Charlie כתב:
אגב, למה לא גוטמן (מבלי להיכנס כרגע להגדרת התפקיד שלו)? גם אני מעדיף אחרים, אבל מעניין לשמוע מה יש לך נגדו.
טוב, אני יודע שאני במיעוט פה, אבל לא אכפת לי, בכל זאת אגיד מה שיש לי.
1. לא אוהב אותו בתור אדם. נראה אדם לא אמין כזה (בתוספת דברים שידועים לי על עברו, אבל זה קצת לא פייר). תמיד מנסה להתחכם, לא באמת משדר לי אינטליגנציה.
2. יש לו כמובן כדורגל, אבל שיותר מדי תלוי בשחקנים. אני לא חושב שיש לו שיטת משחק מוגדרת כמו נגיד איך שמכבי משחקים. גם פה זה לא חד משמעי כי אני לא מת על הכדורגל של מכבי, אבל בשביל הפועל הנוכחית, שהסגל הוא בינוני יחסית, צריך שיטת משחק מסודרת עם החזקת כדור ויציאה נכונה מהגנה להתקפה, שחרור כדור מהיר. גוטמן בעונות שלו בהפועל התבסס על סגל שחקנים מאוד מוכשר וזה לזכותו כמובן. גם כי הוא בנה את הסגל וגם כי צריך לדעת להסתדר עם סגל כזה.
אני חושב שהקריסה שלו מול חיפה במשחקים החשובים ב 2009 ו-2011 היא נקודה קריטית (וצריך להודות שגם במשחק שניצחנו שם 0:1 עם לאלא, חצי ראשון היה יכול להגמר אחרת). הפועל היו דומיננטים על כל קבוצות הליגה, אבל נגד חיפה שהיתה קבוצה ברמה שלנו, הוא די לא ידע איך להתמודד. בכלל, הצורה שבה הפועל הפסידה את האליפות ב-2011 היא נקודה שחורה לזכותו. זה לא רק הפסד האליפות עצמו (שעם הסגל של הפועל יש שיגדירו את זה ככשלון), אבל בעיקר הצורה שזה קרה בסוף, התפרקות טוטאלית עם כדורגל רע. צריך לזכור שלמחזור הסיום של העונה הרגילה הגענו במינוס 5 מהם, אחרי הקיזוז ירד ל-2 ועוד הם הפסידו נגד נתניה בבית מחזור ראשון ומשם קריסה כולל המשחק המביש בחיפה (יוסי שבחון).
אני לא חושב שתפקיד המנג'ר מתאים לו, הוא מאמן בנשמה והפועל צריכים מנג'ר. אני לא חושב שהוא יכול לעבוד מתחת למנג'ר.
מה שכן, במצב הנוכחי, הוא יכול להיות פתרון סביר. אבל אם הפועל רוצים לחשוב קדימה ונכון, צריך לדעתי פיגורה, מנג'ר זר, שמבין ומכיר ויודע.