פאביו כתב:
20 כתב:
תודה פאביו על הכנות. אני יכול ואשמח להתווכח איתך מה מהווה הגנה אפקטיבית יותר על אזרחי ישראל, כי זו גם המטרה שלי.
לירון, זו עמדה לגיטימית בעיניי.
מוטעית, הרת אסון, כזו שתביא לסוף הציונות, אבל לגיטימית.
כנראה שלך קצת קשה איתה
בשמחה
מיי פלאגר
אחלה. אחרי שהגדרנו את פונקציית המטרה (הגנה אפקטיבית על אזרחי ישראל), נסתכל מהפריזמה הזו.
בוא נסתכל על החלופות, ונעריך את הסיכונים לאזרחי ישראל (1-10) וההסתברות שזה יקרה (1-10). זה כמובן סובייקטיבי, אבל לפחות יוצר מסגרת לדיון.
1. ישראל ממשיכה לשלוט בתושבי השטחים לנצח
1א. הפלסטינים נשברים ומפסיקים את האלימות. אין מחיר דמים. לחלופין הפלסטינים נעלמים (אם בתשלום או בכוח או בקסם) ואין מחיר דמים.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 1 (וגם זה כי אני לא יכול יותר נמוך). סך הכל = 1
1ב. המצב הקיים נמשך. 50-100 ישראלים הרוגים בשנה.
הסיכון לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 6. סך הכל = 18.
אני נדיב בהסתברות. אני לא מאמין שהמצב יכול להימשך לנצח. בסופו של דבר מצב של אין תקווה ואין משא ומתן התחיל בערך מ-2010 (או קצת אחרי אם לוקחים את נאום בר-אילן), ומנצל סיטואציה ייחודית של משבר כלכלי וחולשה של המדינות המפותחות. אבל אולי נצליח לשכנע את העולם עם HASBARA
1ג. ההתקוממות הופכת להמונית מתוכננת ואלימה יותר. הרעה במצב (סטייל האינתיפדה השנייה) - 300-400 ישראלים הרוגים בשנה באופן מתמשך
הסיכון לאזרחי ישראל 5; ההסתברות 3. סך הכל = 15.
לגבי ההסתברות - אני הולך איתך שהשליטה הבטחונית ביהודה ושומרון מצמצמת את הסכנה. אמנם השב"כ ואמ"ן אומרים אחרת אבל אני זורם
1ד. הפלסטינים מבינים שמדינה כבר לא תצא להם מאיתנו ומתחילים לדרוש זכויות שוות. מדינה דו לאומית
הסיכון לאזרחי ישראל 9; ההסתברות 4. סך הכל = 36.
לגבי הסיכון, שמתי 9 רק כי בשביל שבריר הסיכוי שאיכשהו נחיה ביחד בשלווה ובנחת דו-לאומית, מה שאף מדינה לא הצליחה לעשות.
לגבי ההסתברות, אני חושב שהיא יותר גבוהה. אני שומע פלסטינים מהדור הצעיר. אני שומע שרים מהימין שנתקעים ולא יודעים מה לעשות במצב כזה
סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית = 70 (והייתי נדיב)
2. ישראל יוצאת חד-צדדית
2א. הפלסטינים מתעלים את כל האנרגיות לבניית המדינה וקליטת הפליטים ומבינים שאין להם תמיכה בינלאומית לתקוף את ישראל + הבהרות ברורות של ישראל איך היא תפתח להם את התחת אם הם יתקפו.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 2. סך הכל = 2
2ב. מלחמה גדולה אחת - טילים על תל אביב - שבה אנחנו פותחים להם את התחת (לא חוזרים לשלוט בשטחים). 800 הרוגים בפעם אחת. כמו בששת הימים. לאחר מכן 10-20 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 9. סך הכל = 27.
2ג. מלחמות נצחיות. עכשיו עם טילים על תל אביב. 800 הרוגים במלחמה. מלחמה כל שלוש שנים אז 300-400 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 8; ההסתברות 3. סך הכל = 24.
2ד. הפלסטינים כובשים את ישראל ושוחטים את כולנו (או סתם עושים מדינה דו-לאומית)
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 10; ההסתברות 0. סך הכל = 0.
סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל מנסיגה חד צדדית = 53 (והייתי נדיב)
א - לא מסכים.בשלטון הנוכחי הימני אין סיכוי ומבחינה בטחונית זה הרי אסון (כפי שלמדנו בעזה).
ב - זה תסריט דיי ריאלי.מלחמה כוללת כולל עזה+כוחותיו של אבו מאזן.
ג - לא מסכים.תהיה מלחמה פעם ב - כאשר המצב בעזה ניתן לפתרון ולשקט דיי ארוך (נמל למשל ושילוב טורקיה) - וזה קרוב מאוד
ד - לא רציני כך שמסכים איתך.