dr.avi כתב:
1.כל השנים היה בארץ גרעין של נוכחות יהודית בכמות זו או אחרת.
2.איך היית מוצא פיתרון ליהודי אירופה ב...אירופה?
כבר דיברנו על זה, אבל בגלל בקטנה -
1. לפחות 2000 שנה היתה גם נוכחות נוצרית, אז?
2. עוד פעם, אתה מדבר על לפני מלחמת העולם השניה או אחריה? אם לפני, אז כמו שאמרתי, הציונות לא היתה פתרון משהו לשואה (בקצרה - רוב היהודים לא רצו להגבר לפלשתינה וגם הישוב היהודי בא"י היה קרוב מאד להיות מושמד ע"י הנאצים, בהנחה שמצדה על הכרמל לא היתה עוצרת את רומל). אם אתה מדבר על אחרי מלחמת העולם השניה אז אני לא חושב שיש איזשהי סכנה מיוחדת שיהודים באירופה נמצאים בה.
ItaiH6 כתב:
ממה שזכור לי בספר של אנתוני ביוור (אין לי מושג מה רמת האמינות שלו אבל נראה שהוא די פופולרי ומסתמך על המון מקורות) הוא כתב שהאספקה לא הגיעה לרומל כי הבריטים הצליחו לנצח את האיטלקים בקרב על הים התיכון והטילו מצור על חופי לוב.
גם לא סביר להניח שהם שלחו יותר מדי תגבורות ואספקה לסטלינגרד, אחרת הם לא היו נכנעים למצור שהם היו אלה שהטילו אותו.
אנתוני ביוור מאד אמין (וגם סופר נהדר, מומלץ ממש בחום), למרות שאני לא זוכר שקראתי את זה בספרים שלו (אני מאמין לך, רק פשוט לא זוכר).
בכל מקרה, גם אם זה נכון ברמה הנקודתית, ברמה האסטרטגית, עיקר ורוב הכוחות הגרמניים היו עסוקים בחזית המזרחית, אני לא ממש יכול לנחש את הלוגיסטיקה שהיתה נדרשת להעביר כוחות לדרום אפריקה במצב תיאורטי כזה, אבל בגדול זה משהו שהם היו מסוגלים לעשות (וגם עשו). וככה בשביל לסבר את האוזן, בקרב בסטלינגרד היו כוחות פי עשר גדולים ממה שהיה לרומל באל עלמיין. אם הגרמנים היו מעבירים 10 אחוז מהכוחות שלהם למצרים במקום לסטלינגרד, סביר מאד להניח שהתוצאה של הקרב היתה כמו כל הקרבות במלחמת העולם השניה שבה הוורמאכט היה אפילו קרוב לשיוויון בסד"כ - ניצחון גרמני מוחץ.