טוב, אז אחרי מנה ראשונה מצוינת ומנת ביניים נחמדה מאוד, מגיעה המנה העיקרית עם אחד הקארדים המבטיחים והחזקים ביותר שאני זוכר בשנים האחרונות - UFC 194 סוף סוף כאן :
(Featherweight José Aldo (c) vs. Conor McGregor (ic
Middleweight Chris Weidman (c) vs. Luke Rockhold
Middleweight Ronaldo Souza vs. Yoel Romero
Welterweight Demian Maia vs. Gunnar Nelson
Featherweight Max Holloway vs. Jeremy Stephens
כל אחד מהקרבות במיין קארד (ואפילו הקרב הראשי במוקדמים) הוא קרב שיכול להחזיק אירוע שלם בעצמו, נתמקד בשלושת הראשונים -
1) בקרב המרכזי היריבות שהתחילה לפני שנה וחצי בערך מגיעה לנקודת רתיחה. ג'וזה אלדו, הלוחם שמדורג במקום הראשון בדירוג P4P, האלוף היחידי בהיסטוריה של ה UFC בקטגורית FW, שההפסד האחרון שלו היה בנובמבר 2005, מגיע אולי לקרב חייו מול קונור מקגרגור, האלוף הזמני והפה הכי גדול ב UFC.
אלדו עם מאזן 25-1, קונור עם מאזן 18-2 ובלתי מנוצח ב UFC, אלדו עם בעיטות נמוכות שנכנסות בעוצמה בלתי רגילה וקונור עם זוויות הבעיטה שרק הוא יודע איך לבצע, אלדו עם סטרייקינג מטורף וקונור עם העמידה בשמאל שמצליחה לטלטל כל אחד עד עכשיו, אלדו עם חגורה שחורה ב BJJ וקונור עם תנועה פנטסטית וגמישות מטורפת.
אי אפשר לדעת לאיזה כיוון הקרב הזה ילך ועד כמה הטראש טוק הבלתי נגמר של קונור באמת הצליח להיכנס לראש של אלדו, בשקילה אלדו נראה הרבה יותר טוב מקונור שנראה כחוש ומיובש אבל דבר אחד בטוח - קונור לא ירצה ללכת לחמישה סיבובים ויתקוף מההתחלה, אלדו יחפש להתיש אותו ולגרור את קונור כמה שיותר זמן לעבר הסיבובים האחרונים, בטח לאור המצב הגופני של קונור אתמול. אלדו פייבוריט ממש בקטנה (1.92 לעומת 2.03 לקונור), אני ממשיך עם התחזית שלי והולך עם קונור.
2) הקרב המרכזי השני הוא על הניר הקרב הכי איכותי בקארד ופוטנציאל גדול לקרב השנה. כריס וידמן (מאזן 13-0) האלוף הבלתי מעורער יפגוש את לוק רוקהולד (מדורג 1, מאזן 14-2), כנראה היריב הכי חזק איתו הוא התמודד עד עתה, כולל אנדרסון סילבה שהיה כבר מעבר לשיא שלו. רוקהולד הוא מכונת מלחמה קרובה לשלמות - הוא גבוה (1.91), אתלט על, סטרייקר מטורף, בעיטות גבוהות בשתי הרגליים שנכנסות חזק מאוד ויכולת עבודה על הקרקע משובחת ביותר שעזרה לו לחסל את כל שלושת היריבים האחרונים שלו בחניקה (מצ'ידה, ביספינג, בוטש). וידמן הוא זהה לרוקהולד כמעט לחלוטין רק שהוא האלוף ויש לו כוח רצון ורעב שאין לאף אחד בקטגוריה ואולי בארגון כולו. גם כאן האלוף הוא פייבוריט ממש בקטנה (1.8 לוידמן, 2.2 לרוקהולד), גם כאן אני הולך עם האנדרדוג. רוקהולד אלוף, ובצדק.
3) גם הקרב האחרון לפני הקרבות המרכזיים הוא ברמה הכי גבוהה שיש ויקבע מי יהיה הלוחם הבא על החגורה נגד מי שניצח בקרב הקודם שסקרנו. ג'קארה סאוזה הברזילאי (מדורג 2, מאזן 22-3) יפגוש את יואל רומרו

הקובני (מדורג 3, מאזן 10-1) וכאן נראה מאבק מעניין מאוד בין שני סגנונות שונים - ג'קארה יקח את רומרו לקרקע בכל הזדמנות שתהיה לו ורומרו ינסה לשמור את הקרב בעמידה ולהשתמש בכוח הבלתי רגיל שלו בפלג הגוף העליון כדי למוטט את סאוזה, וגם אם סאוזה יקח את זה לקרקע מדובר כאן על רומרו - מדליסט הכסף בהיאבקות מסידני 2000, כך שלסאוזה יהיה קשה מאוד לכפות על רומרו את הסגנון שלו. אני הולך עם הקובני.
כמובן שגם שני הקרבות האחרים במיין קארד הולכים להיות מאוד חזקים - בקטגורית WW דמיאן מאיה הותיק (מדורג 6, מאזן 21-6) ינסה להמשיך את רצף שלושת הנצחונות שלו מול גונאר נלסון האיסלנדי (מדורג 12, מאזן 14-1) שינסה לחזור לטופ 10, בקטגורית FW מקס הולוואי (מדורג 5, מאזן 14-3) ינסה להמשיך את הרצף המטורף שלו שעומד על 7 נצחונות (ההפסד האחרון היה לקונור) מול ג'רמי סטיבנס (מדורג 8, מאזן 24-11), הנמצח כאן שם את עצמו במסלול ישיר לחגורה, אולי עם עוד קרב אחד על הדרך נגד מנדס או לאמאס.
גם בקרבות המקדימים יש שני קרבות מאוד מעניינים עם יוריה פייבר שיפגוש את פרנקי סאנז וטישיה טורס שתפגוש את ג'וסלין ג'ונס-ליברגר. אם פייבר מנצח הוא הבא בתור נגד המנצח בין קרוז לדילשואו, אם טורס מנצחת היא כנראה מול נמיונס על הבאה בתור אחרי הקרב של ג'ואנה וקאלודיה גאדלה. הרבה על מה להילחם.
כאמור, קארד פסיכי שיתחיל בשעה 5 בבוקר בין שבת לראשון וישודר בערוץ 58. כל האירוע יתחיל ב 1:30 שעוננו וישודר בלינק הבא :
http://ypulivecom.blogspot.it/p/0.htmlתהנו