Fez כתב:
חבל שאתה לא נאמן לעובדות. אריק בנאדו מונה למאמן מכבי חיפה בחודש נובמבר, שום סוף עונה. הגיע לקבוצה מפורקת עם ניצחון אחד בעשרה משחקים, והביא אותה עד למקום השני בעונה הראשונה שלו כמאמן ראשי. מבחינת אחוזי הצלחה ושינוי שמאמן עשה בקבוצה, זה אחד ההישגים הכי מרשימים של מאמן כאן בשנים האחרונות. בעונה לאחר מכן אמנם "נכשל" אבל הביא את הקבוצה לשלב הבתים של הליגה האירופית, וסיים מקום 5 בליגה אחרי שהיה בתמונת המאבק על אירופה עד הרגע האחרון (זה אמנם כישלון אבל מה לעשות שגם עונה לפני בנאדו וגם עונה אחרי בנאדו חיפה לא הגיעו אפילו לזה).
לא חושב שהוא איזה מאמן על, אבל בדיוק כמו שאני אומר יש פה זלזול מובנה בישראלים שאם היה הפוך היו מדברים פה על גזענות ושנאת זרים. בגלל שזה ישראלי אז הוא "קימבן ג'וב" והוא "חובבן וכושל" ומקטינים ומגמדים אותו ואת כל ההישגים שלו (גם כשהם מרשימים) תוך עיוות של העובדות. כל הז'רגון פתאום נהיה כזה של מישהו שבא מהשכונה מהקיוסק הקרוב ואין לו מושג מהחיים שלו. אבל כשמגיע איזה זר בדיחה כמו מנדיונדו אז מתחילים לספר סיפורים שהוא "בטוח מבין בכדורגל" כי הוא היה עוזר של X ולא יודע מה.
סלח לי שבעיני זה שיח לא רציני, זה תהליך לא רציונלי של קבלת החלטות וזה חלק בלתי נפרד מהבעיה שהביאה אותנו למקום שאנחנו נמצאים בו. למאמן זר יש יותר חסרונות מובנים מאשר יתרונות מובנים (בטח בשלב הזה של העונה) והוא צריך להיות בעל ניסיון ואישיות יוצאי דופן כדי להתגבר על זה, ומאמנים כאלה עולים הרבה מאוד כסף. לא מדובר פה בפיתרון קסם בלשון המעטה.
כנראה שלא הייתי חד מספיק בהודעה הקודמת אז אני אנסה שוב:
זה שאריק בנאדו הגיע למקום חמישי מעניין את הסבתא
שאריק בנאדו יגיע להישגים עם הנבחרת האולימפית, אחרי זה שיעבור לקבוצות שונות בליגה ויצעיד אותן לאליפויות/גביעים/הישגים באירופה, יצבור ניסיון אימון של
לפחות 10 שנים ואז ורק אז יעז לראות בעצמו מועמד להפועל. למה? ככה! כי זה צריך להיות הסטנדרט של המועדון הזה.
אני לא רוצה יותר לראות כאן כל מיני "כישרונות" שיצברו ניסיון על הגב שלי, בשביל זה יש מספיק קבוצות אחרות.
אם אין פה מאמנים כאלה, אז שיביאו מאמן שהגיע להישגים כאלה בהונגריה/סרביה/קרואטיה וכו', תאמין לי שיש מספיק (ולא, מנדונידו הוא לא דוגמא לכלום כי כנראה שהוא לא מאמן).
זה לא עניין של "שנאת ישראלים" אבל כל שחקן שפרש אתמול כבר עלה על הטרנד- להתחבר עם עיתונאי, לזכות בחוזה אצל איזו קבוצה ואחרי שמעיפים אותו לעבור לעבוד בהתאחדות או לתפוס את עמדת הפרשן באיזו תכנית מסכנה עד הג'וב הבא.
אתה רוצה שאני אתייחס אליהם כמו אל מקצוענים? שיתייחסו ככה לקריירה שלהם ויבנו את עצמם כמאמנים. שלא יתחילו במכבי חיפה אלא מקבוצות קטנות יותר שבהן הם ילמדו את המקצוע. אתה יכול להתייחס לקשטן כדוגמא- הבנאדם התחיל בקטן, הביא גביע ללוד ואליפות לכפר סבא ולאט לאט טיפס לצמרת בלי לעשות קיצורי דרך, כנ"ל גוטמן וכנ"ל שלמה שרף.
ודרך אגב- מדברים פה על הצורך (המוצדק) במנהל מקצועי- ג'ורדי קרויף מתוך עיקרון פסל לגמרי את אופציית המאמן הישראלי במכבי.
קל להגיד שהסיבה היחידה היא עניין ההדלפות, אבל אני מוכן להתערב ש90% מההחלטה הזו היא נטו מקצועית.
מה שחשוב זה מה המאמן יודע לעשות. קבלות, השגים ונסיון זה נחמד, אבל קשטן הוא ההוכחה הנוכחית לזה שזה לא תמיד קשור.
גווארדיולה היה עם קבלות שהגיע לברצלונה? הוא שינה שם את הכדורגל.
צריך מאמן טוב, ושהוכיח שהוא מאמן טוב, לאו דווקא לקחת אליפויות. בטח לא ללכת על כל מיני כללי אצבע של עשר שנים נסיון.