שני ראיונות מעניינים עם שני פאשיסטים מהקצה הימני של הבית היהודי בישראל היום
http://www.israelhayom.co.il/article/324853ציטוט:
"יצאתי אז בקריאה למחזיקי נשק לשאת את נשקם איתם, כמו שעשו עכשיו שר הביטחון וראש עיריית ירושלים, ומייד התנפלו עלי ותקפו אותי. אמרו לי שבאמריקה אנשים נהרגים מזה ברחובות. ואני עניתי, אמריקה זאת אמריקה, מה אתם משווים. בארץ המציאות מחייבת את זה.
"אנחנו צריכים להיות מקצועיים, לירות מסודר. מי שקיבל רישיון לנשק אמור להשתמש בו במידת הצורך. צריך להיפטר מיפוּת הנפש ולהתגונן כמו שצריך להתגונן. אין ברירה אחרת. אי אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו, גם להיות יפה נפש וגם לשמור על הביטחון. עצוב, אבל ככה זה".
http://www.israelhayom.co.il/article/324875ציטוט:
המאורעות האחרונים גורמים לי לחשוב שבעצם כל הרצון של הצד השני הוא שאנחנו פשוט לא נהיה כאן, ולא משנה מה נעשה.
"הכל התחיל כשהיהודים הראשונים הגיעו לכאן, לפני מאה שנים, כדי לגאול את האדמה ולהקים פה יישוב. אז התחיל המאבק. זה מאבק דתי לכל דבר ועניין.
"ירושלים היא המקום שבו, על פי כל האמונות והדתות, הקץ יגיע. היהודים מאמינים שמשיח בן דוד יופיע בה, הנוצרים מאמינים שישו ישוב להתגלות, והמוסלמים מאמינים ששם תהיה מלחמה עקובה מדם, כפי שכתוב בקוראן. סבא שלי קבור בהר הזיתים עם הרגליים לכיוון שער הרחמים, כדי שיהיה בין הראשונים שיהיו עם המשיח.
"הבעיה היא שמבחינת המוסלמים ארץ ישראל היא אדמת ווקף, וכל דבר שנכבש אי פעם על ידי המוסלמים הוא אדמת קודש, ואי אפשר לוותר עליו. אף ערבי מוסלמי לא יחתום על מסמך שיש בו ויתור על זכויות השיבה, כי מי שיעשה זאת לא יחיה יום אחד נוסף על פני האדמה. ילד בן 7 ממחנה הפליטים בשועפט מסתובב מגיל אפס עם שרשרת שעליה תלוי מפתח של 'ביתו הכבוש ביפו'. זה החינוך.
"הרי כל האמירות על ה'יהודים שכובשים את הר הבית' הן קשקוש מוחלט. הפלשתינים פשוט אלופים ביחסי ציבור. הם ראו את מיליוני הפליטים שברחו מסוריה ושאר מדינות האזור והגיעו לאירופה בגלל הסכסוכים הפנימיים של הסונים, השיעים, דאעש ושאר הקבוצות, שבכלל לא מתעניינות בבעיה הפלשתינית. הם ראו שכל העולם מתעסק בפליטים האלה ומוצא להם פתרונות, והיו צריכים למשוך תשומת לב לבעיה שלהם.
"אז הם קמו והתחילו לזעוק שאנחנו כובשים להם את הר הבית, שזאת אמירה נפיצה ומסוכנת, שיכולה להניע מיליוני מוסלמים ברחבי העולם. זה הבל, לנוכח העובדה שישראל היא מהמדינות הדמוקרטיות היחידות ששומרת בחירוף נפש על המקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים בירושלים. יש בישראל כבוד גדול לכל המקומות הקדושים בירושלים, אפילו יותר מהיחס של החמאס, שבמבצע 'עמוד ענן' שיגר טילים לכיוון ירושלים.