pogi כתב:
Fez כתב:
הסבתא של הפועל כתב:
הייתי מביא את ניס, השחקנים הצעירים שלנו מכירים אותו ואת השיטה שלו, והוא אותם.
גם הוא עשה עבודה טובה בנבחרת הצעירה.
יש פה כל מיני שדיברו על ״שנאת זרים״, אבל נראה לי די ברור שמה שקורה פה בימים האחרונים הרבה יותר קרוב לשנאת ישראלים. העובדה שיש פה כמה וכמה אנשים שתומכים במינוי של ניס (מאמן חסר כל רקורד בסיסי באימון שיכול להתברר בתור עוד חיזר) ולעומת זאת מאמנים ישראים עם רקורד הרבה יותר מרשים נפסלים פה על הסף מראה את זה. הרי אם היה ישראלי עם הרקורד של ניס שהיה עולה בתור מועמד היו חושבים כאן שזו בדיחה או ביזיון. לחשוב שבגלל שמאמן הוא גרמני/ספרדי מתרבות כדורגל אחרת הוא בהכרח יותר טוב ממה שיש כאן (ולא משנה הרקורד) זו בדיוק ה-fallacy שהביאה אותנו לתסבוכת הזאת מלכתחילה. מקווה שנלמד מזה ולא נחזור על הטעות.
אין פה שנאת ישראלים
יש פה שנאת ישראלים "חובבנים וכושלים" כאלה שרצים לאמן במועדון גדול לפני שלמדו איך מעבירים אימון
מה אריק בנאדו עשה בקריירת האימון שלו? קיבל את מכבי חיפה בסוף העונה, עונה אחר כך נבעט החוצה ואז קימבן לעצמו ג'וב באולימפית
מה מוטי איווניר עשה? קריירה שלמה העביר בתור פרשן טלוויזיה ובאימון קבוצות סוג ד'
גיא לוי? פרדי דוד? מה הם עשו בקריירה שמגיע להם לאמן את הפועל?
רוצים מאמן ישראלי? אין בעיה. כשיהיה בשוק מאמן מנוסה, ותיק ומצליח (כמו קשטן שהגיע בזמנו) אז נדבר.
כל עוד אין כזה בנמצא אז האופציה היחידה היא מאמן זר, וכל אותם ליצנים שרוצים את הג'וב, שיבנו לעצמם קודם קריירת אימון מוצלחת במקום אחר ורק אז כשהם עם מוניטין וקבלות, שיגעו אלינו.
* היחיד שאולי עומד בדרישות (מבחינת ותק והישגים) הוא מאמן השרוכים, אבל אישית אני לא חושב שהוא מאמן מספיק טוב שמתאים לשאיפות של כבירי
חבל שאתה לא נאמן לעובדות. אריק בנאדו מונה למאמן מכבי חיפה בחודש נובמבר, שום סוף עונה. הגיע לקבוצה מפורקת עם ניצחון אחד בעשרה משחקים, והביא אותה עד למקום השני בעונה הראשונה שלו כמאמן ראשי. מבחינת אחוזי הצלחה ושינוי שמאמן עשה בקבוצה, זה אחד ההישגים הכי מרשימים של מאמן כאן בשנים האחרונות. בעונה לאחר מכן אמנם "נכשל" אבל הביא את הקבוצה לשלב הבתים של הליגה האירופית, וסיים מקום 5 בליגה אחרי שהיה בתמונת המאבק על אירופה עד הרגע האחרון (זה אמנם כישלון אבל מה לעשות שגם עונה לפני בנאדו וגם עונה אחרי בנאדו חיפה לא הגיעו אפילו לזה).
לא חושב שהוא איזה מאמן על, אבל בדיוק כמו שאני אומר יש פה זלזול מובנה בישראלים שאם היה הפוך היו מדברים פה על גזענות ושנאת זרים. בגלל שזה ישראלי אז הוא "קימבן ג'וב" והוא "חובבן וכושל" ומקטינים ומגמדים אותו ואת כל ההישגים שלו (גם כשהם מרשימים) תוך עיוות של העובדות. כל הז'רגון פתאום נהיה כזה של מישהו שבא מהשכונה מהקיוסק הקרוב ואין לו מושג מהחיים שלו. אבל כשמגיע איזה זר בדיחה כמו מנדיונדו אז מתחילים לספר סיפורים שהוא "בטוח מבין בכדורגל" כי הוא היה עוזר של X ולא יודע מה.
סלח לי שבעיני זה שיח לא רציני, זה תהליך לא רציונלי של קבלת החלטות וזה חלק בלתי נפרד מהבעיה שהביאה אותנו למקום שאנחנו נמצאים בו. למאמן זר יש יותר חסרונות מובנים מאשר יתרונות מובנים (בטח בשלב הזה של העונה) והוא צריך להיות בעל ניסיון ואישיות יוצאי דופן כדי להתגבר על זה, ומאמנים כאלה עולים הרבה מאוד כסף. לא מדובר פה בפיתרון קסם בלשון המעטה.