תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 01:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 05:16 
סמל אישי של המשתמש
אל תשכח מה היפנים עשו לבריטים ולפרסיבל המגה דביל (זה מונטי בחזקת הייג) עם אופניים, ליד איפה שאתה גר.

אגב, זה אחלה סרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 08:34 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:
KingAlpaca כתב:
כולם שם שנאו אחד את השני.
דוויט, מונטי, פאטון, בראדלי.

עדיין אישר לו את מרקט.

למה אתה חושב שאכפת לו שכמה עשרות אלפי בריטים וקנדים ימותו סתם? גם ככה הוא לא בנה עליהם שיביאו תועלת אמיתית בקרבות.

הלו הלו הלו, הקנדים באו עם אופניים ל D-Day.
שפילברג חמור שהוא לא עשה את להציל את טוראי ריאן בחוף ג'ונו.

תמונה

היה יכול להיות כמו American Flyers אבל עם יותר רובים.

יופי.
אם הם היו באים עם אופניים שגם יכולים להשתלט אתם על החוף זה כבר היה מגניב (או בסיכוי הרבה יותר גבוה זה היה עוד "הישג" בריטי להחריד).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 08:51 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:

יופי.
אם הם היו באים עם אופניים שגם יכולים להשתלט אתם על החוף זה כבר היה מגניב (או בסיכוי הרבה יותר גבוה זה היה עוד "הישג" בריטי להחריד).

הם השתלטו על החוף כמו גברים ובהרבה יותר קלות מאומהה (שבתכלס היה מחדל די רציני).
אני מאשים את פייטון מנינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 09:21 
באמת לא הצלחתי להבין איך לרסק נחתות על החוף ולשלוח חיילים ישר לתוך קנים של מכונות ירייה יכול להיחשב גבורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
מושקוביץ כתב:
באמת לא הצלחתי להבין איך לרסק נחתות על החוף ולשלוח חיילים ישר לתוך קנים של מכונות ירייה יכול להיחשב גבורה.
הדרך הכי טובה לכסות על כשלונות של גנרלים ופוליטקאים זה לדבר על האנשים ששילמו את המחיר של הכשלונות האלו כגיבורים ולא כקורבנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2016, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:

יופי.

הם השתלטו על החוף כמו גברים ובהרבה יותר קלות מאומהה (שבתכלס היה מחדל די רציני).
אני מאשים את פייטון מנינג.

התכוונתי שזה נראה שהחברה עם האופניים הגיעו רק אחרי שהגל הראשון (או שזה היה השני?) של הנחתים השתלט על החוף ואפשר היה להביא אותם ממש עד החוף.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 11:18 
מצליח לבטא בצורה טובה את מה שאני חושב על הנושא, לא מסכים איתו ב 100 אחוז אבל זה לא נתפס מבחינתי שאצטרך להביא את יהודה גליק כדוגמה למה שאני חושב

יהודה גליק מסביר: ''התנהגות החייל בחברון מזעזעת, המוסר שלי יהודי ואוניברסלי''
השמיצו אותו, איימו עליו והאשימו אותו שהפך מפעיל ימין לאיש שמאל קיצוני, אבל פעיל הר הבית יהודה גליק מסביר כעת מדוע מבחינתו לא מדובר בגיבור, ולמה שני הצדדים בפרשה טועים
אריק בנדר / 30/03/2016 11:06
פעיל הר הבית, המתנחל מעתניאל והמועמד הבא ברשימת הליכוד להיכנס לכנסת, יהודה גליק, שלפני כשנה וחצי נפצע אנושות מירי מחבל פלסטיני, מצא עצמו השבוע בסיטואציה דומה לזו שאליה נקלע בשעתו נשיא המדינה ראובן ריבלין. פוסט שהעלה גליק בפייסבוק, ובו הגדיר את התנהגותו של החייל שירה למוות במחבל בחברון כ"מזעזעת", פתח מסע השמצות ואף איומים כלפיו מצדם של טוקבקיסטים המזוהים עם הימין.

לפוסט הזה נוספו גם ציוצים של גליק בטוויטר, שבהם כתב: "מבחילים ומגעילים ריקודי השמחה לאיד על הדם נגד צה"ל בעקבות התנהלות החייל. מבחילים לא פחות אלו שמרוממים את מעשהו ואולי רוצים להפוך אותו לגיבור. עצה ידידותית לחייל: אל תתחבר למכתירים אותך כגיבור ואל תטען שחשבת שהוא ממולכד. תגיד 'מתחרט, טעיתי'. אתה לא רוצח וגם לא גיבור. רוצה מאוד בטובתך".

גם כאן התגובות הנזעמות לא איחרו לבוא. היו שאיחלו לגליק למות, ואחרים כינו אותו "שמאלני מסריח", "צבוע", "רשע" ו"עוכר ישראל".

"לא נפגעתי מניבולי הפה", טוען כעת גליק בראיון ל"מעריב המגזין". "כן נפגעתי ממי שניסה להאשים אותי שניסיתי להשיג כאן רווח פוליטי כביכול, שניסיתי למצוא אולי חן בעיני נתניהו או בעיני בוגי כי אני רוצה להיות חבר כנסת. גיליתי המון ציניות וחוסר אמון בסיסי".

