תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 14:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משחקים צמודים
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 09:28 
סמל אישי של המשתמש
אהרלה וייסברג מוואלה טרח לעשות את סטטסטיקה מתקופת אדלשטיין ועד היום. חסר תקדים לדעתי
https://www.facebook.com/kalaim10/posts ... 0467430405
16. הפועל ירושלים (ב), 81:79
15. בני הרצליה (ח), 70:68
14. מכבי אשדוד (ח), 91:86
13. עירוני נהריה (ח), 80:75
12. הפועל ירושלים (ח), 77:73
11. נס ציונה (ח), 72:69
10. הפועל ירושלים (ב), 82:78
9. מכבי אשדוד (ב), 103:98
8. מכבי ת"א (ב), 79:76
7. מכבי ת"א (ח), 73:71
6. עירוני נהריה (ח), 90:88
5. הפועל חולון (ב), 83:80
4. הפועל ירושלים (ח), 81:80
3. הפועל אילת (ח), 83:78
2. הפועל ירושלים (ב), 81:76
1. מכבי ת"א (ב), 83:80

16 הפסדים רצופים להפועל ת"א במשחקים צמודים (5 הפרש ומטה) בליגה, בפלייאוף ובגביע.

את הניצחון האחרון שלה בפער כזה היא רשמה לפני שנה ושמונה חודשים, 85:88 על מכבי חיפה ב-23 במארס 2014.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משחקים צמודים
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 09:57 
יש פה 3 משחקים מתקופת אדלשטיין וכולם מול קבוצות יותר חזקות ועשירות מאיתנו באופן משמעותי עם הרבה יותר כלים. זה נחמד בשביל הפיקנטריה אבל לא רלוונטי לבעיה האמיתית.
הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה להתלות בכל מיני הסברי נאחס או DNA של מועדון או לא יודע מה. גם כל מיני דיבורי פסיכולוגיה יחטאו לבעיה האמיתית.

הסיבה למחדל הזה במשחקים צמודים, שמרחיק את הקהל מהקבוצה ופוגע בנו אנושות לא רק מקצועית אלא בכל המסביב, היא בניית קבוצה רעה מאוד של עודד קטש ואפס יכולת הפקת לקחים. כבר שנה וחצי לקבוצה הזאת אין אף גו טו גאי שיכול לנצח משחק במאני טיים, והעונה במקום לעשות את השינוי המתבקש באספקט הזה ולהשתפר, רק הלכנו 10 צעדים אחורה (הבאנו פורוורד עם קליעה וכדרור בעייתיים במקום גארד שהיה שנה שעברה, ולא הבאנו אף קלעי לקבוצה במקום אלו שעזבו). עכשיו לצערי כבר נעשה נזק מנטלי ותודעתי שאני לא יודע אם סווינגמן אחד יכול לפתור, אבל פשוט חייבים לעשות את הצעד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 09:59 
פשוט מאוד, בשנתיים האחרונות לא היה לקבוצה הזו שום שחקן שמסוגל לייצר במצבי לחץ (והיא גם לא הייתה מאומנת), אז היא מפסידה כל משחק צמוד. כשהיה את קרלון בראון אז ניצחו משחקים צמודים, וגם בעונה לפני זה כשהיה את דמונטז ובר טימור בקו האחורי, שהם לא יוצרים גדולים, אבל הם יוצרים יותר טובים ממה שהיה בקבוצה הזו בשנתיים האחרונות.
כל עוד הסגל יישאר כמו שהוא, סביר להניח שזה יימשך. וכמובן שאני לא אהיה מופתע אם גם נגד חולון נופיע עם הסגל העקום הזה. כי הרי עד שלא נהיה הכי נמוך שאפשר לא יעשו את המובן מאליו.
אם יש משהו חסר תקדים פה, זה שהסגל הזה, שברור שיש לו כמה חסרונות ברורים שלא מאפשרים לקבוצה הזו לנצח משחקים, נשאר בדיוק אותו הדבר ולא נעשה שום דבר כדי לפתור את הבעיות.
זה חסר תקדים. אבל לא ממש מפתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 09:59 
Fez כתב:
יש פה 3 משחקים מתקופת אדלשטיין וכולם מול קבוצות יותר חזקות ועשירות מאיתנו באופן משמעותי עם הרבה יותר כלים. זה נחמד בשביל הפיקנטריה אבל לא רלוונטי לבעיה האמיתית.
הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה להתלות בכל מיני הסברי נאחס או DNA של מועדון או לא יודע מה. גם כל מיני דיבורי פסיכולוגיה יחטאו לבעיה האמיתית.

הסיבה למחדל הזה במשחקים צמודים, שמרחיק את הקהל מהקבוצה ופוגע בנו אנושות לא רק מקצועית אלא בכל המסביב, היא בניית קבוצה רעה מאוד של עודד קטש ואפס יכולת הפקת לקחים . כבר שנה וחצי לקבוצה הזאת אין אף גו טו גאי שיכול לנצח משחק במאני טיים, והעונה במקום לעשות את השינוי המתבקש באספקט הזה ולהשתפר, רק הלכנו 10 צעדים אחורה (הבאנו פורוורד עם קליעה וכדרור בעייתיים במקום גארד שהיה שנה שעברה, ולא הבאנו אף קלעי לקבוצה במקום אלו שעזבו). עכשיו לצערי כבר נעשה נזק מנטלי ותודעתי שאני לא יודע אם סווינגמן אחד יכול לפתור, אבל פשוט חייבים לעשות את הצעד הזה.

בדיוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
אין פה שום קשר לבאד לאק. כל מה שFez אמר בגדול.
ואני רק אוסיף מעבר לזה שפשוט אין באמת תרגיל להתקפה אחרונה. שזה פאשלה ענקית לא רק של קטש, אלא גם של אברהמי.
לא מבין איך עבר שבוע מההפסד מורט העצבים בהרצליה עם ההתקפה האחרונה הביזיונית שהסתיימה בחדירה של אוונס, ואנחנו שוב מגיעים להתקפה אחרונה כשלאף אחד בקבוצה אין מושג מה עושים ושוב זה נגמר עם הכדור בידיים של השחקן הלא נכון במקום הלא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:18 
בפעם האלף. תרגיל לא מנצח משחקים (אולי בהוצאת חוץ לקלעי אבל בטח לא בהתקפה מסודרת). שחקנים גדולים מנצחים משחקים.
היכולת לבצע תרגיל מורכב תחת לחץ במאני טיים אצל שחקנים בלי יכולת אישית מתאימה ובלי קור רוח מתאים היא אפסית. ה-״תרגיל״ הכי יעיל במצבים האלה זה אופן או פיק אנד רול לשחקנים שמתאימים לזה. במאני טיים צריך לשחק מהלכים פשוטים ובסיסיים, לשחק על אינסטינקטים, זה מה שעובד תחת לחץ והאמת שזה מה שקורה בכל מקרה באופן טבעי.
זה עוד קונספט שצריך לנפץ. מי שחושב ש-״תרגיל״ יפתור לנו את הבעיה יכול רק לעכב את הפיתרון של הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:20 
למה, איזה תרגילים ירושלים עשו?
נתנו את הכדור לרולנד והוא עשה משהו שאף שחקן בהפועל לא מסוגל לעשות. כן, גם כשרביב כשיר.
בנהריה אומה יכול לעשות את זה
באשדוד סואן וגארט.
בבני הרצליה דניס וקרופורד ואפילו זליקוביץ
במכבי חיפה ורגאס ואפילו ויל גרייבס.
בקריית גת דילייני, והזר החדש שהביאו
ורק בהפועל תל אביב, זו שיודעת יותר טוב מכולם, כבר שנתיים אין שחקן כזה. מנסים לנצח משחקים צמודים עם שתי ידיים קשורות. וכולם רואים את זה. חוץ ממי שצריך לראות את זה. אז ממשיכים עם הסגל העקום הזה משחק ועוד משחק והופכים לקבוצת תחתית מביכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:32 
וחייבים לומר שיש בהפועל היום שני שחקני חמישייה (אוואנס ואמיתי) שפשוט אסור להם להיות על הפרקט במאני טיים. הם בעצמם הפסידו לנו את כל המשחקים הצמודים העונה. לא רק שהם לא שחקנים שמנצחים משחקים, הם מפסידים משחקים. והכל נכון שאוואנס סובל מהתפקיד שנותנים לו ומחוסר ברירה ומואקום של שחקן יוצר בקבוצה, אבל אני לא סומך עליו בדקות האלה גם אם יגידו לו לעמוד בצד ולעשות אופן לשחקן אחר. קבלת ההחלטות שלו והתפקוד שלו במאני טיים נוראיים. ואני אומר את זה בתור מישהו שאוהב אותו ומחזיק ממנו וכן רוצה להשאיר אותו, אבל חיייבים להכיר במגבלות שלו.
הבעיה שעד שיבוא לפה 2-3 וגם רביב יחזור, אין לך ממש ברירה אלא לעלות עם הלוזריאדה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:50 
סמל אישי של המשתמש
כשאני אומר תרגיל אני לא מתכוון לאיזה חסימות מדורגות מתוחכמות בהכרח. אני אסתפק במשהו פשוט כמו ללכת הצידה ולתת לבאטל ללכת לבד על השחקן שלו, להיכנס פנימה ולהוציא החוצה לשלשה.
משהו שמרמז על הבנה מה צריך להיות מהלך אחרון ראוי.
כשהמהלך האחרון שלך הוא לתת את הכדור לאוואנס/אלן מחוץ לקשה שלוש ולחכות שישסתדרו זה די ברור שחבל על הזמן, ושהיה פה אפס תכנון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:50 
Fez כתב:
וחייבים לומר שיש בהפועל היום שני שחקני חמישייה (אוואנס ואמיתי) שפשוט אסור להם להיות על הפרקט במאני טיים. הם בעצמם הפסידו לנו את כל המשחקים הצמודים העונה. לא רק שהם לא שחקנים שמנצחים משחקים, הם מפסידים משחקים. והכל נכון שאוואנס סובל מהתפקיד שנותנים לו ומחוסר ברירה ומואקום של שחקן יוצר בקבוצה, אבל אני לא סומך עליו בדקות האלה גם אם יגידו לו לעמוד בצד ולעשות אופן לשחקן אחר. קבלת ההחלטות שלו והתפקוד שלו במאני טיים נוראיים. ואני אומר את זה בתור מישהו שאוהב אותו ומחזיק ממנו וכן רוצה להשאיר אותו, אבל חיייבים להכיר במגבלות שלו.
הבעיה שעד שיבוא לפה 2-3 וגם רביב יחזור, אין לך ממש ברירה אלא לעלות עם הלוזריאדה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:55 
הפועל כתב:
כשאני אומר תרגיל אני לא מתכוון לאיזה חסימות מדורגות מתוחכמות בהכרח. אני אסתפק במשהו פשוט כמו ללכת הצידה ולתת לבאטל ללכת לבד על השחקן שלו, להיכנס פנימה ולהוציא החוצה לשלשה.

נו, היה לך את זה אתמול פעמיים במאני טיים: מתן עמד חופשי לגמרי לשלשה ואוונס עמד חופשי לגמרי לשלשה.
ראינו איך זה נגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
וזה מהלכים בסדר גמור עם כל העצבים שלי. אבל בהתקפה האחרונה בפעם האני לא יודע כמה בשנה וחצי האחרונות, מי שקיבל את הכדור בסוף היה השחקן הלא נכון במקום הלא נכון.
ושוב, זה שזה קורה שבוע שני ברציפות זה פשוט בלתי נסלח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 11:00 
הפועל כתב:
וזה מהלכים בסדר גמור עם כל העצבים שלי. אבל בהתקפה האחרונה בפעם האני לא יודע כמה בשנה וחצי האחרונות, מי שקיבל את הכדור בסוף היה השחקן הלא נכון במקום הלא נכון.

זה מהלכים בסדר גמור. רק שחלק מהעניין של שחקנים גדולים זה לקלוע את הזריקות האלה.
ובסוף? במשך 4 דקות לא הגעת בכלל למצב קליעה. ה-4 נקודות האחרונות היו זריקה פוקסיונרית של באטל וריבאונד התקפה של אלן. לא הגעת למצב זריקה אחד בארבע דקות. כי אין בקבוצה הזו מי שיגיע למצב זריקה. עד כדי כך היא בנויה עקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
אז כנראה שמתן בגילו ואוונס בכללי לא שחקנים גדולים. זאת הסיבה ששניהם בקושי קיבלו חוזה בקבוצת מרכז טבלה בישראל. זה מה יש, וזה לא מה שמפריע. זה ספציפית רק מתסכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 11:06 
לא. שניהם שחקנים טובים. אבל הסיכוי שהם יקלעו קליעות כאלה לא גבוה. מה לעשות.
אבל זה מה שיש בקבוצה הזו, כי היא נבנתה בצורה נוראית.
ובכלל, אם אתה משחק את כל הדקות המכריעות עם מתן בעמדה 2 - זו פשיטת רגל מקצועית ומראה כמה הבנייה של הקבוצה הזו איומה. ומראה כמה זה מביך שצריכים לעבור כל כך הרבה מחזורים כדי להבין משהו שהיה ברור כבר בפגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: משחקים צמודים
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
הפועל כתב:

נו, היה לך את זה אתמול פעמיים במאני טיים: מתן עמד חופשי לגמרי לשלשה ואוונס עמד חופשי לגמרי לשלשה.
ראינו איך זה נגמר.

ובל לא נשכח את גיל אמיתי, שמזריקה חופשית לחלוטין עם 3 שניות לכוון (ירושלים פשוט הבינו עם מי יש להם עסק והפסיקו בצדק לשמור עליו), בקושי הצליח לפגוע בקצה הטבעת. שחקן התקפה ברמה של ליגה א׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 11:56 
purvis short כתב:
הפועל כתב:

זה מהלכים בסדר גמור. רק שחלק מהעניין של שחקנים גדולים זה לקלוע את הזריקות האלה.
ובסוף? במשך 4 דקות לא הגעת בכלל למצב קליעה. ה-4 נקודות האחרונות היו זריקה פוקסיונרית של באטל וריבאונד התקפה של אלן. לא הגעת למצב זריקה אחד בארבע דקות. כי אין בקבוצה הזו מי שיגיע למצב זריקה. עד כדי כך היא בנויה עקום.

לא הגעת למצב זריקה כי אין התקפה מסודרת. תרגיל חכם ותנועה חכמה זה להגיע לזריקות טובות, לאו דווקא מהשלוש. אצל ארז ככה רביב עשה בערך 20 נקודות בממוצע למשחק. קיבל זריקות טובות בגלל משחק
תנועה מעולה. גם יונתן ככה צבר את הנקודות שלו בתקופת ארז. לא במקרה, אלא ע"י משחק מסודר שסידר לו מצבים טובים לדברים שהוא טוב בהם. זה נקרא משחק קבוצתי.
פה יש לך את רותבארט. יש לך את באטל. הם יכולים לעשות נקודות באחוזים די גבוהים. אבל במצבים מסוימים שצריכים לסדר להם. ואת זה מסדר משחק תנועה ללא כדור, ריווח, ולאו דווקא אופן של אחד על אחד שכונתי.
ועל זה אחראי המאמן, ושרון את זה לא שיפר במילימטר. הוא שיפר את ההגנה קצת, הביא את הלחץ על כל המגרש (מה שלא עבד מול ירושלים כי הם לא פראיירים). אבל בהתקפה העומדת הוא לא הביא עדיין כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2015, 12:00 
לא שאני לא מסכים עם הביקורת שלך על ההתקפה העומדת של הפועל. מסכים ועוד איך.
אבל, בדקות סיום ברוב הפעמים המשחק מתנקז ליכולות אישיות. גם בקבוצה של ארז היה את קרלון בראון, שעשה את זה. תסתכל אפילו בדרבי בהדר יוסף. בסוף, קרלון לקח כדור בהתקפה מכריעה, עשה סיבסוב וסיים בסל אדיר. והוא עשה את זשה בעוד משחקים.
בדקות האלה צריך שחקנים שמסוגלים לעשות את זה. לייצר לעצמם. ואגב, לא רק בדקות האלה. כי בכדורסל של היום המון התקפות נתקעות וצריך יכולת אישית. לבנות קבוצה בלי שחקן כזה זה לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 נובמבר 2015, 22:56 
לקטש היה בשנה שעברה תרגיל שמשום מה הוא שיחק אותו רק בדקה האחרונה כשכבר עמדנו בפני הפסד והוא הוביל לדאנק קל של השמן תוך שלוש שניות בערך. לא כל תרגיל צריך להיות מסובך. גם חסימה או שתיים שמפנות שחקן או מאלצות חילוף בהגנה יכולות לקרב אותך לזריקה שיש לה סיכויים להכנס. אבל בסופו של דבר צריך מישהו שמסוגל לשים אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: