אדום שרוף100 כתב:
שאלה , מי אמור לקלוע מבחוץ באוטופיה?
בהנחה מושכלת והגיונית שרביב לא קולע יותר מ3 , והיד של מתן לא חזקה מספיק כדי להגיע לטבעת (לצערי זאת האמת)?
אין מי שיקלע מבחוץ.
יש בערך שני שחקנים שאפשר לומר עליהם שהם מביאים קליעה בינונית ומעלה, באטל ואוונס.
באטל היה קלעי אדיר במכללות (בעונת הסיניור שלו הוא קלע למעלה מ-3 שלשות למשחק ב-37%), אבל באירופה הוא לא מצליח להביא את הקליעה הזו. העונה היחידה (מבין ארבע העונות שלו באירופה) שבה הוא קלע טוב הייתה לפני שנתיים כשנבחר לשחקן העונה בבלגיה, אבל העונה הוא קלע שלשה וחצי למשחק ב-34% שזה די בינוני.
אוונס הוא פורוורד שמסוגל לקלוע מבחוץ, אבל אין לו קליעה נקייה במיוחד והוא לא יהפוך פה פתאום לקלעי מטורף. העונה באיטליה (בשתי הקבוצות שהוא שיחק) הוא קלע 1.4 שלשות למשחק ב-32%, עונה לפני זה ביוון הוא קלע קצת למעלה משלשה למשחק ב-33%, זה בערך מה שנקבל ממנו כנראה.
וזהו בערך. וויליאמסון הראה העונה שהוא מסוגל לדפוק שלשה פעם בכמה משחקים אבל לא יותר מזה (יש לו יד מצוינת מחצי מרחק) וגם היו לו עונות בעבר שבהן הוא לא פגע בכלל מבחוץ. גיל אמיתי, ב-20 דקות שהוא יקבל בערך, יהיו משחקים שהוא יעלה ויקלע שלשה או שתיים ויהיו תקופות שהוא לא יפגע בכלום. לגבי מתן, זו אבחנה נכונה לדעתי, אני חושב שרואים שמבחינה פיזית קשה לו יותר לשחרר זריקה בלי מאמץ וזה כמובן פוגע לו בדיוק. היו לו בעונה שעברה זריקות חופשיות לחלוטין שלא הלכו בכיוון בכלל, זה לא קורה משום מקום לשחקן שכל הקריירה היה קלעי יציב ובגילו זה לא הולך להשתפר אלא להפך.
לגבי רביב, הבעיה עם הקליעה שלו לא התחילה בעונה שעברה. הקליעה שלו לא טובה כבר כמה שנים והעונה הראשונה שלו בהפועל היא האנומליה ביחס לשנים האחרונות (כמו היכולת שלו בכל שאר הפרמטרים באותה עונה). לפני שהוא הגיע מירושלים הוא קלע 0.6 שלשות למשחק ב-30% ועונה לפני כן באשקלון הוא קלע 0.8 שלשות ב-30% גם כן. סביר להניח שהקליעה שלו לא תהיה מזעזעת כמו העונה שעברה, כי עכשיו כשיש רכז אז הוא יתפנה ליותר שלשות קץ'-אנד-שוט במקום לעלות לשלשה מהפיק-אנד-רול שאת זה הוא לא יכול לעשות. אבל לצפות לכושר הקליעה שלו מלפני שנתיים (שגם, הוא אמנם קלע באחוזים גבוהים אבל בנפח נמוך אז האימפקט של הקליעה שלו לא היה כזה גבוה) זה כמעט כמו לצפות ממנו לעשות שוב עונה של 19 נקודות למשחק.
מן הסתם המחסור הכמעט מוחלט בקלעים לא יתבטא רק בכמות השלשות ובאחוזי הקליעה אלא ישפיע על כל משחק ההתקפה. לקבוצות לא תהיה בעיה לתת לנו לזרוק מבחוץ כל היום, לשמור איזורית, לצופף את הצבע, להביא עזרות וכו'. אני לא רואה איך זה אפשרי לשחק פיק-אנד-רול (שזה בערך הדבר היחידי שנשחק) בלי ריווח. רביב זה שחקן שעושה את הנקודות שלו קרוב לסל, וויליאמסון ואוונס עושים את רוב הנקודות שלהם באיזור הטבעת, כמובן רות'בארט ועוד לא הזכרתי את השחקנים שאמורים לעלות מהספסל. כל אחד מהשחקנים האלה צריך שחקנים לידו שקולעים מבחוץ, לכן לא מרגיעה אותי העובדה שהחמישייה המסתמנת מלאה בסקוררים כי יש פה חוסר התאמה מובהק.
אז עם כל הכבוד והקרדיט שאפשר לתת לפני שבכלל מתחילים את האימונים, ואכן לנבא איך קבוצה הולכת להיראות זה בדרך כלל מדע בדיוני, אבל במקרה ספציפי הזה, כשמדובר במחדל כל כך גדול כמו לבנות קבוצה שלמה בלי קליעה מבחוץ (כשזה ללא עוררין האלמנט הכי חשוב במשחק היום, ב-NBA למשל זה האלמנט המקצועי הכי חשוב שמדברים עליו הכי הרבה, ברמה שצריך מינימום ארבע אם לא חמישה שחקנים על המגרש שיכולים לקלוע), אני חושב שאין לזה סיכוי לעבוד ולדעתי אנחנו נראה את הצורך לעשות שינוי מהר מאוד, ולהביא גארד עם קליעה רצינית מבחוץ בשלב מוקדם.