תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 23:48

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2015, 18:29 
אוי די, באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2015, 18:44 
הליברטריאנים באמת היו צריכים למצוא לעצמם גורו יותר מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מגש הכסף
הודעהפורסם: 11 נובמבר 2015, 01:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
NARKOTIKA כתב:
איך אני לא סובל את החיפוש אחרי הקול הנשי בכוח. איך אנשים לא מתעייפים מעצמם.
אם רק לא היו מנסים לחפש שיוויון מגדרי בכח, חבל חבל חבל, היד הנעלמה היתה ככה קרובה לסדר את זה, אבל הפמיניסטיות היו חייבות להתערב ועייפו אותה.
ישנוני כתב:
אמרו שמה שהוביל לעליית המחירים זה הורדת הריבית לאפס. נשמע הגיוני. השאלה מה הוביל להורדת הריבית ומה היה קורה אם לא היו מורידים את המחיר, ומה האלטרנטיבה. אלו שאלות שלא דנו בהן. אבל בשורה התחתונה, אם צריך 135 משכורות בשביל לקנות דירה כאשר במדינות אחרות זה פחות מחצי, ולפני לא הרבה שנים גם בישראל זה היה פחות מחצי, אז זה אומר הכל עד כמה המצב התדרדר.

בגדול (וכשמדברים על מאקרו כלכלה, הכל זה בגדול) הורדת ריבית מורידה את התמריץ לחסוך כסף, מה שגורם לאנשים לבזבז אותו יותר, או במילים של כלכלנים, הביקוש מצרפי, שזה שם יפה לסך כל הדברים שאנשים רוצים להוציא עליהם כסף (מוצרים, שרותים) עולה.
העלאת הביקוש המצרפי מובילה לצמיחה, כיוון שבכלכלה ההוצאות שלי הם ההכנסות שלך ולהפך (ואם כולם חוסכים יותר ומוציאים פחות אז לעסקים יש פחות הכנסות). כמו כן, במצב של ריבית נמוכה יותר קל לרחת הלוואות מה שמעודד פעילות עיסקית חיובית (כמו פתיחת עסקים) ושלילית (לקיחת סיכונים פיננסיים ממונפים).
בצד היותר שלילי, ריבית נמוכה תורמת לאינפלציה, כיוון שביקוש יותר גובה גורר מחירים יותר גבוהים אם ההיצע לא עולה (חשוב לציין שאינפלציה זה לא דבר שלילי, רק צריך שהיא תהיה בשיעור אופטימלי, אבל בוא לא נכנס לזה).
ריבית נמוכה גם דוחפת אנשים לשוק המניות, אם זה טוב או רע זה תלוי את מי אתה שואל (ספוילר: זה רע).

בגדול, להוריד ריבית במצב של צמיחה נמוכה ואבטלה גבוה זה רעיון טוב, אבל צריך להבין את התוצאות השליליות שיהיו לזה ולטפל בהן.

נ.ב.
כלכלכה זה לא מסובך, באמת שלא, זה רק משעמם טילים, אז לאנשים אין כח להכנס לזה, וזה בדיוק איך גונבים את כל העולם.

תודה על ההסבר.
יכול להיות באמת שנושא הדיור בסדרה היה שטחי כי לא הציעו אלטרנטיבה או התייחסו
לנושא הריבית. אבל ההשוואה למדינות אחרות היתה חשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2015, 01:54 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

לא אהבתי את הסגנון, נראה שיש לו משהו אישי נגד זליכה. במיוחד שבהרבה דברים הם דווקא מסכימים.
אבל טוב שיש דיון והתייחסות לסדרה.

נושא הריבית שנגענו בו בעמוד הקודם. הוא טוען שלא היתה ברירה ויכול להיות שהוא צודק. אבל הוא לא מציע פתרון ומתעלם מההשוואה למדינות אחרות. אני גם לא קונה את הטיעון שלו שלקנות דירה לפני 20 שנה לא היה פחות קשה מהיום בגלל הריבית על המשכנתא. אולי מתמטית זה נכון אם מסתכלים על משהו בלי כסף שקונה דירה, וגם את זה הוא לא הראה, אבל יש אנשים שעובדים קשה וחוסכים כדי שיהיה להם מקדמה גבוהה ומשכנתא נמוכה. בגדול הוא העלה נקודה טובה אבל זה רחוק מלפסול את הטענות בסדרה.

אח"כ הוא כותב שצריך להסיר לגמרי את ההגבלות על יבוא, שזה פחות או יותר הקו בסדרה. דיברו על זה שאי אפשר לייבא מזון, שיש בלעדיות על ייבוא רכב, וכו'. בעצם כאן הוא מסכים לגמרי עם זליכה.

עם הביקורת שלו על גוטוויין אני מסכים. כבר כתבתי שזה היה הפרק החלש בסדרה וגם אני לא הבנתי למה בחרו בו. ואני מסכים עם הדיעה שלו בנושא המגזר הציבורי והפרטה. הוא כתב יפה שהשירות לאזרח זה מה שחשוב ולא ג'ובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2015, 03:28 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

כתבה מוזרה.
הביקורת הנקודתית שלו היא די מקומית ודי מוגבלת אבל הרטוריקה שלו עצבנית לאללה, הוא מדבר הרבה יותר איך היו לא נחמדים אליו כשה הוא אמר ככה ומה היו עושים לו אם הוא היה אומר אחרת מאשר אשכרה להביא ביקורת על מה שנאמר בסדרה.
ואם מדברים על גנבת דעת, הרכבות בדנמרק הם לא ממש פרטיות, הם היו בתהליכי הפרטה שדי נעצרו כי התוצאות לא היו טובות, לגבי בתי הספר בשוודיה, נו באמת.

לגבי הריבית, כמו שאמרתי, זה די נכון במצב של האטה כלכלית להוריד ריבית, ולמרות שאני לא באמת זוכר מה היה המצב במשק הישראלי אז יש מצב שזה היה צעד ראוי, אבל להגיד דברים כמו -
"מאיפה תביא את הכסף לתת את התשואה?" או - "אנשים מכל העולם היו שמים את הכסף בבנק ישראל" זה פשוט זיוני שכל, אני מנחש שהוא יודע שזה זיוני שכל, אבל הוא גם יודע שאנשים לא ממש מבינים מה זה בנק מרכזי, אז אפשר למכור להם מטאפורות מתנשאות כאלו.

נ.ב.
הטענה שלו שזה יותר משתלם כלכלית לצאת נגד הקפיטלזים מאשר לפרסם אפולוגטיקה לשוק החופשי היא כל כך מופרכת שהיא קומית, אבל בקטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2015, 23:04 
אני לא יודע אם זה מקרי או לא, ואם זאת העלאה מתוכננת וכו'
אבל כמו ב2009, בזמן שנדמה שמתחיל להיות פה רעש ציבורי גדול להפגנות,
העלו את השכר לשוטרים (נגדים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 00:22 
ראיתי את הכתבות. חלקן מעניינות יותר וחלקן פחות. חלקן מדוייקות וחלקן פחות. רובן פשטניות להחריד. מאוזנות הן לא, אבל ניחא.
החלק האהוב עלי היה היחס לבעלות הבנקים. באותו פרק ממש נטען ש(א) האידיאולוגיה הימנית של הממשלה גרמה לה להוביל בכוונה למשבר ויסות המניות בשנות ה80 ו(ב) האידיאולוגיה הימנית של הממשלה גרמה לה למכור בנקים בשנות ה90. יש כאן איזה גשר לוגי קטן שהסיפור מעלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 11:59 
אמיר כתב:
its-sick כתב:

כתבה מוזרה.
הביקורת הנקודתית שלו היא די מקומית ודי מוגבלת אבל הרטוריקה שלו עצבנית לאללה, הוא מדבר הרבה יותר איך היו לא נחמדים אליו כשה הוא אמר ככה ומה היו עושים לו אם הוא היה אומר אחרת מאשר אשכרה להביא ביקורת על מה שנאמר בסדרה.
ואם מדברים על גנבת דעת, הרכבות בדנמרק הם לא ממש פרטיות, הם היו בתהליכי הפרטה שדי נעצרו כי התוצאות לא היו טובות, לגבי בתי הספר בשוודיה, נו באמת.

לגבי הריבית, כמו שאמרתי, זה די נכון במצב של האטה כלכלית להוריד ריבית, ולמרות שאני לא באמת זוכר מה היה המצב במשק הישראלי אז יש מצב שזה היה צעד ראוי, אבל להגיד דברים כמו -
"מאיפה תביא את הכסף לתת את התשואה?" או - "אנשים מכל העולם היו שמים את הכסף בבנק ישראל" זה פשוט זיוני שכל, אני מנחש שהוא יודע שזה זיוני שכל, אבל הוא גם יודע שאנשים לא ממש מבינים מה זה בנק מרכזי, אז אפשר למכור להם מטאפורות מתנשאות כאלו.

נ.ב.
הטענה שלו שזה יותר משתלם כלכלית לצאת נגד הקפיטלזים מאשר לפרסם אפולוגטיקה לשוק החופשי היא כל כך מופרכת שהיא קומית, אבל בקטנה.

אני לא יודע מה היה המצב באותו זמן של תהליך הורדת הריבית, אולם צריך לזכור שהורדת ריבית גם תורמת לפיחות בשער החליפין- דבר שמסייע ליצואנים. בשל משבר, אני מתאר לעצמי שירד הביקוש לתעשייה הישראלית בחו"ל ולכן היינו צריכים לסייע לפחות בפיחות השקל (שאר המדינות ביצעו הורדות מסיביות בריבית). יחד עם זאת, יכול להיות שהיו צריכים לקחת בחשבון את שוק הדיור (באותן השנים חלה מגמה של הקפאת בנייה אם אני לא טועה) ואולי לבצע פיחות באמצעים אחרי כמו רכישות מט"ח וכדומה. אני מאמין שסטנלי פישר, פרופ' מוערך לכלכלה (שגם קיבל ציונים לשבח על פעולותיו במשבר), פעל נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:

אני לא יודע מה היה המצב באותו זמן של תהליך הורדת הריבית, אולם צריך לזכור שהורדת ריבית גם תורמת לפיחות בשער החליפין- דבר שמסייע ליצואנים. בשל משבר, אני מתאר לעצמי שירד הביקוש לתעשייה הישראלית בחו"ל ולכן היינו צריכים לסייע לפחות בפיחות השקל (שאר המדינות ביצעו הורדות מסיביות בריבית). יחד עם זאת, יכול להיות שהיו צריכים לקחת בחשבון את שוק הדיור (באותן השנים חלה מגמה של הקפאת בנייה אם אני לא טועה) ואולי לבצע פיחות באמצעים אחרי כמו רכישות מט"ח וכדומה. אני מאמין שסטנלי פישר, פרופ' מוערך לכלכלה (שגם קיבל ציונים לשבח על פעולותיו במשבר), פעל נכונה.

בעיקרון אתה צודק, באופן מעשי מה שמפחת את המטבע הוא ריבית יותר נמוכה מאשר במדינות אחרות, מה שלמיטב ידיעתי לא היה בארץ (לפחות לא מול השווקים הגדולים), ובכל מקרה, בנק ישראל קונה כל כך הרבה מט"ח שאני לא בטוח שהיתה לזה כזו השפעה גדולה לכאן או לכאן.

אבל בכלל, לא הייתי מקבל מה שכלכלנים אומרים, אפילו מאד מוערכים, בעיניים עצומות, אני לא מספיק בקיא במה שסטנלי פישר עשה בישראל בשביל לחוות דעה, אבל באופן כללי, כלכלנים עם יותר פרסי (כאילו) נובל ממנו עשו שטויות, ובאופן יותר פרטני, אסכולת שיקאגו (שפישר שייך אליה בגדול) די פישלה בתחזיות ובתכניות כשזה הגיע למשבר הכלכלי הגדול שהעולם עבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2015, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
סטנלי פישר הפרופ' המוערך לכלכלה זה לא אותו אחד שזיין מלא מדינות מתפתחות ויצר אינספור משברים ביחד עם החבר'ה הטובים מקרן המטבע?
סטנלי פישר מוערך מאוד על ידי טייקונים ואיילי הון למיניהם, כי הוא עזר להם שנים להתעשר על גב מיליוני (מיליארדי) אנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2015, 12:32 
פרימו לוי כתב:
סטנלי פישר הפרופ' המוערך לכלכלה זה לא אותו אחד שזיין מלא מדינות מתפתחות ויצר אינספור משברים ביחד עם החבר'ה הטובים מקרן המטבע?
סטנלי פישר מוערך מאוד על ידי טייקונים ואיילי הון למיניהם, כי הוא עזר להם שנים להתעשר על גב מיליוני (מיליארדי) אנשים

הכוונה שלי הייתה למוערך בתחום המחקרי.
בפועל, אני לא הייתי בזמנו בעמדה להביע דעה את פעולותיו במשבר במזרח אסיה וכנגיד בנק ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 17:30 
ביבי :LAGUH!: :LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
ביבי :LAGUH!:

שלי יחימוביץ' :HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
צור ש. כתב:

מה הקשר ליחימוביץ'? היא נמנית על שופטי בג"צ?
הרי הפנייה לבית המשפט נעשתה לאחר שהפוליטיקאים נכשלו. לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 19:18 
זה כמו לצעוק יש לפני גול שלא יהיה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 19:20 
סמל אישי של המשתמש
זה כמו לצעוק יש שהגעת לפנדלים,
ואתה נבחרת אנגליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2016, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
הסלע האדום כתב:
סומך כתב:
צור ש. כתב:

מה הקשר ליחימוביץ'? היא נמנית על שופטי בג"צ?
הרי הפנייה לבית המשפט נעשתה לאחר שהפוליטיקאים נכשלו. לא?

לא חושב, שלי היתה הראשונה שהתחילה את ההתנגדות למתווה המסתמן, עוד כשלאנשים כמוני הדבר נראה מורכב ומבלבל מאוד.
היא הצליחה להפוך את זה לסוגיה עקרונית של התנגדות אזרחית שתקעה לא מעט תקלות בגלגלים של המונופול. זה אמנם לא ניצחון מוחלט אבל עיכוב משמעותי ופתח לשינוי בעתיד.
וזה בעיקר ניצחון תודעתי שלה על מר "אני משיג כל מה שאני רוצה" ועוד בשבוע שעברה גם רפורמת הגבלת שכר הבכירים.
לח"כית מהאופזיציה, שאפילו לא עומדת בראש האופוזיציה ואפילו לא בראש אחת ממפלגות האופוזיציה, לדעתי זה ניצחון מרשים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 77 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: