תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 אוגוסט 2025, 06:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 101  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: די נחמד מה שקורה לאירופאים
הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4766845,00.html

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. אין לי זכות לקבוע לה עם מי לצאת או להתחתן, יש לי זכות מלאה להעביר עליה ביקורת.
2. יש זוגות של יהודיות וערבים שהם שיוויוניים(לפחות למראית עין), כמו יוסף סוויד וזוגתו או נורמן עיסא וזוגתו. זה לא סותר את העובדה שברוב הזוגות המעורבים של גבר ערבי ואישה יהודייה יש שוביניסטיות ומבנה פטריאכלי קיצוני.
3. לילדה קוראים ליילה והיא הולכת לגן איסלמי בגרמניה. כל אחד יסיק מזה מה שהוא רוצה.
4. אני מתנגד לזוג הזה באותה מידה שאני מתנגד ליהודי ישראלי שמתחתן בקפריסין עם בת זוג מולדובנית או פיליפינית.

לא, אין לך זכות כזאת.
כלומר חוקית יש לך, מוסרית לא. ובהנחה ואתה כן עושה זאת בכל זאת, זה עושה אותך חוצפן ואפילו קצת טינופת.

אין לך שמץ של מושג מה קורה אצלהם במערכת יחסית ומה הניע אותם לקבל את ההחלטות שקיבלו. אל תקבע להם מה הם עשו ולמה הם עשו את זה. אל תתיימר אפילו ״להסיק מה שאתה רוצה״ על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 16:02 
סמל אישי של המשתמש
הערה קטנה: "להסיק" זה "ללמוד מתוך שיקול הגיוני, להגיע למסקנה", כך שטכנית אף אחד לא יכול להסיק "מה שהוא רוצה" אלא רק את מה שמתחייב הגיונית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
:BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 17:18 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הערה קטנה: "להסיק" זה "ללמוד מתוך שיקול הגיוני, להגיע למסקנה", כך שטכנית אף אחד לא יכול להסיק "מה שהוא רוצה" אלא רק את מה שמתחייב הגיונית.
בהתחשב בזה שסט האקסיומות של אנשים שונים הוא שונה, מה שאתה אומר אינו בהכרח נכון.
מי שמניח שיש בשמיים מפלצת דיקטטורית רצחנית שעוקבת אחריו, ומשתמש בהנחה הזו בתהליך ה"לוגי" שלו, יגיע למסקנה אחרת ממי שלא מקבל את ההנחה הזו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
בהתחשב בזה שסט האקסיומות של אנשים שונים הוא שונה, מה שאתה אומר אינו בהכרח נכון.
מי שמניח שיש בשמיים מפלצת דיקטטורית רצחנית שעוקבת אחריו, ומשתמש בהנחה הזו בתהליך ה"לוגי" שלו, יגיע למסקנה אחרת ממי שלא מקבל את ההנחה הזו.

אבל לא טענתי שאפשר להסיק רק דברים מתוך קבוצה סגורה או סופית של דברים, רק שיש פחות טענות שאפשר להסיק מאשר טענות בכלל (כאלה שלמישהו "בא עליהן").
יש מצב שזאת אפילו אחת הלמות של גדל (סליחה על ההיתלות באילנות גבוהים), אבל הזיכרון שלי קצת מעורפל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 18:06 
סמל אישי של המשתמש
ברור מאליו שכשיש יותר מגבלות אז כמות התוצאות האפשריות קטנה או שווה.

