תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 00:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הדרבי הוקדם לשעה 18:00 בעקבות עצרת רבין
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
סומך כתב:
אני מסכים שיש בעייתיוות לקרא לזה מורשת רבין, בגלל זה גם סייגתי בהודעה המקורית שלי, וכתבתי "מה שנהוג לקרא מורשת רבין".
ומטלי, אתה עקבי מאוד ואחד הבולטים בהתנגדות לייחס לקבוצה ערכים כלשהם מעבר לאהדה גרידא. אני חלוק עליך מאוד בנושא. שוב, אני שואל, אז מה ההבדל בין אהדה להפועל, לבין אהבה למכבי, לבין אהדה לכפר סבא או אשדוד? רק מקום המגורים? הרי רבים מאוהדי הפועל לא גרים ולא גרו מעולם בתל אביב.
במדינות כמו ארה"ב או אוסטרליה, זה כנראה יותר פשוט, המרחק בין הערים מאפשר לאהוד קבוצה רק בגלל שיוך גאוגרפי, כמו אהדה של נבחרת (נגיד...) בארץ אין את זה. האהדה לקבוצות נגזרת הרבה פעמים משיוך אידיאולוגי/סוציואקונומי (בהכללה גסה, כמובן)
אם מחר אנשי ומנהיגי האליטה החדשה, המתנחלים, יחליטו שהם הכי מזדהים עם הפועל, קבוצת ההתיישבות העובדת. ויתחילו למלא את היציעים, אם, נגיד, בהקצנה לשם הדוגמא, כל האוהדים הותיקים יעזבו את הקבוצה עקב כך ואני אמצא את עצמי מוקף בשער 7 במתנחלים (שוב, במחילה מקומוניסים שבתור אדם הוא אדם נעים ותרבותי, אבל אני חולק עליו כמעט בכל אספקט אפשרי) אני לא יודע אם אני אוכל להמשיך להגיע למשחקים של הפועל. אבל מה קרה בעצם? הפסיקו לשחק עם אדום?

תשובות:
אין שום הבדל בין אהדה של הפועל תל אביב לבין אהדה לקבוצה אחרת.
אני באופן אישי אוהד את הפועל כי זה עבר לי מאבא שלי, שאותו אגב זה לא מעניין כיום בכלל.
כל אחד אוהד את הפועל מסיבותיו שלו, בד"כ זה בא מהבית.
אגב, אני חושב שאם תצא מגבולות הפורום, תגלה ששיעור אוהדי הפועל שרחוקים מאגף שמאל הוא הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב (אבל כאמור, אני רק חושב כך, וזה לא ממש לא משנה בעיני).

האמת שאין לי נתונים אמפיריים אז אנחנו באמת קצת משחקים בנדמה לי.
אבל אני חושב שבעיקר בין קבוצות קרובות גיאוגרפית חייב להיות הבדל אידאולוגי שיצדיק את ההבדל ביניהן.
שוב, כשיש מרחק גאוגרפי אולי מספיקה האהדה נטו, אבל לא בכדי בכל העולם יש הבדלים מהותיים יותר בין קבוצות מאותה עיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הדרבי הוקדם לשעה 18:00 בעקבות עצרת רבין
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 20:38 
סמל אישי של המשתמש
תמונה
תמונה

זה בהחלט מובן שיש אוהדים שמבחינתם השם הפועל הוא סתם מילה, והצבע האדום וסמל הקבוצה הם בעלי ערך אסתטי בלבד, אבל להציג את זה כאמת מוחלטת זה מגוכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 20:46 
וכמו שכבר יצא לי לכתוב בעבר, אני גם לא אוהב את חלוקת הערכים או לדבר עליהם, אבל יש פה כמות קהל גדולה שהרי אמורה להיות מדגם מייצג של האוכלוסיה, פחות או יותר.
ומצד שני, קריאות גזעניות נגד ערבים תמצא במכבי ובבית"ר, ולא בבלומפילד. אז מה, איך זה יצא ככה שדווקא שם כן ופה לא? מקרי? יד המזל? איפה ההתפלגות הנורמאלית של הגזענים בין הקבוצות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים :LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 22:31 
שבתאי יחבס כתב:
קומוניסים :LOL2: :LOL2: :LOL2:

?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2015, 22:47 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
סומך כתב:
קבוצת כל אוהדיה עאלק, הכיוון הקוסמופוליטי הזה שאתם מנסים לשוות לקבוצה... ההבדל בין הפועל למכבי לבית"ר ולאשדוד הוא לא רק בצבע החולצה. יש מקום לכולם, אבל יש ערכים מסויימים שעומדים מאחורי המותג הפועל תל אביב. ואם קומוניסים, שבתור משתמש פה מסתמן כאדם בסה"כ נעים הליכות ובעל תרבות דיור, לא מתלהב מזה, הוא מוזמן ללכת לישון על האף.
וכן, רבים מהערכים הללו חופפים למה שנהוג לקרא 'מורשת רבין' ולהרבה אוהדים העצרת הזאת חשובה מאוד.

אין דבר כזה מורשת רבין.
ומה שמשותף לאוהדי הפועל תל אביב, זה שהם אוהדים את הפועל תל אביב. ומי שמתלהב ומנסה לעשות מהמותג הפועל תל אביב משהו אחר, מוזמן ללכת לישון על האף.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הדרבי הוקדם לשעה 18:00 בעקבות עצרת רבין
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2015, 18:22 
מורשת רבין זה כמו הרוח של הפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2015, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
nati כתב:
מורשת רבין זה כמו הרוח של הפועל?

כן, אנשים השתגעו לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2015, 18:17 
העצרת בשנים האחרונות כבר לא עוסקת ב"מורשת רבין" אלה תחת האמירה של שמירה על הדמוקרטיה ושותפים בה גם גופים מהימין.

ולעניין הפרקטי פה , יש מצב שישאירו אותנו ביציע אחריי המשחק, ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: