תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 00:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
זה כמו להתחיל להוציא להורג דירה אחרי דירה בבניין עד שמי שהסתיר את היהודים יודה?
יותר בכיוון של הפעלת כוח פיזי כדי למנוע את הרצח הבא. זה עובד עם ערבים, זה יעבוד עם יהודים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 16:59 
על אנשים אקראיים? מתנדב להיות זה שיפעילו עליו את הכוח?

(לא יודע אם מי שנחקר כרגע אשם או לא, אני מתייחס לגישה שלך שאומרת שזה יגרום לאשמים האמיתיים להודות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 17:20 
Officer Barbrady כתב:
19 כתב:
זה כמו להתחיל להוציא להורג דירה אחרי דירה בבניין עד שמי שהסתיר את היהודים יודה?
יותר בכיוון של הפעלת כוח פיזי כדי למנוע את הרצח הבא. זה עובד עם ערבים, זה יעבוד עם יהודים.

מה העניין הזה עם ערבים? מה זה רלוונטי מי הנשוא של השיטה? אם זה לא מוסרי, זה לא מוסרי כלפי אף אחד.
וגם "זה עובד" - זו אמת המידה שלך לאם פעולות צריכות להיעשות או לא? גם אם כל אוהד ששר שמעון מזרחי תתאבד יחטוף מכות מיסמניק זה יעבוד. זה אומר שזה בסדר?

על רצח דפנה כרמון יושבים אנשים בכלא כבר 24 שנים, ולא בטוח שזה הם. הוציאו מהם הודאה באותן שיטות. אני לא יודע כמה עוד מקרים כאלה יש, ולכמה אנשים נעשו עוולות בטענת "זה עובד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עצורי דומא
הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
the worker מציג פה רטוריקה די מרגשת

"הם לא מגנים את העינויים!!!"
"אה, הם כן? אז לא מספיק חזק!!!"

אליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 19:49 
teknoboy כתב:

the worker כתב:

שקר עלוב

עכשיו נראה מה התירוץ שלך לזה שאתה מלכלך ככה על אנשים בלי שיש לך טיפת מושג על מה אתה מדבר.

אני מניח שהתירוץ זה משהו שהוא למד מיוזף גבלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
זה שקוראים לארגון ולאנשיו "סמולנים בוגדים עוכרי ישראל מזדיינים עם ערבים" (תעיף מבט בפייסבוק שלהם) זה לא קשור לזיהוי פוליטי?

אם הם מזדיינים עם ערבים כנראה שמדובר בארגון שמאל.
אם הם מזיינים ערבים אז כנראה שמדובר בארגון ימין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2015, 21:34 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
the worker מציג פה רטוריקה די מרגשת

"הם לא מגנים את העינויים!!!"
"אה, הם כן? אז לא מספיק חזק!!!"

אליל.
עלאק אליל. ימין ישראלי סטנדרטי. כולם בדיוק ככה כל הזמן.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 06:08 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
אדם שבידיו מידע שהוא מסרב למסור, מוציאים את המידע הזה באמצעות מה שאתם מכנים עינויים (בפועל, שיטות חקירה לא נעימות. לאף אחד לא עוקרים ציפורניים ושיניים), המידע איננו הודאה כי אם פרטים של ממש בדבר פשע שעתיד להתרחש או כל ידיעה חשובה ברמההזאת,
יש לכם פיפס של ביקורת? ברצינות?
וחלאס עם המדרון החלקלק הזה. זה יותר כמו גבעה שקשה לטפס, אני לא רואה כל כך מהר איך משתמשים בשיטות חקירה קיצוניות בפשעים "רגילים".

כל האישורים האלה של חקירות שבכ נגד אזרחים עוברים אלף אישורים בדרגים הגבוהים ביותר

ישראל עינתה (וכן, עינתה, תקרא על מה שהשב"כ עושה פעם) אנשים חפים מפשע לא פעם ולא פעמיים שלא לדבר על זה שאנשים מתו בחקירות האלו.
אני מניח שאתה בסדר עם זה כי כמו רוב הישראלים אתה מנחש שזה משהו שלא יכול לקרות לך, סביר אפילו שאתה צודק, אבל בוא תחשוב שניה למה.

