תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 אוגוסט 2025, 19:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הקהל
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:01 
סמל אישי של המשתמש
להשתמש ברב מחב"ד שהוא עובד אלילים שמחליט שמשהו שמת לפני עשרות שנים הוא המשיח, זו עבודת אלילים. פעם האה רבה רפורמית תעשה כבוד לאירוע. והיו חסרים לביבות.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:02 
its-sick כתב:
היה קהל ששרק בוז.
אני יודע שהדת היהודית אוהבת לקבוע לאנשים אחרים מה הדת שלהם, אבל זה לא הולך ככה באמת.
כל אחד בוחר בעצמו מה הדת שלו, או החוסר בדת.
כמו שלא הגיוני לכפות על קבוצה שכל אוהדיה מוסלמים טקס דתי יהודי, כך גם אין הגיון בכפייה על אתאיסטים.
ומה, תנהל רישום מה כל אחד רוצה? וכל כמה זמן מותר לו לשנות את דעתו?
האם מספיק יהודי אחד שאוהד קבוצה עם אלפיים אוהדים ערביים, בשביל שכולם יצטרכו כזה טקס?

בקיצור, דת זה ענין פרטי ולא ציבורי. הבעיה היא שהדת המאורגנת רואה את עצמה כבוסית של כולם והיא תחליט עבורם. פה הבעיה.

הכריחו ערבי שהיה באולם לברך את הברכות? הכריחו ערבי שהיה באולם לקחת חלק בטקס ולהגיד אמן אחרי כל ברכה? הכריחו משהו לעשות משהו?
הטקס פנה לאנשים שמאמינים במסורת היהודית ובחגים היהודים ונוהגים לחגוג אותם. איך שלא תסובב את זה במדינת ישראל אחוז גדול מהאוכלוסייה חוגג את החגים אז כשיש אירוע מסויים בתקופה הזאת יותר ממוקבל לערוך את הטקס הזה.
אתה חי במדינה יהודית . אף אחד לא כופה עליך את הדת שלו אבל אתה גם לא יכול להכתיב מה יהיה הצביון של המדינה ובחג החנוכה(אם תרצה או לא תרצה) אנשים ידליקו חנוכייה במקומות ציבוריים בדיוק כמו שבאנגליה אנשים יקשטו עצים בחג המולד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:04 
סמל אישי של המשתמש
ושוב אתה מתחמק מהאופציה הברורה של כפיית טקסים יהודים על אולם שכולם בו מוסלמים.
its-sick כתב:
יהודי במדינה שהרוב בה נוצרים צריך לנשק צלב? לפי ההגיון שלך כן.
אתה בטח תגיד לו בוא תגור במדינה הזו שבה ייכפו עליך טקסים יהודיים ולא טקסים אחרים. אתה בכלל מבין מה זה חופש?
ולמה לעזאזל דת צריכה לקבוע לאדם איפה יגור, במה יעבוד ועם מי להתחתן?

אני יודע שהדת היהודית אוהבת לקבוע לאנשים אחרים מה הדת שלהם, אבל זה לא הולך ככה באמת.
כל אחד בוחר בעצמו מה הדת שלו, או החוסר בדת.
כמו שלא הגיוני לכפות על קבוצה שכל אוהדיה מוסלמים טקס דתי יהודי, כך גם אין הגיון בכפייה על אתאיסטים.
ומה, תנהל רישום מה כל אחד רוצה? וכל כמה זמן מותר לו לשנות את דעתו?
האם מספיק יהודי אחד שאוהד קבוצה עם אלפיים אוהדים מוסלמים או נוצרים, בשביל שכולם יצטרכו כזה טקס?

בקיצור, דת זה ענין פרטי ולא ציבורי. הבעיה היא שהדת המאורגנת רואה את עצמה כבוסית של כולם והיא תחליט עבורם. פה הבעיה.
עובדה, היו אנשים שלא רצו את הטקס הזה מספיק בשביל לשרוק בוז. אתה בז לרצונות שלהם בדיוק כמו שהם בזים לרצון שלך לכפות עליהם.
אל תקרא לזה "לכבד". זה להתכופף בפני הכפייה. הרצון שלך יותר חשוב משלהם (רק לך כמובן, בעיניהם זה ההיפך).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:09 
its-sick כתב:
ושוב אתה מתחמק מהאופציה הברורה של כפיית טקסים יהודים על אולם שכולם בו מוסלמים.

זה לא קשור למה שהיה אתמול, ובגלל זה אני לא רואה סיבה להתייחס לזה.
ובכל זאת, אם כל הקהל באולם מוסלמי אני לא רואה סיבה לערוך את הטקס הזה. בסופו של דבר הטקס משרת את הקהל(או לפחות את רובו) וכשכל הקהל מוסלמי הוא בעצם לא תורם לאף אחד.
אתמול אחוז האנשים ששרקו בוז הוא ממש לא גדול כמו שאתה חושב.. זה בערך אותו אחוז האוהדים ששרים ש.ש.ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
עובדה: היו אנשים שלא רצו את הטקס הזה מספיק בשביל לשרוק בוז
עובדה: אתה תומך בכפיית הטקס הזה עליהם
עובדה: אם היו כופים עליך טקס של דת שלא מקובלת עליך היית מיילל על זה שנים בתור חוסר צדק בלתי נתפס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:13 
מה הקטע שלכם? מה מניע אתכם להפוך כל דבר לויכוח פילוסופי? מה העניין? כולה הדלקת נרות חנוכה. מה רע בהדלקת נרות? גם בגני ילדים חילוניים, גם בקיבוצים, מדליקים נרות חנוכה, מדוע צריך תמיד לקלקל? מדוע תמיד לחלק מאיתנו יש דחף-לאו-בר-כיבוש להתעסק עם כל עניין פעוט עם זוטי דברים, מדוע להפוך את השנאה לאידאולוגיה, מה הקטע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:15 
its-sick כתב:
עובדה: אם היו כופים עליך טקס של דת שלא מקובלת עליך היית מיילל על זה שנים בתור חוסר צדק בלתי נתפס

אני חי במדינת ישראל אז מן הסתם הטקסים היחידים שיכולים "לכפות" עליי הם טקסים יהודים כי אני חי במדינה יהודית.
אם הייתי חי באירופה אני בטוח שהייתי נקלע לכל מיני טקסים נוצרים כי אני נמצא במדינה שהצביון שלה נוצרי.
ואם הייתי חי במצרים אז אני גם בטוח שהייתי נקלע לכל מיני טקסים מוסלמים כי אני נמצא במדינה שהצביון שלה מוסלמי.
זה לגיטימי ביותר שבמדינה יהודית יעשו טקסים לכבוד חגים יהודים במקומות ציבוריים.

נערך לאחרונה על ידי ofir בתאריך 07 דצמבר 2015, 15:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
כן, למה יש לכם עקרונות?!
תתביישו!

לא למדתם כלום מיאיר לפיד?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
its-sick כתב:

אני חי במדינת ישראל אז מן הסתם הטקסים היחידים שיכולים "לכפות" עליי הם טקסים "יהודים" כי אני חי במדינה יהודית.
אם הייתי חי באירופה אני בטוח שהייתי נקלע לכל מיני טקסים נוצרים כי אני נמצא במדינה שהצביון שלה נוצרי.
ואם הייתי חי במצרים אז אני גם בטוח שהייתי נקלע לכל מיני טקסים מוסלמים כי אני נמצא במדינה שהצביון שלה מוסלמי.
זה לגיטימי ביותר שבמדינה יהודית יעשו טקסים לכבוד חגים יהודים במקומות ציבוריים.

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:18 
סמל אישי של המשתמש
אבא של קידר כתב:
מה הקטע שלכם? מה מניע אתכם להפוך כל דבר לויכוח פילוסופי? מה העניין? כולה הדלקת נרות חנוכה. מה רע בהדלקת נרות? גם בגני ילדים חילוניים, גם בקיבוצים, מדליקים נרות חנוכה, מדוע צריך תמיד לקלקל? מדוע תמיד לחלק מאיתנו יש דחף-לאו-בר-כיבוש להתעסק עם כל עניין פעוט עם זוטי דברים, מדוע להפוך את השנאה לאידאולוגיה, מה הקטע?

מה הקטע שלכם? מה מניע אתכם לכפות כל דבר?
כולה שריקות בוז. מה רע בשריקת בוז? כשאתם מגיעים למקום שבו הטקס המקובל הוא שריקות בוז, אתם חייבים להתווכח עם זה ולהעביר ביקורת?
כבר הדלקתם נרות בגני הילדים, בעבודה, בבתי הכנסת. למה אתם חייבים לכפות את הטקס המיותר שלכם בעוד מקום ועוד מקום? לא הספיקו לכם כל הדלקות הנרות קודם לכן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:22 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים שהייתי מאוד שמח אם הנהלת הקבוצה היתה דואגת שאת הטקס תנחה רבה רפורמית. זה היה יכול להיות נהדר!
אבל אני אישית ממש לא חושב שהדלקת נרות כשלעצמה היא בעייתית או חורגת מהנהוג.

איץיק, אני מתקשה להבין את הטענה שלך. אם הייתי הולך למשחקים בnba בקריסמס או לפני שבועיים בחג ההודייה,, אתה בטוח שלא הייתי נאלץ לקחת חלק בטקסים קשורים בעל כורחי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:24 
סמל אישי של המשתמש
אתה רוצה להיות כמו ארה"ב/NBA?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:25 
KingAlpaca כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
איץיק, אני מתקשה להבין את הטענה שלך. אם הייתי הולך למשחקים בnba בקריסמס או לפני שבועיים בחג ההודייה,, אתה בטוח שלא הייתי נאלץ לקחת חלק בטקסים קשורים בעל כורחי?
עד כמה שידוע לי אין, אבל אם היה אני מבטיח לך שהייתי שורק בוז ושזה היה חוקי לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:28 
its-sick כתב:
סומך כתב:
עד כמה שידוע לי אין, אבל אם היה אני מבטיח לך שהייתי שורק בוז ושזה היה חוקי לחלוטין.

מה עם מסעדות שמקשטות את המסעדה עם עץ של חג המולד? גם אותן אתה מחרים? או שזה בסדר כי אין טקס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
KingAlpaca כתב:

אני אקח את זה ככן.
אם כך, אני משתתף בצערך, אני ממש לא.

ומאחל לך במשחק הבא לראות המון ילדות חצי ערומות מפזזות מולך לצליל מוזיקה מזוויעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:

בהרבה דברים כן, ובהרבה דברים אחרים ממש לא.

אבל הטענה של איץיק היתה, לפחות כך אני הבנתי אותה, שהכפיה של טקס הדלקת הנרות היא ערבוב של דת ומדינה. הדוגמא שלי באה להראות שגם במדינות שבהן יש לכאורה פחות כפייה דתית ויותר פתיחות למגוון דתות, עדיין יש מסורות "חילוניות". אני לא חושב שמסורת היא בהכרח דבר רע. אני חושב שקהילתיות היא דבר חשוב, וחגים ומסורות עוזרים לחזק אותה.
כמו שכתבתי, אני חושב שהיה מקום לארח רבה רפורמית, ואולי גם לציין את חג החגים אן משהו בסגנון. אבל עצם הדלקת הנרות היא מעשה לא חריג שאני בתור ילד זוכר לטובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:33 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
its-sick כתב:
סומך כתב:

מה עם מסעדות שמקשטות את המסעדה עם עץ של חג המולד? גם אותן אתה מחרים? או שזה בסדר כי אין טקס?
אני נגד סמלים דתיים בסביבה ציבורית. לטעמי, עסקים קטנים הם עדיין גבולית מקום פרטי וזכותו של בעל עסק לביטוי עצמי.
ברשתות גדולות זה לא מקובל עלי, ואכן התרחקתי בארצות הברית מרשתות גדולות שהצהירו על ערכים נוצריים דוחים (כמו הפליית הומואים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:36 
its-sick כתב:
ofir כתב:
its-sick כתב:
סומך כתב:

אני נגד סמלים דתיים בסביבה ציבורית. לטעמי, עסקים קטנים הם עדיין גבולית מקום פרטי וזכותו של בעל עסק לביטוי עצמי.
ברשתות גדולות זה לא מקובל עלי, ואכן התרחקתי בארצות הברית מרשתות גדולות שהצהירו על ערכים נוצריים דוחים (כמו הפליית הומואים).

אוקיי הפליית הומואים אני מבין. אבל אם רשת גדולה תשים עץ של חג המולד בכניסה של כל חנות(לא פוגע באף אחד ולא מזיק לאף אחד ואני אומר לך את זה בתור יהודי שלא מאמין בזה ולא חוגג את חג המולד) גם משם תתרחק?

נערך לאחרונה על ידי ofir בתאריך 07 דצמבר 2015, 15:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
אתה הרגע הבאת את ארה"ב כדוגמא לפחות כפייה דתית?!
:LOL2:

זה אדיר מה שהולך פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:39 
ויכוח מיותר ומשעמם.
מה עובר בראש של מי שהפריעו לטקס? כפייה דתית? אתאיזם? ממש לא.
חנוכה=מכבים
זה כל הסיפור, זה למה תמיד היה אנטי בקרב אוהדי הפועל לחג הזה.
העובדה שהמינהלת כפתה לערוך את הטקס הזה בטח לא עזרה לכבד אותו, וגם לא הרב החבדניק החפרן שלא מבין את מקומו ובמקום לסיים את זה מהר בא לגנוב את ההצגה כאילו מישהו קנה כרטיס כדי לשמוע אותו ולא כדי לעודד ולראות כדורסל. ואם כבר עידוד ומעורבות, זה הנושא המרכזי שצריך לחפור בו, וכמו שכבר נאמר, א.כ הוא כל ההבדל בשני המשחקים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 15:46 
חנוכה = מכבים אז שורקים בוז בטקס הדלקת נרות?
אתה רציני? :LOL2:
אתם לא אמיתיים. תתבגרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 16:04 
אתה רציני? איפה אתה חי בדיוק? היית פעם במשחקים? אתה חושב שהשירים "אנטיוכוס" ו"מוות למכבים" לאורך כל השנים היו בגלל שנאה לדת או לחנוכה? זה נשמע כאילו גיליתי לך הרגע את אמריקה.
ובין אם מישהו צריך להתבגר או לא (אני כבר בוגר, תודה, והדבר היחיד שעשיתי בזמן הטקס זה להרגיש מבוכה מכל הסיטואציה), הגיע הזמן שקודם כל האנשים בחליפות שמנהלים את הליגה הזו יתבגרו ולא יכפו על קבוצות לקיים טקסים דתיים או אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 16:45 
אופיר מה הקשר בין יהדות המדינה
לבין משחק כדורסל תמים ?
באותה מידה המדינה הזו דמוקרטית
ומותר שיהיו בה אירועי תרבות וספורט בלי שהמדינה והדת יישלחו אליהן
את זרועותיהן הארוכות עם מגוון תפילות והמנונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 16:49 
טקס מיותר
שריקות הבוז גם היו מיותרות
מטוסי הנייר -דביל מי שהעיף אותם ,רק נזק עושה לנו
והעידוד היה אחלה

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
tadmored כתב:
טקס מיותר
שריקות הבוז גם היו מיותרות
מטוסי הנייר -דביל מי שהעיף אותם ,רק נזק עושה לנו
והעידוד היה אחלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
אבא של קידר כתב:
שריקות הזוז בזמן טקס הדלקת הנרות היו מבישות. מאד עצוב שקומץ טיפש ואנרכיסט מחבל בכל ניסיונות המועדון לשפר את תדמיתו.
ללא קשר, תופעת "האוירונים" שהחלה במשחק הקודם חייבת להיפסק, יש לתפוס את המשליך ולמנוע כניסתו למשחקים .
בכפוף לאמור לעיל, שאפו לקהל על תצוגת עידוד מרשימה.

לא יקרה. אנחנו לא מלשנים.
עדיף לעצור את התופעה בהתדיינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 17:05 
dr.avi כתב:
אבא של קידר כתב:
שריקות הזוז בזמן טקס הדלקת הנרות היו מבישות. מאד עצוב שקומץ טיפש ואנרכיסט מחבל בכל ניסיונות המועדון לשפר את תדמיתו.
ללא קשר, תופעת "האוירונים" שהחלה במשחק הקודם חייבת להיפסק, יש לתפוס את המשליך ולמנוע כניסתו למשחקים .

לא תמיד יש עם מי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 17:11 
dr.avi כתב:
אבא של קידר כתב:

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2015, 17:22 
אבא של קידר כתב:

הו התמימות.

הסיבה היא פשוטה - הדתיים במדינה הזו מנסים לדחוף את הנושא הדתי לכל מקום, הכל בשיטת "מה יקרה אם תדליק חנוכיה, מה אתה לא יהודי?". בבית שלי אני מדליק נרות בשביל הכיף, אבל אין שום סיבה בעולם לדחוף לנו טקס עם רב חב"דניק במשחק כדורסל. אלו בדיוק מסוג הדברים שגורמים לי להיות אנטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: