הייתי בקייב לפני ארבע שנים, ביורו. עיר נהדרת. מאוד נהניתי. לטעמי אין שום בעיה להעביר שם שבוע. יש המון מה לעשות. המון אתרים. האתר היפה ביותר, שלדעתי אסור בשום פנים ואופן להחמיץ אותו הוא מנזר המערות, מקום מדהים שבו יש כנסיות ומערות מתחת לאדמה שבהן חנוטים נזירים. ההליכה היא עם נר שמאיר את הדרך. מיוחד מאוד. יש את הפסל של שלום עליכם, את מינזר מיכאיל הקדוש, כיכר חמלניצקי. יש את מדרון אנדריי, שזה רחוב לא ארוך אבל מאוד מיוחד. כיכר פודיל גם מאוד יפה, יש לידה מסעדות ובתי קפה מצויינים. במרכז קייב יש שוק פירות עם המון פירות יער מיוחדים וטעימים. יש את מוזיאון המלחמה הפטריוטית הגדולה, מלחמת העולם השניה, שמעליו יש את פסל הרודינה מאט, אם האומה, מאוד מאוד מרשים וגם המוזיאון מעניין. ממש מחזיר לתקופה הקומוניסטית. שווה לעשות שייט על נהר הדנייפר, מאוד נחמד, יפה וחווייתי. אפשר ללכת לאיצטדיון הישן של דינאמו קייב ולעשות סיור. גם בית הכנסת שווה כניסה. הוא מאובטח היטב. כנסיית סופיה זה מקום יפה מאוד. אל תפספס אותו קייב מלאה פארקים, אנדרטאות, רחובות ציוריים ונופים. ועכשיו לאוכל. מעולה, זול, אם אתה בעניין של מטבח מזרח אירופאי אז תחגוג. אבל גם אם לא יש המון אופציות. אם אתה רוצה אוכל מהיר וטוב אז תיכנס לפוזאטה חאטה, רשת מסעדות של מזון מהיר מהמטבח המקומי. מבחר עצום וטעים. אני ממליץ לא לוותר על אכילת הוורייניקה, כיסונים ממולאים. זה המאכל של קייב. יש ממולאים בריבה, פירות יער ועוד. ובצהריים אפשר לאכול ורייניקה ממולאים בבשר. מעולה. אלכוהול מאוד זול בקייב. אז לך על זה. אה, כן, וקבאס. ברחובות יש דוכני קבאס. ואחרי שתשתה את הקבאס של קייב תתאהב. זה ממש לא דומה למה שמוכרים בארץ. טעם אחר. ממכר. לגבי נסיעה מחוץ לקייב. לא ניסיתי. הבנתי שהכבישים לא ממש מומלצים. אם אתה הרפתקן אז יש סיורים מודרכים בצ׳רנוביל. והם אמורים להיות מאוד מעניינים. לא היה לי האומץ לנסות. תבלה!
|