תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 23:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: וושינגטון
הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 11:31 
בתחילת אפריל אנחנו לשבועיים מינוס יומיים בניו יורק, וחשבנו לבצע גיחה לביקור אצל החבר אובמה.
פעם ראשונה בוושינגטון, אז תרגישו חופשי להרחיב בנושא.
פחות על מקומות לינה, ויותר על כמה זמן להקדיש לעיר, אטרקציות, מסלולי טיול, מוזיאונים, דרכי הגעה (רכבת/אוטובוס) וכל דבר שעולה בראשכם.

בעיקרון, אנחנו רוצים ללון במרכז העיר ולבצע כמה שיותר דברים בהליכה.

תודה מראש!

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: וושינגטון
הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:09 
סמל אישי של המשתמש
באפריל אתה יכול כבר לנסות לתפוס משחק פלייאוף ב NBA (זה מה שאני הייתי עושה)

לגבי וושינגטון: יש מסלול ארוך ויפה שאפשר לעשות ברגל באיזור הבית הלבן וכולל הרבה מבני ממשל ואנדרטאות, לוקח בערך יום אחד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 16 פברואר 2016, 12:11, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:09 
הייתי בקיץ עם המשפחה. סה"כ עיר נחמדה מאוד, אבל לא משהו שהחיים שלך ישתנו אחרי שתבקר בה.
לפי דעתי 3 ימים מלאים מספיקים לחלוטין כדי למצות אותה.
יש כמובן את הnational mall שמצדיק הקדשה של בערך יום כדי לעבור על כולו. אנחנו לקחנו סיור של 4 שעות בערך שעובר בכל האנדרטאות בחלק המערבי שלו (מהמונומנט, מלחה"ע ה-2 ו-וייטנאם, מרטין לותר קינג, רוזוולט וג'פרסון) עם מדריך שמצאנו דרך המלצות באינטרנט, המדריך היה מצוין והסיור מאוד עוזר לראות את כל האתרים וגם לשמוע על ההיסטוריה של כל אחד מהם, ושל העיר בכלל, תוך כדי. הסיור הוא בעקרון חינם, עם השתתפות של כל מסייר לפי ראות עיניו. לדעתי זה מעניין ויותר נחמד מאשר לעבור באנדרטאות סתם.
את החלק השני של המול הלכנו עצמאית. את הקפיטול עצמו לא ממש חקרנו לעומק, אבל חובה ללכת לראות את ספריית הקונגרס, שנחשבת לחלק הכי יפה בבניין. גם שם יש סיורים, אבל הם קצת טרחניים וחסרי פואנטה אז לא חובה.
מחוץ למול יש שדרת מוזיאונים מאוד נחמדה וחינמית, אנחנו ספציפית היינו בהירשהורן, מוזיאון הטבע, מוזיאון האוויר והחלל וקפצנו להצצה במוזיאונים לאמנות אסיה ואפריקה. שני הראשונים היו נהדרים, החלל לדעתי מיותר (אולי רק לילדים, שכנראה שאין לכם), ואסיה ואפריקה שווים חצי שעה-שעה כ"א.
חוץ מזה, חצי יום לפחות שווה להקדיש לחלק העליון של העיר. האזור של כיכר דופונט נחמד מאוד (וגם יש חנות ספרים מרגשת מאוד שחובה לבקר, אחפש לך את השם שלה), קפיצה קטנה לחוסיין אובמה להגיד שלום וסתם להסתובב באזור.
ואחרי שסיימתם את וושינגטון הרשמית, הרובע הכי יפה של העיר נקרא ג'ורג'טאון, ולדעתי הוא שווה כמעט יום לעצמו. הוא מאוד רחוק ממרכז וושינגטון, לכן צריך לפנות מסגרת זמן כדי לנסוע אליו במיוחד. אנחנו העברנו שם יום אחד, מהבוקר עד אחה"צ, וזה הרגיש בדיוק כמה שצריך. נחמד לסיים שם כי הוא מאוד שונה מוושינגטון ה"קלאסית". בניגוד לעיר הרגילה שהיא מאוד כבדה ובנויה בסגנון יווני עתיק, שם גם הבנייה וגם האווירה הרבה יותר מזכירות את אירופה (אני מתפתה לומר פריז, אבל זה קצת לעשות לפריז עוול בסה"כ). אחלה שכונה לעשות קצת קניות, בתי קפה נחמדים מאוד (בטח בהשוואה לבית קפה אמריקאי ממוצע), אם יש כוח אז לטפס לראות את האוניברסיטה, וגם סתם להסתובב קצת ברחוב.
זה בערך מה שאני זוכר מבחינת מה לעשות בעיר.
מבחינת חלוקת הזמנים, העיר מאוד מאוד גדולה ויש מרחקים ענקיים להליכה ממקום למקום. לכן, כשמתכננים את הטיול צריך לדעתי לטייל אותה ב"בלוקים", אחרת אתה שורף זמן יקר על הליכות או נסיעות וחבל. האוכל ברובו אמריקאי קלאסי (במובן הרע), אבל אם באים עם המלצות (ויש לי כמה, שאת חלקן לא הספקנו לבדוק) אז אפשר למצוא מקומות לא רעים.
חוץ מזה כרגע לא עולה לי בראש יותר מדי. יש לי קרובי משפחה שגרים באזור, אז אני יכול לנסות לברר לך על הדרך האופטימלית לנסוע בין וושינגטון וניו יורק.
ואם יש לך עוד שאלות ספציפיות כמובן שאשמח לענות :hapoel:.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 12:57 
ראשית כל תודה!

its-sick,
זה בתכניות, אם יש לך טיפים לגבי רכישת כרטיסים זולים, זה יכול לעזור.
אפילו אם יש לך לינקים לאתרים שביצעת בהם רכישות בעבר, ואפשר לסמוך עליהם.

Noam,
בגדול חשבנו על 3-4 ימים לביקור באזור.
הסיורים שציינת נשמעים מעניין, ומאחר ויש לנו כבר ניסיון טוב מפאריס, ברלין ואולי לונדון, אז אשמח לקבל המלצות.
מעבר לכך, רוב מה שציינת נשמע מהנה וקולע לטעם שלנו. תודה!
אם יש לך המלצות על מסעדות טובות, למרות שהצד הגרמני הוא פריק של ג'אנק פוד, אשמח לקבל.

שוב תודה ואפשר להמשיך לתרום מידע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 13:14 
סמל אישי של המשתמש
לכרטיסים ישירות מהקבוצה יש את Ticketmaster

יש המון אתרים שסוחרים בכרטיסים (כמו של מנויים שלא הולכים), והמחירים מאד לא יציבים, קשה להבטיח שאחד יותר זול. חייבים לבדוק בכולם.
שים לב שלפעמים לא מראים לך את העמלה במחירים, חשוב לקחת בחשבון את העמלות השונות כשמשווים מחירים.
לפני שאתה קונה כרטיס מסוים לך לאתר הקבוצה הביתית ובדוק באולם הוירטואלי מה הראות של המגרש מאותה נקודה.
אני כרגע מקבל ספאם בעיקר מ vivid seats, אבל יש עוד המון אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 13:28 
אני אחפש לך את השם של הסיור, את השם של חנות הספרים והמלצות על מסעדות לקראת הסופ"ש (אם אתם נוסעים באפריל, אני מאמין שאין לחץ זמן).
חוץ מזה, שאם אתה מחפש המלצות על ג'אנק פוד - נפלת על הבן אדם הנכון :DEVIL4:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 13:43 
נעשה חיפוש ב- Ticketmaster
דרך אגב, מה עדיף, להזמין עכשיו או לחכות זמן קצר לפני המשחק ?

מאחר ולי אין הפרעות אכילה, אז אני די זורם עם ג'אנק פוד, במיוחד כשזה משאיר זמן לדברים אחרים.

מבחינת זמן, ממש אין לחץ, אנחנו על המטוס לברלין ב- 2/4 ונוחתים בניו יורק ב- 3/4.
חשבנו לנסוע לוושינגטון מה- 7/4 (יום חמישי), ולהישאר שם עד ה- 11/4 (יום שני). אמרו לנו שהמלונות בוושינגטון יותר זולים בסופשבוע.

