teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
מתי באמת קרה שישראלי הרג פלסטינאי חף מפשע, שלא לדבר על ילד? נניח בעזה זה לא קרה בחיים.
וגם אם קרה, בטוח שכל הישראלים הוקיעו את המקרה, ושהבנאדם שהיה אחראי נשפט ונענש בחומרה, הרי בישראל מקדשים את החיים.
זאת בדיוק אותה השוואה של מוסר ישראלי למוסר פלשתינאי. אתה מתחשב בעובדה שזה מלחמה? אתה משווה את ישראל שבאמת(לא לפי גורמי BDS, אלא באמת) מנסה להבחין בין חפים מפשע למרות הקושי שמערים חמאס, לבין אזרח פלשתינאי בודד שלוקח סכין והולך לדקור ילד על אופניים. זאת לא אותה סיטואציה, זה לא אותו מוסר.
אם זאת מלחמה זאת מלחמה לשני הצדדים. אגב, במלחמה האחרונה למעלה מתשעים אחוז מההרוגים הישראלים היו חיילים, ואפילו להערכתו השמרנית של דו"צ למעלה ממחצית מההרוגים הפלסטינאים היו אזרחים (אם תשאל את הגויים, ר"ל, תשמע מספרים בסביבות 75% ואפילו יותר).
אני חושב שלאף אחד אין ספק שפיגועי אוטובוסים או דקירות אקראיות מחרידים לא פחות מהפצצה של שכונות מגורים.
אבל אני גם חושב שאין טעם בכל התחרויות האלה של מי יותר מזעזע\למי יש יותר גדול\מי יותר הכי מוסרי בעולם, ולו מכיוון שהתחרויות האלה לא מקדמות את סוף הבלגן ולא יחסכו חיים של אף אחד.
מה שכן, מוזר לי שיש כאלה שמקבלים הפגזה של שכונת מגורים בשוויון נפש כאילו כלום לא קרה כשהשמידו בתים של אלפי משפחות (ויש כאלה שעוד מגדילים לעשות ומעזים לקרוא למי שעוד לא התקהה לגמרי לקבל טיפול נפשי).
אני לא אומר שצריך לקרוע את הבגדים ולשים אפשר על הראש בגלל שהיתה הפגזה על אזרחי האויב, אבל להתעלם מזה כאילו זה כלום? ואחר כך עוד לבוא בטענות לעולם שהוא מתעלם מזוועות כאלה ואחרות כשאתה מתעלם מהזוועות שאתה עצמך גורם?
הזוי.
זאת מלחמה ל-2 הצדדים, אבל אין ספק מי הצד המוסרי יותר. באמת היה לך ספק שהייתי מתלונן על מלחמה בין צבא ישראל לצבא סוריה בשטחי הגולן? זה לא אותו דבר. חמאס לא הרג הרבה אזרחים פשוט כי אנחנו יותר חזקים וטובים ממנו, לך תקרא כמה טילים יורטו ע"י כיפת ברזל. האם הטילים האלו היו מוכוונים מטרה? לא, הוא ירה אותם ללא הבחנה בין מטרות צבאיות לאזרחיות(פשע מלחמה פר אקסלנס). צה"ל ניסה לתמרן בין היכולת שלו להילחם לבין הרצון המוסרי שלו לא לפגוע באזרחים, לכן הוא משקיע כל כך הרבה בהודעות שהוא מפזר לתושבים, כל מיני הקש בגג למינהם ובעיקר בטכנולוגיה שמנסה לדייק עד כמה שאפשר בפגיעות שלה וזאת על מנת לא לפגוע באזרחים. אנחנו עד כדי כך מוסריים, שלא הפצצנו בית חולים שהיה סוג של הבסיס הכי גדול של החמאס בלחימה. וזה מראה לך עד כמה לא מוסרי החמאס, כאשר הוא משתמש בבתי ספר ובתי חולים למטרות צבאיות. הוא עושה את זה כי הוא מבין שאנחנו מוסריים ולא נפציץ בית חולים, למרות שיורים עלינו משם.
ישראל לא מפציצה שכונות מגורים מאוכלסות. היא נותנת זמן מאוד ארוך לפנות את שכונות המגורים האלה כדי שהיא תוכל להילחם בחמאס, שהוא כל כך שפל מוסרית עד כדי כך שהוא נלחם מתוך אוכלוסייה אזרחית.
וזה רק חמאס, עוד לא דיברתי על הפלשתינאים הבודדים שמקבלים ג'ננה בבוקר והולכים לרצוח אישה בהריון. זה שיא השפלות המוסרית, כאן אין מסווה של לחימה צבאית או התנגדות לכוחות הכיבוש, סתם תאוות דם ומוות של תת אדם.
אני מרוצה מהמצב המוסרי שהחברה שלי נמצאת בו, אף על פי שאני מזהה התדרדרות(גם אם היא מובנת, היא לא מקובלת). אני בעד ביקורת על תופעות גזעניות כמו בעפולה או בכל מקום שקורה בארץ, אני כמובן נגד כל אלימות שאזרח יהודי מפנה כלפי ערבי או יהודי אחר. אסור לתת ללחימה בפשלתינאים לדרדר את המוסריות היהודית הכל כך חשובה שלנו וצריך להמשיך ולבקר אותה ולהוקיע כל מעשה לא מוסרי. בהתנהגות של ישראל כמדינה אני לא מוצא פגם מוסרי.