Fez כתב:
אלו קצת דיונים של two years ago מתקופת הקאונסיל וכו'.
אני מסכים איתך ששחקנים עוברים תקופות של התקדמות ונסיגה ושזה לא תמיד ניתן לחיזוי, אבל פה נגמרת ההסכמה בינינו. יחסי אנוש בתוך הקבוצה הם לא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר ואין לזה שום אינדיקציה (יש אלף סיבות אחרות שקשורות לסיטואציה מקצועית, מצב פיזי, כל מיני כדורי שלג מנטליים שקשה להגדיר וכו' וכו'). לבאטל יש בהפועל סיטואציה מקצועית וחברתית מצוינת שהוא המנהיג ומוערך על-ידי כל הגורמים בקבוצה ועדיין הוא חלש מאוד כבר חודשים ארוכים. כשהחליפו את השחקן שכביכול היה "בעיה חברתית" הוא רק נהיה יותר חלש ואיתו גם הקבוצה, באופן משמעותי אפילו.
הקונצנזוס על זה שכדי להשתפר משמעותית במהלך העונה צריך להתחזק בנקודות החלשות מבחינה מקצועית הוא מוחלט, ויש לו אינספור דוגמאות בליגה שלנו. כך פועלות כל הקבוצות בליגה. אם הקבוצה לא מספיק טובה (והתוצאות מדברות בעד עצמן) אז הדרך המרכזית להשתפר היא להתחזק ולא לחכות ולקוות ש-"המרקם החברתי" ינצח משחקים, כי הוא לא. זה כמובן לא מחייב שכל שחקן ישדרג את הקבוצה בהכרח (דיז'ון תומפסון) אבל כדי להשתפר משמעותית צריך לנסות לתקן ליקויים מקצועיים.
גם לגבי התקציב אתה טועה. מבחינה כלכלית של עלות תועלת, חיזוק בסביבות ינואר-פברואר-מרץ הוא החיזוק האולטימטיבי מכיוון שאתה יכול להביא שחקנים בקליבר הרבה יותר גבוה שלא יכלת להביא בתחילת העונה (יש פחות חודשים לשלם להם, יש סיטואציות ששחקנים נחתכים ונתקעים וכו'). כמעט כל הכוכבים שעשו אימפקט בסיבוב השני-שלישי בליגה שנה שעברה זה שחקנים שהגיעו במהלך העונה (יוטר, ג'וליאן רייט, מיצ'ל וואט, ג'יימס נאנלי) אחרי שנחתכו ממקומות אחרים וניתן היה להביא אותם, כשבתחילת העונה אלו שחקנים שאותן קבוצות לא יכלו לעמוד בעלויות שלהם. מדובר ב-4 מתוך 5 מובילי המדד של עונה שעברה אגב. הדברים האלה מגובים בנתונים.
בלי קשר, אני אפילו לא אומר שצריך להחליף את באטל כי הסיפור פה קצת יותר מורכב (שיקולי מכסה). אבל כל נקודות המוצא שלך הן נקודות לא נכונות ולא רלוונטיות לליגה שלנו.
הביטול המוחלט שאתה מייחס לדעות שונות משלך לא מובן לי. כאילו, גם אנשים שנמצאים בכדורסל מקצועני כבר 30 שנים, ששיחקו ואימנו בכל הרמות טועים כל הזמן, גם בבניית הסגל לפני ובמהלך עונה. על כל קבוצה שהביאה שחקן שעזר לה לממש יותר מהפוטנציאל שלה יש קבוצה שהביאה שחקן שהפחית מהערך הכולל שלה. לא טענתי שהרגשה טובה של השחקנים מנצחת משחקים, היא עוזרת להם להיות יותר מחויבים ונחושים.
אגב, די חיבבתי את וינסנט קאונסיל (מסוג החיבה שיש לי ליגאל אנטבי) שאף על פי כן ולמרות הכל נשאר עד סוף העונה ועזר להפועל לנצח משחקים ולהגיע למקום 4. לאחר מכן עזר לקבוצתו ביוון לנצח משחקים ולסיים מקום 6 והעונה הוא מנצח משחקים בקבוצה אחרת, מקום 5 כרגע.