שוב תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה מזמין עכשיו זה למשחק בליגה הסדירה, כי הפלייאוף עדיין לא ידוע (מתחיל ב 16 באפריל).

לגבי התלות בזמן, זה תלוי באיזו קבוצה מדובר.
קבוצה שהמשחקים שלה בסוף העונה קריטיים לפלייאוף צפויים להתייקר כשמתקרבים למשחק (זה כל קבוצות מרכז הטבלה).
קבוצה שצפוי שהמצב שלה בפלייאוף יהיה כבר ידוע (תחתית וצמרת) צפויות להיות יותר זולות אם מחכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 14:42 
וושינגטון עיר מאוד יפה גם אם די מלאכותית. ובתחילת אפריל אתה עשוי לתפוס את פריחת הדובדבנים שאמורה להיות די מדהימה (אני פספסתי אותה בעבר). נתנו לך את ההמלצות העיקריות לגביה. אני כן הייתי הולך לסיור בקפיטול, שלטעמי היה מעניין ומקדיש לפחות יום לnational mall. זה בין השאר תלוי ביחס שלכם למוזיאונים, בעיקר למוזיאונים היסטוריים, כי יש המון כאלו בוושינגטון. לטעמי נחמד לטייל בוושינגטון ברגל אבל סיור בסגווי זאת גם אפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
מצטרף למה שנכתב כבר. בגדול אני ממליץ בחום על כל מוזיאון בערך שיש ב-national mall, וכמובן את הסמיתסוניאן.
בכללי מבחינת חיי לילה (שלפי מה שהבנתי קצת פחות אולי מעניין אותך) באיזור שדרות פנסילבניה הכל די יקר ומשעמם וצריך להתרחק יותר לכיוונים שבהם יש את הצעירים, כלומר אדמס מורגן, שזה איזור מגניב (מצ"ב רשימת ברים מומלצים מYELP שרובם באדמס מורגן http://www.yelp.com/search?cflt=bars&fi ... gton%2C+DC).
יש שם גם אחלה מסעדות, בקיצור די חובה לבקר שם לדעתי.http://www.yelp.com/search?cflt=restaur ... gton%2C+DC
https://en.wikipedia.org/wiki/Adams_Morgan

מה שכן, יש בוושינגטון שכונות מאוד מאוד לא סימפטיות, וחלקן ממש קרובות לאדמס מורגן, לכן אם אתה נוסע לשם, שים לב שאתה אכן יורד בתחנה הנכונה...
בכללי לביקור של כמה ימים זו אחלה עיר. מעניין ועצוב לראות את הניגוד בין המוני ההומלסים לבין הפאר של שדרות פנסילבניה, זה די זיעזע אותי, אבל זה כבר עניין לדיון אחר אני מניח. אה ועוד משהו- לא יודע אם אתה בקטע, אני הייתי שם כחלק מתכנית של האוני' אז לקחו אותנו לקונצרט במרכז קנדי היפה, ולמרות שאני לא ממש צרכן של מוזיקה קלאסית, זכיתי לחוויה מדהימה וכיפית. אתה יכול להציץ לפעמים יש שם קונצרטים מוזלים ומיוחדים אז אולי תוכל לתפוס משהו נחמד, אני ממש ממליץ:
http://www.kennedy-center.org/

אתה יכול גם לבקר בבית המשפט העליון ובקונגרס, זה גם חוויה חביבה אבל לא איזה משהו חובה. לדעתי שדרת המוזיאונים, אדמס מורגן, האנדרטאות והקנדי סנטר זה הדברים שהכי אהבתי ונהניתי לחוות שם.
לגבי NBA- הוויזארדס לא יעלו לפלייאוף, אז אל תבנה על זה...
תעשה חיים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 15:01 
NBA,
בדקתי את לוח הזמנים/משחקים לתקופה שאנחנו באזור:

ניו יורק ניקס:
3/4 אינדיאנה פייסרס
6/4 שרלוט הורנטס
10/4 טורונטו רפטורס

וושינגטון וויזרדז:
6/4 ברוקלין נטס
10/4 שרלוט הורנטס
13/4 אטלנטה הוקס

ברוקלין נטס:
11/4 וושינגטון וויזרדז
13/4 טורונטו רפטורס

ולפליי אוף 16/4 אנחנו חזרה בברלין
מאחר ואני כבר מזמן לא עוקב אחרי הליגה הטובה בעולם, ובעיקר מחפש את החוויה, אז המלצת המומחים תעזור מאוד.

