלצו לעזוב. אפשר להבין למה שזה יפריע להם.