בר קולמוסא כתב:
alchemist כתב:
אגב, מיום ליום ישנה תחושה כי מנדי חושב שהוא הגיע למקום בו הוא צריך להמציא את הכדורגל מחדש והוא מבין יותר מכולם.
"מיום ליום..."
ראית שני משחקים בליגה. מאיפה בדיוק הרושם הזה מתחזק "מיום ליום"? כי אתה שומע את פרימו מזבל את השכל יום יום? או את הדיווחים של צנציפר?
ובכלל, הקשקוש הזה של "להמציא את הכדורגל", מאיפה זה מגיע? כי הוא לא עולה עם שיימן וגוטליב אבל כן עולה עם ורטה ואלגרבלי? זה ה"להמציא את הכדורגל" שלך?
כל מה שיש פה זה אוהדים שלא מסוגלים להתמודד עם האכזבה ומחפשים בנרות על מי להפיל אותה. גם אני מאוכזב, ציפיתי ליותר, אני מאוכזב מרייכרט, מפינטילי, מוינטרה וממדוניינדו. אני גם מאוכזב מהתוצאות, מהיכולת, מההגנה ומההתקפה.
אבל למרות שאני מאוכזב אני משתדל לזכור שבכל מקום הבטחנו לתת לקבוצה אורח רוח ולהפגין סבלנות, ושידענו שיהיה קשה וחבלי הלידה יהיו מורגשים. אז הנה, זה מתממש, ואפילו לספטמבר לא הגענו וכבר מדברים על שינויים.
חוצמזה אני משתדל לתת מעט כבוד והזדמנות לבנאדם שנמצא במקצוע כבר שנים רבות (ולא, מאמנים ישראלים לא נמצאים באותו המקצוע בכלל, רובם זה חבורת מערבבים וחנפנים עם קצת הבנה בטקטיקה) ולהניח שיש לו מעט יותר הבנה בכדורגל ממני, ושאם הוא מחליט החלטות הן ענייניות ומקצועיות.
זה לא אומר שהוא מאמן מצויין, זה גם לא אומר שהוא מאמן סביר, יכול להיות שהוא באמת לא מבין כלום או לחלופין אין לו את הכישורים המתאימים, אבל לדבר על זה באוגוסט, לא משנה מה התוצאות, זה מגוחך. זה בדיוק דפוס ההתנהגות של "כאן, עכשיו ומיד" שדופק את הקבוצה הזו כבר שנים, לא פחות מכל הטביבים. לשמחתי אני מאמין שהגיע בעל בית שלפחות את זה מבין.
"מיום ליום" זה צורת התבטאות והכוונה היא לא באמת מיום ליום(כאילו יום אחרי יום). בדיוק כמו להגיד וואו זה יפה חבל הזמן, אתה לא באמת מתכוון לזה שחבל שנגמר לך הזמן, אלא שזה כנראה יפה יתר על המידה.
ואגב, ניתן בכל שלב לייפות את המציאות, הכל בהתאם לטיעון אותו אתה רוצה להציג.
לדוגמה, אם אני רצה להיות בצד המצדד במנדי אז כנראה אומר שני משחקים. אך מאידך, אם אני רוצה לצדד בצידו השני של המתרס, אומר 5 משחקים רשמיים + 4 משחקי אימון.
ועכשיו ברצינות, אם היית קורא את ההודעות האחרונות שלי בפורום, היית שם לב שאני דווקא חושב בדיוק כמוך, גם אני חושב שצריך לתת למנדי יותר זמן. זה חשוב על אחת כמה וכמה אם תסתכל לאורך ההיסטוריה הסבלנות עם מאמנים משתלמת. גם האמת שבמשחק נגד בית"ר לא התרשמתי לרעה בכלל ממנדי.
עם זאת, ישנה תחושה בכל המשחקים שראיתי עד כה (כולל ביתר אגב) כי המאמן עושה יותר מידי ניסויים ומנסה לשנות תפקידים של שחקנים ושיטות משחק.
לטעמי, בניגוד לדעתך הרווחת, ההנהלה דווקא חושבת כמוני, להכניס את הראש מתחת לאדמה זה אף פעם לא טוב.
יש הבדל בין לפטר מאמן לבין להכניס אותו קצת למציאות.