ועדיין, בעולם הלוגי של מאמינים למיניהם, אפשר להגיע לאיזה מסקנות שהם רוצים כי האקסיומות שלהם מאפשרות להם את החופש הזה.
מי שנגד גזענות יגיד שזה כי האל שלו רוצה, ומי שגזען יגיד שזה כי האל שלו רוצה.
מזה שהוא יניח שהאל שלו רוצה משהו, הוא יסיק שחייבים לעשות דברים בהתאם במציאות כפי שהוא רואה אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
אם אדם יכול לבחור אקסיומות כרצונו אז ממילא אין שום טעם להתייחס לדברים בכלים לוגיים, ויוצא שההערה המקורית שלי היתה מיותרת לגמרי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
1. אין לי זכות לקבוע לה עם מי לצאת או להתחתן, יש לי זכות מלאה להעביר עליה ביקורת.
2. יש זוגות של יהודיות וערבים שהם שיוויוניים(לפחות למראית עין), כמו יוסף סוויד וזוגתו או נורמן עיסא וזוגתו. זה לא סותר את העובדה שברוב הזוגות המעורבים של גבר ערבי ואישה יהודייה יש שוביניסטיות ומבנה פטריאכלי קיצוני.
3. לילדה קוראים ליילה והיא הולכת לגן איסלמי בגרמניה. כל אחד יסיק מזה מה שהוא רוצה.
4. אני מתנגד לזוג הזה באותה מידה שאני מתנגד ליהודי ישראלי שמתחתן בקפריסין עם בת זוג מולדובנית או פיליפינית.

לא, אין לך זכות כזאת.
כלומר חוקית יש לך, מוסרית לא. ובהנחה ואתה כן עושה זאת בכל זאת, זה עושה אותך חוצפן ואפילו קצת טינופת.

אין לך שמץ של מושג מה קורה אצלהם במערכת יחסית ומה הניע אותם לקבל את ההחלטות שקיבלו. אל תקבע להם מה הם עשו ולמה הם עשו את זה. אל תתיימר אפילו ״להסיק מה שאתה רוצה״ על זה.

חוקית וודאי שיש לי, מוסרית גם (ע״פ המוסר היהודי שלי). מכיוון שאני בטוח בצדקת דרכי ואתה בשלך, אני לא חושב שאני נופל תחת קטגוריה של חוצפן וטינופת, למרות שאני אכן יכול להיקרא כך ע״י אדם שמחלק את התואר הזה לכל מי שלא מסכים איתו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 18:29 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אם אדם יכול לבחור אקסיומות כרצונו אז ממילא אין שום טעם להתייחס לדברים בכלים לוגיים, ויוצא שההערה המקורית שלי היתה מיותרת לגמרי.
אני אתן לך טיפ קטן: כל מה שאנחנו כותבים פה בפורום מיותר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

שמע, זו פדנטיות בין-גלקטית וזה אפילו לא נכון לשונית. בהחלט אפשר להסיק דברים שגויים, זה מה שקורה כשתהליך הסקת המסקנות שלך דפוק.
teknoboy כתב:

אדם בהחלט יכול לבחור אקסיומות כרצונו. וכן, זו אחת הבעיות הכי רציניות של הרציונליזם וכן, התועלת במתודה הרציונליסטית (מה שאתה קורא לו "להתייחס לדברים בכלים לוגיים") היא די מוגבלת, ואם אתה לא מקבל שמתמטיקה מבוססת על רציונליזם התועלת בה היא שולית עד שלילית, אבל בוא לא נפתח פה את הדיון על מה הוא האיפיון הפילוסופי של המתמטיקה כי באמת לא נצא מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 20:32 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
1.
teknoboy כתב:

שמע, זו פדנטיות בין-גלקטית וזה אפילו לא נכון לשונית. בהחלט אפשר להסיק דברים שגויים, זה מה שקורה כשתהליך הסקת המסקנות שלך דפוק.
2.
teknoboy כתב:

אדם בהחלט יכול לבחור אקסיומות כרצונו. וכן, זו אחת הבעיות הכי רציניות של הרציונליזם וכן, התועלת במתודה הרציונליסטית (מה שאתה קורא לו "להתייחס לדברים בכלים לוגיים") היא די מוגבלת, ואם אתה לא מקבל שמתמטיקה מבוססת על רציונליזם התועלת בה היא שולית עד שלילית, אבל בוא לא נפתח פה את הדיון על מה הוא האיפיון הפילוסופי של המתמטיקה כי באמת לא נצא מזה.

1. זאת הגדרה שהעתקתי מהמילון.
2. אתה כמובן צודק. לא התכוונתי לרמוז שהחיים זה מתמטיקה או שלוגיקה זה דבר מקודש, או אפילו שזאת דרך הגיונית (pardon the pun) להתייחס לחיים (אם כי בגלל הניסוח הלקוי שלי בהחלט אפשר היה להבין שאני חושב כך). התכוונתי רק לתקן טעות לשונית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
לא לכל מי שלא מסכים איתי, אלא לך.
אל תנסה להשליך את האמירה הזאת עלי, ואל תתיימר לנתח אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הרשויות בטורקיה הודיעו כי המחבל שביצע את פיגוע מכונית התופת אמש באנקרה הוא סאלח נכר, אזרח סורי שככל הנראה נכנס למדינה כפליט. בפיגוע נהרגו 28 בני אדם ונפצעו 61.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:48 
פאביו כתב:
ציטוט:
הרשויות בטורקיה הודיעו כי המחבל שביצע את פיגוע מכונית התופת אמש באנקרה הוא סאלח נכר, אזרח סורי שככל הנראה נכנס למדינה כפליט. בפיגוע נהרגו 28 בני אדם ונפצעו 61.

:SHOCK3:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
יש שם לאדם שמחשבה על גופות גורמת לו להשפריץ, פאביו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
אתה באמת לא מבין מה הנקודה שפאביו ולירון מנסים להעביר פה?
קזינו ומכונות מזל תעשו על הכסף שלכם, לא על חיי אזרחים. נדמה לי שזה הרעיון בגדול, אבל אולי באמת הם צמד נקרופילים נאלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
יש שם לאדם שמחשבה על גופות גורמת לו להשפריץ, פאביו

חלאה זו מחמאה עבורך

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 14:22 
תתאבד כבר כתב:
אתה באמת לא מבין מה הנקודה שפאביו ולירון מנסים להעביר פה?
קזינו ומכונות מזל תעשו על הכסף שלכם, לא על חיי אזרחים. נדמה לי שזה הרעיון בגדול, אבל אולי באמת הם צמד נקרופילים נאלח.

ומה אתה ממליץ לעשות בעניין הפליטים? להשאיר אותם לגווע אצל אסד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
אני בכלל חושב שצריך לאשר לכולם להיכנס ולהתחיל בתהליך קליטה מסודר.
אני פשוט לא דמגוג נאלח כמו שותפיי לדעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:26 
יש, איך נאמר בעדינות, פער קטן בין לתמוך בכזה דבר לבין להגן על הכותבים האשכול המבחיל הזה.
אלא אם אומרים דברים לשם מס שפתיים, ואז אפשר הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
אני בכלל חושב שצריך לאשר לכולם להיכנס ולהתחיל בתהליך קליטה מסודר.
אני פשוט לא דמגוג נאלח כמו שותפיי לדעה

אבל מי פה היה דמגוג?
מי טען שעומס הפליטים הוא למעשה גן עדן לאירופאים?
מי פה חושב שאין בעיות שצריך לטפל בהן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:41 
מדובר ככל הנראה, על פי ההערכות כרגע, בחברי המחתרת הכורדית. אם זה אכן כך, אז שהקשר בינם לבין גל הפליטים ולדאע"ש הוא אפסי. הכורדים דווקא נלחמים בדאע"ש. מדובר ככל הנראה עד לרגע זה, בחגיגה לפני שהקוון רץ למרכז המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2016, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
מדובר ככל הנראה, על פי ההערכות כרגע, בחברי המחתרת הכורדית. אם זה אכן כך, אז שהקשר בינם לבין גל הפליטים ולדאע"ש הוא אפסי. הכורדים דווקא נלחמים בדאע"ש. מדובר ככל הנראה עד לרגע זה, בחגיגה לפני שהקוון רץ למרכז המגרש.

לא רק בדאע"ש, אלא גם בטורקיה (שהיתה זו שפתחה במלחמה נגד הכורדים מלכתחילה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4767898,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 09:23 
סמל אישי של המשתמש
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:23 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 14:45 
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... f=ynetCube

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 פברואר 2016, 15:02 
בלומי האדום כתב:

תלוי את מי שואלים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 11:49 
אדום מטלי כתב:
בלומי האדום כתב:

תלוי את מי שואלים..

ברור.
אני גם לא מתיימר לקבוע, ואין ספק שאני לא אובייקטיבי.

כל מה שרציתי להביא, זה את נקודת המבט האירופאית של הדו"ח:
http://www.mercer.com/newsroom/western- ... ercer.html
(אני מביא ציטוטים מההודעה לעיתונות)
Despite recent security issues, social unrest, and concern about the region’s economic outlook, European cities continue to offer some of the worlds’ highest quality-of-living, according to Mercer’s18th annual Quality of Living survey. Safety, in particular, is a key factor for multinationals to consider when sending expatriate workers abroad, both because it raises concerns about the expat’s personal safety and because it has a significant impact on the cost of global compensation programmes.

“Heightened domestic and global security threats, population displacement resulting from violence, and social unrest in key business centres around the world are all elements adding to the complex challenge facing multinational companies when analysing the safety and health of their expatriate workforces,” said Ilya Bonic, Senior Partner and president of Mercer’s Talent business. “Multinational companies need accurate data and objective methods to determine the cost implications of deteriorating living standards and personal safety issues when compensating expatriates.”

Vienna continues its reign in the top spot for overall quality of living, followed by Zurich (2), Auckland (3), and Munich (4).Vancouver (5) is North America’s highest ranking city, and Singapore is the highest ranking Asian city, holding 26th place. Mercer’s survey also identifies the personal safety ranking for the full list of cities; it is based on internal stability, crime figures, performance of local law enforcement, and the home country’s relationship with other countries. Luxembourg tops the personal safety list and is followed by Bern, Helsinki, and Zurich – all tied in 2nd place. Baghdad (230) and Damascus (229) are the world’s least safe cities according to the ranking. The safest UK cities are Aberdeen, Edinburgh, and Glasgow – all ranked in 44th place.

Europe

Despite economic uncertainties, Western European cities continue to enjoy some of the highest quality of living worldwide; they fill seven places in the top-10 list. Vienna continues to lead the ranking and has done so in the last seven published rankings. It is followed by Zurich (2), Munich (4), Dusseldorf (6), Frankfurt (7), Geneva (8), and Copenhagen (9). In 69th place, Prague is the highest ranking city in Central and Eastern Europe, followed by Ljubljana (76) and Budapest (77). The lowest ranking cities in Europe are Kiev (176), Tirana (179), and Minsk (190).

European cities also dominate the top of the personal safety ranking with Luxembourg in the lead, followed by Bern, Helsinki, and Zurich, which are tied for the number-two spot. Vienna ranks 5th; Geneva and Stockholm are placed jointly in 6th; and Copenhagen, Dusseldorf, Frankfurt, Munich, and Nurnberg all share 11th place. A number of key or capital cities do rank considerably lower as many suffered either terrorist attacks or social unrest in the last few years; examples include Paris (71), London (72), Madrid (84), and Athens (124).The recent political and economic turmoil in Greece, which resulted in violent demonstrations in Athens and other cities in the country, has undermined its safety ranking. Kiev (189), St. Petersburg (197), and Moscow (206) rank lowest for personal safety in the region.

אז מסתבר, שגם אחרי מאות אלפי פליטים, עדיין לא כל כך רע לחיות באירופה, וגם הביטחון האישי לא ממש נפגע.
זה לא אומר שאין בעיות והכל דבש, אלא שהכל באופן יחסי וצריך לקחת את האירועים בפרופורציות הנכונות.
עיקר הבעיה היא בחלוקת הנטל בין המדינות השונות, הביקורת בגבולות החיצוניים באירופה, וויסות זרימת המהגרים החוקיים.

המבחן האמיתי יתחיל בעוד חודש-חודשיים, ברגע שמזג האוויר יישתפר ותנועת המהגרים המסיבית תתחדש.

בינתיים יהיו כמה מערכות פוליטיות פנימיות בגרמניה ואוסטריה, שיהיה מעניין לראות איך הן יושפעו מהאירועים של השנה האחרונה.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3009 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 101  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: