פאביו כתב:
פרימו לוי כתב:
מצחיק שאתה כותב את זה, כי בשירים שהם פולחן מוות אנחנו בטוח מנצחים את הפלסטינים (חסרי מורשת שכמותם), אבל רובם אזוטרים, בעוד שכאן מדובר בהמנון האצ"ל, שגם אם לא זיהית או שאתה לא זוכר שלמדת אותו, המקום שלו בתרבות הישראלית מעט יותר מרכזי מהציטוט שהבאת.
בקשר למשמעות השיר, הנה מילות השיר המלאות ואתה מוזמן להפוך בהם כאוות נפשך. תגיד לי אם גילית שהשיר בעצם מתכתב עם גיב פיס אה צ'אנס
http://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=135 אם תעלעל מי היה ארגון האצל ומה קרה לו שהמדינה הוקמה ומה קרה לחלק מחבריו
תבין כמה ההשוואה שלך דמגוגית
ילדיי לא למדו את השיר
ילדיי לא מתחנכים בבתי הספר של מדינת ישראל על מוטיב המוות הרצח והשהיד (אשמח אם תלך לעלעל מהו שהיד ומה מקבל שהיד אחרי שרוצח אזרחים נשים וילדים)
ילדיי לא שטופי שנאה ולא מאמינים שאל אקצה או הכותל בסכנה
שבאו לפה סבא וסבתא שלי הם הסתפקו בגבולות 1948 ומה שעשו להם זה לנסות לרצוח אותם לשחוט אותם ולהעיף אותם לים
הם לא קראו המנונים על רצח ושחיטת ערבים
הם רק רצו שקט ושלווה
אבל כנראה שהצד השני לא כל כך רצה.
ואני במתח מתי תענה לשאלה שנשאלת,אם בכלל.
אם לא הייתי עונה לשאלה זה לא כי הטיעונים שלך כל כך מתוחכמים שנותרתי ללא מענה, זה כי הייתי חוזר מכדורגל עכשיו והולך לארוחת שישי כמו בנאדם נורמלי. התנצחויות באינטרנט מדורג די נמוך ברשימת הפעילויות המועדפות עליי.
אבל, למזלנו אני עובד, ואין ספק שהתנצחות חסר תכלית איתך מספקת יותר בידור מהעבודה.
יש לך בעית אינדוקציה די קשה. ילדייך לא למדו את השיר אז ילדי ישראל לא לומדים את השיר. סבא וסבתא שלך הסתפקו בגבולות 48' אז כולם הסתפקו בגבולות 48'.
ילדייך לא שטופי שנאה אז כל ילדי ישראל לא שטופי שנאה (תקרא טוקבקים. סתם אל תקרא, אפילו אתה תקיא)
אפרופו אצ"ל הנה הסמל שלהם

מה שנקרא להסתפק בגבולות 48'.
בכלל איזה מין תפיסת מציאות שטחית ואינפנטילית, "סבא וסבתא שלי רק רצו לחיות בשקט ובתמורה ניסו לזרוק אותם לים". כמה פשטנות חסרת מורכבות בראיית העולם (שלא לדבר על אי-הנכונות העובדתית)
מה שקרה לארגון האצ"ל זה שהגלגולים שלה שולטים במדינה תכף 20 שנה ברציפות כמעט. לצווח דמגוגיה, זאת דמגוגיה.
ילדייך האלה שלא למדו אף פעם על האצ"ל ולא מתחנכים על מוטיבי המוות והדם וההרג, לא יודע איפה הם למדו, כנראה שלא בישראל.
הייתי מביא לך רשימה של דברים, אבל היא תהיה כ"כ ארוכה ואם אתה חי פה, אתה אמור להכיר בעובדה שהמיתוסים שגדלים עליהם במדינה הם שואה ושכול. ואם אתה לא מכיר בזה יהיה די מעייף להתווכח.
אופיסר אתה חושב שניתן לכמת את השאלה שלך ולענות עליה חד חלק?
חד וחלק הפלסטינים והישראלים מאדירים מוות. מאוד מאוד, הרבה יותר מדי, ולכן המצב פה הוא שהמוות שולט בחיים.
רק אל תגיד לי שישראלים לא מאדירים מוות מאוד כי אז אצטרך להביא את רשימת מקורות שלא היה לי כוח להביא לפאביו ובאמת שזה ארוך.
רק בשביל לתת כיוון, תזכר בין כל האירועים שדומים ל(על ציר זמן) טרומפלדור-עז77-רועי קליין-החייל שמת אתמול בפיגוע ונקרא 'גיבור'.