גיא האדום כתב:
ההערה בסוגריים היא כל הפואנטה. אני לא חושב שהסרט הזה עולה על הראשון. בראשון היה משחק יותר טוב, טיפה פיתוח של הדמויות ועלילה קצת פחות פסיכית. אבל כן, האקשן יותר כייפי באחרון, בטח אם שוכחים שיש הבדל של 40 שנות טכנולוגיה ומאות מליוני דולרים בעלות ביניהם. אבל אי אפשר באמת להשוות מקור והעתק של המקור תוך התעלמות מהעובדה שאחד זה המקור והשני זה החיקוי.
משחק יותר טוב בראשון?
במלחמת הכוכבים מארק האמיל וקארי פישר נותנים תצוגת משחק שבעיקר מזכירה לי סרטי פורנו. זה לדעתי אחד היתרונות הכי גדולים של החדש.
מסכים לגבי כל היתר, ואין ספק שמלחמת הכוכבים הוא סרט שיזכר וישפיע יותר מהסרט הזה, שבתכלס הוא כמו מסע בין כוכבים של JJ, ליהוק מעולה, דמויות סימפטיות, דיאלוג חביב, בימוי פונקציונלי ועלילה זבל שמתבססת בעיקר על נוסטלגיה של חנונים.
כל מה שהתכוונתי זה שנראה לי שעד כמה שאפשר לשפוט את הדברים האלו באופן אובייקטיבי, החדש הוא סרט שעשוי באופן יותר טוב מכל הסרטים בסדרה, ואם מכריחים אותי לראות אחד מהם עוד פעם, אין ספק שאני אעדיף אותו על כל אחד אחר.
בתכלס מדובר בסדרה סופר בינונית, אנשים חייבים להרגע מהסרטים האלו, כאילו סבבה ממש ממש ממש ממש ממש לאהוב סרט, אפילו סרט דבילי (כמה מחברי הטובים ביותר הם סרטים דבילים) אבל באמת, ההיסטריה הזו היא משהו שמיוצר באופן מלאכותי בשביל לעשות כסף, בסופו של יום זה סרטים שהפונקציה המרכזית שלהם זה למכור צעצועים.
נ.ב.
באמא שלי, אם הייתם חייבים ליפול על סרט עם עלילה מטופשת והריסון פורד, לא הייתם יכולים ללכת על אינדאנה ג'ונס?
שודדי התיבה האבודה זה אשכרה יצירת מופת.
אבל יותר קשה למכור צעצועים לזה.