http://sports.walla.co.il/item/2917347היועצת המשפטית של איגוד הכדורסל, עורכת הדין רונית אמיר-יניב, החליטה להעמיד היום (ראשון) את מכבי והפועל תל אביב בעקבות אירועי הדרבי האחרון שנערך ביום שני. ההחלטה של אמיר-יניב הגיעה לאחר בחינת דוחות השופטים, המשקיף, וכן תלונות הדדיות של מכבי והפועל תל אביב. מלבד הסעיפים השונים בהם דורשת אמיר-יניב להעמיד בגינם את הקבוצות לדין היא ממליצה לבחון אפשרות כי משחקי הדרבי מהיום יהיו בנוכחות קהל ביתי בלבד, או לחילופין ללא קהל. הדיון עצמו יתקיים ביום ראשון הבא בשעה 18:00.
הפועל תל אביב עומדת לדין בגין הקריאות שמעון מזרחי תתאבד כבר, החזקת תמונות גל בק (ממליצים להסתפק באזהרה), ולגבי השלטים נגד שמעון מותירים להחלטת בית הדין האם מדובר בעבירה. השלט עם "פשעי" שמעון והשירים נגד רגב, שלא היו עליהם הוכחות, וכן שירי השואה, לא נכללים.
בתגובת המועדון האדום נכתב כי השלט עליו היה כתוב "שש"ל" כראשי התיבות הסודיים של "שתהיה שואה למכבי", יכולים להיות גם "שנת שלום לישראל או שלום! שיוויון! לכידות!" . מכבי תל אביב עומדת לדין על השיר "טועמה מחבל", וכן בגין שבירת כיסאות.
הסיבה כי הפועל תל אביב לא עומדת לדין על שירי השואה, וכן על השירים נגד רגב פנאן, וכן כי מכבי תל אביב לא עומדת על השירים "אין אדומים, אין פיגועים" ו-"אוהד הפועל, איש חמאס", כפי שנמסרו בתלונות ההדדיות בין הקבוצות, הן כי לא הוצגו הוכחות מלבד התלונות.