אדום נחמד כתב:
zapta כתב:
אדום נחמד כתב:
zapta כתב:
אדום נחמד כתב:
אז אני יכול להבין שאתה לא תבדיל בין ערבי ויהודי חילוני שלא מציין חגים?
ההבדל הוא בין הרצוי למצוי
הפער בין חילוני שלא מציין חגים לכביכול להעדפה הפרטית שלי הוא קטן, כל זוג עושה את ההקרבות שלו עבור הבן זוג - והדרך שהוא יצטרך לעבור היא מאוד קצרה
הפער בין ערבי , מוסלמי או נוצרי, להעדפה הפרטית שלי הוא הרבה יותר גדול וכנראה שגם לא בר צמצום - לשנות בן אדם ואת כל דרכיו, המסורת, המנהגים וכו'
זה לא הופך בן אדם אחד לטוב יותר או פחות, אבל חשוב לי לשמר את ההיסטוריה של המשפחה שלי, של העם שלי
הסבים והסבתות שלי עברו הרבה דברים קשים ולמרות זאת באמונה שלמה המשיכו והקפידו על שמירת ההיסטוריה והמורשת שלהם
אני , כאחד שחי במדינה שהם רק יכלו לחלום עליה , לא אפסיק את זה
ומה שאתה מדמיין על בן הזוג הערבי של הבת העתידית שלך, זה שהוא לא יהיה מוכן לשתף פעולה עם הרצון שלה לשמור על מסורת של חגים מסוימים שהיא מעוניינת לשמור עליהם? אתה יודע, אם תגיד שאתה רוצה עבור הבת שלך בן זוג תומך ומפרגן, שלא ימנע ממנה לשמור על המסורת שלה, וככה לסנן גברים מדכאים יהודים או מוסלמים, גם תקבל את מה שאתה רוצה, וגם לא תצא גזען, אבל זה עניין שלך
כל מה שאתה אומר זה עולם אוטופי שאנחנו לא חיים בו
יכול להיות שאני בן אדם פסימי אבל לדעתי דברים פשוט לא עובדים ככה
לא הבנתי
אני מציע לך לשפוט אדם על פי אמות מידה אנושיות, ואתה אומר לי שזה אוטופי?
כי החיים הם לא כאלו פשוטים, ולמצוא באמת את הבן אדם נגיד ממוצע ערבי שכ"כ ליברל ומוכן לשנות את עצמו ואת כל המסורת שלו זה בעולם אוטופי וגם זה ממש לא פייר לבקש ממישהו לעשות את זה
התכונות האישיות הן מאוד חשובות וכמובן שבן אדם שלא יהיה אדם טוב לא משנה כמה הוא שומרת על המסורת היהודית לא יהיה בעל טוב, אבל זה לא או זה או זה , אדם טוב ושומר מסורת , כן קיים גם כזה דבר
ההתעקשות הזאת היא מיותרת, כולנו שווים אבל שונים , מאוד שונים
והשוני הזה הוא הסיבה האמתית למה זה לא יקרה ולמה לא תמצא דוגמאות חיות לזה.
כל אחד והעקרונות שלו, עבורי המסורת היהודית וההיסטוריה היהודית והמשפחתית היא ערך עליון ובכדי למצוא את הבן זוג המתאים הוא יצטרך ככל הנראה להגיע מרקע דומה, ומבלי יד מכוונת - זה פשוט יקרה
למה? כי ככה זה, אתה מחפש שותף לחיים עם ערכים ומכנה משותף אליך, אנשים נהדרים יש בכל מקום - זה לא אומר שהם מתאימים להיות בני זוג
כמובן שאהבה יכולה לחצות גבולות אבל בוא נחזור רגע למציאות כי זה לא הוליווד פה, הכל נחמד להגיד ולחשוב עד שזה מגיע לפרקטיקה