ואין שום ביקורת רצינית על החקירות האלו, השב"כ נתפס משקר ומפר הוראות בתי משפט פעם אחרי פעם, וזה ממש ממש לא משהו שמופעל רק כאשר יש אשכרה פצצה מתקתקת.

ואם לחזור לעצורי דומא, אין שום סיבה שבעולם דברים האלו, אבל אם ללמוד מההיסטוריה של השב"כ, סביר שפשוט אין ראיות שיחזיקו בבתי משפט, אז מנסים לשבור אותם עד שהם יודו, וזה גועל נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 11:57 
אין איזה אלף מחקרים שמצאו שעינויים לא אפקטיביים בכלל בחקירה? ולמה אנסים למשל או לא זוכים ליחס דומה (לא בעד לעשות את זה לאף אחד כמובן)?
האמון העיוור הזה במערכת שבטוח עושה תמיד את הדבר הנכון זה דבר מסוכן בטירוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
יש ערך בויקיפדיה (שזה מדע הארד קור, כן?)
יש שם דוגמא אחת לעינוי שהצליח
https://en.wikipedia.org/wiki/Effective ... errogation

יש גם את אלו:
http://www.nbcnews.com/storyline/cia-to ... ve-n264621
http://www.humanrightsfirst.org/2008/06 ... -gathering

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 12:29 
אני חייב להגיד שמפגן הצביעות של הימין המתנחלי שפתאום גילה שהשב"כ מענה בני אדם די משעשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 12:33 
zink כתב:
אני חייב להגיד שמפגן הצביעות של הימין המתנחלי שפתאום גילה שהשב"כ מענה בני אדם די משעשע.

למה צביעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 12:34 
אדום מטלי כתב:
zink כתב:

למה צביעות?

סליחה אולי צביעות זו לא המילה.
פשוט משעשע אותי שהם פתאום גילו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:
אין איזה אלף מחקרים שמצאו שעינויים לא אפקטיביים בכלל בחקירה? ולמה אנסים למשל או לא זוכים ליחס דומה (לא בעד לעשות את זה לאף אחד כמובן)?
אולי כי אנסים לא חברים בארגונים אידיאולוגיים שמתכננים לבצע פשעים נוספים?
המערכת לא עושה תמיד את הדבר הנכון (ברוב המקרים היא כן, לדעתי), אבל אם כל המדינות המערביות בעולם עושות את זה, אולי זה הכרחי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
100%anti beitar כתב:
אולי כי אנסים לא חברים בארגונים אידיאולוגיים שמתכננים לבצע פשעים נוספים?
המערכת לא עושה תמיד את הדבר הנכון (ברוב המקרים היא כן, לדעתי), אבל אם כל המדינות המערביות בעולם עושות את זה , אולי זה הכרחי.

יש לך איזה אסמכתא לחלק המודגש, או לכל הפחות רשימה של מדינות מערביות שמענות אנשים? (אני עושה לך הנחה, וזורם איתך על האפשרות שכתבת "כל" אבל התכוונת ל"מלא")

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 14:44 
קודם כל, עמדה עקרונית:
לחץ בחקירה זה בסדר גמור. עינויים זה זוועה. לא משנה אם זה טרוריסט פלסטיני או רוצחים יהודיים.
המתקפה של ראשי המתנחלים על השב"כ מטרידה בהמון מובנים. לצערי אני כבר מתקשה להפריד מתי מדובר בביקורת לגיטימית ומתי במתקפה שהיא חלק מערעור היסודות והלגיטימיות של מוסדות המדינה. הצביעות אל מול המתקפה על שוברים שתיקה כמובן זועקת (אגב, ראיתם את המודעות של עמי איילון, אליק רון ועמירם לוין בעד שוברים שתיקה? מדהים).

