סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד כתב:
אתה לא תקבל עדות כזו, כי זה לא מהדברים שנאמרים בעל פה, אל שורים ביחידות מסוימות כ'רוח המפקד'.
ואם אתה שואל למה אני חושב כך, אז זה מכיוון שהצבא מדווח על מקרים חריגים כאלה באחוזים שאינם סבירים עבור ארגון שמטרתו היא דיכוי צבאי על עם אחר. לא בקטע שיפוטי חלילה. כמו שאמרת, תופעות כמו זו שצולמה בחברון היא כמעט מחויבת המציאות.
בנוסף, אפשר לספור על יד אחת את כמות החיילים שעמדו לדין על רצח, ועל היד השניה את נספר השנים המקסימלי שקיבלו בכלא.
כשאני הייתי בצבא ושמעתי איך מגבניקים מדברים, אפילו לא הופתעתי. כווולם יודעים מה קורה שם. כבר שנים. ואף איד לא נוגע. ועדיין, כנה מגבניקים נענשו על משהו שמתקרב להריגה? איפה הם כולם?
עוד נקודה היא שהצבא הוא העם. ואם יש ציבור עצום שהצל הוא הגיבור שלו, יש גם אחוז לא מבוטל מהחיילים שזה המצב עבורם. גל אחד כזה שמחזיק בנשק הוא פוטנציאל תמידי לפיצוץ. זה על כך ברור הרי.
אבל שלא יובן לא נכון. זה ברור שזה מה שקורה. כי האינטרס של הצבא לא תואם לצורך להעניש חיילים שפוגעים בפלסטינים. זה כמעט מובן מאליו.
1.אודה לך אם לא תענה בשם כל חברי הפורום, למשתמשים כאן יש פה ויכולים לרשום שהם לא שמעו אך הבינו מרוח המפקד שככה צריך להיות אם אכן יש כאלו כאן
2.אני לא מבין על בסיס איזה תשתית אתה מדבר כשאתה אומר שיש תרבות של הוצאה להורג ווידוא הריגה, תביא נתונים ועובדות ואחרי זה נראה אם יש על מה להתדייו
3.אני מבקש לקבל גם הסבר על מטרתו של צה"ל כארגון שמשימתו היא דיכוי של עם אחר כדברייך
4.מסכים איתך לגבי החיילים שעמדו לדין על הרצח אבל נראה לי שזה קשור לכך שאין הרבה כאלו, אני כמובן תומך בדין שווה לכולם, מי שרוצח שישא בעונש
5.הטיעון על המג"בניקים מעניין, גם לי יצא לשמוע מג"בניקים ולהתחכך בהם, איך נאמר דעותי רחוקות מאוד מהדעה השלטת שם אבל, אשמח שוב אם תביא ראיות למה שאתה אומר וכן שם יש פוטנציאל גדול יותר למעשים אסורים ועם כל זאת סבורני שלא תצליח לגבות את זה בנתונים וראיות (פותח סוגרים, לפלסטינים יש פי 10 יותר סרטונים על כל אירוע שקורה יותר מצה"ל ומי שטוען אחרת חסר מושג בנושא הזה)
6.אכן אתה צודק ובשביל זה יש צבא היררכי עם מפקדים ונהלים שמצליחים למנוע מצב כאוטי כזה, אחרת איך אתה מסביר שלא כל אירוע כזה מסתיים בווידא הריגה ? הרי זה מה שמשתמע מהמשפט האחרון שלך.
1. לא צריך להיות תוקפני. לא דיברתי בשם אנשי הפורום בהכרח. באופן כללי, לא משנה את מי תשאל, לא תמצא פקודה ישירה כזו. הטענה שלי היא שזו רוח המפקד. אתה יכול לא להסכים איתה, ואפשר לדבר על למה אני חושב שכן ולמה אתה חושב שלא (בקטנה, אמירות של פוליטיקאים מימין עד לפיד הבהירו איך לדעתם צריך להסתיים נסיון תקיפה של פלסטינים, בניגוד מוחלט להוראות פתיחה באש שמוכרות לכל מי שהיה לוחם. לדוגמא.)
2. לא אמרתי שיש תרבות של הוצאות להורג, אלא שדי ברור במקומות מסוימים שלא יקרה כלום אם היד תהיה קצת יותר קלה על ההדק. אני, כמו טקנו ונועם שחם ובכלל כל דוברי הסמול פה (כל אחד עם רמת השייכות שלו) מסכימים שזה קורה מעט יחסית לכמות נסיונות התקיפה. ועדיין, זה קורה יותר ממה שזה אמור לקרות. יש לזה סיבה. הסבר אחד בעיני הוא כמות ההרשעות של חיילים. אתה זכאי לחשוב שזה בשל מיעוט מקרים, אבל אני חושב שאחרי 50 שנות דיכוי זה תמים נורא לחשוב שבאמת אין מספיק מקרים שמצדיקים הרשעה של חיילים, בין אם על גרימת מוות או התעללות מכל סוג.
3. עזוב, מתנצל, אני אשנה ניסוח. עזוב מה מטרתו של הצבא. תכלס, מה שהוא עושה, כמעט 24/7, זה משמר דיכוי. בצדק או שלא בצדק, אפשר להתווכח. בפועל, זה מה שהוא עושה. הסיבה שאמרתי את זה היא כי לתפיסתי האלימות שמפעילים הפלסטינים תלויה באופן די הדוק בדיכוי הזה. בכל מקרה, הכמות היא גבוהה בין אם נסכים על הסיבה, ולכן גם סביר שלא כל מקרה יטופל ברמה האיכותית המצופה. ועדיין, הצבא מדווח על פרומיל מהמקרים האלה כחריגים (אך עדיין לא נתקלתי בלקיחת אחריות על עוול קשה כמו הריגה ללא סיבה בלי שתפסו את הצבא עם המכנסיים למטה כמו שאומרים).
4. כמו בסעיפים הקודמים, אם אתה חושב שבאינטראקציה כזו אינטנסיבית בן כמעט 50 שנה בין חיילים ואזרחים אין מספיק מקרים בשביל למלא עמוד A4, אז אתה כנראה מאוד תמים.
5. אין לי הוכחות. מן הסתם. כי הטענה הבסיסית שלי היא שהצבא הישראלי לא שש לפתוח תיקים לחיילים אם אין צורך. אבל אפילו כשחיילים נתפסים על חם, זה כמעט תמיד נגמר בעונש מגוחך. למשל, שוטרי מגב שהיכו את טארק אבו חדיר לפני שנה וחצי קיבלו עבודות שירות
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9lq2BveHLAhXTKywKHd_4AlIQFggwMAU&url=http%3A%2F%2Fwww.ynet.co.il%2Farticles%2F0%2C7340%2CL-4727796%2C00.html&usg=AFQjCNFZcXWJQMYAW74DyO-9yP58ceGr2g&sig2=-n74zskY-oln3hgfC6SFSQ&bvm=bv.117868183,d.bGs6. המערכת, ובעיקר הדרגים הבכירים, מבינים לאיזה ברוך הם נכנסו, ומי אלה האנשים שמרכיבים את הדרגות הנמוכות. בגלל זה הרמטכל טרח לומר שלא צריך לרוקן מחסנים על ילדה בת 13 עם מספריים (והרים עליו את כל הפוליטיקאים מהימין). למה זה לא קורה כל הזמן? לא יודע. למה שזה כן יקרה כל הזמן? אני לא טוען שהחיילים האלה הם מפלצות תאוות דם ערבי (בניגוד למה שמנסים לרמוז שאנחנו אומרים). אלא שהם אנשים שנוטים יותר לאלימות נגד פלסטינים, ואנשים כאלה, כשיש להם הזדמנות, או כשקופץ להם הפיוז, עלולים לעשות מעשה כזה. אגב, בסופו של יום, אני די מרחם עליהם, כי הם המסכנים שהצבא שולח לעשות את העבודה הכי מלוכלכת, והם גם אלה שמשלמים את המחיר הכי גדול, ולא חלילה אלה ששולחים אותם להגן על מאה מתנחלים מזויינים באמצע חברון.