תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 15:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 109  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה"ב)
הודעהפורסם: 12 ינואר 2016, 07:59 
בינתיים, יכול להיות שטד קרוז לא יכול לרוץ לנשיאות:
הוא נולד בקנדה לאמא אמריקאית ואבא קובני.
החוק אומר שאם אמא שלו הייתה אזרחית אמריקאית בזמן שהיא ילדה אותו, הוא יכול לרוץ.
אבל התגלה עכשיו שהיא הייתה ברשומות הבוחרים בקנדה ב1974, 4 שנים אחרי שהיא ילדה אותו.
כדי להצביע בקנדה אתה צריך להיות אזרח של קנדה ולהישבע אמונים, ובכך גם לוותר על האזרחות האמריקאית שלך.
אם היא עשתה זאת, אז טד קרוז לא יכול לרוץ לנשיאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:00 
היתרון של קלינטון יורד ל7 במישור הלאומי -
https://assets.documentcloud.org/docume ... 6/poll.pdf

זה קורה.

אגב, מה קרה ל"תקרת סקרים" שברני הגיע אליה? :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:18 
סמל אישי של המשתמש
אם זה יהיה ברני נגד השטן הכתום (זה לא יהיה),
אני אשכרה גומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:20 
הקשבת לנאום של אובמה היום?
זה אשכרה היה שעתיים של פרסומת חינם לברני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:21 
סמל אישי של המשתמש
לא שמעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:22 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אני אשכרה גומר.
חס ושלום. טראמפ נשיא זה סיוט.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 07:25 
its-sick כתב:
KingAlpaca כתב:
אני אשכרה גומר.

אני ממש ממש ממש מתקשה להאמין שטראמפ ינצח במאצ' אפ שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
its-sick כתב:
KingAlpaca כתב:
אני אשכרה גומר.

הרפובליקנים שאינם קיצונים יעדיפו את הילרי הממסדית על פני טראמפ הפרוע והלא צפוי, אבל מול "סוציאליסט" הם יישארו רפובליקנים.
לדעתי הילרי תביס את האידיוטים הרעשנים שמובילים שם בקלות, ברני ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 09:19 
its-sick כתב:
הגלמוד מלוד כתב:
its-sick כתב:
KingAlpaca כתב:
אני אשכרה גומר.

הרפובליקנים שאינם קיצונים יעדיפו את הילרי הממסדית על פני טראמפ הפרוע והלא צפוי, אבל מול "סוציאליסט" הם יישארו רפובליקנים.
לדעתי הילרי תביס את האידיוטים הרעשנים שמובילים שם בקלות, ברני ממש לא.

טעות.
כל הסקרים והניתוחים מראים שברני הרבה יותר פופולרי אצל רפובליקנים ואינדיפנדנטס מאשר הילרי.
בבחירות האחרונות שלו בורמונט, 25% מהרפובליקנים הצביעו לו.
סוציאליסט זה כבר לא מילה גסה באמריקה.
כל הסקרים מראים שברני מתמודד הרבה יותר טוב מול הרפובליקנים מאשר הילרי (באיווה, סווינג סטייט אני מזכיר, הוא מוביל על טראמפ ב19 נקודות. הילרי מובילה עליו בנקודה).

הדיונים האלה של "להילרי יש יותר סיכוי לנצח את הרפובליקנים" אולי היו עובדים לפני חודש/חודשיים. היום הם כבר לא עובדים יותר. ואגב, זה אחת הסיבות שברני ממשיך למשוך עוד ועוד מצביעים - אנשים מבינים שיש לו סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
לי זה לא נשמע הגיוני.
אני לא מומחה, ההיכרות שלי עם הפוליטיקה האמריקאית היא בעיקר דרך תכניות הבידור השמאלניות של קומדי סנטרל ו HBO (שאני מאזין לכולן באדיקות כבר יותר מעשור, הן ממש מצחיקות ומתאימות לשעות של נהיגה בפקקים).
להבנתי יש הקצנה גדולה בפוליטיקה מאז שהגיע האינטרנט, והקולות הקיצוניים שגדלו מאד נמצאים בכיס הקטן של שתי המפלגות.
לדעתי הדרך לנצחון היא לזכות במיעוט היחסי שנשאר על הגדר בין שתי השקפות העולם (אני לא באמת מבין את הקשר בין העשירים לדתיים אצל הרפובליקנים, אבל זאת עובדה קיימת).
אני כן נותן אמון גבוה במדדים הסטטיסטיים של 538, ונראה לי שהסיכוי היחיד של טראמפ לנצח זה אם הדמוקרטים יעשו את הטעות של לשים מולו מישהו קיצוני מדי כמו סנדרס.
עצם זה שכל הסנטורים והקונגרסמן של הדמוקרטים תומכים בהילרי בגלוי יטה את הכף לטובתה בפריימריז. בכל מדינה שיש בה רוב לדמוקרטים התמיכה הזאת תטה כמה אחוזים לטובתה ברגע האמת. יש לה ספוקסמן בכל מדינה, היא לא לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 09:57 
כל מה שאתה מראה זה שהילרי קלינטון היא המועמדת הכי ממסדית שיש.
והאמריקאים שונאים את זה. נמאס להם מהממסד. זה אחת הסיבות שטראמפ מוביל - כי הוא לא חלק מהממסד, כי הוא לא תלוי בתורמים עשירים.

אני מכבד את ההשקפה שלך על הפוליטיקה האמריקאית.
אני מאמין שהעם האמריקאי מחבב את סאנדרס וחושב שהוא בן אדם אמין וישר. וזה חשוב מאוד, במיוחד במאצ' אפ מול אדם מלוכלך ושנוא כמו טראמפ.
כמו שאמרת, חשוב מאוד הבסיס האלקטורלי שעל הגדר. ולברני יש סיכוי יותר גבוה לקחת אותם כי הוא בעצמו אינדיפנדנט - הוא אף פעם לא היה דמוקרט.
המדד favorability אצל אינדיפנדנטס גדול עם סנדרס מאשר עם הילרי.
שמעתי מהרבה הרבה אנשים שאם הילרי תהיה המועמדת, הם או לא מתכוונים להצביע או אפילו יצביעו נגדה (אבל אם ברני יהיה המועמד הם יצביעו לו).

אני אפילו קצת חושש מכך שהילרי תהיה המועמדת, לדעתי לרפובליקנים יש סיכוי לא רע לנצח אותה. אבל מול ברני אני באמת מאמין שאין להם סיכוי.
ואני לא כל כך נותן חשיבות ל538. במיוחד לנייט סילבר שהוא זיין שכל גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
אובמה היה לדעתי נשיא נהדר.
הבעיה הקשה שלו הייתה צבע העור שלו, שהביא למצב שהקיצונים הגזענים בימין לא היו מוכנים לקבל שום שיתוף פעולה איתו בבתי הנבחרים.
אובמה הצליח איכשהו לעשות עבודה טובה למרות השיתוק החקיקתי.

סנדרס לדעתי הוא גם סיכון גדול לאפשרות של שיתוף פעולה עם הרפובליקנים. הוא לא מצליח לגייס לצידו אפילו חצי אחוז מהנציגים הדמוקרטים.
הילרי תהיה כנראה פחות אקטיבית מאובמה בשינויים יסודיים, אבל יש לה את היתרון שהיא פשרנית ותוכל להעביר חקיקות הכרחיות שאובמה לא יכל להעביר.
אפילו את התקציבים המחורבנים ההכרחיים בקושי אפשר להעביר בימינו. להילרי יש סיכוי לשנות את זה.
סנדרס ינסה להילחם בעשירים ששולטים ברפובליקנים ויעורר אנטגוניזם. הילרי כנראה תוותר להם בהמון דברים בשביל לייצב את מה שחייבים.
ברור שסנדרס יותר קרוב לליבי כי אני שמאלני כמותו, אבל כדי ששמאל יהיה אפקטיבי הוא צריך לשתף פעולה עם המתנגדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 10:14 
its-sick כתב:
הבעיה הקשה שלו הייתה צבע העור שלו, שהביא למצב שהקיצונים הגזענים בימין לא היו מוכנים לקבל שום שיתוף פעולה איתו בבתי הנבחרים.

סנדרס לדעתי הוא גם סיכון גדול לאפשרות של שיתוף פעולה עם הרפובליקנים. הוא לא מצליח לגייס לצידו אפילו חצי אחוז מהנציגים הדמוקרטים.
הילרי תהיה כנראה פחות אקטיבית מאובמה בשינויים יסודיים, אבל יש לה את היתרון שהיא פשרנית ותוכל להעביר חקיקות הכרחיות שאובמה לא יכל להעביר.
אפילו את התקציבים המחורבנים ההכרחיים בקושי אפשר להעביר בימינו. להילרי יש סיכוי לשנות את זה.
סנדרס ינסה להילחם בעשירים ששולטים ברפובליקנים ויעורר אנטגוניזם. הילרי כנראה תוותר להם בהמון דברים בשביל לייצב את מה שחייבים.
ברור שסנדרס יותר קרוב לליבי כי אני שמאלני כמותו, אבל כדי ששמאל יהיה אפקטיבי הוא צריך לשתף פעולה עם המתנגדים.

תשמע, להגיד שהוא לא מצליח לגייס חצי אחוז מהנציגים הדמוקרטים - שוב, הוא מתמודד מול, אולי, הנציגה הכי ענקית של הממסד האמריקאי.
ברגע שהוא ינצח בבחירות המקדימות - התמיכה אליו תהיה כמו התמיכה לאובמה.
דבר שני - שוב, סנדרס הוא עצמאי. הוא לא דמוקרט. שנים רבות הוא עבד גם עם רפובליקנים וגם עם דמוקרטים. להגיד שהוא מעצבן רפובליקנים זה לא נכון כי הרבה מהם מסכימים איתו על הרבה דברים.

הדבר הכי חשוב - סנדרס מעורר התלהבות. יותר מהילרי, יותר מטראמפ, יותר מכולם. סאנדרס גורם לאנשים שמרגישים לא רצויים להרגיש רצויים. הוא גורם לצעירים שלא אכפת להם מפוליטיקה להיכנס לעולם הזה. הוא אפילו גורם לי, אזרח ישראל צעיר שאין לו שום קשר לפוליטיקה האמריקאית, להתרגש ולחקור את הנושא בהתלהבות. הדבר שהוא תמיד אומר זה "אני לא אצליח לעשות את כל השינויים האלה אלא אם העם האמריקאי יעמוד, יתרומם ויגיד שנמאס לו שגנבו לו את הדמוקרטיה". דבר שאובמה לא הצליח לעשות (וכתוצאה, הדמוקרטים הפסידו את בית הנבחרים). יש לו תוכניות מאוד מסודרות. להגיד לך שהוא יכול להגשים את כולם? לא יודע. אבל אין לי ספק שהוא הרבה יותר אהוב מטראמפ וינצח אותו בלי בעיות.

אני גם חושב שאובמה היה נשיא טוב מאוד, אבל הוא, כמו כל הפוליטקאים, היה בכיס של העשירון העליון. סאנדרס לא כזה. אבל, קרדיט לאובמה, המדינה שהוא קיבל הייתה כל כך נוראית תודות לנשיא הכי מטומטם בהיסטוריה.
לגייס 70 מיליון דולר רק מתורמים אינדיבידואלים? לגייס כסף מיותר ממיליון תורמים שונים (פי שניים מהילרי), כשהתרומה הממוצעת היא כ30 דולר? לגייס 2.5 מיליון תרומות? זה לא בא בלי תמיכה אדירה מהעם.

אגב, אם בא לכם לדעת על מה סאנדרס מדבר, http://feelthebern.org/.

ואם אתם רוצים לדעת עם מי אתם מסכימים, http://www.isidewith.com/.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 12:08 
כתבה מאוד מעניינת
http://www.nationalreview.com/article/4 ... r&tid=1842

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
אבל התגלה עכשיו שהיא הייתה ברשומות הבוחרים בקנדה ב1974, 4 שנים אחרי שהיא ילדה אותו.
כדי להצביע בקנדה אתה צריך להיות אזרח של קנדה ולהישבע אמונים, ובכך גם לוותר על האזרחות האמריקאית שלך.

מה הקשר?
אם 4 שנים אחרי שילדה אותו היא נשבעה אמונים לקנדה, זה אומר שכאשר ילדה אותו היא עדיין הייתה אזרחית אמריקאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 12:24 
red in blood כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

מה הקשר?
אם 4 שנים אחרי שילדה אותו היא נשבעה אמונים לקנדה, זה אומר שכאשר ילדה אותו היא עדיין הייתה אזרחית אמריקאית.

לא אמרתי שהיא נשבעה אמונים 4 שנים אחרי.
אמרתי שהוא נולד בקנדה לאמא אמריקאית, אבל כמו שניתן לראות 4 שנים אחרי היא הייתה אזרחית קנדית (כלומר ויתרה על האזרחות האמריקאית).
אם הוא עשתה זאת לפני שהוא נולד, אז הוא לא יכול לרוץ, כי הוא לא נולד לאמא "אמריקאית" מבחינת החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

להילרי יהיה יותר קל להעביר החלטות בתור נשיאה, זה קצת ברור, העניין הוא שאני בספק גדול אם היא תוכל להגיע למעמד הזה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 17:34 
אז האינדיקציה אם סנדרס יכול להיבחר היא הבחירות לסנאט בוורמונט? סנטור מכהן באחת המדינות הליברליות בארה"ב? וואללה? לא רציני.
וזה גם לא רציני לקרוא להילארי "ממסד" כאשר מי שרץ מולה חבר בקונגרס כבר 25(!!!) שנה ועובד כפוליטיקאי מקצועי במשרה מלאה כבר 35 (!!!) שנה. הוא הרבה יותר "ממסד" ממנה, רק שהחברים שלו לקונגרס, אלו שמשרתים איתו כבר 25 שנה, מעדיפים אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 18:07 
המילה "ממסד" מתארת את הקשרים שלה בממסד, כמה היא מושקעת עמוק בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית. ברני ממש אבל ממש לא ממסדי.

ולא, האינדיקציה היא שהוא מצליח למשוך מצביעים רפובליקנים יותר מהילרי, שהרפובליקנים שונאים יותר מאובמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 18:24 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 20:23 
הגלמוד מלוד כתב:
המילה "ממסד" מתארת את הקשרים שלה בממסד, כמה היא מושקעת עמוק בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית. ברני ממש אבל ממש לא ממסדי.

ולא, האינדיקציה היא שהוא מצליח למשוך מצביעים רפובליקנים יותר מהילרי, שהרפובליקנים שונאים יותר מאובמה.

איך הגעת למסקנה שמישהו שעובד בקוגרס 25 שנה לא "שקוע עמוד בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית"? הוא 25 במקום הכי פוליטי בארה"ב. איזה ראיה יש לך לזה? על סמך מה זה מבוסס? כיצד "אי ממסדיותו" של הפוליטיקאי המקצועי הזקן באה לידי ביטוי?

שנית, כמה מצביעים רפולקנים הוא משך? במספרים? ומי בדיוק רץ מולו? בסה"כ הצביעו לו 208 אלף איש בבחירות האחרונות. מספר זעום. 8,000 איש יותר מאשר מספר המצביעים לאובאמה. מהחצי בלומפילד הזה מגיעה האגדה הטיפשית הזאת על רפובליקנים שמצביעים לו?

אף רפובליקני, וכמעט אף עצמאי, לא יצביע לסוציאליסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 13 ינואר 2016, 21:48 
גיא האדום כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

איך הגעת למסקנה שמישהו שעובד בקוגרס 25 שנה לא "שקוע עמוד בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית"? הוא 25 במקום הכי פוליטי בארה"ב. איזה ראיה יש לך לזה? על סמך מה זה מבוסס? כיצד "אי ממסדיותו" של הפוליטיקאי המקצועי הזקן באה לידי ביטוי?

שנית, כמה מצביעים רפולקנים הוא משך? במספרים? ומי בדיוק רץ מולו? בסה"כ הצביעו לו 208 אלף איש בבחירות האחרונות. מספר זעום. 8,000 איש יותר מאשר מספר המצביעים לאובאמה. מהחצי בלומפילד הזה מגיעה האגדה הטיפשית הזאת על רפובליקנים שמצביעים לו?

זה באמת נשמע שאתה לא ממש עוקב אחרי הבחירות, בלי להעליב.

הוא לא ממסדי כי הוא לא קשור לאף מפלגה.
הוא לא ממסדי כי הוא לא מקבל כסף מתורמים ואין לו super pac.
הוא לא ממסדי כי הוא לא נותן ללוביסטים או לעשירים להשפיע עליו.
הוא לא ממסדי בדיוק כי אין לו את התומכים הענקיים של הילרי.
הוא לא ממסדי כי הוא דורש לרסן את וול סטריט, להעניש אותם על הפשעים שלהם ולהפסיק את ההתנהגות הבלתי חוקית.
הוא לא ממסדי כי הוא נגעל מכל הפוליטיקה הזאת של קטנוניות. יש לו רקורד שלם ומרשים מאוד של הצבעות והוא מצביע תמיד עם מה שהוא מאמין, גם אם ההצעה הגיעה מנציג רפובליקני.
הוא לא ממסדי כי הוא מתנגד לTPP ומדבר על גזענות ממסדית.

אני גם לא מבין את התגובה שלך. אתה מנסה להשוות בחירות מקומיות לבחירות ארציות?
הנקודה היא שהוא הצליח למשוך 25% מהמצביעים הרפובליקנים בורמונט להצביע עבורו.

ושוב, אם אתה חושב שאף רפובליקני לא יצביע עבורו, אתה מנותק. בשבוע האחרון דיברתי לפחות עם 20 אנשים שהצביעו רפובליקנים כל החיים שלהם והולכים להצביע ברני. הם אמרו לי שהם מכירים מאות אנשים דומים שהולכים לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 00:56 
הגלמוד מלוד כתב:
גיא האדום כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

זה באמת נשמע שאתה לא ממש עוקב אחרי הבחירות, בלי להעליב.

הוא לא ממסדי כי הוא לא קשור לאף מפלגה.
הוא לא ממסדי כי הוא לא מקבל כסף מתורמים ואין לו super pac.
הוא לא ממסדי כי הוא לא נותן ללוביסטים או לעשירים להשפיע עליו.
הוא לא ממסדי בדיוק כי אין לו את התומכים הענקיים של הילרי.
הוא לא ממסדי כי הוא דורש לרסן את וול סטריט, להעניש אותם על הפשעים שלהם ולהפסיק את ההתנהגות הבלתי חוקית.
הוא לא ממסדי כי הוא נגעל מכל הפוליטיקה הזאת של קטנוניות. יש לו רקורד שלם ומרשים מאוד של הצבעות והוא מצביע תמיד עם מה שהוא מאמין, גם אם ההצעה הגיעה מנציג רפובליקני.
הוא לא ממסדי כי הוא מתנגד לTPP ומדבר על גזענות ממסדית.

אני גם לא מבין את התגובה שלך. אתה מנסה להשוות בחירות מקומיות לבחירות ארציות?
הנקודה היא שהוא הצליח למשוך 25% מהמצביעים הרפובליקנים בורמונט להצביע עבורו.

ושוב, אם אתה חושב שאף רפובליקני לא יצביע עבורו, אתה מנותק. בשבוע האחרון דיברתי לפחות עם 20 אנשים שהצביעו רפובליקנים כל החיים שלהם והולכים להצביע ברני. הם אמרו לי שהם מכירים מאות אנשים דומים שהולכים לעשות זאת.

נשמע שאתה פשוט לא מכיר את הפוליטיקה האמריקאית ומשחזר תעמולה די זולה של מימים בפייסבוק.
אז נפתח את אוסף השקרים והשטויות האלו:

מה הכוונה הוא לא קשור לאף מפלגה? הוא מצביע עם המפלגה הדמוקרטית 99% מההצבעות. יש לך רשימה של נושאים שבהם הוא הצביע להצעה שהגיע מ"נציג רפוליקני" ושהדמוקרטים התנגדו לה? כי אם לא אז זה נשמע שאתה מקשקש. המפלגה הדמוקרטית משקיעה כסף בקמפיין הבחירות שלו. הוא מקבל מצ'ק שומר צ'ק בכל מערכת בחירות פלוס הבטחה שהדמוקרטים לא יעבדו מולו. אתה חושב שזה בא בחינם? הוא קשור למפלגה הדמוקרטית יותר שנים מהילארי.
שנית, מה עניין וול סטריט ל"ממסדי"? אתה, לא אני, הגדרת ממסדי למי ש"שקוע בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית". הפוליטיקה האמריקאית. ברני סנדרס נמצא בשיאו של החרא הזה כבר 25 שנה. במקום שהוא שיא החרא הפוליטי בפוליטיקה האמריקאית. במקום שכל מה שעושים בו זה פוליטיקה. הוא לא העביר חוקים חשובים. הוא לא עשה שום דבר ביצועי. רק פוליטיקה. זה הדבר היחיד שסנדרס עושה עשרות שנים.
אין לו תומכים לא בגלל שהוא "לא ממסדי". אין לו תומכים כי מי שמכיר אותו יותר טוב מכולם- האנשים שעובדים איתו יום יום כבר עשרות שנים - מעדיפים את קלינטון. הוא היה מאוד שמח אם ראשי המפלגה היו בעדו: הסנטורים, חברי בית הנבחרים, המושלים, חברי הקבינט של אובאמה, מישהו בעל משמעות. אבל כל האנשים האלו, כולם, לא רוצים אותו. יש הבדל בין להיות לוזר לבין להיות אנטי ממסדי.

הבנאדם הוא הכי פוליטיקאי מקצועי שיש. בן אדם בן מעל 70 שאין לו שום רקורד של עשייה מחוץ לביצה של וושינגטון (ולא ששם יש לו איזה רקורד. מה הוא כבר עשה שם בדיוק? איזה יוזמה חקיקתית גדולה הוא הוביל? רפורמה שיצר? נאדה). בנאדם שמכיר בעיקר את הקפיטריה של הקונגרס.

ועל סמך מה אתה קובע שהוא הצליח למשוך 25% מה"רפובליקנים" להצביע בשבילו? אלא אם אתה סופר שם "רפובליקנים" מצביעי אובאמה? ועוד פעם, מי רץ מולו? כמה כסף סנדרס שפך על הקמפיין שלו וכמה היריב שלו? מה היו אחוזי ההצבעה? כשיהיו לך את כל הנתונים האלו ותוכל להשוות אותם לקמפיין ארצי, אז אולי תוכל להעריך מה היכולת של סנדרס למשוך רפובליקנים.

אני מכיר המון רפובליקנים שלא רק תומכים בסנדרס אלא הם אפילו הולכים להצביע לו בבחירות המקדימות. הם מאוד מקווים שהוא יינצח בפריימריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 04:30 
בעוד שנה אני אדע אם להודות לאיראנים על בחירת נשיא רפובליקני.
בתפיסה שלי, העם האמריקאי הוא מאוד פטריוטי, ולראות חיילים אמריקאים מושפלים "סתם ככה" (כי האיראנים יודעים עם איזה סמרטוט יש להם עסק) זה מחזה לא נעים. אפילו לי בתור ישראלי זה צרם. מקווה שהעם האמריקאי יעשה לזה סוף ויבחר נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 04:54 
סמל אישי של המשתמש
לך מפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 06:26 
רק אחריך, שי-חי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:

נשמע שאתה פשוט לא מכיר את הפוליטיקה האמריקאית ומשחזר תעמולה די זולה של מימים בפייסבוק.
אז נפתח את אוסף השקרים והשטויות האלו:

מה הכוונה הוא לא קשור לאף מפלגה? הוא מצביע עם המפלגה הדמוקרטית 99% מההצבעות. יש לך רשימה של נושאים שבהם הוא הצביע להצעה שהגיע מ"נציג רפוליקני" ושהדמוקרטים התנגדו לה? כי אם לא אז זה נשמע שאתה מקשקש. המפלגה הדמוקרטית משקיעה כסף בקמפיין הבחירות שלו. הוא מקבל מצ'ק שומר צ'ק בכל מערכת בחירות פלוס הבטחה שהדמוקרטים לא יעבדו מולו. אתה חושב שזה בא בחינם? הוא קשור למפלגה הדמוקרטית יותר שנים מהילארי.
שנית, מה עניין וול סטריט ל"ממסדי"? אתה, לא אני, הגדרת ממסדי למי ש"שקוע בתוך ביצת החרא של הפוליטיקה האמריקאית". הפוליטיקה האמריקאית. ברני סנדרס נמצא בשיאו של החרא הזה כבר 25 שנה. במקום שהוא שיא החרא הפוליטי בפוליטיקה האמריקאית. במקום שכל מה שעושים בו זה פוליטיקה. הוא לא העביר חוקים חשובים. הוא לא עשה שום דבר ביצועי. רק פוליטיקה. זה הדבר היחיד שסנדרס עושה עשרות שנים.
אין לו תומכים לא בגלל שהוא "לא ממסדי". אין לו תומכים כי מי שמכיר אותו יותר טוב מכולם- האנשים שעובדים איתו יום יום כבר עשרות שנים - מעדיפים את קלינטון. הוא היה מאוד שמח אם ראשי המפלגה היו בעדו: הסנטורים, חברי בית הנבחרים, המושלים, חברי הקבינט של אובאמה, מישהו בעל משמעות. אבל כל האנשים האלו, כולם, לא רוצים אותו. יש הבדל בין להיות לוזר לבין להיות אנטי ממסדי.

הבנאדם הוא הכי פוליטיקאי מקצועי שיש. בן אדם בן מעל 70 שאין לו שום רקורד של עשייה מחוץ לביצה של וושינגטון (ולא ששם יש לו איזה רקורד. מה הוא כבר עשה שם בדיוק? איזה יוזמה חקיקתית גדולה הוא הוביל? רפורמה שיצר? נאדה). בנאדם שמכיר בעיקר את הקפיטריה של הקונגרס.

ועל סמך מה אתה קובע שהוא הצליח למשוך 25% מה"רפובליקנים" להצביע בשבילו? אלא אם אתה סופר שם "רפובליקנים" מצביעי אובאמה? ועוד פעם, מי רץ מולו? כמה כסף סנדרס שפך על הקמפיין שלו וכמה היריב שלו? מה היו אחוזי ההצבעה? כשיהיו לך את כל הנתונים האלו ותוכל להשוות אותם לקמפיין ארצי, אז אולי תוכל להעריך מה היכולת של סנדרס למשוך רפובליקנים.

אני מכיר המון רפובליקנים שלא רק תומכים בסנדרס אלא הם אפילו הולכים להצביע לו בבחירות המקדימות. הם מאוד מקווים שהוא יינצח בפריימריס.

דבר ראשון אני מסכים שסנדרס הוא לא איזה מר. סמית הולך לוושינגטון כמו שלפעמים אוהבים להציג אותו, אבל בוא לא נגזים פה, הקלינטונים הרבה הרבה יותר מקושרים למנגנוני המפלגה ממנו, זה אפילו לא באותה ליגה (אני לא נכנס פה לשאלה אם זה טוב או רע, אני מדבר על עובדות).
ומעבר לזה, הדבר המרכזי שעושה את סנדרס פחות "ממסדי" מהילארי אלו העמדות שלו, שעכשיו נכון, הן לא ממש סוציאליסטיות וממש לא קיצוניות, אבל הן עדיין שינוי יותר משמעותי לסטטוס קוו מאשר עמדותיה של קלינטון. עוד פעם, אם זה טוב או רע זו שאלה נפרדת וזה גם די ברור שלא הוא ולא היא יצליחו להעביר את כל מה שהם רוצים\מבטיחים, אבל עדיין, אם אתה בא בגישה שלא ממסדי=שינוי וממסדי=שמירה יחסית על המצב הקיים (שזו הגדרה לא סופר מדוייקת, אבל בפוליטיקה האמריקאית היא לא רעה ויש לא מעט מצביעים שמאמינים בה) אז קל לראות למה הרבה אנשים חושבים שסנדרס פחות ממסדי מקלינטון גם בהתעלם מהקשרים וההיסטוריה של קלינטון עם מוסדות המפלגה שכבר דיברנו עליהם.

לגבי התמיכה בו מול הילארי - הדבר המרכזי שמעניין את מנהיגי המפלגות בארה"ב זה לזכות בבחירות, והסיבה העיקרית שבגללה הם תומכים בקלינטון הרבה יותר מסנדרס היא בגלל שהם חושבים שיש לה סיכויים הרבה יותר גדולים לנצח (אני לא חושב שהם טועים אגב, למרות שאני מאמין שסנדרס יכול לנצח בקלות ליצנים כמו טראמפ או קרוז).
עד המ!!ת הפועל כתב:
בעוד שנה אני אדע אם להודות לאיראנים על בחירת נשיא רפובליקני.
בתפיסה שלי, העם האמריקאי הוא מאוד פטריוטי, ולראות חיילים אמריקאים מושפלים "סתם ככה" (כי האיראנים יודעים עם איזה סמרטוט יש להם עסק) זה מחזה לא נעים. אפילו לי בתור ישראלי זה צרם. מקווה שהעם האמריקאי יעשה לזה סוף ויבחר נכון.

לא יהיה לסיפור הזה (שהוא ערמה של כלום ושום דבר אגב) שום השפעה על הבחירות, המאמר של רון בן ישי בטמקא זה אחד הדברים הכי מטופשים שקראתי בחיים שלי.
ואפילו בראיה המאד מאד צרה שעל הזין הכל, העיקר שיהיה נשיא שיהיה נחמד לביבי (שזה הרי כל הסיפור, אין שום הבדל בין דמוקרטים לרפובליקאים כשזה מגיע לישראל) טראמפ או קרוז כנשיא ארה"ב זה לא משהו שכדאי לשאוף אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 12:01 
אמיר, למה אתה חושב שטראמפ או קרוז לא יהיו טובים לביבי?

אגב, קרן הפנסיה ה-United Methodist Church, שעד כמה שאני מצליח להבין בהשתייכות דתיות בארצות הברית, היא גוף די חשוב (השני הכי גדול), החליטה הלילה להפסיק להשקיע בבנקים ישראליים ובשיכון ובינוי בגלל הבנייה בשטחים כחלק מקמפיין BDS. אגב, הם ממשיכים להשקיע בחברות ישראליות, אבל ממקמים את הפעילות הכלכלית בשטחים יחד עם סומליה, צפון קוריאה, סוריה, ערב הסעודית וסודן כ"מקומות בהם מתבצעת הפרה שיטתית של החוק הבינלאומי". בהצלחה לכל מי שבונה על האוונגליסטים
הנה דיווח משעשע מפרספקטיבה פרו-ישראלית
http://www.breakingisraelnews.com/58877 ... Qj0HSOf.97

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
ה"אגב" שלך מאוד חשוב, כי הם לא החליטו למשוך השקעות מישראל (מה שנקרא "די" בביטוי BDS) אלא מחברות שמרוויחות מהכיבוש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2016, 13:19 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אמיר, למה אתה חושב שטראמפ או קרוז לא יהיו טובים לביבי?

ברמה הפרטנית כי שניהם די אייסולשניסטס (איך אומרים את זה בעברית? אני בעד בדידים. בדידים זה אחלה) וגם סביר שיגרמו לנתק יחסי בין ארה"ב לחלקים רחבים של העולם המערבי, לפחות כשזה מגיע ליחסי חוץ (כמו בתקופת בוש אבל על סטירואידים). ולמרות שיש אנשים שחושבים שזה טוב לישראל, זה מחליש ומגביל את מה שבעלת הברית הכי גדולה והכי חשובה שלה יכולה לעשות.

באופן יותר רחב, שניהם יהיו קטסטורפה לארה"ב, וזה בטח לא טוב לישראל.

ועוד פעם, ברמה הנקודתית אין ולא הולך להיות הבדל בין הדמוקרטים לרפובליקאים כשזה מגיע לישראל, אנשים אוכלים את השטויות ששלדון אדלסון (שהוא רפובליקאי) מוכר להם ונכנסים לויברציות.
אז באמת, לכל האנשים פה בפורום שמאד מתוחים מהבחירות, אתם יכולים להרגע, זה סבבה להיות בעד מועמד אחד או אחר מתוך דאגה לארה"ב, אבל לא הולכת להיות לזה השפעה רצינית על הדבר שבאמת חשוב לישראל - היכולת שלה להמשיך להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות (שארה"ב היא הסיבה המרכזית שישראל יכולה להמשיך לעשות את זה בלי לשלם מחיר במישור הבינלאומי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 109  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: