אמיר כתב:
לירון האדום כתב:
נקרא לזה כפי שאתה קורא לזה.
באירופה ובארה"ב לא מתמודדים עם טרור יומיומי ועם סכנה קיומית.
בסופו של דבר, הדמוקרטיה יודעת גם לשלול זכויות שצריך, הרי במעצרו של אדם לוקחים לו את חופש התנועה.
הכל צריך להיעשות במידה הנכונה.
למיטב ידיעתי נכנסו גם לבתים של קשישים כדי לוודא שהוא לא שם עם בני ערובה.
ההחלטה להיכנס ולבדוק בתים של ערבים נעשתה מתוך אינטרס למצוא מחבל חמוש שמסוכן לציבור.
לא על כל דבר ולא על כל מקרה צריך לצעוק גזענות!
מה הקשר לטרור יום-יומי?
מדובר פה על מקרה ספציפי ותגובה ספציפית לו, והיו לך פיגועי טרור הרבה יותר רציניים באירופה השנה ממנו.
וכמו שכתבתי, בהחלט מדינות דמוקרטיות מגבילות את החופש של אזרחים לצרכי בטחון, השאלה היא מתי זה מוצדק ומתי לא, ואני לא בטוח שאם אתה מסתכל על מידת הסיכון שיש בבן אדם אחד עם רובה ועל האפקטיביות של לנסות
להפוך את הבתים של כל הערבים בלי מודיעין זה מהלך ראוי פה.
ולא אמרתי שזה נעשה מסיבות גזעניות, אבל אני בהחלט חושב שהעובדה שהיחס של רוב הציבור היהודי לערבים בישראל הוא איפשהו בין חוסר איכפתיות לשנאה הוא מה שמאפשר למשטרה לעשות את זה בלי יותר מדי רעש ומחאה.
מי אמר שהפכו את כל הבתים?
הקשר לטרור יומיומי, היא סכנת קיום של מדינת ישראל לעומת מדינות אחרות באירופה שאינן חוות טרור וסיכון קיומי כמו מדינתנו.
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
נקרא לזה כפי שאתה קורא לזה.
באירופה ובארה"ב לא מתמודדים עם טרור יומיומי ועם סכנה קיומית.
בסופו של דבר, הדמוקרטיה יודעת גם לשלול זכויות שצריך, הרי במעצרו של אדם לוקחים לו את חופש התנועה.
הכל צריך להיעשות במידה הנכונה.
למיטב ידיעתי נכנסו גם לבתים של קשישים כדי לוודא שהוא לא שם עם בני ערובה.
ההחלטה להיכנס ולבדוק בתים של ערבים נעשתה מתוך אינטרס למצוא מחבל חמוש שמסוכן לציבור.
לא על כל דבר ולא על כל מקרה צריך לצעוק גזענות!
יש הסכמה שניתן להפקיע זכויות מאדם שביצע פשע מסוים.
הפקעת זכויות מאדם על בסיס מוצא אתני צריכה להעשות בזהירות יתרה,
ובמקרים קיצוניים בלבד. אתה חושב שהמקרה הנוכחי עומד בקריטריונים? אוקיי.. אבל בשביל להבין מה זה אומר, אתה צריך לחשוב על זה לא רק כיהודי שלא נפגע הפעם, אלא כערבי שתמיד יהיה הקורבן של מדיניות כזו.
אני יכול לומר לך שאם הייתי יודע בודאות שהוא נמצא בדירה של סייען ברחובות האלה והאלה, לא הייתי רואה צורך להכפיל פי 10 את כח האדם של המשטרה בשביל לעבור דירה דירה, כשברור שהיא תהיה שייכת לערבי.
אני לא חושב שזה המצב. אני חשוב שלמשטרה אין מושג אם הוא בכלל באזור. אני חושב שהנזק גדול על התועלת פה. בפער.
האם מחבל חמוש שמסתובב ברחובות, זה לא מקרה קיצון?