נועם שחם כתב:
מצטער, זו לא דמגוגיה ואני לא שולף מהשרוול. זה הניתוח שלי (אתה כמובן לא חייב להסכים לו) אבל ככה אני מבין את העובדות.
רב"ש קיבל יד חופשית וחלק מן ההחתמות היו בניגוד לדעת ההנהלה ובגלל התעקשות שלו. התוצאה הייתה בור כלכלי שהמועדון לא היה יכול לכסות. וזה בדיוק הענין, שלהפועל תל אביב לא היה "בעל בית" (ולהזכירך, אחד התנאים בחוזה של רב"ש היה שהוא מחליט על הכל, אחרת הוא לא בא).
שוב, אתה לא חייב להסכים, הניתוח שלך יכול להיות אחר, אבל אין פה שום "קופמניזם". אני לא מתלהם כלפי רן בן שמעון, בזמן אמת לא ירדתי עליו וקיוויתי שיצליח, אבל ההחלטות שלו פגעו במועדון כלכלית, ולא מדובר בהחלטה נקודתית אחת או שתיים, אלא בסדרה של החלטות.
קודם כל אתה זורק פה דברים שאני לא יודע אם הם נכונים או לא, אבל נניח שהיו בניגוד לדעת ההנהלה, אז שתתנגד. זה לגיטימי שמאמן חושב ככה והנהלה חושב ככה. רק שבהפועל לא היתה הנהלה, היו פחי אשפה שמועדון לא היה האינטרס שלהם.
אני לא מבין מה ציפית שרב"ש יעשה, יעבור קורס מהיר בכלכלה? יחקור לעומק את מצב המועדון. הוא ביקש מקצועית מה שרצה וקיבל. הרי אם היה פוגע בול, לא היית אומר הביא לקריסה.
אז אולי הוא עשה טעויות מקצועיות, אבל לקריסה הכלכלית אין שום קשר אליו.
ולשיטתך, כל מאמן שנכשל בשחקן זה או אחר, פוגע כלכלית במועדון (אלא אם יש מנהל ספורטיבי מעלי), הרי מאמן לא יכול להכריח בעל בית להביא שחקנים.
ואני עדיין חושב שעם כל הטעויות, היתה קבוצה טובה. אפשר היה יותר טוב ואם היה עושה עוד עונה ומתקן איפה שצריך אז גם יש סיכוי טוב שזה היה קורה.
שהבעל בית שלך מתבטא כמו איזה ילד קטן והיסטרי 5 דקות אחרי שעפת מאירופה שהוא "לא יודע מה נעשה עכשיו" ושזו "קטסטרופה" באמת שאין מה להפיל עליו את התיק.