בדרך כלל אני לא מתייחס לענייני אנרגיות/מלחמה, ובדרך כלל כשקבוצה מפסידה זה בגלל שהיא לא שיחקה טוב, אבל ספציפית היום היה ביזיון. אין שום סיבה בעולם שקבוצה כמו קריית גת יסיימו עם 90 נקודות ב-55% מהשדה ו-8 איבודים, כשאנחנו עושים 13 עבירות כל המשחק. זה היה פשוט משחק נרפה וחסר לחימה של כל הקבוצה. גם אם וויליאמסון לא משחק (גם קריית גת עם שלושה זרים) ורוברט חולה אז אנחנו קצרים זו לא סיבה להיראות ככה.
אבל כמעט לכל קבוצה יש גם ימים כאלה, ועדיין מה שיותר חשוב בהסתכלות קדימה זה המצב מבחינה מקצועית.
חשבתי שיהיה אפשר להחזיק עם באטל איכשהו עד סוף העונה. אז לא. ממש ממש לא. אמרתי בשבוע שעבר שהוא רק הולך ונהיה יותר גרוע ממשחק למשחק, היום כבר התרומה שלו הייתה אפס מוחלט (ונזק הוא עושה, והרבה), עכשיו הוא סופית ורשמית הגארד הזר שתורם הכי מעט לקבוצה שלו בפער גדול. אם בסיבוב הראשון עוד היו דברים שהוא עשה בסדר ואפשר היה להתווכח עליו ברמה של יתרונות וחסרונות והשוואה מול שחקנים אחרים, היום הוא פשוט משחק ברמה של זרים יצורים שמגיעים לפה בקיץ ונחתכים מחזור 4, לא זרים שמשחקים פה בפברואר. צריך להחליף את וויליאמסון ומיד אחר כך להתחיל לחפש מחליף גם לבאטל.
אבל זה שוב מוביל לאותה נקודה - ואני לא רוצה להישמע כמו תקליט שבור (ובגלל זה אני גם לא מקפיץ את האשכול עוד פעם) - החטא הגדול היה השחרור של אוונס, אין דרך להתחמק מזה. אמנם הקבוצה נבנתה לא טוב בקיץ אבל קבוצות מתאוששות מזה. לעומת זאת, כשבמהלך העונה קבוצות משחררות את הזרים החלשים שלהן ומביאות במקומם זרים טובים שאי אפשר להביא בקיץ, ואנחנו שחררנו זר מצוין ורק הלכנו אחורה, זה גמר לנו סופית את העונה, משתי סיבות עיקריות:
1. אנחנו מפגרים בחודשיים (and counting) מבחינת שיפור הסגל ומצבת הזרים. אם היינו משחררים את וויליאמסון בסוף נובמבר, היה לנו את סימונס, אוונס ואלן, ואפשר היה להתמקד בהחלפה של באטל בלי פאניקה ובראש הרבה יותר שקט. במקום זאת שחררנו את אוונס, ועכשיו תחילת פברואר ווויליאמסון עדיין פה. עכשיו צריכים לשבור את הראש עם החלפה של וויליאמסון, לקוות שהמחליף יהיה טוב, שזה יתחבר איכשהו ורק אז אולי אולי להתפנות להחלפה של באטל, כשכל זה בלחץ אדיר של זמן, של תוצאות ושל מכסת החילופים.
2. כל המשחקים שאיבדנו בגלל זה. נס ציונה בבית, אילת בבית וקריית גת, שלוש קבוצות שהבסנו בסיבוב הראשון, ובנוסף ראשל"צ עם שני זרים. אם לא היינו מחלישים את הקבוצה עם השחרור של אוונס היינו היום עם לפחות עוד שלושה ניצחונות (ואני לא מדבר על ההדחה המבישה מהגביע).
ומילה על ג'ף (

) - מי שיש לו בעיה איתו, שילך לחפש. שחקן שבא על תקן סותם חורים ושחקן האסל בשני שקל, אז לא רק שהוא עושה את זה ונותן הכל על המגרש, בפועל הוא גם נותן תפוקה ברמה הכי גבוהה ויציבה בקבוצה. נכס. צריך להישאר פה עוד שנתיים. וזה היה ברור שאמרו לו להימנע היום מעבירות בכל מחיר כי אנחנו עם גבוה וחצי. הבעיה היחידה איתו זה שבמקום לשחק את ה"משחק", מה שנקרא - לעשות הצגות, להיות טיפה מלוכלך - הוא סתם חמום מוח שנותן ליריב להיכנס לו לראש ואז מוציא את זה על השופטים. חוץ מזה הוא מושלם ואני מת עליו.