הפכת מפעיל ימין קיצוני לאיש שמאל קיצוני?
"מי שמכיר אותי יודע שבסיס החשיבה שלי לקוח מעולם המוסר והצדק ולא משאלה של ימין ושמאל. בענייני הר הבית אני דורש צדק וכיבוד זכויות אדם. בעבר התפטרתי מתפקיד בכיר במשרד הקליטה כי חשבתי שתוכנית ההתנתקות לא מוסרית. במקרה של החייל בחברון ראיתי שמצד אחד גורמים כמו בצלם ושוברים שתיקה התנפלו על החייל והאשימו את צה"ל בהתנהגות לא מוסרית, ומנגד בימין היללו אותו כגיבור והציעו להעניק לו צל"ש. אני לא מסכים לא עם אלה ולא עם אלה".

מדוע בעיניך החייל אינו גיבור?
"מחייל שמקבל נשק ליד מצפים שהוא ידע להילחם בשעת הצורך, אך גם לנצור את נשקו בשעה שצריך לגלות איפוק ואחריות. השאלה הזו לא תלויה ברצונו החופשי של החייל, אלא בחוקים מאוד ברורים שהצבא קבע כמו נוהלי פתיחה באש שכל חייל יודע אותם. כשאתה עומד בשטח, ולצדך המפקדים שלך, לא ייתכן שתחשוב שנוהלי הפתיחה באש לא מתאימים לך. אני עצמי שירתי בצה"ל במספר תפקידים, בין היתר בשריון ובמודיעין, ואני מכיר את הנהלים. לירות במחבל חסר אונים על הרצפה נוגד את הנהלים הבסיסיים של הצבא, אבל גם את המוסר היהודי. אצלנו לא יורים בשבוי וגם לא יורים במחבל ששוכב חסר אונים על הרצפה לאחר שנוטרל. אנחנו מחויבים לערכי המוסר, אבל גם לאמנות בינלאומיות. אין פה הפקרות. המוסר שלי הוא יהודי, אבל גם אוניברסלי".

חייל צה"ל יורה למוות במחבל. צילום מסךחייל צה"ל יורה למוות במחבל. צילום מסך

ממה הזדעזעת במעשה של החייל?
"הזדעזעתי מכך שהחייל מפר את הנהלים הבסיסיים של הוראות הפתיחה באש. הזדעזעתי גם מהתגובות שמצד אחד אומרות ש'הנה ההוכחה שצה"ל אינו צבא מוסרי', ומצד שני אומרות 'איזה גיבור החייל'. האמת היא כמובן באמצע, ואני כמי שאוהב ומעריך את צה"ל הייתי חייב לומר את דברי וכתבתי שהחייל עשה טעות, אך גם שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם".

מה דעתך על כך שלפי ההערכות, החייל יואשם בגרימת מוות ברשלנות, והוא הובל לחקירה אזוק כאחרון הפושעים?
"החייל הזה התנהג לא בסדר ומגיע לו להיענש, אבל כמובן שבשום פנים ואופן לא מדובר ברוצח. אסור להשפיל אותו, אבל בשום אופן אין מקום להפוך אותו לגיבור. אם הוא היה מגיע לזירה חמש דקות קודם לכן, חותר למגע ויורה למוות במחבל, הייתי אומר שמגיע לו צל"ש, אך מרגע שהאירוע הסתיים, ומפקדיו עומדים בשטח לצדו, הוא לא היה צריך לירות בו".

"איבדנו פרופורציה"

גם פעילי הר הבית הטיחו בימים האחרונים האשמות בגליק, שכה מזוהה עם עשייתם. בעקבות הסערה שהצית, פרסם גליק פוסט שבו הוא מבהיר את עמדתו ומתנצל בפני הגולשים שפגע בהם.

"התגובות בציבור הן תולדה של ערבוב תחושות הקיימות בו־זמנית", הוא אומר כעת. "ישנה תחושה של חוסר אונים מאז פרצה האינתיפאדה הנוכחית, שבה בכל רגע יכולים לקפוץ עליך עם סכין, וישנה תחושה טבעית שכל מחבל צריך לסיים את חייו עקב פיגוע. מצד שני, היה כאב גדול מאוד בציבור כתוצאה מהפעילות של שוברים שתיקה שמנסה להוציא את דיבת צה"ל רעה בעולם כולו. לאלה יש לצרף את התמונות הקשות של החייל האזוק ואת ההשפלה המיותרת שעבר. גם הדיווחים על כך שהוא יואשם ברצח גרמו לרבים לאבד את הסרגל המוסרי ולהפוך אותו לגיבור. אנשים איבדו פרופורציה לחלוטין, וזה נכון גם לגבי המערכת הפוליטית. היה צריך לקום ולומר להם: 'רבותי, תעצרו', במיוחד בשל ההתקפות על הרמטכ"ל ועל שר הביטחון. אסור להפוך את צה"ל לשק חבטות פוליטי, אבל לדעתי גם לא היה מקום לתת גיבוי גורף כל כך לחייל. עם כל הכבוד, חייל שמתרשל בתפקידו עומד לדין. כך עובדת המערכת הצבאית. בצה"ל אם אתה מפקשש וטועה, מעמידים אותך לדין. במקרה הזה חייל טעה בשיקול הדעת".

גליק עלה לכותרות בשנים האחרונות לא רק בשל פעילותו המאומצת בנושא הר הבית, אלא גם לאחר ניסיון ההתנקשות שבוצע בו באוקטובר 2014 בידי פלסטיני, כשיצא מהכנס השנתי של פעילי הר הבית במרכז מורשת בגין בירושלים. גליק נפצע באורח קשה מאוד, ומאז הצליח להתאושש ולהשתקם.
רבים טוענים שאינם מבינים את תגובתך מכיוון שאתה עצמך היית יעד להתנקשות של מחבל, שחוסל אחר כך על ידי כוחות הביטחון.

"זה לא שאני מרחם על המחבל, בוודאי שהגיע לו למות. אבל החייל המדובר הוא לא שופט ולא מוציא לפועל. מרגע שהתקרית הסתיימה והמחבל נותר בחיים, הטיפול בו עובר לידי גורמי הרפואה ומערכת השיפוט הצבאי. לא תפקיד החייל להחליט שהמחבל הוא בן מוות. במקרה שלי המחבל חוסל במהלך פעילות מבצעית של כוחות הביטחון שניסו ללכוד אותו, והוא התנגד".

מה התובנות שלך בעקבות ההתקפות עליך מימין?
"יש לנו בעיה בשיח התרבותי שלנו. בעיני אנשים שלא מסכימים איתך אתה הופך מיד לעוכר ישראל. אתה אויב האומה, אתה שמאלני קיצוני. אנשים חושבים על אוטומט. אם אתה ימני, אתה חייב להיות בעד החייל. אם אתה שמאלני, אתה רואה בו רוצח. יש גם חשיבה אוטומטית מגזרית. אם אתה מהבית היהודי, סימן שאתה בעד החייל. אם אתה מהעבודה, אתה נגד החייל. לאנשים קשה לקבל דעות אחרות, במיוחד אם זה מישהו מהמחנה שלך, שמעז לא לחשוב כמוך. המון אנשי שמאל התפלאו איך אני, גליק, איש הימין הקיצוני, כתבתי מה שכתבתי. אם אני מתעסק בהר הבית, אני ימין קיצוני, ולכן אני אוטומטית בעד החייל. הפעילות שלי בהר הבית לא נובעת מרגש ימני קיצוני. אני חושב שלא צודק שיהודים לא יכולים להתפלל. העשייה יונקת מעולם הצדק והמוסר והרצון לחברה צודקת יותר. בזה אני עקבי. מותר לחלוק עלי. אני אוהב את המדינה, את צה"ל ואת המשטרה. יש לי רצון שתהיה פה חברה מתוקנת. כשאני רואה עוול, אני מתלונן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
מצליח לבטא בצורה טובה את מה שאני חושב על הנושא, לא מסכים איתו ב 100 אחוז אבל זה לא נתפס מבחינתי שאצטרך להביא את יהודה גליק כדוגמה למה שאני חושב

יהודה גליק מסביר: ''התנהגות החייל בחברון מזעזעת, המוסר שלי יהודי ואוניברסלי''
השמיצו אותו, איימו עליו והאשימו אותו שהפך מפעיל ימין לאיש שמאל קיצוני, אבל פעיל הר הבית יהודה גליק מסביר כעת מדוע מבחינתו לא מדובר בגיבור, ולמה שני הצדדים בפרשה טועים
אריק בנדר / 30/03/2016 11:06
פעיל הר הבית, המתנחל מעתניאל והמועמד הבא ברשימת הליכוד להיכנס לכנסת, יהודה גליק, שלפני כשנה וחצי נפצע אנושות מירי מחבל פלסטיני, מצא עצמו השבוע בסיטואציה דומה לזו שאליה נקלע בשעתו נשיא המדינה ראובן ריבלין. פוסט שהעלה גליק בפייסבוק, ובו הגדיר את התנהגותו של החייל שירה למוות במחבל בחברון כ"מזעזעת", פתח מסע השמצות ואף איומים כלפיו מצדם של טוקבקיסטים המזוהים עם הימין.

לפוסט הזה נוספו גם ציוצים של גליק בטוויטר, שבהם כתב: "מבחילים ומגעילים ריקודי השמחה לאיד על הדם נגד צה"ל בעקבות התנהלות החייל. מבחילים לא פחות אלו שמרוממים את מעשהו ואולי רוצים להפוך אותו לגיבור. עצה ידידותית לחייל: אל תתחבר למכתירים אותך כגיבור ואל תטען שחשבת שהוא ממולכד. תגיד 'מתחרט, טעיתי'. אתה לא רוצח וגם לא גיבור. רוצה מאוד בטובתך".

גם כאן התגובות הנזעמות לא איחרו לבוא. היו שאיחלו לגליק למות, ואחרים כינו אותו "שמאלני מסריח", "צבוע", "רשע" ו"עוכר ישראל".