תודה גיא!
תודה מיק ג'ונס!

וושינגטון, בסופשבוע או במהלך שבוע העבודה הרגיל, מה עדיף לתייר ?
אוטובוס או רכבת ? (אוטובוס זאת האופציה הזולה, חצי מחיר וההבדל הוא שעת ישיבה נוספת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
אף משחק פה לא צפוי להיות משהו שחובה לראות, כי כל המארחות כנראה שלא תהיינה בפלייאוף.
אז מבין המארחות לניקס יש את הבית הכי מפורסם, המדיסון סקוויר גארדן. עדיף לחוויה לבקר שם.
טורונטו הקבוצה הכי טובה שתשחק שם, אבל כנראה שהמשחק כבר לא יהיה חשוב לה אז כי המקום השני במזרח יהיה וודאי.
נראה לי שאינדיאנה (ב 3 לחודש) יהיה המשחק היותר מעניין מבין אלו, כי הפייסרס יילחמו על מיקום, כי יש יריבות עם הניקס, וכי זה הכי רחוק בזמן מהפלייאוף.
אם לא יתאים התאריך אז גם שארלוט (10 לחודש) תהיה אופציה סבירה. בלי יריבות, אבל עם סיכוי למאבק על מיקום בפלייאוף (אלא אם זה כבר יהיה מאוחר מדי בשבילה, היא על הגבול להיות בפנים כרגע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2016, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
NBA,
בדקתי את לוח הזמנים/משחקים לתקופה שאנחנו באזור:

ניו יורק ניקס:
3/4 אינדיאנה פייסרס
6/4 שרלוט הורנטס
10/4 טורונטו רפטורס

וושינגטון וויזרדז:
6/4 ברוקלין נטס
10/4 שרלוט הורנטס
13/4 אטלנטה הוקס

ברוקלין נטס:
11/4 וושינגטון וויזרדז
13/4 טורונטו רפטורס

ולפליי אוף 16/4 אנחנו חזרה בברלין
מאחר ואני כבר מזמן לא עוקב אחרי הליגה הטובה בעולם, ובעיקר מחפש את החוויה, אז המלצת המומחים תעזור מאוד.

תודה גיא!
תודה מיק ג'ונס!

וושינגטון, בסופשבוע או במהלך שבוע העבודה הרגיל, מה עדיף לתייר ?
אוטובוס או רכבת ? (אוטובוס זאת האופציה הזולה, חצי מחיר וההבדל הוא שעת ישיבה נוספת)

בכיף!
הייתי ממליץ מאוד על הניקס- לראות את פורזינגיס הרוקי שהולך להיות משהו מיוחד מאוד בעתיד, וכבר עכשיו הוא שחקן אש, פלוס כרמלו אנטוני והחוויה של המדיסון סקוור גארדן, זה מרגש. הייתי הולך על משחק שלהם נגד הפייסרס או טורונטו שרצות חזק במירוץ לפלייאוף ויש להם גם כמה סופרסטארים, ככה שיהיה עניין במשחק. טיפ למיטיבי לכת- אם הלכת לניקס נגד הפייסרס, שים לב למיילס טרנר הרוקי של הפייסרס וגניבת הדראפט האחרון לדעתי, גם הולך להיות שחקן טוב מאוד בשנים שיבואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2016, 11:57 
ייתכן שפיספסתי אבל ממליץ בחום על ביקור בבית הקברות בארלינגטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 פברואר 2016, 13:56 
בקיצור,
מבלי שידעתי הצד הגרמני כבר הזמין מקום לסיור בקפיטול (לבית הלבן התעוררנו מאוחר מידי), והספקנו לרכוש כרטיסים לאוטובוס מניו יורק לוושינגטון.
מגיעים ביום שישי בצהריים, וכנראה נעזוב בשני בבוקר.

נועם,
בזמנך החופשי, לא דחוף, אם אתה יכול לתת פרטים על הסיור עם המדריך ב- national mall.

תודה לכל העוזרים עד כה.
אם למישהו יש מידע נוסף מעניין, על וושינגטון וגם על ניו יורק, זה הזמן לשתף.

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 פברואר 2016, 18:04 
בדקתי, לחברת הסיורים קוראים DC by foot.
תכתוב בגוגל וזה יוביל אותך לאתר שלהם, עם הצעות לסיורים ולוחות זמנים וכל העניין. אנחנו לקחנו את הסיור של הנשיונל מול, היה מצוין. לא קצר מדי, לא ארוך מדי, ממצה את האזור בצורה טובה מאוד.
חוץ מזה אני חייב לך עוד שמות של מקומות, בשביל זה אצטרך עזרה מההורים אז זה ייקח כמה ימים.
כשאהיה ליד מחשב אעשה לך גם סקירת ג'אנק פוד מפורטת (במשך חודש וחצי בארה"ב הגעתי לרמת expert בנושא), ואנסה לדלות לך גם חנויות ומקומות לאכול בניו יורק אהובתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2016, 19:44 
תודה נועם :ROSE:
בדיוק מה שחיפשנו.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 פברואר 2016, 11:47 
מצטרף להמלצה על ג'ורג'טאון. מקום ממש מקסים, אפשר להסתובב בו לא מעט, מסעדות מצויינות, חנויות מעוצבות יפה, נמצאת ליד נהר הפוטומאק, פשוט שכונה יפה וכיפית. לא כדאי לוותר על ביקור שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2016, 23:47 
טוב, הבטחתי לך רשימת המלצות ואני אקיים.
נתחיל מהג'אנק פוד:
chipotle - רשת מקסיקנית מאוד נחמדה, בסגנון טאקו בל אבל טיפה יותר איכותית.
ciao - רשת של סנדוויצ'ים וסלטים, בעיקר בוושינגטון. אני אישית לא הספקתי, אבל חברה שגרה בעבר בוושינגטון טוענת שזאת הרשת האהובה עליה, והיא אחת שמבינה עניין.
red robin - רשת המבורגרים חביבה, טיפה יקרה. יש צ'יפס בטטה נחמד.
panera - אחלה מקום לאכול בו בוקר או ארוחת ביניים. מלא סוגים של בייגלס, קפה טוב משל סטארבאקס בכמה רמות. אנחנו הפכנו את זה למקום כמעט קבוע.
shake shack - המבורגר ושייקים. גם, לא הספקתי אבל שמעתי המלצות חמות. נחשב ללהיט רציני בניו יורק.
five guys - לא לפספס!! רשת ג'אנק אגדית, אולי האהובה עליי. המבורגרים מלאי גבינה ונוטפי שמן, צ'יפס ענקקקקק עם חומץ מאלט ושתייה בכוסות giant עם מכונות אלקטרוניות של מיליון סוגים, ומחלקים בוטנים חופשי. רשת כל כך מרגשת שחזרנו אליה אולי 5 פעמים כל הטיול.
maison kaiser - רשת צרפתית שעשתה עלייה לניו יורק. אם רוצים איזה בגט או מאפה צרפתי איכותי עם הקפה, ללכת לשם. לקחת בחשבון שהמחירים גבוהים.
עד כאן רשתות שאני זוכר.
רשתות להתרחק כמו מאש: KFC, דאנקין דונאטס, סאבוויי, ומקדונלדס גם לא ממש מומלץ.

עכשיו כמה מקומות טובים אבל לא רשתות גדולות:
smashburger - אחלה המבורגר, רק בניו יורק לדעתי. לא סגור אם זה סניף אחד או רשת. נחמד מאוד אם עוברים באזור, לא לקפוץ במיוחד.
burger joint - מההמבורגרים המיתולוגיים של ניו יורק. נכנסים דרך לובי של בית מלון, וצריך בדרך לעבור מאחורי וילון ברמה שממש לא רואים את המקום. זה כמובן לא אומר שלא תצטרך לחכות 20 דקות בשביל לקנות לאכול ולשלם די הרבה מעל הממוצע, אבל שווה ממש. מקום עם אווירה מרגשת בטירוף. אל תפספס, ותביא איתך טוש ואיזה סטיקר של האולטראס, להשאיר שם מזכרת על הקיר. אני הצטערתי שלא היה לי כלום כשבאתי.
joe's pizza - פיצה אמריקאית כמו שהיא אמורה להיות, באזור וושינגטון סקוור. טעים מאוד אבל רק אם אתם באזור.
mighty quinns barbecue- רשת של כמה סניפים בניו יורק, ברביקיו ברמה גבוהה ובמחירים מעולים. את הערב האחרון באמריקה העברנו אני והאח על קילו כנפיים וכמה חתיכות חזיר טובות על הגריל, ללקק את האצבעות.
golden unicorn restaurant - חוויה שאסור לפספס. מסעדה בצ'יינהטאון, אבל לא מהזבל של התיירים. אתה נכנס לאיזה קניון מוזר ויש שם מארחת ששולחת אותך למסעדה במעלית, ושם האוכל מסתובב סביבך בעגלות ואתה בוחר כל פעם מנה ומחתימים לך את הכרטיס. לרוב אין לך מושג מה אתה אוכל, אף אחד שם לא מדבר אנגלית בכלל, אבל האוכל טעים ואכלנו שם 5 אנשים כמו חזירים במחיר מצחיק.

זהו סה"כ ממה שעולה לי כרגע על מקומות לאכול. לגבי מה לעשות בניו יורק אני בטח לא צריך להמליץ לך (זאת עיר שצריך להחליט מה לא לעשות בה, ולא מה לעשות), אבל בכל זאת אני אנסה לשלוף כמה המלצות לא שגרתיות שאני זוכר:
-האזור הכי יפה בעיר, לדעתי, הוא בין וושינגטון סקוור ליוניון סקוור. בעקרון זה האזור הסטודנטיאלי של ניו יורק, אז האווירה שם היא הכי טובה לסתם שוטטות ברחוב.
-באטרי פארק זה מקום שלא תמיד יוצא להגיע אליו, ולדעתי הוא נחמד מאוד. אפשר ללכת על הטיילת הדרומית ולראות את הנוף לניו ג'רזי והסביבה, לקפוץ לאנדרטת ה9/11 ולמרכז הסחר העולמי, אם רוצים אז אפשר גם לקחת את הferry (בחינם) לסטייטן איילנד וחזרה, שעוברת ליד פסל החירות ובחזור יש נוף מדהים של הסקייליין של מנהטן.
-אם יש מזג אוויר נחמד וקצת זמן פנוי, אפשר ללכת את הברוקלין ברידג'. ממש לא חובה, אבל גם משם יש נוף יפה. אני אישית ממליץ לנסוע את הכיוון הראשון בסאבוויי וללכת מברוקלין למנהטן.
-כשהולכים למטרופוליטן, מהקומה העליונה יש יציאה לגג, ואף אחד לא יודע על קיומה. אפשר, וצריך, לעלות אליו ולראות את הנוף של כל הסנטרל פארק.
-בתור תושב אירופה אתה בטח מכיר את הרשת uniqlo, אבל במקרה שלא אז חייב לקפוץ. טישרטים וסווטשרטים במחירים מצחיקים ועיצובים מדהימים. הם עושים שת"פ עם הMoMa, כל כמה חודשים מוציאים ליין של אמן אחר. כשאני הייתי היה מונדריאן, וורהול, באסקיאט ואיזה ספיישל של דיסני, וקניתי דברים ממש מדהימים במחיר מציאה. חוץ מהליינים האלה המחירים שם ממש גבוהים, אז אין טעם לבזבז זמן על שאר החנות.
-יש אזור (שהוא בעצם רחוב אחד) שנקרא nolita (נורת' אוף ליטל איטלי) שזה בערך מה שנשאר מהאזור, וזה גם אזור נורא נחמד להסתובב בו (אם עוברים, יש שם מקום שנקרא cafe habana שמוכרים בו תירס טעים ודי מפורסם) גם כל האזור של סוהו ליד נורא יפה, ולצערי יצא לי להיות בו ממש מעט.
-בערך באמצע העיר, קצת מתחת לסנטרל פארק, יש רחוב אחד (שאני לא זוכר את מספרו לצערי) מלא מסעדות אסיאתיות (קוריאניות, אינדונזיות, כל העניין) שאם אתם אוהבים אז שווה לקפוץ. חוץ מזה יש גם את הגטו ההודי בmurray hill שגם בו אמורות להיות הרבה מסעדות טובות.
-מי שאוהב חנויות כלבו ענקיות (או סתם רוצה להרגיש את החוויה של אמריקה), אז macy's היא המפורסמת מכולם, וcentury 21 אם רוצים לקנות דברים בזול. הבעיה היא ששתיהן כל כך גדולות שאתה יכול לאבד את עצמך.
-גלריה נחמדה ופחות מוכרת היא הfrick collection, שאני לא הספקתי אבל אחרים היו ונהנו נורא. חוץ מזה יש את הגוגנהיים שלדעתי הוא בינוני, הוויטני (שבעיקר הבניין בו מרשים, מהאוספים פחות התלהבתי) והמומה למי שאוהב אמנות מודרנית. מוזיאון הטבע קצת ילדותי אבל אני נורא נהנתי בו (אגב, מוזיאון הטבע בוושינגטון מדהים, לדעתי כתבתי לך עליו. אותו באמת אסור לפספס.) אז למי שמרגיש ילד זה נחמד.
-הסקייליין, שזה שביל הליכה עילי (ממש הולכים מעל הרחוב) חדש שבנו מעל צ'לסי (ליד הוויטני) מאוד יפה וכדאי מאוד לעשות עליו סיבוב. חוץ מזה, יש איזו מין מגמה לעשות ג'נטריפיקציה לשכונה הזאת. תקעו שם שני שווקי אוכל גורמה נורא יקרים, ומנסים להפוך אותה לדבר הבא של ניו יורק. אחרים התלהבו, אני פחות. זה תלוי בכם.

זה בערך מה שעולה לי כרגע, אני מקווה שאני אצליח לעזור לכם כמה שיותר. בגדול, הדרך הכי טובה היא להתמצא בעזרת האינטרנט. גם מבחינת ניווטים וגם מבחינת המלצות למקומות. אני אישית סימנתי תוך כדי תנועה את כל המקומות המעניינים בכוכב דרך הגוגל מאפס, וככה אתה מסתובב וכבר מתכנן תוך כדי לאן ללכת (וככה גם אפשר חצי שנה אחרי לחזור למפה ולאסוף המלצות לפורום שדים...)
אם אתם מחפשים אפליקציה של המלצות, zagat. אני לא הצלחתי להשתמש בה כי אי אפשר להוריד אותה בישראל לאנדרואיד ולא היה לי זמן להתעסק עם זה בניו יורק, לכם בטח יהיה בסדר. הם משבצים המלצות גם בגוגל, ובניגוד לטריפאדוויזר שזה סתם גארבג', ההמלצות שלהם מעולות.

וחוב אחרון שיש לי זה על חנות הספרים שהמלצתי מוושינגטון. קוראים לה Kramerbooks & Afterwords Cafe, בכיכר דופונט. יש שם בית קפה יקר ולידו חנות עם ספרים שגרמו לי להצטער על זה שהאנגלית שלי בינונית. למי שאוהב ספרים וקורא אנגלית שוטף, החנות הזאת היא לא פחות מגן עדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2016, 23:49 
אגב, אני חושב שלא העברתי את הנקודה הזאת בצורה מספיקה
ניו יורק :HEART2: :HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2016, 13:14 
ראשית כל תודה מכל הלב נועם!
מצטער, שלא הגבתי עד עכשיו, אבל איכשהו עם העבודה, פיספסתי את התגובה שלך. שוב תודה!

עוד שבוע בברלין, עוד שבוע ויום בניו יורק.
אם למישהו יש מה להוסיף (למרות שקשה אחרי ההודעה של נועם), זה הזמן.

שוב תודה למי שתרם מידע!

שתהיה לכולם שבת אדומה נפלאה, נעימה ו- שקטה א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: