Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
מתי באמת קרה שישראלי הרג פלסטינאי חף מפשע, שלא לדבר על ילד? נניח בעזה זה לא קרה בחיים.
וגם אם קרה, בטוח שכל הישראלים הוקיעו את המקרה, ושהבנאדם שהיה אחראי נשפט ונענש בחומרה, הרי בישראל מקדשים את החיים.
זאת בדיוק אותה השוואה של מוסר ישראלי למוסר פלשתינאי. אתה מתחשב בעובדה שזה מלחמה? אתה משווה את ישראל שבאמת(לא לפי גורמי BDS, אלא באמת) מנסה להבחין בין חפים מפשע למרות הקושי שמערים חמאס, לבין אזרח פלשתינאי בודד שלוקח סכין והולך לדקור ילד על אופניים. זאת לא אותה סיטואציה, זה לא אותו מוסר.
אם זאת מלחמה זאת מלחמה לשני הצדדים. אגב, במלחמה האחרונה למעלה מתשעים אחוז מההרוגים הישראלים היו חיילים, ואפילו להערכתו השמרנית של דו"צ למעלה ממחצית מההרוגים הפלסטינאים היו אזרחים (אם תשאל את הגויים, ר"ל, תשמע מספרים בסביבות 75% ואפילו יותר).
אני חושב שלאף אחד אין ספק שפיגועי אוטובוסים או דקירות אקראיות מחרידים לא פחות מהפצצה של שכונות מגורים.
אבל אני גם חושב שאין טעם בכל התחרויות האלה של מי יותר מזעזע\למי יש יותר גדול\מי יותר הכי מוסרי בעולם, ולו מכיוון שהתחרויות האלה לא מקדמות את סוף הבלגן ולא יחסכו חיים של אף אחד.
מה שכן, מוזר לי שיש כאלה שמקבלים הפגזה של שכונת מגורים בשוויון נפש כאילו כלום לא קרה כשהשמידו בתים של אלפי משפחות (ויש כאלה שעוד מגדילים לעשות ומעזים לקרוא למי שעוד לא התקהה לגמרי לקבל טיפול נפשי).
אני לא אומר שצריך לקרוע את הבגדים ולשים אפשר על הראש בגלל שהיתה הפגזה על אזרחי האויב, אבל להתעלם מזה כאילו זה כלום? ואחר כך עוד לבוא בטענות לעולם שהוא מתעלם מזוועות כאלה ואחרות כשאתה מתעלם מהזוועות שאתה עצמך גורם?
הזוי.