"לא נפגעתי מניבולי הפה", טוען כעת גליק בראיון ל"מעריב המגזין". "כן נפגעתי ממי שניסה להאשים אותי שניסיתי להשיג כאן רווח פוליטי כביכול, שניסיתי למצוא אולי חן בעיני נתניהו או בעיני בוגי כי אני רוצה להיות חבר כנסת. גיליתי המון ציניות וחוסר אמון בסיסי".

הפכת מפעיל ימין קיצוני לאיש שמאל קיצוני?
"מי שמכיר אותי יודע שבסיס החשיבה שלי לקוח מעולם המוסר והצדק ולא משאלה של ימין ושמאל. בענייני הר הבית אני דורש צדק וכיבוד זכויות אדם. בעבר התפטרתי מתפקיד בכיר במשרד הקליטה כי חשבתי שתוכנית ההתנתקות לא מוסרית. במקרה של החייל בחברון ראיתי שמצד אחד גורמים כמו בצלם ושוברים שתיקה התנפלו על החייל והאשימו את צה"ל בהתנהגות לא מוסרית, ומנגד בימין היללו אותו כגיבור והציעו להעניק לו צל"ש. אני לא מסכים לא עם אלה ולא עם אלה".

מדוע בעיניך החייל אינו גיבור?
"מחייל שמקבל נשק ליד מצפים שהוא ידע להילחם בשעת הצורך, אך גם לנצור את נשקו בשעה שצריך לגלות איפוק ואחריות. השאלה הזו לא תלויה ברצונו החופשי של החייל, אלא בחוקים מאוד ברורים שהצבא קבע כמו נוהלי פתיחה באש שכל חייל יודע אותם. כשאתה עומד בשטח, ולצדך המפקדים שלך, לא ייתכן שתחשוב שנוהלי הפתיחה באש לא מתאימים לך. אני עצמי שירתי בצה"ל במספר תפקידים, בין היתר בשריון ובמודיעין, ואני מכיר את הנהלים. לירות במחבל חסר אונים על הרצפה נוגד את הנהלים הבסיסיים של הצבא, אבל גם את המוסר היהודי. אצלנו לא יורים בשבוי וגם לא יורים במחבל ששוכב חסר אונים על הרצפה לאחר שנוטרל. אנחנו מחויבים לערכי המוסר, אבל גם לאמנות בינלאומיות. אין פה הפקרות. המוסר שלי הוא יהודי, אבל גם אוניברסלי".

חייל צה"ל יורה למוות במחבל. צילום מסךחייל צה"ל יורה למוות במחבל. צילום מסך

ממה הזדעזעת במעשה של החייל?
"הזדעזעתי מכך שהחייל מפר את הנהלים הבסיסיים של הוראות הפתיחה באש. הזדעזעתי גם מהתגובות שמצד אחד אומרות ש'הנה ההוכחה שצה"ל אינו צבא מוסרי', ומצד שני אומרות 'איזה גיבור החייל'. האמת היא כמובן באמצע, ואני כמי שאוהב ומעריך את צה"ל הייתי חייב לומר את דברי וכתבתי שהחייל עשה טעות, אך גם שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם".

מה דעתך על כך שלפי ההערכות, החייל יואשם בגרימת מוות ברשלנות, והוא הובל לחקירה אזוק כאחרון הפושעים?
"החייל הזה התנהג לא בסדר ומגיע לו להיענש, אבל כמובן שבשום פנים ואופן לא מדובר ברוצח. אסור להשפיל אותו, אבל בשום אופן אין מקום להפוך אותו לגיבור. אם הוא היה מגיע לזירה חמש דקות קודם לכן, חותר למגע ויורה למוות במחבל, הייתי אומר שמגיע לו צל"ש, אך מרגע שהאירוע הסתיים, ומפקדיו עומדים בשטח לצדו, הוא לא היה צריך לירות בו".

"איבדנו פרופורציה"

גם פעילי הר הבית הטיחו בימים האחרונים האשמות בגליק, שכה מזוהה עם עשייתם. בעקבות הסערה שהצית, פרסם גליק פוסט שבו הוא מבהיר את עמדתו ומתנצל בפני הגולשים שפגע בהם.

"התגובות בציבור הן תולדה של ערבוב תחושות הקיימות בו־זמנית", הוא אומר כעת. "ישנה תחושה של חוסר אונים מאז פרצה האינתיפאדה הנוכחית, שבה בכל רגע יכולים לקפוץ עליך עם סכין, וישנה תחושה טבעית שכל מחבל צריך לסיים את חייו עקב פיגוע. מצד שני, היה כאב גדול מאוד בציבור כתוצאה מהפעילות של שוברים שתיקה שמנסה להוציא את דיבת צה"ל רעה בעולם כולו. לאלה יש לצרף את התמונות הקשות של החייל האזוק ואת ההשפלה המיותרת שעבר. גם הדיווחים על כך שהוא יואשם ברצח גרמו לרבים לאבד את הסרגל המוסרי ולהפוך אותו לגיבור. אנשים איבדו פרופורציה לחלוטין, וזה נכון גם לגבי המערכת הפוליטית. היה צריך לקום ולומר להם: 'רבותי, תעצרו', במיוחד בשל ההתקפות על הרמטכ"ל ועל שר הביטחון. אסור להפוך את צה"ל לשק חבטות פוליטי, אבל לדעתי גם לא היה מקום לתת גיבוי גורף כל כך לחייל. עם כל הכבוד, חייל שמתרשל בתפקידו עומד לדין. כך עובדת המערכת הצבאית. בצה"ל אם אתה מפקשש וטועה, מעמידים אותך לדין. במקרה הזה חייל טעה בשיקול הדעת".

