20 כתב:
zapta כתב:
אם תיסוג מהשטחים הם יתחמשו ברמה שאתה אפילו לא מאמין
מאמין מאמין.
האם זה איום קיומי על מדינת ישראל יותר מהמדינה הדו-לאומית, או פחות מהמדינה הדו-לאומית?
zapta כתב:
הגל טרור הזה שתוקף אותנו עכשיו רק מוכיח שזה לא הדור הישן, הם לא מתכוונים להתמתן - להפך
זה ילדים - וככה העתיד שלהם נראה, מלא שנאה כלפי ישראל
הם לא מוכנים לקבל את הזכות קיום של ישראל, הם מעודדים רצח של יהודים והם ממש לא מחפשים שלום
זה לא כולם אתם אומרים? אז שיוכיחו. בינתיים את הקולות שאנחנו שומעים, האנשים שמשפיעים ועומדים בראש ההנהגה הם בדיוק מה שאמרתי.
אני גם מאמין שיש אנשים שפויים שרק רוצים לחיות בשלום, לעבוד ולגדל ילדים וכו' הבעיה זה שהם לא מהווים שום פקטור בסכסוך הזה - להנהגה הפלסטינית עצמה לא אכפת מהעם שלה ואנחנו לא נוכל לשנות את זה
היה לנו הזדמנויות יציאה מהסכסוך הזה לפני שנים, שזה עוד היה הרבה יותר פשוט והרבה פחות עמוק ועקוב מדם.
היום, לצערי אין פתרון וכנראה מה שיקרה בסופו של דבר זה מלחמה מאוד גדולה בכל המזרח התיכון שכמובן ישראל תיקח בה חלק
ארה"ב - רוסיה - סין - אירופה , מלחמת עולם קיצור
מקווה שאני טועה אבל האזור כ"כ נפיץ שלדעתי זה פשוט בלתי נמנע
סבא וסבתא שלי העדיפו לחיות כאן ולא בפולין ובאוקראינה
סבא וסבתא של אשתי העדיפו לחיות כאן ולא באירן.
אף אחד לא הבטיח להם שקט ושלווה.
אף אחד לא הבטיח להם את גבולות ארץ ישראל של מלכות דוד (אגב, בלי אשדוד ואשקלון).
הם באו להקים ולחיות במדינת היהודים.
אם אתה מעדיף אחרת מסבא וסבתא שלך, אתה מוזמן לעזוב. לא נחזיק את זה נגדך.
אם לא, תפסיק לבגוד בהם
נסיגה חד צדדית מהשטחים היא לא פחות מסוכנת מהמצב הקיים
נכון, לשלוט בעם אחר זה לא נכון ולא כדאי אבל מה תעשה ? תצא מהשטחים ותוך שנים ספורות הם יהיו פה בכל הכוח ולהרוג אותך
אז, הם יהיו מדינה, לא תוכל לאסור הכנסת נשק מאירן, סוריה, רוסיה או אנא עארף
היום אתה מתמודד אנשים וסכינים, תן להם חופש והם ולא תהייה לך פה מדינה ואל תנסה להציג את זה איכשהו אחרת כי זה לא יהיה
ההנהגה והכוח אצלם אומר בכל מקום באופן הכי גלוי, אנחנו לא מכירים בישראל אנחנו רוצים להשמיד אותה
למה אתה חושב שזה ישתנה ?
אם אתה באמת לא רוצה לבגוד בסבא וסבתא שלך אולי כדאי שתבין שאתה במלחמה, מלחמה עם אויב אולי נחות ממך מבחינת כוח צבאי אבל אויב שעובר שטיפות של האסלאם הקיצוני ובעיקר אין לו מה להפסיד
אתה יכול לראות בדיוק מה קרה עם עזה, למה שזה לא יהיה בדיוק אותו הדבר גם עם השטחים ?
שים לב - לא השוויתי למצב הקיים. כי אם נמשיך לשלוט תהיה מדינה דו-לאומית.
האם יש סכנה בטחונית ממדינה פלסטינית? ודאי.
האם היא יותר גדולה מאשר מה חיזבאללה? כנראה שלא. בטח לא כרגע.
האם היא יותר גדולה ממדינה דו-לאומית? לא. מדינה דו-לאומית היא איום קיומי. מדינה פלסטינית לא.
את זה סבא וסבתא שלי, וגם סבא וסבתא שלך, הבינו.