גיא האדום כתב:
איזה סרטים טובים מארוול הוציאו? אני לא חושב שיש סרט מארוול אחד מכל העשרות שהם פלטו בשנים האחרונות שעולה על הטרילוגיה המקורית, בטח אם אתה לוקח בחשבון את 30 שנות ההבדל ביניהם. לא שזאת ממש חוכמה. כל הסרטי מארוול האלו נראים אותו הדבר ועם עלילה טיפשית ובדיחות פשוט מביכות. לבנות סרטים שמבוססים על "ספר" (קומיקס) של כמה עשרות מילים (אבל עם מליון דמויות על בגדים צמודים וצבעוניים) די מבטיח עלילה מטומטמת, אלא אם המפיקים מתאמצים ליצור סיפור מחדש, מה שמארוול עד היום ב99% מהמקרים לא ממש ניסו לעשות. סטן לי צריך להיות מוצא להורג על פשעים נגד התרבות.
אשר למלחמת הכוכבים, כל סרט קלאסי שתיקח נראה כמו קלישאה רדודה אחרי כמה עשורים. זה שהוא קלאסי זה חלק ממה שהופך אותו לכזה.
כמו שכתבתי, אני לא ממש מעריצת מארוול, ובאמת, היית מאושר אם היו מפסיקים לעשות סרטים מקומיקס באופן כללי, אבל נהנתי (ברמה כזו או אחרת) משני הספיידרמנים הראשונים של ריימי, מאיירון מן 1 ו 3 ומקפטיין אמריקה 2. לא יצירות מופת, אבל סרטים בסבבה לגמרי. אפילו מסרטים כמו האוונג'רס הראשון ושומרי הגלקסיה, שהם איפשהו בין קלוריות ריקות לבין זבל עשוי סביר אני מצליח להעביר ככה שעתיים בסבבה במזגן (ואני מעדיף את כל הסרטים האלו בהרבה על משחקי הרעב, אבל נגיע לזה).
אצל מלחמת הכוכבים הראשון הוא סבבה לגמרי (לא איזו יצירת מופת, אבל סרט סבבה) האימפריה מכה שנית הוא חצי טוב וחצי זוועה חיה (והוא גם נגמר בהמשך יבוא שתמיד מביא לי את הסעיף) שובו של הג'די הוא זבל והפריקוולים, נו טוף, באמת עדיף שלא לדבר עליהם (ולא יצא סרט של מארוול שמתקרב אליהם בקטע הזה, רבאק, נראה שהסרטים היחידים שמתקרבים אליהם, לפחות מסרטים עתירי תקציב זה הסיקוולים של המטריקס).
ככה שיוצא שלפחות לי, מלחמת הכוכבים הוציאה סרט וחצי שאני מסוגל להנות מהם, מארוול ככה איזה 4-5.
ושודדי התיבה האבודה מחזיק כמו אש.
גיא האדום כתב:
משחקי הרעב מבוסס על ספרים לא רעים ומאוד מצליחים, מסחרית ומעבר לכך. מה שמכנים ספרי נוער ועדיין ספרים לא רעים. תוסיף לזה שחקנים סבירים פלוס ותסריט שלא משתעבד לאפקטים או לבדיחות קרש וקיבלת מוצר אכיל, לפחות בחלקו. אלו לא סרטים שישנו את עולם הקולנוע אבל הם עולים על כל טרילוגיות הרפש כמו איירון מן, X מן, Divergent, Maze Runner, שודדי הקריבים, ושאר מרעין בישין.
אני חושב שהתסריט היה איום ונורא, בכל הרמות, מהסיפור דרך הדמויות ועד הדיאלוג, וכמו כן, הבימוי והעריכה היו מזעזעים.
ולמה אתה אומר שלא היו בדיחות?