גליק עלה לכותרות בשנים האחרונות לא רק בשל פעילותו המאומצת בנושא הר הבית, אלא גם לאחר ניסיון ההתנקשות שבוצע בו באוקטובר 2014 בידי פלסטיני, כשיצא מהכנס השנתי של פעילי הר הבית במרכז מורשת בגין בירושלים. גליק נפצע באורח קשה מאוד, ומאז הצליח להתאושש ולהשתקם.
רבים טוענים שאינם מבינים את תגובתך מכיוון שאתה עצמך היית יעד להתנקשות של מחבל, שחוסל אחר כך על ידי כוחות הביטחון.

"זה לא שאני מרחם על המחבל, בוודאי שהגיע לו למות. אבל החייל המדובר הוא לא שופט ולא מוציא לפועל. מרגע שהתקרית הסתיימה והמחבל נותר בחיים, הטיפול בו עובר לידי גורמי הרפואה ומערכת השיפוט הצבאי. לא תפקיד החייל להחליט שהמחבל הוא בן מוות. במקרה שלי המחבל חוסל במהלך פעילות מבצעית של כוחות הביטחון שניסו ללכוד אותו, והוא התנגד".

מה התובנות שלך בעקבות ההתקפות עליך מימין?
"יש לנו בעיה בשיח התרבותי שלנו. בעיני אנשים שלא מסכימים איתך אתה הופך מיד לעוכר ישראל. אתה אויב האומה, אתה שמאלני קיצוני. אנשים חושבים על אוטומט. אם אתה ימני, אתה חייב להיות בעד החייל. אם אתה שמאלני, אתה רואה בו רוצח. יש גם חשיבה אוטומטית מגזרית. אם אתה מהבית היהודי, סימן שאתה בעד החייל. אם אתה מהעבודה, אתה נגד החייל. לאנשים קשה לקבל דעות אחרות, במיוחד אם זה מישהו מהמחנה שלך, שמעז לא לחשוב כמוך. המון אנשי שמאל התפלאו איך אני, גליק, איש הימין הקיצוני, כתבתי מה שכתבתי. אם אני מתעסק בהר הבית, אני ימין קיצוני, ולכן אני אוטומטית בעד החייל. הפעילות שלי בהר הבית לא נובעת מרגש ימני קיצוני. אני חושב שלא צודק שיהודים לא יכולים להתפלל. העשייה יונקת מעולם הצדק והמוסר והרצון לחברה צודקת יותר. בזה אני עקבי. מותר לחלוק עלי. אני אוהב את המדינה, את צה"ל ואת המשטרה. יש לי רצון שתהיה פה חברה מתוקנת. כשאני רואה עוול, אני מתלונן".

:ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 13:42 
יהודה גליק לא ברור.
כלומר, התיאור שלו את הסיטואציה די מדויק, אבל המסקנה שלו לא ברורה.
"השאלה הזו לא תלויה ברצונו החופשי של החייל, אלא בחוקים מאוד ברורים שהצבא קבע כמו נוהלי פתיחה באש שכל חייל יודע אותם. כשאתה עומד בשטח, ולצדך המפקדים שלך, לא ייתכן שתחשוב שנוהלי הפתיחה באש לא מתאימים לך. אני עצמי שירתי בצה"ל במספר תפקידים, בין היתר בשריון ובמודיעין, ואני מכיר את הנהלים. לירות במחבל חסר אונים על הרצפה נוגד את הנהלים הבסיסיים של הצבא, אבל גם את המוסר היהודי. אצלנו לא יורים בשבוי וגם לא יורים במחבל ששוכב חסר אונים על הרצפה לאחר שנוטרל".

משום מה, המסקנה שלו מתוך הדברים שהוא תיאר די במדויק, שלא מדובר ברצח.
איך קוראים למה שהוא עשה? "גרימת מוות ברשלנות"? "הריגה"?
אני מעריך אותו על זה שהוא רואה את הדברים נכוחה, בניגוד לרוב המחנה אליו הוא משתייך, ששם עצמו עיוור. חבל שהוא לא הולך עד הסוף. אם חיל ירה בכוונה להרוג אדם פצוע שלא מהווה כל סכנה לסביבתו, הוא רצח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
יהודה גליק לא ברור.
"השאלה הזו לא תלויה ברצונו החופשי של החייל, אלא בחוקים מאוד ברורים שהצבא קבע כמו נוהלי פתיחה באש שכל חייל יודע אותם. כשאתה עומד בשטח, ולצדך המפקדים שלך, לא ייתכן שתחשוב שנוהלי הפתיחה באש לא מתאימים לך. אני עצמי שירתי בצה"ל במספר תפקידים, בין היתר בשריון ובמודיעין, ואני מכיר את הנהלים. לירות במחבל חסר אונים על הרצפה נוגד את הנהלים הבסיסיים של הצבא, אבל גם את המוסר היהודי. אצלנו לא יורים בשבוי וגם לא יורים במחבל ששוכב חסר אונים על הרצפה לאחר שנוטרל".

אני מעריך אותו על זה שהוא רואה את הדברים נכוחה, בניגוד לרוב המחנה אליו הוא משתייך, ששם עצמו עיוור. חבל שהוא לא הולך עד הסוף. אם חיל ירה בכוונה להרוג אדם פצוע שלא מהווה כל סכנה לסביבתו, הוא רצח אותו.

אל תגזים. מילא לגלות הבנה לזה שיש חוקים, אבל להתייחס לערבי כאל בן אדם?
בסוף עוד יוקיעו אותו כסמולני. (האמת שזה כבר קרה)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 13:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
יהודה גליק לא ברור.

לפי ויקיפדיה, רצח צריך להיות בכוונת תחילה, תוך תכנון בקור רוח ובידיעה מושכלת. לא חושב שזה המקרה עם החייל, הוא לא תכנן לרצוח את המחבל. לגבי קור הרוח או לא, על זה בדיוק מתדיינים: הוא הגיע 6 דקות אחרי האירוע(ולכן כביכול לא היה חם מזג או בסערת רגשות), מצד שני חברים שלו למחלקה הרגע נדקרו. כמו כן, צריך להיות אלמנט של "העדר קנטור". כלומר, שהקורבן לא עשה מעשה פיזי(ולא רק התגרות מילולית) שהאדם הסביר היה מתרגז ויוצא מכליו בגללו, ואני חושב שדקירה של חברים למחלקה בהחלט עונה על זה.
סעיף נוסף הוא רצח במזיד, כלומר רצח תוך ביצוע פעולה פלילית אחרת (כמו שוד או אונס), שזה לא המקרה. סעיף אחרון הוא אדם ההורג אדם אחר כדי לחמוק מעונש, שזה ודאי לא המקרה.

אם את רוצחי אריק קרפ הרשיעו בהריגה, אין ספק שהחייל הזה לא רוצח.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 18:13 
ציטוט:
בצה"ל מתגאים בכך שחקירת מצ"ח בעניין הרצח בחברון נפתחה מייד ולא אחרי הפרסום, כלומר רוצים להגיד שם "זה לא שאנחנו חוקרים רק כי כולםך יודעים שבוצע רצח, אלא כי אנחנו ארגון מוסרי".
אז כמה דברים על זה. קודם כל לאחר סדרה ארוכה של הריגות פלסטינים שלא נחקרו, מאז 2011 צה"ל התחייב בבית משפט כי יפתחו חקירת מצ"ח בכל מקרה של הריגת פלסטיני, אלו יפתחו מייד (בניגוד למצב בו חקירות נפתחו שנים אחרי ולא היה מה לחקור), וחקירות אלו לא ימתינו לסוף התחקיר המבצעי שהוא עשוי לשמש לצורך תאום עדויות. אז למעשה ההצהרה של צה"ל ריקה לחלוטין.
אבל מה לא אמרו שם? נכון שהייתה נפתחת חקירת מצ"ח, אבל היורה לעולם לא היה נעצר באותו היום, שעה לאחר פרסום הסרטון. למעשה הוא לא היה נעצר כלל ללא הסרטון, הוא לא היה נחקר במעצר, אלא בשיחה חברית. מה שהיה קורה ללא פרסום הסרטון הוא שהחקירה הייתה נמשכת שלוש שנים, החייל היה משתחרר, ואז היו סוגרים את התיק שם מחוסר ראיות.
הדבר הראשון שהיה קורה זה שהוא היה מכחיש שהוא ירה, אם היה מודה אז לא היה אפשר להשוות את הקליע שלו לזה שפגע בראשו כי מצ"ח לא אספו אותם. איך אני יודע? אפילו ברוצח מביתוניא, בן דרי, שהסיבה היחידה למעצרו גם שם היא התעוד, לא הואשם ברצח הנער מוחמד סלאמה בן ה-16, אלא רק בהריגתו של נדים נאוורה. הסיבה לכך היא שהקליעים לא נאספו, ורק במזל זה שרצח את נאוורה נתקע בתיק בית הספר שלו, והפלסטינים מצאו אותו. דבר קרה כשעמרי אבו ירה בראשו של ילד בן 10 בניעלין. למרות שבבירור נהרג מירייה בראשו בגלל שהקליע לא נמצא לא היה אפשר להגיד שאבו הוא זה שירה את הכדור הקטלני ולא מישהו אחר. למרות שהיה היחיד שהחליף מחסנית במקרה.
אם לא היה תעוד המצב היה יותר גרוע. למשל חיילי אותה חטיבה של היורה הרגו שני נערים בכפר עירק בורין, מוחמד קאדוס בן 16 ואוסייד קאדוס, בן 20. אחד בירי בראשו ואחד בבטנו. החיילים טענו כי נורו רק כדורי גומי, אך צילומי הרנטגן חשפו שמדובר בשקר, ונמצא הקליע בראש, כך שהתחמושת היתה חיה. אחרי חמש שנים סגרו לאחרונה את התיק.
מה עוד היה קורה? ההדלפה של צה"ל שהחייל אמר לחבריו כי "המחבל צריך למות" לעולם לא הייתה נאמרת בחקירת מצ"ח, שם חיילים רגילים לחפות אחד על השני ולעולם לא מעומתים עם סתירות. יום אחרי ההרג הכפול בעירק בורין שוב חיילי חטיבת כפיר ביצעו שוב הרג כפול. הם הרגו את מוחמד וסלאח קוואריק, בני 19, ליד הכפר עוורתא. דובר צה"ל טען כי השניים הסתערו בקלשונים על חיילי חטיבת כפיר שעמדו במחסום, ואלו הרגו אותם בכדי להגן על עצמם. הסיפור התגלה כשקרי, הקלשון הפך למזרק. בחקירה התברר כי לא היו עליו טביעות אצבעות, והסתבר כי חייל אחד ירה 29 כדורים בשניהם מטווח אפס. שלושה חיילים שעמדו בטווח של עד שני מטר מהאירוע טענו שלא ראו שום דבר. התיק נסגר.
רשימת החקירות ללא כתבי אישום היא בלתי נגמרת, מקריאה אפילו מהירה בהם ברור שאין שום כוונה להגיע לחקר האמת, והם נועדו לטייח אותם. אפשר לקרוא על כמה מהם בתגובות.
אז כן פתחו בחקירה, אבל לא, בלי התעוד הפומבי הרוצח לעולם לא היה משלם על מעשיו.

https://www.facebook.com/john.brown.3591?fref=ts
עוד סיפור מרתיח של ג'ון בראון מהבוקר.
ובצירוף מקרים כמעט קוסמי, כמה שעות אחרי הפוסט מתפרסם בוואלה המבזק הבא:
ציטוט:
הפרקליטות הצבאית החליטה היום (רביעי) לסגור את תיק החקירה לבדיקת נסיבות מותו של הנער מוחמד סלמה אבו טאהר, שנהרג מירי במהלך עימותים בביתוניא באפריל 2014. לאחר המקרה, שבו נהרג גם הנער נדים נאוורה, נפתחה חקירה והוגש כתב אישום נגד שוטר מג"ב בן דרי בגין מותו של נווארה. עם זאת, בהודעת הפרקליטות נמסר כי לא נמצאו ראיות שבכוחן לשפוך אור על נסיבות מותו של סלמה, וכי "גם לאחר חקירה מאומצת, לא נמצאו ראיות לביצוע ירי חי מצד חיילי צה"ל שנכחו באירוע, אלא אך לשימושם באמצעים לפיזור הפרות סדר".

ספרו לי עוד על איך צה"ל חוקר את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 18:54 
סמל אישי של המשתמש
וואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 19:26 
מי זה ג׳ו בראון ומאיפה לו כל הנתונים האלו?
(באמת ובתמים שואל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
זה מראה כמה אתה מתעניין.
פירסמו פה דברים שלו כבר עשרות פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 19:47 
בלוגר ועיתונאי, כתב בשיחה מקומית ובפרופיל הפייסבוק האישי שלו בעיקר.
עיתונאי, אגב, במובן המלא של הביטוי. לא אחד כמו אלה של ידיעות אחרונות שכל מה שהם יודעים זה לדברר את צה"ל.
את המקורות שלו אני לא יודע (אני מניח שהוא מסתמך הרבה על קולגות פלסטיניים), אבל חוץ מזה שהוא איש מבריק וכותב בחסד, המידע שהוא מביא מדהים כל פעם מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 19:54 
תודה נועם- אכן דברים מעניינים וחמורים אם נכונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 20:26 
סמל אישי של המשתמש
לא צריך להיות איזה תחקירן מהולל לדעת שיש הרבה מריחות וסגירות תיקים בצה"ל על דברים כאלה.
זכור לי במיוחד המקרה שחייל ירה והרג שופט ירדני במעבר אלנבי.
בהתחלה דווח שחיילי צה"ל ירו במחבל שתקף אותם עם מוט, אחר כך טענו שהוא ניסה לחטוף נשק, באופן מפתיע, מצלמות האבטחה לא פעלו באותו זמן במעבר... בסוף כשהתברר שמדובר בשופט בית משפט ירדני והיה ברור שסיפור התקיפה כנראה מופרך והתפתחה תקרית דיפולמטית - נאלצו להקים צוות חקירה בראשות תת-אלוף שאת מסקנותיו לא פירסמו מעולם, או לפחות אני לא ראיתי זכר לעניין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין מה הפליאה הגדולה
שוב, ב50 שנות כיבוש אפשר לספור על יד אחת את כמות החיילים שהורשעו על פשע חמור כמו הריגה, למרות שבאופן טבעי כמובן שהיו מקרים כאלה בשפע (שוב, לא כי ישראל היא מפלצת מיוחד ברשעותה, אלא משיקולי סטטיסטיקה נטו).
וגם אלה שהורשעו (למשל, טבח כפר קאסם או קו 300) קיבלו חנינה וישבו מספר מגוחך של שנים (או חודשים)

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 30 מרץ 2016, 22:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
כפר קאסם זה בתוך הקו הירוק, ולדעתי הטבח היה ב56.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

את הטבח ביצעו חיילים, אבל כמובן שזה קרה לפני כיבוש השטחים. האמת שיהודים מדכאים פלסטינים החל מ48 (בעשור הראשון הפלסטינים בישראל היו תחת ממשל צבאי), ואין סיבה לא להתחיל את הספירה מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 22:48 
מסתבר שהתופעה יותר רחבה אפילו ממה שחשבתי. חייל מהפלוגה של הרוצח אמר לתקשורת היום שכל התקלה באירוע הייתה שהרוצח היה חייל ולא קצין, ושזה עניין קבוע שבגמר ניסיון דקירה הקצינים רוצחים את הדוקר.
האמת, זה קצת מפתיע. אני תיארתי לעצמי שמדובר בתופעת ההתבהמות הכללית שחדרה לצבא (וזה מאוד מתאים לעומק האחיזה שמרזל הצליח לתפוס בכוחות שבחברון), מסתבר שזה יותר לכיוון של מדיניות מכוונת.
שוין. בהאג יש ספסלים מאוד ארוכים, יהיה מספיק מקום לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מרץ 2016, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

את הטבח ביצעו חיילים , אבל כמובן שזה קרה לפני כיבוש השטחים. האמת שיהודים מדכאים פלסטינים החל מ48 (בעשור הראשון הפלסטינים בישראל היו תחת ממשל צבאי), ואין סיבה לא להתחיל את הספירה מאז.

שוטרי מג"ב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 07:03 
Noam כתב:
מסתבר שהתופעה יותר רחבה אפילו ממה שחשבתי. חייל מהפלוגה של הרוצח אמר לתקשורת היום שכל התקלה באירוע הייתה שהרוצח היה חייל ולא קצין, ושזה עניין קבוע שבגמר ניסיון דקירה הקצינים רוצחים את הדוקר.
האמת, זה קצת מפתיע. אני תיארתי לעצמי שמדובר בתופעת ההתבהמות הכללית שחדרה לצבא (וזה מאוד מתאים לעומק האחיזה שמרזל הצליח לתפוס בכוחות שבחברון), מסתבר שזה יותר לכיוון של מדיניות מכוונת.

חייל מהפלוגה אמר = כל הצבא חושב ככה
לוגיקה מעניינת
אין צורך להכניס טמטום לטיעון שאתה מביא
אבל כנראה שזה חזק ממך אז אתה חייב להשתמש בדמגוגיה זולה
מעניין למה בחרת דווקא במה שהחייל הזה אמר ולא החייל שדיווח על התקרית ולא המ"פ ולא המג"ד ולא המח"ט ולא מפקד האוגדה ולא הרמטכ"ל
ואם כל הצבא או אפילו רוב הצבא חושב ככה איך זה מסתדר שלא כל האירועים או לפחות רוב האירועים מסתיימים ככה ?
דמגוג בשקל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 07:27 
סמל אישי של המשתמש
הוא דמגוג?
חייל מהפלוגה מודה שזו נורמה.. אתה אומר זו נורמה בחטיבה הזו ובשאר החטיבות כולן יש תרבות אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 07:30 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:

את הטבח ביצעו חיילים , אבל כמובן שזה קרה לפני כיבוש השטחים. האמת שיהודים מדכאים פלסטינים החל מ48 (בעשור הראשון הפלסטינים בישראל היו תחת ממשל צבאי), ואין סיבה לא להתחיל את הספירה מאז.

שוטרי מג"ב.

נו ו..
אני מודע לאוטונומיות היחסית של מג"ב, אבל למה אי אפשר לקרוא להם חיילים?
ולמה אתה מציק לי? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 07:38 
סמל אישי של המשתמש
הראיון של החייל מדהים.

בכל מקרה,
נמצא עוד בוגד גיס חמישי אפס מבחיל:
https://www.facebook.com/shovrimshtika/ ... 938177782/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 07:53 
סימרוטיץ כתב:
Noam כתב:

לוגיקה מעניינת
מעניין למה בחרת דווקא במה שהחייל הזה אמר ולא החייל שדיווח על התקרית ולא המ"פ ולא המג"ד ולא המח"ט ולא מפקד האוגדה ולא הרמטכ"ל
ואם כל הצבא או אפילו רוב הצבא חושב ככה איך זה מסתדר שלא כל האירועים או לפחות רוב האירועים מסתיימים ככה ?
דמגוג בשקל

תגיד, אתה יודע לקרוא?
כאילו, כמה מטומטם בן אדם צריך להיות בשביל לא להבין טקסט כל כך פשוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 08:11 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
סימרוטיץ כתב:
Noam כתב:

לוגיקה מעניינת
דמגוג בשקל

תגיד, אתה יודע לקרוא?
כאילו, כמה מטומטם בן אדם צריך להיות בשביל לא להבין טקסט כל כך פשוט?

הוא יודע לקרוא , הבעיה ש"אתם" לא יודעים להקשיב.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 08:51 
להקשיב למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: