תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 19:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 14:00 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
מספר שאלות ברשותך -
אם ניקח לדוגמא את סעיפים 1-7, נגיד וכל זה קורה.
מה לדעתך יש יותר סיכוי שיקרה בחודשים הראשונים שלאחר ביצוע הפתרון שלך:
א. ירי של פצמ"רים לעבר כפ"ס (לא טיל, אלא פצמ"ר), בלי פגיעות בנפש אלא רק ברכוש.
ב. שקט ובטחון לישראל

ואם הפלסטינים מבקשים שנסוג גם מאריאל, האם תסכים לכך?

האם לדעתך הפלסטינים לא ידרשו את זכות השיבה? כיצד נקבע איזה פיצוי לתת ולמי?

אם לא היה ברור, בשלב הראשון, כלומר, מחר, זה לא כולל את מה שנעשה עם הצבא.
הרי אם הייתי מוסיף גם את הצבא, פשוט הייתי אומר לצאת לחלוטין ומוותר על כל הסעיפים... הסיבה שכתבתי את הסעיפים ולא פשוט לעזוב הכל חוץ מלהוציא כוחות צבא הוא בשביל להבהיר מה ישראל עושה שלא קשור בשום צורה לבטחון.

אבל מכיוון שבסופו של דבר, אני לא חושב שיש לנו זכות להחזיק שם צבא לתקופה בלתי מוגבלת ובשלב מסוים נאלץ לעשות גם את זה, כמו שכבר נאמר כמה פעמים, אם ירצו להלחם נלחם..
סביר שבשלב הראשון הארגונים שלא מעוניינים בפתרון שתי המדינות ינסו לחבל בו (כמו החמאס ב94). נצטרך להיות חכמים ולא תמיד צודקים. בסופו של דבר יהיה אפשר להגיע למצב יציב כמו שהגענו עם מצרים סוריה ירדן ולבנון. גם אם יהיה שקט מתוח.

לגבי התנחלויות והאם לפנות או לא. תכלס, כל פתרון שנותן לפלסטינים מאה אחוז משטחי 67 (עם או בלי חילופי שטחים) הוא לגיטימי בעיני. הבעיה עם אריאל (וזו לא ההתנחלות היחידה שהעם הישראלי *שוחר השלום עם היד המושטת* תקע לפלסטינים כמו עצם בגרון) היא שהיא מחלקת את הגדה ונכנסת עמוק עמוק לתוך המדינה הפלסטינית העתידית (אתה מוזמן להסתכל במפה אם אתה לא זוכר). זה אומר שהשרוול שישראל תאלץ לספח בשביל לאפשר את אריאל יצור הפרדה מעיקה לפלסטינים שגרים מדרום ומצפון לשרוול. בגדול, אפשר לחיות עם זה. בתכלס, זה מציק ומעצבן.
לצערי, אני לא רואה מציאות בה ישראל מפנה עיר כמו אריאל, ואני נאלץ להיות פרקטי ולהשאיר אותה ישראלית.

לגבי הפליטים, זו שאלה נורא מורכבת שאני לא מבין לאיזה תשובה אתה מצפה בדיון פורומי.
בקווים כלליים, אפשר להגדיר מספר פרמרטים שיבטיחו שכמות הפליטים לא תעלה על כמה עשרות אלפים. אפשר לעמוד בזה. לגבי כמה בדיוק הפיצוי, נו, לא יודע.. איך גרמניה החליטה בכמה לפצות את היהודים על השואה? לא יודע.. החליטו.. אין לי מושג איך לענות על השאלה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
אבל אני רוצה להחזיר את הכדור אליכם
אתם (לירון פאביו פוקרה וכו) מזדעזעים כשאני אומר שיכול להיות שלא תהיה ברירה ונאלץ לעשות מהלך חד צדדי
אז תגידו לי אתם, ותנסו להיות הכי ענייניים שאפשר -
במידה ולא תקבלו את מה שאתם רוצים, ולא תרגישו שיש אמון בצד השני. לא תצליחו להגיע להסכם. האם במקרה כזה נמשיך להשאיר את המצב על כנו?
גם אם זה יקח מאה שנה, מאתיים שנה, 300 שנה? אם היינו נולדים לתוך כיבוש בן 300 שנה, האם גם אז הייתם דורשים שיהיו בטחונות כראות עיניכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 14:39 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
מספר שאלות ברשותך -
ב. שקט ובטחון לישראל

הרי אם הייתי מוסיף גם את הצבא, פשוט הייתי אומר לצאת לחלוטין ומוותר על כל הסעיפים... הסיבה שכתבתי את הסעיפים ולא פשוט לעזוב הכל חוץ מלהוציא כוחות צבא הוא בשביל להבהיר מה ישראל עושה שלא קשור בשום צורה לבטחון.

אבל מכיוון שבסופו של דבר, אני לא חושב שיש לנו זכות להחזיק שם צבא לתקופה בלתי מוגבלת ובשלב מסוים נאלץ לעשות גם את זה, כמו שכבר נאמר כמה פעמים, אם ירצו להלחם נלחם..
סביר שבשלב הראשון הארגונים שלא מעוניינים בפתרון שתי המדינות ינסו לחבל בו (כמו החמאס ב94). נצטרך להיות חכמים ולא תמיד צודקים. בסופו של דבר יהיה אפשר להגיע למצב יציב כמו שהגענו עם מצרים סוריה ירדן ולבנון. גם אם יהיה שקט מתוח.

לגבי התנחלויות והאם לפנות או לא. תכלס, כל פתרון שנותן לפלסטינים מאה אחוז משטחי 67 (עם או בלי חילופי שטחים) הוא לגיטימי בעיני. הבעיה עם אריאל (וזו לא ההתנחלות היחידה שהעם הישראלי *שוחר השלום עם היד המושטת* תקע לפלסטינים כמו עצם בגרון) היא שהיא מחלקת את הגדה ונכנסת עמוק עמוק לתוך המדינה הפלסטינית העתידית (אתה מוזמן להסתכל במפה אם אתה לא זוכר). זה אומר שהשרוול שישראל תאלץ לספח בשביל לאפשר את אריאל יצור הפרדה מעיקה לפלסטינים שגרים מדרום ומצפון לשרוול. בגדול, אפשר לחיות עם זה. בתכלס, זה מציק ומעצבן.
לצערי, אני לא רואה מציאות בה ישראל מפנה עיר כמו אריאל, ואני נאלץ להיות פרקטי ולהשאיר אותה ישראלית.

לגבי הפליטים, זו שאלה נורא מורכבת שאני לא מבין לאיזה תשובה אתה מצפה בדיון פורומי.
בקווים כלליים, אפשר להגדיר מספר פרמרטים שיבטיחו שכמות הפליטים לא תעלה על כמה עשרות אלפים. אפשר לעמוד בזה. לגבי כמה בדיוק הפיצוי, נו, לא יודע.. איך גרמניה החליטה בכמה לפצות את היהודים על השואה? לא יודע.. החליטו.. אין לי מושג איך לענות על השאלה הזו

סתם כדי לסבר את האוזן - דבר אחד אני מודה שלא הבנתי, כיצד אתה משאיר את צה"ל בשטח?
בתוך בסיסים שקיימים? עם מחסומים? בלי מחסומים?
איך מגיעים לבסיס? באמצעות משוריינים? הבסיסים בעצם יהיו מוקד לטרור כי יהיה קל מאד להגיע אליהם כאשר אין ישובים ישראלים ברקע.
(בדיוק בגלל זה צה"ל גם לא נשאר בגוש קטיף).
השאלה היא כמובן כמה תהיה מוכן להקריב בנפש עד שתשתלט חזרה על כל השטח?
אל תשכח שדין ירי מעזה אינו שווה לדין מירי מאיו"ש.
דין שדרות אינו שווה לדין נתב"ג או ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 14:40 
אדום נחמד כתב:
אתם (לירון פאביו פוקרה וכו) מזדעזעים כשאני אומר שיכול להיות שלא תהיה ברירה ונאלץ לעשות מהלך חד צדדי
במידה ולא תקבלו את מה שאתם רוצים, ולא תרגישו שיש אמון בצד השני. לא תצליחו להגיע להסכם. האם במקרה כזה נמשיך להשאיר את המצב על כנו?
גם אם זה יקח מאה שנה, מאתיים שנה, 300 שנה? אם היינו נולדים לתוך כיבוש בן 300 שנה, האם גם אז הייתם דורשים שיהיו בטחונות כראות עיניכם?

רק לתקן טעות קלה, אני תומך בלצאת מחר באופן חד צדדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:00 
אדום נחמד כתב:

איך מישהו חכם ענה?*
ציטוט:
לגבי כמה זמן נמשיך? זו שאלה נורא מורכבת שאני לא מבין לאיזה תשובה אתה מצפה בדיון פורומי.
לא יודע.. יחליטו.. אין לי מושג איך לענות על השאלה הזו

*שונו כמה מילים בציטוט המקורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

הרעיון הוא להתחיל ולנסות לגרום לקהילה הבינלאומית שמי שתוקע מקל בגלגלים זה הפלסטינים ולא אנחנו.
כי אנחנו מוכנים לתת להם מדינה בתנאי ש X Y Z יתקיים כי במידה ו X Y Z לא יתקיים, תהיה סכנה לביטחונה של המדינה.

*אני בכוונה לא מתייחס לאמירה שלך "בלי זכויות אדם בסיסיות" - אני טוען שזאת אמירה שקרית ולא נכונה, אבל כבר דנו בזה.
אז חבל לפתוח שוב את הדיון

אתה יכול לחשוב שזה שהם לא יכולים להצביע במדינה ששולטת עליהם זה לא זכויות אדם בסיסיות, אני חושב שיהיה לך מאד מאד קשה לשכנע את העולם בזה.
pokara כתב:

ובוא אני אגלה לך סוד אחר, את המשפט הזה (שפעם גם האמנתי שהוא נכון) שמעתי כבר לפני יותר מ20 שנה,
מאז העולם התקדם, התקשורת התקדמה, הכיבוש הפך לברוטלי יותר (לפי דברי חלק מהכותבים כאן) ואנשים כבר מבינים יופי מה קורה כאן.......... אבל העולם ממשיך בשלו וזה לעשות "נו נו נו" כשמידי פעם יש בנוסף התעוררות של קבוצת הזויים שמנסה לארגן חרמות או פגיעה בישראל (ולא ממש בהצלחה מרובה יש לציין).

אז כמו שהעולם עושה משהו כבר 50 שנה בנוגע לרמיסת זכויות אדם בסיסיות של למעלה ממיליארד סינים, וכמו שהוא ימשיך לעשות משהו בנוגע לרמיסת זכויות אדם בסיסיות של נשים בסעודיה ובחלק ממדינות העולם הערבי, וכמו שהעולם עושה משהו למניעת זוועות באפריקה כבר 50 שנה, ככה הוא ימשיך לא להיות בסבבה עם המצב ומידי פעם ימשיך עם ה"נו נו נו" שלו לעברינו כדי לנקות את מצפונו.

אנשים לא מבינים מה הולך בישראל.
וארה"ב השקיעה מילארדי דולרים בנסיונות לעשות הפיכה דמוקרטית בסין, זו עדיין המדיניות הרשמית שלה והיא ממנת עד היום קבוצות אופוזציה סינית בגולה.
אני לא חושב שישראל נמצאת באותו עמדה גיאופוליטית כמו סין ואני לא חושב שהיא יכולה לעמוד במהלכים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:19 
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

הרעיון הוא להתחיל ולנסות לגרום לקהילה הבינלאומית שמי שתוקע מקל בגלגלים זה הפלסטינים ולא אנחנו.
כי אנחנו מוכנים לתת להם מדינה בתנאי ש X Y Z יתקיים כי במידה ו X Y Z לא יתקיים, תהיה סכנה לביטחונה של המדינה.

*אני בכוונה לא מתייחס לאמירה שלך "בלי זכויות אדם בסיסיות" - אני טוען שזאת אמירה שקרית ולא נכונה, אבל כבר דנו בזה.

אתה יכול לחשוב שזה שהם לא יכולים להצביע במדינה ששולטת עליהם זה לא זכויות אדם בסיסיות, אני חושב שיהיה לך מאד מאד קשה לשכנע את העולם בזה.
.

תקן אותי אם אני טועה , אבל הפלסטינים מצביעים לפרלמנט שלהם, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר, לא רוצה לסכן אותך... אבל מה לדעתך הדומה והשונה בין המצב לפה למצב השורר בטיבט?
זה לא קצת צבוע מטעם הסינים לדבר על המצב פה כשהם לא מעניקים עצמאות לטיבט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
מספר שאלות ברשותך -
ב. שקט ובטחון לישראל

סתם כדי לסבר את האוזן - דבר אחד אני מודה שלא הבנתי, כיצד אתה משאיר את צה"ל בשטח?
איך מגיעים לבסיס? באמצעות משוריינים? הבסיסים בעצם יהיו מוקד לטרור כי יהיה קל מאד להגיע אליהם כאשר אין ישובים ישראלים ברקע.
דין שדרות אינו שווה לדין נתב"ג או ת"א.

אני לא יכול לענות על השאלה בלי לשאול האם אתה תופס את ההתנחלויות כתופעה בטחונית או לא..
אני כמובן לא מסכים עם הקביעה הזו, אבל אם אתה כן, אז אתה בעצם הופך כל מתנחל לחייל. יש לזה משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:45 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

.

הם מצביעים לגוף שיש לו סמכויות זניחות. אין לזה שום ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:49 
פאביו אני מתרשם שאתה מעדיף להתדיין עם אדום נחמד ולא לחזור למסגרת שלי למרות שהבטחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אני מנחש שגם חלקם מצביעים לועד בית שלהם, אבל כל עוד אתה לא מכיר בפלשתין כמדינה, אתה מנסה למכור בנטוסטנים לעולם, ואני לא חושב שזה יעבוד.
dr.avi כתב:
אמיר, לא רוצה לסכן אותך... אבל מה לדעתך הדומה והשונה בין המצב לפה למצב השורר בטיבט?
זה לא קצת צבוע מטעם הסינים לדבר על המצב פה כשהם לא מעניקים עצמאות לטיבט?

ככה בקצרה כי אני חייב לזוז, אם זה מעניין אותך אשמח לענות על שאלות בנושא כמיטב ידיעתי, לחילופין, אתה יכול לשאול את 20, אני חושב שהוא ראה את 7 שנים בטיבט פעם, אז הוא מומחה ;)
דבר ראשון זה לא צבוע מצד הסינים כי את סין לא יותר מדי מעניין מה ישראל עושה.
מדיניות החוץ הרשמית של סין היא מה שנקרא Five Principles of Peaceful Coexistence, מה שזה אומר בהקשר הזה הוא שסין לא מתערבת במה שמדינות עושות בתוך הגבולות שלהן (זה טיפה יותר מורכב מזה, אתה יכול קרוא בלינק, אבל בגדול, להבדיל מארה"ב שיש לה מדיניות רשמית של להפוך מדינות לדמוקרטיות, לסין לא אכפת מהדברים האלו).
לגבי טיבט, המצב לא ממש דומה למה שהולך בשטחים. לאזרחים סינים בטיבט יש בדיוק אותם זכויות כמו לכל אזרח בסין. עכשיו זה נכון, לך ולאנשים בארה"ב ואירופה יש זכויות שאין לאזרחים בסין, אבל זה לא מצב שהאנשים בטיבט הם אזרחים סוג ב' או לא אזרחים. בגדול, אין ממש אנשים בעולם שנמצאים במצב כמו הפלשתינאים שהם אזרחים של שום מדינה, ואין ממש שום מקום (חוץ מאנטרטיקה ואולי כמה איים סופר נידחים) שהוא לא חלק משום מדינה ריבונית.
וסתם ככה בכללי, כמו שכבר אמרתי ל - 20, אם מחפשים דוגמאות למיעוטים אתניים שרוצים עצמאות מסין הוויגרים בשינג'יאן והמונגולים במונגליה הפנימית הם דוגמא הרבה יותר טובה מטיבט, שבתכלס רוצים לחזור למצב של תיאוקרטיה פיאודלית.

נ.ב.
באמת באמת אין לך מה לדאוג מצנזורים ושטויות כאלו, יש בדיוק אפס אחוז סיכוי שמשהו שאני אכתוב על סין יגרום לי בעיות בכל צורה ואופן.
למרות שיש מצב ששווה להעביר את זה לאשכול נפרד אם הנושא מעניין אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:02 
סמל אישי של המשתמש
תודה לבינתיים...

אגב...

20 כתב:
dr.avi כתב:
20, נסטה קצת מהדיון... אאל"ט, אתה די מתמצא בסכסוך סין-טיבט. מה דעתך בקשר אליו עם הקבלה לסכסוך שלנו?

אני מסרב להתייחס מחשש לסיכון חייו של המשתמש אמיר על-ידי הצנזורה הסינית. פתחנו בזמנו אשכול על זה.
יש הקבלות, ויש הרבה מאוד הבדלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:03 
אדום נחמד כתב:
אני לא יכול לענות על השאלה בלי לשאול האם אתה תופס את ההתנחלויות כתופעה בטחונית או לא..
אני כמובן לא מסכים עם הקביעה הזו, אבל אם אתה כן, אז אתה בעצם הופך כל מתנחל לחייל. יש לזה משמעות.

החלטת לענות בשאלה?
חייל הוא לא מתנחל.
לחייל יש הגדרות מיוחדות וקל לדעת מיהו חייל ומי לא.
גם תושבי יפו היהודים הם מתנחלים בדרך זאת או אחרת.
אני תומך בנסיגה בסופו של יום הכוללת נסיגה של כוחות צה"ל.
פשוט מסקרן אותי לדעת איך אתה משאיר את צה"ל בתוך שטחים של מדינה אחרת, להגדרתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
פאביו אני מתרשם שאתה מעדיף להתדיין עם אדום נחמד ולא לחזור למסגרת שלי למרות שהבטחת.

אם תתעקש להמשיך לדבר איתו הוא ידביק לך תווית אקראית כמו "מסלף" וישתמש בה כתירוץ לא לדבר איתך ולהקדיש את כל מרצו לקילולים וסמיילים.
בדוק, מניסיון.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:

טעית.ועניתי לך תשובה מפורטת לגבי ההסתברות למרות שזה היה תוך כדי נהיגה (רמזורים בלבד!) מהפלאפון
ומחמיא לי ששניכם רבים עליי,ממש מסמיק

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
20 כתב:

1. אם תתעקש להמשיך לדבר איתו 2. הוא ידביק לך תווית אקראית כמו "מסלף" 3. וישתמש בה כתירוץ לא לדבר איתך ולהקדיש את כל מרצו לקילולים 4. וסמיילים.
בדוק, מניסיון.
:SMOKE:

1. טעית.
2. זה שאתה מסלף לא הופך כל אחד שחושב אחרת ממני לסלפן.
3. בניגוד אליך , אני לא יוזם קילולים.
4. שוב טעית.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:30 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
פאביו כתב:
20 כתב:
תודה פאביו על הכנות. אני יכול ואשמח להתווכח איתך מה מהווה הגנה אפקטיבית יותר על אזרחי ישראל, כי זו גם המטרה שלי.

לירון, זו עמדה לגיטימית בעיניי.
מוטעית, הרת אסון, כזו שתביא לסוף הציונות, אבל לגיטימית.
כנראה שלך קצת קשה איתה

בשמחה
מיי פלאגר

אחלה. אחרי שהגדרנו את פונקציית המטרה (הגנה אפקטיבית על אזרחי ישראל), נסתכל מהפריזמה הזו.

בוא נסתכל על החלופות, ונעריך את הסיכונים לאזרחי ישראל (1-10) וההסתברות שזה יקרה (1-10). זה כמובן סובייקטיבי, אבל לפחות יוצר מסגרת לדיון.

1. ישראל ממשיכה לשלוט בתושבי השטחים לנצח
1א. הפלסטינים נשברים ומפסיקים את האלימות. אין מחיר דמים. לחלופין הפלסטינים נעלמים (אם בתשלום או בכוח או בקסם) ואין מחיר דמים.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 1 (וגם זה כי אני לא יכול יותר נמוך). סך הכל = 1

1ב. המצב הקיים נמשך. 50-100 ישראלים הרוגים בשנה.
הסיכון לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 6. סך הכל = 18.
אני נדיב בהסתברות. אני לא מאמין שהמצב יכול להימשך לנצח. בסופו של דבר מצב של אין תקווה ואין משא ומתן התחיל בערך מ-2010 (או קצת אחרי אם לוקחים את נאום בר-אילן), ומנצל סיטואציה ייחודית של משבר כלכלי וחולשה של המדינות המפותחות. אבל אולי נצליח לשכנע את העולם עם HASBARA

1ג. ההתקוממות הופכת להמונית מתוכננת ואלימה יותר. הרעה במצב (סטייל האינתיפדה השנייה) - 300-400 ישראלים הרוגים בשנה באופן מתמשך
הסיכון לאזרחי ישראל 5; ההסתברות 3. סך הכל = 15.
לגבי ההסתברות - אני הולך איתך שהשליטה הבטחונית ביהודה ושומרון מצמצמת את הסכנה. אמנם השב"כ ואמ"ן אומרים אחרת אבל אני זורם

1ד. הפלסטינים מבינים שמדינה כבר לא תצא להם מאיתנו ומתחילים לדרוש זכויות שוות. מדינה דו לאומית
הסיכון לאזרחי ישראל 9; ההסתברות 4. סך הכל = 36.
לגבי הסיכון, שמתי 9 רק כי בשביל שבריר הסיכוי שאיכשהו נחיה ביחד בשלווה ובנחת דו-לאומית, מה שאף מדינה לא הצליחה לעשות.
לגבי ההסתברות, אני חושב שהיא יותר גבוהה. אני שומע פלסטינים מהדור הצעיר. אני שומע שרים מהימין שנתקעים ולא יודעים מה לעשות במצב כזה

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית = 70 (והייתי נדיב)

2. ישראל יוצאת חד-צדדית
2א. הפלסטינים מתעלים את כל האנרגיות לבניית המדינה וקליטת הפליטים ומבינים שאין להם תמיכה בינלאומית לתקוף את ישראל + הבהרות ברורות של ישראל איך היא תפתח להם את התחת אם הם יתקפו.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 2. סך הכל = 2

2ב. מלחמה גדולה אחת - טילים על תל אביב - שבה אנחנו פותחים להם את התחת (לא חוזרים לשלוט בשטחים). 800 הרוגים בפעם אחת. כמו בששת הימים. לאחר מכן 10-20 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 9. סך הכל = 27.

2ג. מלחמות נצחיות. עכשיו עם טילים על תל אביב. 800 הרוגים במלחמה. מלחמה כל שלוש שנים אז 300-400 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 8; ההסתברות 3. סך הכל = 24.

2ד. הפלסטינים כובשים את ישראל ושוחטים את כולנו (או סתם עושים מדינה דו-לאומית)
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 10; ההסתברות 0. סך הכל = 0.

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל מנסיגה חד צדדית = 53 (והייתי נדיב)

1 :
א - מסכים
ב - כמעט מסכים,יאללה נזרום
ג - לא מסכים - הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר
ד - התסריט הכי גרוע לציונות (איך אנחנו קרובים לפעמים לא יאומן , אה?)

2:
א - לא מסכים.בשלטון הנוכחי הימני אין סיכוי ומבחינה בטחונית זה הרי אסון (כפי שלמדנו בעזה).
ב - זה תסריט דיי ריאלי.מלחמה כוללת כולל עזה+כוחותיו של אבו מאזן.
ג - לא מסכים.תהיה מלחמה פעם ב - כאשר המצב בעזה ניתן לפתרון ולשקט דיי ארוך (נמל למשל ושילוב טורקיה) - וזה קרוב מאוד
ד - לא רציני כך שמסכים איתך.

נו ו ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

החלטת לענות בשאלה?
חייל הוא לא מתנחל.

בטח שעניתי
אמרתי שאני לא מסכים עם התפיסה לפיה ההתנחלויות נחוצות לבטחון המדינה

ואם אתה אומר שכן, אתה עצמך הופך את ההתנחלויות לסוג של בסיס צבאי, ואת המתנחלים לחיילים. לא אני. אתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 17:07 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

החלטת לענות בשאלה?
חייל הוא לא מתנחל.

בטח שעניתי
אמרתי שאני לא מסכים עם התפיסה לפיה ההתנחלויות נחוצות לבטחון המדינה

ואם אתה אומר שכן, אתה עצמך הופך את ההתנחלויות לסוג של בסיס צבאי, ואת המתנחלים לחיילים. לא אני. אתה

נו דיי,
אתה כתבת את 10 הסעיפים שלך, גם לי וגם ללירון לא היה ברור למה יש צורך בנוכחות צבאית ישראלית אחרי שפינינו את ההתנחלויות וכל השאר (7 הסעיפים הראשונים שלך)

ולכן השאלות שלו מתייחסות לכך שהשטח נקי מישראלים/מתנחלים/גונבי מחצבים....

"סתם כדי לסבר את האוזן - דבר אחד אני מודה שלא הבנתי, כיצד אתה משאיר את צה"ל בשטח?
דין שדרות אינו שווה לדין נתב"ג או ת"א."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 17:13 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי. אם לא הבנתם למה צריך צבא אחרי שפינינו את כל השאר, תשאלו..
האמת, שלא ציפיתי שתעלה שאלה כזו..
אתם טוענים שמה ששומר על בטחון ישראל הוא למעשה ההתנחלויות? שאם לא היינו מקימים התנחלויות כלל, אבל ממשיכים לשלוט צבאית, היינו היום מוגנים פחות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 18:12 
טוב, חשוב להגיד שהויכוח הזה לא הולך לשום מקום.
זה טבע האדם, אנשים לא משנים את דעתם, בודאי לא בנושא שכרוך באמונות ותפיסות שגדלת עליהן, ובודאי לא תוך כדי ויכוח. תקראו לזה פסיכולוגיה, סוציולגיה, דיסוננס קוגניטיבי, אגו – אף אחד כאן לא ישכנע את השני (שיקום מישהו שיגיד אם הוא שינה פסיק מדעתו במהלך 120 העמודים האחרונים..).
זה בכלל לא עניין רציונאלי, זה לא עניין של שכל או חוכמה. אף אחד כאן לא עושה בכוונה, אלו אמונות שלא נותנות לאף אחד להסתכל ולחקור את האמת.
אני אומר את זה דווקא בגלל שעד גיל מסוים הייתי בצד השני לגמרי. בילדותי הלכתי עם אבי לצעדות השומרון, ובבגרותי הצעירה עוד הספקתי להצביע לתחיה. הייתי דעתן וקראתי בנושא הרבה מגיל צעיר, והייתי בטוח שאני צודק לגמרי. הייתי הרבה יותר גרוע מפאביו, מבטיח לכם (לא בקטע של 'הצל', יותר ימין אידיאולוגי אמיתי). תיעבתי תיעוב אמיתי את יוסי שריד ושולמית אלוני.
הייתי מתווכח ברצינות ויכוחים ללא סוף, גם עם בני גילי וגם עם אנשים מבוגרים ממני, שכנראה אמרו לי את אותם דברים שאני אומר היום (כנראה..). עובדה שהייתי בטוח לחלוטין שהם טועים ואני צודק. השכל שלי היה אותו אחד של היום, רק קצת יותר צעיר, והכוונות שלי לא היו רעות יותר מהיום.
לכן כשאני מתווכח היום עם מישהו, אני רואה את עצמי במקומו וברור לי שמשהו לא נותן לו לראות את מה שאני רואה, ואין סיכוי שהוא פתאום יגיד "וואלה, לא חשבתי על זה, אולי יש משהו בדבריך". לכן חבל להתעצבן.
זה אולי מהנה ומאתגר אבל, חסר טעם אם מישהו חושב לשכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 18:22 
פאביו כתב:
20 כתב:
פאביו כתב:
20 כתב:
תודה פאביו על הכנות. אני יכול ואשמח להתווכח איתך מה מהווה הגנה אפקטיבית יותר על אזרחי ישראל, כי זו גם המטרה שלי.

לירון, זו עמדה לגיטימית בעיניי.
מוטעית, הרת אסון, כזו שתביא לסוף הציונות, אבל לגיטימית.
כנראה שלך קצת קשה איתה

בשמחה
מיי פלאגר

אחלה. אחרי שהגדרנו את פונקציית המטרה (הגנה אפקטיבית על אזרחי ישראל), נסתכל מהפריזמה הזו.

בוא נסתכל על החלופות, ונעריך את הסיכונים לאזרחי ישראל (1-10) וההסתברות שזה יקרה (1-10). זה כמובן סובייקטיבי, אבל לפחות יוצר מסגרת לדיון.

1. ישראל ממשיכה לשלוט בתושבי השטחים לנצח
1א. הפלסטינים נשברים ומפסיקים את האלימות. אין מחיר דמים. לחלופין הפלסטינים נעלמים (אם בתשלום או בכוח או בקסם) ואין מחיר דמים.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 1 (וגם זה כי אני לא יכול יותר נמוך). סך הכל = 1

1ב. המצב הקיים נמשך. 50-100 ישראלים הרוגים בשנה.
הסיכון לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 6. סך הכל = 18.
אני נדיב בהסתברות. אני לא מאמין שהמצב יכול להימשך לנצח. בסופו של דבר מצב של אין תקווה ואין משא ומתן התחיל בערך מ-2010 (או קצת אחרי אם לוקחים את נאום בר-אילן), ומנצל סיטואציה ייחודית של משבר כלכלי וחולשה של המדינות המפותחות. אבל אולי נצליח לשכנע את העולם עם HASBARA

1ג. ההתקוממות הופכת להמונית מתוכננת ואלימה יותר. הרעה במצב (סטייל האינתיפדה השנייה) - 300-400 ישראלים הרוגים בשנה באופן מתמשך
הסיכון לאזרחי ישראל 5; ההסתברות 3. סך הכל = 15.
לגבי ההסתברות - אני הולך איתך שהשליטה הבטחונית ביהודה ושומרון מצמצמת את הסכנה. אמנם השב"כ ואמ"ן אומרים אחרת אבל אני זורם

1ד. הפלסטינים מבינים שמדינה כבר לא תצא להם מאיתנו ומתחילים לדרוש זכויות שוות. מדינה דו לאומית
הסיכון לאזרחי ישראל 9; ההסתברות 4. סך הכל = 36.
לגבי הסיכון, שמתי 9 רק כי בשביל שבריר הסיכוי שאיכשהו נחיה ביחד בשלווה ובנחת דו-לאומית, מה שאף מדינה לא הצליחה לעשות.
לגבי ההסתברות, אני חושב שהיא יותר גבוהה. אני שומע פלסטינים מהדור הצעיר. אני שומע שרים מהימין שנתקעים ולא יודעים מה לעשות במצב כזה

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית = 70 (והייתי נדיב)

2. ישראל יוצאת חד-צדדית
2א. הפלסטינים מתעלים את כל האנרגיות לבניית המדינה וקליטת הפליטים ומבינים שאין להם תמיכה בינלאומית לתקוף את ישראל + הבהרות ברורות של ישראל איך היא תפתח להם את התחת אם הם יתקפו.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 2. סך הכל = 2

2ב. מלחמה גדולה אחת - טילים על תל אביב - שבה אנחנו פותחים להם את התחת (לא חוזרים לשלוט בשטחים). 800 הרוגים בפעם אחת. כמו בששת הימים. לאחר מכן 10-20 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 9. סך הכל = 27.

2ג. מלחמות נצחיות. עכשיו עם טילים על תל אביב. 800 הרוגים במלחמה. מלחמה כל שלוש שנים אז 300-400 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 8; ההסתברות 3. סך הכל = 24.

2ד. הפלסטינים כובשים את ישראל ושוחטים את כולנו (או סתם עושים מדינה דו-לאומית)
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 10; ההסתברות 0. סך הכל = 0.

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל מנסיגה חד צדדית = 53 (והייתי נדיב)

1 :
א - מסכים
ב - כמעט מסכים,יאללה נזרום
ג - לא מסכים - הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר
ד - התסריט הכי גרוע לציונות (איך אנחנו קרובים לפעמים לא יאומן , אה?)

2:
א - לא מסכים.בשלטון הנוכחי הימני אין סיכוי ומבחינה בטחונית זה הרי אסון (כפי שלמדנו בעזה).
ב - זה תסריט דיי ריאלי.מלחמה כוללת כולל עזה+כוחותיו של אבו מאזן.
ג - לא מסכים.תהיה מלחמה פעם ב - כאשר המצב בעזה ניתן לפתרון ולשקט דיי ארוך (נמל למשל ושילוב טורקיה) - וזה קרוב מאוד
ד - לא רציני כך שמסכים איתך.

נו ו ?

ברכות. יצא לך
סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית בתושבי השטחים = 80
סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית מנסיגה חד צדדית = 44

לפיכך לעמדתך (וגם לעמדתי) ששמה את בטחון ישראל כשיקול החשוב ביותר, ישראל צריכה לסגת חד צדדית מהשטחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 18:48 
סמל אישי של המשתמש
מטלי, עד לפני שנתיים היתי על גבול הימין. לפני 10 שנים כמעט הצבעתי ליברמן.
אני כן שיניתי את דעתי בניגוד מוחלט למשפחה ולחברים.
שיחות יכולות להשפיע.
אולי לא על איך פותרים את הסכסוך, אבל לפחות תהיה הסכמה על ההתעללות שישראל מבצעת בפלסטינים. אלו הן עובדות שאנשים פה מסרבים לקבל אותן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 18:54 
אדום נחמד כתב:
מטלי, עד לפני שנתיים היתי על גבול הימין. לפני 10 שנים כמעט הצבעתי ליברמן.
אני כן שיניתי את דעתי בניגוד מוחלט למשפחה ולחברים.
שיחות יכולות להשפיע.
אולי לא על איך פותרים את הסכסוך, אבל לפחות תהיה הסכמה על ההתעללות שישראל מבצעת בפלסטינים. אלו הן עובדות שאנשים פה מסרבים לקבל אותן

יש חריגים... :WHOME:
שינוי הדעה יכול לנבוע או מגילוי/התגלות מרעישה, או מהתרחקות להרבה זמן שמאפשרת לשחרר ולהסתכל אחרת, או מאופי מיוחד במינו.
מעניין, אתה שינית את דעתך רק בעקבות שיחות עם אנשים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 19:13 
סמל אישי של המשתמש
הוא לא שינה את דעתו,
גם אני לא,
גם אתה לא,
הציבור הישראלי שינה את דעתו.
מספיק לקרוא ז'בוטינסקי להבין כמה החרא הזה נזיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 19:26 
יומיים עברו מאז שנגמרו רשמית המבחנים והורדתי מנג'ר 2016 (איזה כיף זה לעבור הכל מועדי א' ולחפש בליגה האוסטרלית בלם להפועל כשכולם מדברים בפייסבוק על אלגברה) ולא רק שאני כבר לא מצליח לעקוב אחרי נושאי הדיון, אפילו אופי הדיון השתנה.
לצערי אין מנוס מלהוריד את הרגל מהגז. ניפגש בתקופת המבחנים הבאה שתבוא עלינו לרעה ביוני, בואכה אינפי 2.
היה ממש פאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
מה הסיכוי לפצל את האשכול הזה ל"פיגועים רצחניים - מידע" ו"פיגועים רצחניים - זיוני מוח טרחניים"?
פשוט שמעתי שהיו כמה פיגועים וניסיונות פיגועים בימים האחרונים.

כנראה שאין סיכוי.
:cry:

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
אפשר לפתוח עוד אשכול: "די נחמד מה שקורה למתנחלים"

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 פברואר 2016, 20:55 
דרך אגב מטלי, אני בא מבית שמאלני שחלקו מצביע גם מרצ.
עד שרותי הצבאי היתי שמאל, היום אני מגדיר את עצמי מרכז.
שיניתי את דעתי בזמן שרותי הצבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: