לא הספקתי להגיע אליו, לצערי. אני אנסה לתקצר לכם את פירנצה באופן כללי. הדבר הכי חשוב בפירנצה בסה"כ זה המיקום. יש משולש מאוד ברור של מרכז פירנצה על המפה, בין שני הכבישים הראשיים והנהר. מי שישן במלון מחוץ למשולש הזה, חד משמעית, דפק לעצמו את הטיול. אני מטייל בתקציב מוגבל, לכן ישנתי ממש בקצה של המרכז (על הכביש הראשי השמאלי, לכיוון תחנת הרכבת SMN) במלון שעלה 50 יורו ללילה. העיר בלתי אפשרית בעליל לתנועה ברכב, ומי ששוכר שיחזיר אותו לפני או שיחנה באיזה חניון בחוץ. הכל חסום, מקבלים מלא דוחות ומקללים כל שנייה. בשביל זה בדיוק צריך מלון במרכז. פירנצה עיר יחסית יקרה מצד אחד (כל כניסה לכל אתר, בלי יוצא מן הכלל, עולה כסף) אבל לפחות חוסכים כסף על תחבורה (המלון שלי, בקצה כאמור, היה 15 דקות הליכה מהדואומו, ו10 דקות מתחנת הרכבת. ב5 ימים בעיר לקחתי רק אוטובוס אחד וגם זה כי הייתי עייף מההגעה מרומא אז התעצלתי). המגזרים היחיד שמקבלים הנחות באתרים (רק בחלק) הם אזרחי האיחוד עד גיל 25, ופנסיונרים. אני בקטגוריה הראשונה, מי שלא אני ממליץ לברר עוד מהארץ על הוצאת פירנצה קארד, שזה כרטיס שחוסך כסף בקונסטלציה מסוימת, ונותן עוד אלמנט נחמד שהוא כניסה בלי תור לחלק מהאתרים (בדואומו ובאופיצי, למשל, זה קריטי) האוכל יותר יקר מברומא ובטווח המחירים הזול גם פחות טוב. הפיצה אל-טאליו (אלה שמוכרים בריבועים ולא בפיצריות פר אקסלנס) לא טובה בכלל. באופן כללי על האתרים קצת, אתרי חובה: - הדואומו, על כל חלקיו (יש שני חלקים שבהם עולים מדרגות, הקמפנאילה והכיפה. אם עמוס מאוד ואין זמן אפשר לוותר אחד מהם, הייתי אומר לוותר על הכיפה) -האופיצי, כמובן. מוזיאון מספר 1 באיטליה -בזיליקה די סנטה קרוצ'ה (בין הקתדרלות המרשימות והמדהימות שראיתי בחיי) -גלריה דל'אקדמיה (מוזיאון קטן וקצת יקר, אבל שווה. כמובן בגלל הפסל הנפלא של דוד, ובכלל נחמד מאוד.
אתרים שכדאי מאוד לראות: -פלאצו וקיו (מוזיאון יפה מאוד, לא לפספס את המגדל) -בזיליקה די סנטה מריה נובלה (גם, כנסייה יפה ומרשימה, כדאי) -ארטמיו פרנקי (מי שמצליח לתפוס משחק, מומלץ ביותר. איצטדיון מרגש, מרחק בערך 30-40 דקות הליכה מהמרכז. יש תחב"צ. -צ'נטראלה מרקטו (שוק מקורה, שרובו אוכל. נחמד מאוד)
אתרים שווים, אבל במידה ואין זמן ניתן לוותר: -מוזיאון סן מרקו -פיאצלה מיכאלנג'לו (כיכר עם תצפית נהדרת על העיר, מומלץ לא להגיע ברגל כי זו עלייה קשה. לרדת אפשר) -סן לורנצו (אני אישית לא התלהבתי) -פונטה וקיו (אולי האזור הכי תיירותי בפירנצה. אני ראיתי 3 דקות את הגשר וחתכתי) בכל האזור הדרומי לנהר לא הספקתי לטייל, אז אין לי חוות דעת לתת.
קצת המלצות ספציפיות למקומות: גלידריה vivoli - הכי טובה בעיר, גם הקפה מעולה. חובה לעבור בדרך לסנטה קרוצ'ה, הגלידת טירמיסו מעלפת. Pizzeria toto - מקום מאוד קטן וזול, כולל טייק אווי, במגבלות התקציב זה המקום הכי טוב שאכלתי בו בפירנצה. הפיצה עם הסלמי מעולה. חוץ מזה יש שתי חנויות של פיורנטינה, אחת בשוק בקומה העליונה (שם גם קונים כרטיסים) ואחת ליד הפיאצה דלרפובליקה (כיכר מזעזעת). בין השאר הייתי גם יום אחד בסיינה, שהיא עיר מדהימה ומומלצת ביותר, ו4 שעות בפיזה שהיא בזבוז זמן מוחלט. אם למישהו יש עוד שאלות על אתרים, המלצות כלליות או על תחבורה ציבורית (כל המסלולים רומא-פירנצה, פירנצה-פיזה ופירנצה-בחינה נעשו בתחב"צ), אשמח לענות. רק תכתבו לי כאן, או שתכתבו ששלחתם פרטית, כי אני לא רואה את ההתראות דרך האפליקציה.
_________________ הפועל אפרטהייד
|