טוב, הבטחתי לך רשימת המלצות ואני אקיים. נתחיל מהג'אנק פוד: chipotle - רשת מקסיקנית מאוד נחמדה, בסגנון טאקו בל אבל טיפה יותר איכותית. ciao - רשת של סנדוויצ'ים וסלטים, בעיקר בוושינגטון. אני אישית לא הספקתי, אבל חברה שגרה בעבר בוושינגטון טוענת שזאת הרשת האהובה עליה, והיא אחת שמבינה עניין. red robin - רשת המבורגרים חביבה, טיפה יקרה. יש צ'יפס בטטה נחמד. panera - אחלה מקום לאכול בו בוקר או ארוחת ביניים. מלא סוגים של בייגלס, קפה טוב משל סטארבאקס בכמה רמות. אנחנו הפכנו את זה למקום כמעט קבוע. shake shack - המבורגר ושייקים. גם, לא הספקתי אבל שמעתי המלצות חמות. נחשב ללהיט רציני בניו יורק. five guys - לא לפספס!! רשת ג'אנק אגדית, אולי האהובה עליי. המבורגרים מלאי גבינה ונוטפי שמן, צ'יפס ענקקקקק עם חומץ מאלט ושתייה בכוסות giant עם מכונות אלקטרוניות של מיליון סוגים, ומחלקים בוטנים חופשי. רשת כל כך מרגשת שחזרנו אליה אולי 5 פעמים כל הטיול. maison kaiser - רשת צרפתית שעשתה עלייה לניו יורק. אם רוצים איזה בגט או מאפה צרפתי איכותי עם הקפה, ללכת לשם. לקחת בחשבון שהמחירים גבוהים. עד כאן רשתות שאני זוכר. רשתות להתרחק כמו מאש: KFC, דאנקין דונאטס, סאבוויי, ומקדונלדס גם לא ממש מומלץ.
עכשיו כמה מקומות טובים אבל לא רשתות גדולות: smashburger - אחלה המבורגר, רק בניו יורק לדעתי. לא סגור אם זה סניף אחד או רשת. נחמד מאוד אם עוברים באזור, לא לקפוץ במיוחד. burger joint - מההמבורגרים המיתולוגיים של ניו יורק. נכנסים דרך לובי של בית מלון, וצריך בדרך לעבור מאחורי וילון ברמה שממש לא רואים את המקום. זה כמובן לא אומר שלא תצטרך לחכות 20 דקות בשביל לקנות לאכול ולשלם די הרבה מעל הממוצע, אבל שווה ממש. מקום עם אווירה מרגשת בטירוף. אל תפספס, ותביא איתך טוש ואיזה סטיקר של האולטראס, להשאיר שם מזכרת על הקיר. אני הצטערתי שלא היה לי כלום כשבאתי. joe's pizza - פיצה אמריקאית כמו שהיא אמורה להיות, באזור וושינגטון סקוור. טעים מאוד אבל רק אם אתם באזור. mighty quinns barbecue- רשת של כמה סניפים בניו יורק, ברביקיו ברמה גבוהה ובמחירים מעולים. את הערב האחרון באמריקה העברנו אני והאח על קילו כנפיים וכמה חתיכות חזיר טובות על הגריל, ללקק את האצבעות. golden unicorn restaurant - חוויה שאסור לפספס. מסעדה בצ'יינהטאון, אבל לא מהזבל של התיירים. אתה נכנס לאיזה קניון מוזר ויש שם מארחת ששולחת אותך למסעדה במעלית, ושם האוכל מסתובב סביבך בעגלות ואתה בוחר כל פעם מנה ומחתימים לך את הכרטיס. לרוב אין לך מושג מה אתה אוכל, אף אחד שם לא מדבר אנגלית בכלל, אבל האוכל טעים ואכלנו שם 5 אנשים כמו חזירים במחיר מצחיק.
זהו סה"כ ממה שעולה לי כרגע על מקומות לאכול. לגבי מה לעשות בניו יורק אני בטח לא צריך להמליץ לך (זאת עיר שצריך להחליט מה לא לעשות בה, ולא מה לעשות), אבל בכל זאת אני אנסה לשלוף כמה המלצות לא שגרתיות שאני זוכר: -האזור הכי יפה בעיר, לדעתי, הוא בין וושינגטון סקוור ליוניון סקוור. בעקרון זה האזור הסטודנטיאלי של ניו יורק, אז האווירה שם היא הכי טובה לסתם שוטטות ברחוב. -באטרי פארק זה מקום שלא תמיד יוצא להגיע אליו, ולדעתי הוא נחמד מאוד. אפשר ללכת על הטיילת הדרומית ולראות את הנוף לניו ג'רזי והסביבה, לקפוץ לאנדרטת ה9/11 ולמרכז הסחר העולמי, אם רוצים אז אפשר גם לקחת את הferry (בחינם) לסטייטן איילנד וחזרה, שעוברת ליד פסל החירות ובחזור יש נוף מדהים של הסקייליין של מנהטן. -אם יש מזג אוויר נחמד וקצת זמן פנוי, אפשר ללכת את הברוקלין ברידג'. ממש לא חובה, אבל גם משם יש נוף יפה. אני אישית ממליץ לנסוע את הכיוון הראשון בסאבוויי וללכת מברוקלין למנהטן. -כשהולכים למטרופוליטן, מהקומה העליונה יש יציאה לגג, ואף אחד לא יודע על קיומה. אפשר, וצריך, לעלות אליו ולראות את הנוף של כל הסנטרל פארק. -בתור תושב אירופה אתה בטח מכיר את הרשת uniqlo, אבל במקרה שלא אז חייב לקפוץ. טישרטים וסווטשרטים במחירים מצחיקים ועיצובים מדהימים. הם עושים שת"פ עם הMoMa, כל כמה חודשים מוציאים ליין של אמן אחר. כשאני הייתי היה מונדריאן, וורהול, באסקיאט ואיזה ספיישל של דיסני, וקניתי דברים ממש מדהימים במחיר מציאה. חוץ מהליינים האלה המחירים שם ממש גבוהים, אז אין טעם לבזבז זמן על שאר החנות. -יש אזור (שהוא בעצם רחוב אחד) שנקרא nolita (נורת' אוף ליטל איטלי) שזה בערך מה שנשאר מהאזור, וזה גם אזור נורא נחמד להסתובב בו (אם עוברים, יש שם מקום שנקרא cafe habana שמוכרים בו תירס טעים ודי מפורסם) גם כל האזור של סוהו ליד נורא יפה, ולצערי יצא לי להיות בו ממש מעט. -בערך באמצע העיר, קצת מתחת לסנטרל פארק, יש רחוב אחד (שאני לא זוכר את מספרו לצערי) מלא מסעדות אסיאתיות (קוריאניות, אינדונזיות, כל העניין) שאם אתם אוהבים אז שווה לקפוץ. חוץ מזה יש גם את הגטו ההודי בmurray hill שגם בו אמורות להיות הרבה מסעדות טובות. -מי שאוהב חנויות כלבו ענקיות (או סתם רוצה להרגיש את החוויה של אמריקה), אז macy's היא המפורסמת מכולם, וcentury 21 אם רוצים לקנות דברים בזול. הבעיה היא ששתיהן כל כך גדולות שאתה יכול לאבד את עצמך. -גלריה נחמדה ופחות מוכרת היא הfrick collection, שאני לא הספקתי אבל אחרים היו ונהנו נורא. חוץ מזה יש את הגוגנהיים שלדעתי הוא בינוני, הוויטני (שבעיקר הבניין בו מרשים, מהאוספים פחות התלהבתי) והמומה למי שאוהב אמנות מודרנית. מוזיאון הטבע קצת ילדותי אבל אני נורא נהנתי בו (אגב, מוזיאון הטבע בוושינגטון מדהים, לדעתי כתבתי לך עליו. אותו באמת אסור לפספס.) אז למי שמרגיש ילד זה נחמד. -הסקייליין, שזה שביל הליכה עילי (ממש הולכים מעל הרחוב) חדש שבנו מעל צ'לסי (ליד הוויטני) מאוד יפה וכדאי מאוד לעשות עליו סיבוב. חוץ מזה, יש איזו מין מגמה לעשות ג'נטריפיקציה לשכונה הזאת. תקעו שם שני שווקי אוכל גורמה נורא יקרים, ומנסים להפוך אותה לדבר הבא של ניו יורק. אחרים התלהבו, אני פחות. זה תלוי בכם.
זה בערך מה שעולה לי כרגע, אני מקווה שאני אצליח לעזור לכם כמה שיותר. בגדול, הדרך הכי טובה היא להתמצא בעזרת האינטרנט. גם מבחינת ניווטים וגם מבחינת המלצות למקומות. אני אישית סימנתי תוך כדי תנועה את כל המקומות המעניינים בכוכב דרך הגוגל מאפס, וככה אתה מסתובב וכבר מתכנן תוך כדי לאן ללכת (וככה גם אפשר חצי שנה אחרי לחזור למפה ולאסוף המלצות לפורום שדים...) אם אתם מחפשים אפליקציה של המלצות, zagat. אני לא הצלחתי להשתמש בה כי אי אפשר להוריד אותה בישראל לאנדרואיד ולא היה לי זמן להתעסק עם זה בניו יורק, לכם בטח יהיה בסדר. הם משבצים המלצות גם בגוגל, ובניגוד לטריפאדוויזר שזה סתם גארבג', ההמלצות שלהם מעולות.
וחוב אחרון שיש לי זה על חנות הספרים שהמלצתי מוושינגטון. קוראים לה Kramerbooks & Afterwords Cafe, בכיכר דופונט. יש שם בית קפה יקר ולידו חנות עם ספרים שגרמו לי להצטער על זה שהאנגלית שלי בינונית. למי שאוהב ספרים וקורא אנגלית שוטף, החנות הזאת היא לא פחות מגן עדן.
_________________ הפועל אפרטהייד
|