pokara כתב:
אני מבין שאת זה אתה קובע בתור מומחה, כי מה שאני קראתי בוואלה קצת סותר את דבריך.....
"קונטאר נשפט והורשע ברצח בני משפחת הרן ובהריגתם של שני השוטרים, ונכלא בכלא הישראלי עד שחרורו בשנת 2008, כאמור. בתחילה התגורר באזור החוף הלבנוני ואף התחתן, ובשנים האחרונות, בעידוד חיזבאללה ובהכוונה של "כוחות אלקודס" במשמרות המהפכה האיסלאמית, החל לעודד צעירים דרוזים לבצע פיגועים נגד ישראל כחלק מתשתיות הטרור של הארגון. מוקד הפעילות שלו היה סביב הכפר חדר, לא רחוק מהגבול הישראלי.
באותן שנים הוא קיבל מארגון חיזבאללה משאבים לגייס ולהכשיר דרוזים מקומיים למלחמה בארגוני המורדים השונים בדרום סוריה, ובראשם ארגון ג'בהת א-נוסרה, אך גם כדי לבצע פעולות טרור נגד צה"ל על גבול הצפון. הוא הצליח לגייס צעירים מקומיים תחת השם "ועדות ההתנגדות העממיות" ולאמן אותם למשימות מגוונות.
התשתית הדרוזית הצליחה להוציא לפועל כמה פיגועים, שבאחד מהם נפגע קצין בכיר בחטיבת הצנחנים מהפעלת מטען סמוך לגדר המערכת. יתר הניסיונות לפגוע בחיילי צה"ל סוכלו, והצעירים הדרוזים נהרגו.
יחד עם זאת, הנושא עורר מתיחות רבה בגבול רמת הגולן. גורמים במערכת הביטחון נפגשו עם בכירי העדה הדרוזית ברמה והובהר להם כי ישראל יודעת שהמעורבות הדרוזית בפיקודו של סמיר קונטאר הולכת ומעמיקה. לפי הערכות בישראל, הפנייה לבכירי העדה נשאה פרי, והופעל לחץ על הדרוזים ברמת הגולן הסורית שלא לקחת חלק בפעילות טרור נגד ישראל."
בכל מקרה הוא לא היה הצלחה גדולה בתפקידו החדש למזלינו ובי אין טיפה של צער על הליכתו בטרם עת
אתה באמת חושב שיהכולות האופרטיביות של חיזבאללה נפגעו בגלל החיסול הזה?
איזה יכולות בלתי ניתנות להחלפה אתה חושב שהיו לסמיר קונטאר?
עוד פעם, הבחור בילה את כל חייו הבוגרים בכלא ישראלי, הוא בשנות החמישים לחייו, הנסיון היחיד שיש לו זה איך לשבת בכלא.
עכשיו נכון, כשאתה מחזיק טרוריסט בכלא הישראלי שלושים שנה הוא הופך לסלב אצל אירגונים ואנשים שלא סובלים את ישראל, אבל זה כל מה שהוא, סלב שמשתמש בפירסום שלו לצרכי פרופוגנדה וגיוס. עכשיו הוא סלב מת שחיזבאללה ישתמש במוות שלו לאותה מטרה (וסביר באפקטיביות דומה) שהם השתמשו בו בחייו.
dr.avi כתב:
שמע, אני קצת בשוק ממך.
אני עוד יכול להבין אנשים שנגד מדיניות עונש מוות (בדומה לנהוג בארה"ב) אבל לא לגזור עונש מוות על נאצים , זה כבר נבדל מבינתי.
אני חושב שעונש מוות הוא לא מוסרי (גם פרקטית הוא עניין בעייתי מאד, אבל ההתנגדות שלי אליו לא נובעת מהרמה הזו).
אני פשוט לא מאמין שכחברה, יש לנו את הזכות להרוג בן אדם שלא מהווה סיכון לאנשים אחרים (ונאצים בבתי כלא לא מהווים סיכון).
זה לא חו"ח אומר שאני בעד נאצים או שאני עצוב שהם מתים, אבל עונש מוות הוא עניין של נקמה לדעתי, ועדיף לנו כחברה לא להעסק בזה, אפילו אם זה אומר שנהיה צריכים להחזיק כמה נאצים בכלא עד שהם ימותו.