el dudernio כתב:
טכנו. אז אם אני מבין נכון כרגע אתה לא אומר לעשות כלום מלבד לאפשר יותר חופש לפלשתינאים ולהפסיק עם ההתנחלויות?
הרי המשמעות של זה היא פשוטה.
א. המשך עימות, שזה אומר המשך הרג של אזרחים משני הצדדים, אני לא רוצה להגיד שאתה תומך בזה אבל לא ברור לי מה אתה עושה בשביל למנוע את זה. כי לא רק שאתה לא מצמצם חיכוך אלא אתה אפילו רוצה להגביר אותו.
ב. איך אתה מקווה לגרום לזב שעוד כמה שנים יהיה סיכוי? הרי ככל שהזמן עובר והחיכוך ממשיך הסיכוי לשלום קטן.
כמובן שכל זה הוא לעניות דעתי.
לכן אני אומר שיש להפריד ולצמצם חיכוך למינימום ולעשות את המיטב לייצירת נורמליזציה באזור וזה יקרה בחלקו על ידי הקמת מדינה פלשתינאית בשטחי ההפקר של המזרח התיכון.
אם אתה שואל על דעתי האישית:
אני מאמין שהסיכוי לצאת מהסבך הזה בשלום ככה שלישראלים (ולשכניהם, זה הולך ביחד) יתאפשר לחיות חיים נורמליים קלוש עד אפסי.
(ולא, לחיות במדינה מוקפת חומה, גדרות חשמליות ומצלמות - כלומר כלא ענקי - זה לא נורמלי. לחיות על חרבך לנצח זה לא נורמלי. לגדל ילדים בידיעה שהם הולכים להיות חיילים, להשתתף במלחמות ולמות בקרבות זה לא נורמלי. לחיות במדינה שסועה ורוויית שנאה זה לא נורמלי.)
אם יש סיכוי להתיר את הסבך, הרי שהוא תלוי (כמו שהיה תמיד וכמו שיהיה תמיד) במוכנות וביכולת של שני הצדדים לסכסוך לשבת זה עם זה, לדבר זה עם זה, להבין זה את זה, לקבל אחריות וכו' וכו', ואז למצוא דרך להמשך החיים המשותפים או חיי השכנות או מה שלא יהיה.
כיום לא נראה שזה אפשרי, אבל לך תדע מה צופן העתיד.
כל דרך אחרת רק תסבך את הפלונטר עוד יותר, או לחילופין תביא להתרתו בדרך שרוב (אולי כל) מי שמגדיר את עצמו ציוני לא ירצה לקבל.