סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד כתב:
הוא דמגוג?
חייל מהפלוגה מודה שזו נורמה.. אתה אומר זו נורמה בחטיבה הזו ובשאר החטיבות כולן יש תרבות אחרת?
אז בגלל זה רשמתי את התגובה שלי
אתה מכיר את החייל ? אתה מאמין לו שמה שהוא אומר זה נכון ?
על כל חייל כזה אני אביא לך 10 שאומרים בדיוק ההפך
ואשמח אם תתייחס לכתוב ותענה על השאלות שהבאתי בתגובה, דווקא בפעם הקודמת שענית לתגובה שלי כתבת דברי טעם גם אם לא הסכמתי עם הכל.
שמע, אם הטענה שלך היא שהחייל משקר, אז אין שום מידע חדש בעזרתו נוכל להמשיך את הדיון שסיימנו בפעם הקודמת (אגב, נדמה לי התשובה שלי עם דברי הטעם לדבריך לא זכתה למענה, אבל זה כבר לא קריטי).
אני נוטה להאמין לו מכיוון שאני לא מצליח לחשוב על סיבה שהוא ישקר, מלבד נסיון לגרום לחבר שלו לצאת נקי כי "כולם ככה". זו אפשרות, אבל בעיני הפחות סבירה.
נכון, לא כל מקרה מסתיים ככה, אבל המוווון מקרים מסתיימים ככה. וכשהם מסתיימים ככה, עם פלסטיני מת, הצבא ושאר גופי התקשורת מיישרים קו וטוענים להגנה עצמית. תמיד. אין ולו מקרה אחד מאז תחילת אינתיפדת הסכינים שלא צולם ובכל זאת הצבא הודה שהיה ירי ללא סיבה.
אתמול דיברו בערוץ 1 על העובדה שבשבכ ובמוסד לא הוגשו בכלל תלונות על הטרדה מינית ב2015. אז כן, יכול להיות שהארגונים האלה מדהימים במוסריותם. אבל כל אדם סביר מבין שבמציאות של היום, בטח ובטח בארגונים גבריים והיררכיים כמו אלו, אין מצב שאין הטרדות, ודווקא מיעוט התלונות מלמד שכנראה יש יותר ממה שהיינו מצפים, ואכן רואים בארגונים סבירים אחרים.
אז הוראה מפורשת אולי אין, אבל יש גם יש רוח מפקד. ואתה תאמין למה שאתה רוצה..