טקנו, לשאלתך -
שימוש בעינויים על ידי ה-CIA הוא (או היה) טקטיקה מקובלת - שמים חומוס בישבן, מניעת שינה, מכריחים לעמוד על רגל שבורה, שירים בווליום מחריש אוזניים, Waterboarding. זוועה. אובמה התחייב להפסיק את זה, אבל הוא התחייב גם לסגור את גוואנטמו לפני 8 שנים.
http://www.nydailynews.com/news/nationa ... -1.2040074

בנוסף, מחקר שנערך עם חוקרי טרוריסטים מאוסטרליה אינדונזיה ונורבגיה הראה ש-20% מהם עברו עינויים.
http://digest.bps.org.uk/2014/12/rappor ... -more.html
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... .3087/full

על השימוש של הבריטים בעינויים נגד ה-IRA ובכלל ראה כאן. ריצה עם שקים על הראש על זכוכיות שבורות, פרקטיקות שגרמו למעונים להאמין שהולכים לזרוק אותם ממסוק ועוד. נעשה שימוש בזה בעירק ולאחר זמן קצר זה הופסק.
https://www.wilsoncenter.org/sites/defa ... ndards.pdf

מכל אלה נראה שהטענה של אופיסר נכונה ועינויים הם פרקטיקה מקובלת לפחות בחלק מהמדינות המערביות

הם כנראה פרקטיקה לא יעילה במיוחד...מחקרים מראים שעינויים הוא דרך לא אפקטיבית להשיג מידע בהשוואה ליצירת קשר עם הנחקר, לפחות לאחר 48 השעות הראשונות אחרי המעצר. מומחה בריטי סיכם:

people who use violence in interrogations are poor interrogators without much skill,
who get frustrated and think violent tactics work. In fact, they are asinine.To get someone
to help you, you have to build rapport with them

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

מבחינתם באמת רק עכשיו התחילו לענות בני אדם
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
טקנו, לשאלתך -
שימוש בעינויים על ידי ה-CIA הוא (או היה) טקטיקה מקובלת - שמים חומוס בישבן, מניעת שינה, מכריחים לעמוד על רגל שבורה, שירים בווליום מחריש אוזניים, Waterboarding. זוועה. אובמה התחייב להפסיק את זה, אבל הוא התחייב גם לסגור את גוואנטמו לפני 8 שנים.

בנוסף, מחקר שנערך עם חוקרי טרוריסטים מאוסטרליה אינדונזיה ונורבגיה הראה ש-20% מהם עברו עינויים.

על השימוש של הבריטים בעינויים נגד ה-IRA ובכלל ראה כאן. ריצה עם שקים על הראש על זכוכיות שבורות, פרקטיקות שגרמו למעונים להאמין שהולכים לזרוק אותם ממסוק ועוד. נעשה שימוש בזה בעירק ולאחר זמן קצר זה הופסק.

מכל אלה נראה שהטענה של אופיסר נכונה ועינויים הם פרקטיקה מקובלת לפחות בחלק מהמדינות המערביות

הם כנראה פרקטיקה לא יעילה במיוחד...מחקרים מראים שעינויים הוא דרך לא אפקטיבית להשיג מידע בהשוואה ליצירת קשר עם הנחקר, לפחות לאחר 48 השעות הראשונות אחרי המעצר. מומחה בריטי סיכם:

people who use violence in interrogations are poor interrogators without much skill,
who get frustrated and think violent tactics work. In fact, they are asinine.To get someone

לא הבנתי מה הסיפור עם הנורבגים. עשרים אחוז ממי עברו עינויים?

בסך הכול מה שראיתי בלינקים שלך זה מחקרים שמראים שעינויים זה לא כלי מוצלח במיוחד.
לגבי הטענה של אופיסר - יש מרחק גדול מהעובדה שיש שתיים-שלוש מדינות מערביות שמשתמשות בעינויים (חשוב לציין שהדבר שנוי במחלוקת ובמדינות האלה יש דיון ציבורי ער סביב השימוש בעינויים) עד לטענה שזה דבר שמקובל ואף קורה בפועל בכל מדינה מערבית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:30 
אני לא הייתי מוציא מכלל אפשרות שהטענה לעינוי העצורים מקורה בתחבולת עורכי הדין של העצורים. באמצעות טענה זו הם כבר הרוויחו אהדה כללית למי שהיו עד לפני רגע מוקצים מחמת מיאוס. יתרון נוסף הוא שאם וכאשר כן יצליחו החוקרים להוציא הודאה הם יוכלו לטעון להוצאתה שלא כדין ותוך כדי עינויים. באופן כללי וכל עוד לא הוכח אחרת אני סומך על כוחות הביטחון ולא מאמין לטענות על עינויי הנחקרים. מן הסתם בשל העובדה שהם נוקטים בטקטיקה של שתיקה מלאה, הגם שזו זכותם, מופעילים לחצים כבדים כולל לחצים פיזיים במטרה לגרום להם להודות במה שכוחות הביטחון סבורים שהם ביצעו. אני מזכיר כי מדובר בחשדות חמורים ביותר ולדעתי במקרים כאלה של חשד לביצוע פשע שנאה-טרור שהביא לנפגעים בנפש ולמותם של חפים מפשע יש לאפשר לכוחות הביטחון לחקור עצורים גם תוך הפעלת לחצים מסוג זה. אני מבין שזה לא נעים ולא נחמד אבל גם להישרף בעודך חי כשלא חטאת במאום זה לא הנאה גדולה. באשר לאיסור מפגש עם עורכי הדין, אני מזכיר שזה מוגבל בזמן, לענ"ד ל21 ימים, ולדעתי גם מניעת זכות זו לפרק זמן מוגבל היא מידתית וסבירה במקומות כאלה של חשד סביר לביצוע פשעי שנאה שהביאו לנפגעים בנפש ובפרט שהשב"כ מדבר על תכנון לביצוע פשעים נוספים בעתיד על ידי אותם חשודים. כנ"ל גם לגבי מעצר מנהלי. עם כל הכבוד לחבריי בימין ולידידי איתמר בן גביר הסיסמא "יהודי לא מענה יהודי" היא מביכה ומבישה. אף אחד לא מענה אותם (אם בכלל!) בשל היותם יהודים. אם אנו רוצים באמת לבער תופעת שכאלה עלינו לנקוט באמצעים חריפים ככל האפשר, במגבלות מה שבית המשפט אישר בעבר ביחס לעצורים ערבים שביצעו פיגועי טרור נגד יהודים, כדי להביא למיצוי הדין. גם אם מישהו חש באמת ובתמים "מעונה" זו תחושה סובייקטיבית ואין זה אומר שאכן מישהו עינה אותה בכלים שבית המשפט לא מאפשר. אני אישית מעריך כאמור שהחוקרים לא שיחקו לידי ההגנה ועינו נחקרים כי זה רק משרת אותם, תקשורתית- ציבורית וגם משפטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אני לא הייתי מוציא מכלל אפשרות שהטענה לעינוי העצורים מקורה בתחבולת עורכי הדין של העצורים. באמצעות טענה זו הם כבר הרוויחו אהדה כללית למי שהיו עד לפני רגע מוקצים מחמת מיאוס. יתרון נוסף הוא שאם וכאשר כן יצליחו החוקרים להוציא הודאה הם יוכלו לטעון להוצאתה שלא כדין ותוך כדי עינויים. באופן כללי וכל עוד לא הוכח אחרת אני סומך על כוחות הביטחון ולא מאמין לטענות על עינויי הנחקרים. מן הסתם בשל העובדה שהם נוקטים בטקטיקה של שתיקה מלאה, הגם שזו זכותם, מופעילים לחצים כבדים כולל לחצים פיזיים במטרה לגרום להם להודות במה שכוחות הביטחון סבורים שהם ביצעו. אני מזכיר כי מדובר בחשדות חמורים ביותר ולדעתי במקרים כאלה של חשד לביצוע פשע שנאה-טרור שהביא לנפגעים בנפש ולמותם של חפים מפשע יש לאפשר לכוחות הביטחון לחקור עצורים גם תוך הפעלת לחצים מסוג זה. אני מבין שזה לא נעים ולא נחמד אבל גם להישרף בעודך חי כשלא חטאת במאום זה לא הנאה גדולה. באשר לאיסור מפגש עם עורכי הדין, אני מזכיר שזה מוגבל בזמן, לענ"ד ל21 ימים, ולדעתי גם מניעת זכות זו לפרק זמן מוגבל היא מידתית וסבירה במקומות כאלה של חשד סביר לביצוע פשעי שנאה שהביאו לנפגעים בנפש ובפרט שהשב"כ מדבר על תכנון לביצוע פשעים נוספים בעתיד על ידי אותם חשודים. כנ"ל גם לגבי מעצר מנהלי. עם כל הכבוד לחבריי בימין ולידידי איתמר בן גביר הסיסמא "יהודי לא מענה יהודי" היא מביכה ומבישה. אף אחד לא מענה אותם (אם בכלל!) בשל היותם יהודים. אם אנו רוצים באמת לבער תופעת שכאלה עלינו לנקוט באמצעים חריפים ככל האפשר, במגבלות מה שבית המשפט אישר בעבר ביחס לעצורים ערבים שביצעו פיגועי טרור נגד יהודים, כדי להביא למיצוי הדין. גם אם מישהו חש באמת ובתמים "מעונה" זו תחושה סובייקטיבית ואין זה אומר שאכן מישהו עינה אותה בכלים שבית המשפט לא מאפשר. אני אישית מעריך כאמור שהחוקרים לא שיחקו לידי ההגנה ועינו נחקרים כי זה רק משרת אותם, תקשורתית- ציבורית וגם משפטית.

תזכורת חשובה למי שחשב שחוסר ההערכה לדמוקרטיה ייעצר בקו הירוק.
תודה.
:ROSE:

אגב, בדיוק קראתי על תכנית הלימודים החדשה באזרחות.
זהו, הלך עליכם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:41 
חוסר הערכה לדמוקרטיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 15:42 
טקנו, סוד קטן מימי בתיכון -

א. את עמדותינו לגבי המדינה ומוסדותיה, גיבשנו הרבה זמן לפני שהתחלנו ללמוד אזרחות.

ב. אני בספק אם הרבה ממורי האזרחות יישרו קו עם הגישה שמוביל בנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 16:12 
להשוות את המצב כאן לעולם המערבי זה פשוט בדיחה,
אני בטוח ששרותי הביטחון הבלגים והאירופאים נתנו לחשודים שנעצרו אחרי אירועי פריז, ארוחות מלכים ומיטות קינג סייז בתיאהם ולכן אותם חשודים ידעו להוקיר טובה לחוקריהם ומסרו את כל המידע שהביא למציאת כל תאי הטרור והאמל"ח בשמחה.

אז נכון שעינויים ושיטות חקירה כאלו הם לא דבר nמקובל שנעים לשמוע עליו ויכול אפילו לזעזע, אבל מרביתם של אותם נחקרים הם לא אנשים תמימים וטובי לב שסתם נקלעו למקום בטעות והשב"כ החליטו ליפול עליהם ללא שום סיבה,אלא כאלו שקשורים למעשי טרור ועל מנת לשמור על בטחונם של יתר האזרחים לפעמים עולה הצורך בחקירות מהסוג הזה.

אני מודע ולכך שיתכן שיש טעויות ולפעמים גם אנשים תמימים נפגעים, אבל טעויות קורות ועם זאת אני לא מאמין שזה יותר ממקרים ספורים (ואם אכמת זאת לדעתי לא יותר מ5% טעויות נעשות).

ברור לי שאם זה היה קורה לי או לאחד מקרובי בטח היית מדבר אחרת, אבל כל עוד אנחנו חיים בעולם שהולך והופך לפאנטי מיום ליום ושבו חיי אדם שווים כקליפת השום בעייני חלק מהאנשים, אז לצערי עדיין יש צורך בצורת חקירה שכזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
טקנו, סוד קטן מימי בתיכון -

א. את עמדותינו לגבי המדינה ומוסדותיה, גיבשנו הרבה זמן לפני שהתחלנו ללמוד אזרחות.

ב. אני בספק אם הרבה ממורי האזרחות יישרו קו עם הגישה שמוביל בנט.

זה נכון, אבל לא רק שזה לא יעזור, אלא שגם לא יהיה לך בסיס לדיון עם אנשים שחושבים שמדינה שהאזרחים שלה צייתנים, כנועים ולא מקיימים דיון ציבורי היא גם סוג של דמוקרטיה (כך קראתי שכתוב בתכנית הלימודים המוצעת).
וזאת רק דוגמה אחת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 16:16 
teknoboy כתב:
20 כתב:
טקנו, לשאלתך -

בסך הכול מה שראיתי בלינקים שלך זה מחקרים שמראים שעינויים זה לא כלי מוצלח במיוחד.
לגבי הטענה של אופיסר - יש מרחק גדול מהעובדה שיש שתיים-שלוש מדינות מערביות שמשתמשות בעינויים (חשוב לציין שהדבר שנוי במחלוקת ובמדינות האלה יש דיון ציבורי ער סביב השימוש בעינויים) עד לטענה שזה דבר שמקובל ואף קורה בפועל בכל מדינה מערבית.

טקנו, תנסה לקרוא.
הבאתי לינקים ממדינות מערביות שמשתמשות בעינויים - ארצות-הברית, אוסטרליה, נורבגיה (בריטניה השתמשה בעירק וכנראה שהפסיקה).
הנה לינק לספרד http://revolution-news.com/spain-6600-c ... ince-2004/
“The practice of torture is an everyday reality in Spain. Day after day we receive information from people all who have suffered abuse and torture. From stress positions, to pushups, rape or physical assault,” complains Jorge del Cura, spokesman for the Committee for the Prevention of Torture
(ואני יודע ששופט ספרדי שקל לפתוח בחקירה פלילית נגד ראשי הממשל האמריקני בקשר לשימוש בעינויים)

בצרפת יש חוק נגד עינויים (זכר לעינויים המוניים באלג'יריה). עדיין בית הדין האירופי לזכויות אדם מצא מקרים של עינויים של עצורים בצרפת וחוק להקלטה בוידאו של כל החקירות אינו חל במפורש על חקירות של טרוריסטים. ואין לי מושג מה המצב עכשיו בעקבות ההכרזה של הולנד על מצב חירום
https://books.google.co.il/books?id=vcE ... re&f=false

נראה שבגרמניה העמדה נגד עינויים היא החזקה והקוהרנטית ביותר.

אז כן, עד עכשיו יש הרבה ראיות לכך שברבות מהמדינות המערביות נעשה שימוש בעינויים.
אתה מוזמן להביא ראיות נגד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 16:40 
אגב, פורטוגל מתנגדת חריפה לשימוש בעינויים בכל נסיבות (כולל טרור) http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Page ... 1&LangID=E
מה שלא מנע ממנה לשתף פעולה עם ה-CIA בעינוי חשודים בטרור http://www.portugaldailyview.com/whats- ... ia-torture

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
להגיד שיש מדינה שלא מענה פיסית ומנטלית במידה כלשהי חשודים בטרור זאת תמימות שגובלת בפיגור שכלי במקרה הטוב והיתממות במקרה הרע.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
the worker כתב:
התגובה של "בצלם" אדירה, לא פחות.
פסקה ורבע ובזהירות רבה על דומא וכל השאר האג'נדה הרגילה, ממש מזכיר לי מישהו.

אני מניח שאתה מכיר את אופי התגובות בשוטף של בצלם והאגודה לזכויות האזרח.
אם אתה מאמין לעצמך שזו התגובה שהם היו מוציאים על מקרה דומה שבו היה מעורב פלסטיני, רחמנא ליצלן, ולהגדיל ולעשות - לוותר על לצאת להפגין ברחובות - שיבושם לך.

אני שיחררתי, שיהיה לך המשך יום נעים.

״שריפת ביתה של משפחת דוואבשה על יושביו היה אחד ממעשי האלימות המחרידים ביותר שביצעו אזרחים ישראלים נגד פלסטינים. רשויות אכיפת החוק חייבות לפענח אותו ולהעמיד לדין את העבריינים. אולם, אסור להן ליישם את חובתן זו תוך הפרה של זכויות החשודים. לכן, על הרשויות לאפשר לחשודים בהצתת בית משפחת דוואבשה להפגש עם עורכי דינם בהקדם האפשרי ולחקור אותם בלי התעללות או שיטות חקירה אסורות.״

מה לא ברור כאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
teknoboy כתב:
20 כתב:
טקנו, לשאלתך -

טקנו, תנסה לקרוא.
הבאתי לינקים ממדינות מערביות שמשתמשות בעינויים - ארצות-הברית, אוסטרליה, נורבגיה (בריטניה השתמשה בעירק וכנראה שהפסיקה).
“The practice of torture is an everyday reality in Spain. Day after day we receive information from people all who have suffered abuse and torture. From stress positions, to pushups, rape or physical assault,” complains Jorge del Cura, spokesman for the Committee for the Prevention of Torture
(ואני יודע ששופט ספרדי שקל לפתוח בחקירה פלילית נגד ראשי הממשל האמריקני בקשר לשימוש בעינויים)

בצרפת יש חוק נגד עינויים (זכר לעינויים המוניים באלג'יריה). עדיין בית הדין האירופי לזכויות אדם מצא מקרים של עינויים של עצורים בצרפת וחוק להקלטה בוידאו של כל החקירות אינו חל במפורש על חקירות של טרוריסטים. ואין לי מושג מה המצב עכשיו בעקבות ההכרזה של הולנד על מצב חירום

לא שאני חושב שאף אחד לא משתמש בעינויים, להיפך - יותר מדי כן משתמשים בהם.
אני פשוט חושב שמי שמצהיר שעינויים זה דבר שמקובל ונעשה בכל העולם צריך לגבות את זה איכשהו.

לגבי המחקרים שהבאת:
למשל בנוגע לנורווגים. כל מה שכתוב שם על נורווגיה זה שבמחקר מסוים (שבו נמצא שחמישית מהנחקרים מדווחים שעונו) תושאלו גם חוקרים מנורווגיה.
איך אפשר להסיק מזה שעינויים זה דבר שמקובל על נורווגיה - נשגב מבינתי.
בינתיים יש לנו כמה מדינות שמתנגדות התנגדות גורפת לעינויים (צרפת, גרמניה), אחרות שמכריזות על התנגדות גורפת אבל בעצם לא אכפת להן (פורטוגל), וכמה שזורמות על עינויים בלי בעיה (בריטניה, ארה"ב).
כלומר לא בכל המדינות מענים נחקרים, או לכל הפחות עינויים אינם חוקיים. זאת ההתחלה.
דבר שני, עד כמה שאני יודע בכל המדינות שבהן כן מענים אנשים יש על הנושא דיון ציבורי ער, וכל הנושא שנוי מאוד במחלוקת ובטח שאינו ברור מאליו וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2015, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
20 כתב:
teknoboy כתב:
20 כתב:
טקנו, לשאלתך -

טקנו, תנסה לקרוא.

לא שאני חושב שאף אחד לא משתמש בעינויים, להיפך - יותר מדי כן משתמשים בהם.
אני פשוט חושב שמי שמצהיר שעינויים זה דבר שמקובל ונעשה בכל העולם צריך לגבות את זה איכשהו.

לגבי המחקרים שהבאת:
למשל בנוגע לנורווגים. כל מה שכתוב שם על נורווגיה זה שבמחקר מסוים (שבו נמצא שחמישית מהנחקרים מדווחים שעונו) תושאלו גם חוקרים מנורווגיה.
איך אפשר להסיק מזה שעינויים זה דבר שמקובל על נורווגיה - נשגב מבינתי.
בינתיים יש לנו כמה מדינות שמתנגדות התנגדות גורפת לעינויים (צרפת, גרמניה), אחרות שמכריזות על התנגדות גורפת אבל בעצם לא אכפת להן (פורטוגל), וכמה שזורמות על עינויים בלי בעיה (בריטניה, ארה"ב).
כלומר לא בכל המדינות מענים נחקרים, או לכל הפחות עינויים אינם חוקיים. זאת ההתחלה.
דבר שני, עד כמה שאני יודע בכל המדינות שבהן כן מענים אנשים יש על הנושא דיון ציבורי ער, וכל הנושא שנוי מאוד במחלוקת ובטח שאינו ברור מאליו וכו'.

גם בארץ לא חוקי (נוגד פסיקת בג"צ ממה שזכור לי) לענות נחקרים.
זה שבמדינה מסוימת זה מנוגד לחוק לענות נחקרים והציבור מתנגד ברובו לעינוי נחקרים לא אומר שזה לא קורה ושאין הסכמה שבשתיקה שזה יקרה כל עוד זה לא יוצא החוצה ומערער את סדר היום הציבורי (וגם אז מחכים שהציבור יירגע וממשיכים).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: