תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 20:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 20:51 
לדעתי זה הכיוון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טיילור באטל חתם
הודעהפורסם: 11 אוגוסט 2015, 00:42 
צור ש. כתב:
הזר האחרון חייב להיות מפלצת הגנה.

עם קליעה טובה מבחוץ
וכדאי גם שיהיה אתלט וריבאונדר טוב עם אסיסטים.
שחקני הNBA גמישים בדרישות שכר שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוגוסט 2015, 01:09 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
יובל, אולי לא אג'נדה אבל בטח שראייה מאוד מאוד סלקטיבית. אין שום סיכוי שבעולם שעל קבוצה אחרת, שהיו לה את רוברט רותבארט ורביב לימונד בחמישייה (שני הקלעים הישראלים המובילים מחוץ למכבי עונה שעברה, ודי מובילים גם באסיסטים וריבאונדים) היית אומר שזה "סגל ישראלי לא יוצא דופן". וכשאתה מדבר פה על קווים אחוריים של קבוצות אחרות, עם בעיות הרבה יותר ברורות (כמו הקו האחורי של קרית גת שדיברת עליו, עם דילייני-טפירו-טישמן, שהוא הרבה יותר חלש בקליעה מבחוץ מאשר שלנו, והקו האחורי של נהריה שהוא הרבה יותר בעייתי מאשר שלנו) אז אתה לא לוקח אותן בחשבון וטוען שאנחנו נתקשה להתמודד איתם. כשמבטלים את הנקודות החזקות של הקבוצה ואת הנקודות החלשות של קבוצות אחרות, ומתייחסים רק לחולשות ספציפיות, אז הטענות שלך לא נראות טוב מה לעשות.
גם את הטיעון לגבי ההעדרויות (שאם לא נביא 2-3 אז כשיעדר שחקן נתמוטט) לא הבנתי והוא נראה לי מאולץ. אם תביא עכשיו 2-3 אז כשאחד הגבוהים יעדר תצטרך לאלתר ואם תביא 4 אז כשאחד השחקנים בקו האחורי יעדר תצטרך לאלתר. בקבוצה כמו שלנו דוקא יותר הגיוני לבנות למקרה שרותבארט יעדר ולבטח למקרה כזה. לא חושב שזה טיעון כזה רציני.

את אוואנס ראיתי בהרבה משחקים ואמנם קשה לי מאוד להגיד איך הוא יתפקד בעמדה 3 במשרה מלאה (כמו שאמרתי יהיה תלוי הרבה בקליעה שלו מבחוץ ובעיקר ב-catch and shoot), אבל אי אפשר להגיד שזה "לשחק מחוץ לעמדה שלו". לדעתי אם תשאל אותו אז הוא יגיד לך שהוא 3 נטו ושם הוא רוצה לשחק. הוא חי בפרימטר ויש לו פרימטר סקילס של 3, לעומת זאת היכולות שלו בפוסט חלשות (בפועל גם כשהוא משחק בתור 4 הוא בעצם 3 והכל עניין של מאצ'אפים וסגנון משחק). אמנם יש הרבה שחקנים כאלה שמשחקים חלק מהזמן 4 בליגה שלנו אבל ברור שזה סוג של סמול בול ולא האפשרות היחידה (ממש לא "כל" ו-"תמיד" כמו שאתה טוען בנחרצות). יש קבוצות שמשחקות עם 3 שהוא יותר 2-3 ויש קבוצות שמשחקות עם 3 שהוא יותר 3-4, שתי אופציות לגיטימיות כל עוד השחקן טוב ומתאים. וכן כמו שכבר אמרתי יש בהחלט סיכוי שאוואנס יוחלף במהלך העונה (אם לא יפגע מבחוץ) ב2-3 שקולע ושומר יותר טוב, למרות שהוא שחקן מוכשר מאוד לדעתי. אבל מבחינת עמדה אני די בטוח שתגלה שהוא שחקן חוץ הרבה יותר ממה שאתה חושב. ספציפית הנחרצות לגבי זה שהוא 4 נטו היא לא רצינית. יש ביקורת אחת שצריכה להאמר והיא שאם הבאנו את אוואנס בתור 3 נטו, היינו חייבים לדעתי להשאיר את דוראנד. על זה אפשר להגיד די בנחרצות לדעתי שזו טעות גדולה, אבל לצערי זה לא חדש.

אפשר לזהות שתהיה כנראה בעיה בקליעה מבחוץ ובהגנה על הפיק אנד רול, אבל כמו שפרביס כתב זה גם עניין שהוא מאוד קבוצתי. ההגנה בבירור, אבל גם אחוזי הקליעה הם ממש לא סומציה של איכות הקלעים שיש בקבוצה (אחרת בעונה שעברה היינו מדורגים הרבה יותר גבוה מבחינת שלשות מאשר מה שדורגנו בפועל).

רות'בארט הצליח כי נתנו לו לשחק 30 דקות במשחק והוא היה מוקף בקלעים שהקלו עליו את המשחק. זו העונה הכי מוצלחת של שחקן בן 29 שהקריירה שלו מלאה בעיקר בכישלונות. אם הוא יהיה שחקן של גג 25 דקות (יש לנו זר שיכול לשחק רק במקומו), ובנוסף יהיה מוקף בשחקנים שאף אחד מהם לא קולע מבחוץ, אני לא חושב שהתרומה ההתקפית שלו אפילו תתקרב למה שהוא הציג בנהריה. אני לא בטוח שבסיטואציה שתהיה לו בהפועל הוא יתרום יותר משודלבראנד.

אם לא הבנת את הטיעון לגבי ההיעדרויות אני אסביר. אם מגיע עוד שחקן לעמדה 4, יש חמישה שחקנים ברוטציה מתוך שמונה, שאם אחד מהם לא משחק, אי אפשר לחלק את הדקות בקו האחורי. אם היה מגיע שחקן לעמדות 2-3, השחקנים היחידים שהיית יכול להגיד את זה עליהם הם רות'בארט וג'אדג' (וגם אז, אם היית משאיר את יונתן מור לדוגמה, זה גיבוי סביר ל-7-8 דקות במשחק נתון והוא שחקן הרבה יותר לגיטימי לליגת העל מאשר תמיר בלאט). וכמובן שגם בלי גבוהים אפשר להסתדר עם סמול-בול ולחפות את זה במידה מסוימת גם על הקבוצה השנייה, אבל בלי גארדים אי אפשר לשחק.

לגבי אוונס אני אפילו לא הולך להתווכח כי אתה בעצמך כתבת על זה כבר כל כך הרבה פעמים: שאם נביא עוד 4 יש לו בעיה, הוא "ייכלא" בעמדה 3 וייפול בין הכיסאות, הוא לא מתאים לשמור את ה-3 הזריזים בליגה, הוא לא הראה קליעה מספיק טובה בשביל התפקיד הזה, וכו' וכו' ובשורה התחתונה סיכוי גדול שהוא ייכשל ויביאו במקומו גארד שמוביל כדור עם קליעה מבחוץ. אבל אחרי כל מה שכתבת עליו (מילים שלך לא שלי, בניגוד לאמירה שלך שקבעתי שהוא 4 נטו שזה לחלוטין לא נכון, להפך, כל הזמן אמרתי שהוא טווינר קלאסי לעמדות 3-4 בליגה), אי אפשר להגיד שהוא ישחק מחוץ לעמדה שלו. מה שיש פה זה שכנוע עצמי נטו אחרי השלמה של המצב. כשהאופציות עדיין פתוחות אפשר לנתח בצורה שקולה את החסרונות והיתרונות של כל סיטואציה, אחרי השלמה עם המצב פתאום הוא בעצם הרבה יותר שחקן חוץ ולגיטימי לשחק איתו בעמדה 3.

לגבי הקליעה, באמת שאין לי מושג איך מישהו חושב שבסגל הנוכחי יש לנו קליעה מבחוץ שאפשר לנצח איתה משחקים. גם לא הבנתי את הטענה שהקליעה של הקבוצה היא לא נגזרת של איכות הקלעים, מה גם שהדוגמה של העונה שעברה היא בדיוק ההפך, אילו קלעים היו לנו בדיוק? אובאנון קלע אצלנו שתי שלשות למשחק ב-40% שזה בערך מה שהוא עשה כל הקריירה. שולדבראנד בשתי העונות הראשונות בליגה קלע בקושי חצי שלשה למשחק באחוזים נמוכים ודווקא בעונה האחרונה קלע כפול שלשות למשחק (בפחות דקות) באחוזים הרבה יותר גבוהים, סקוט וסקוורר נתנו את עונת הקליעה הכי טובה בקריירה שלהם. רביב נפל בקליעה אבל כבר עשור שגם בעונות הטובות שלו הוא גג שחקן של שלשה למשחק, ומי שצפה במשחקים היה יכול לראות שמתן מתקשה לשחרר זריקה (הוא קיבל הרבה מבטים פנויים). בסך הכל קלענו בדיוק כמה שהיינו שווים.

גם אם רביב ישתחרר העונה לזריקות קץ'-אנד-שוט במקום לעלות לשלשות מהפיק-אנד-רול אפשר במקסימום לצפות ממנו לשלושה במשחק באחוזים סבירים. לבאטל מאז שיצא מהמכללות הייתה בדיוק עונה אחת שבה הוא באמת הפציץ משלוש, אם הוא ייתן עונה של שתי שלשות למשחק ב-40% אני אגיד תודה (בהתחשב בזה שהוא צריך לעשות הכל בהתקפה). גיל אמיתי שחקן בן 26 שבעונה שעברה קלע בקושי חצי שלשה למשחק ב-29% באותה כמות דקות שהוא אמור לקבל אצלנו, בעונות לפני זה הקליעה שלו נכנסה יותר טוב ואפשר לקוות לקפיצת מדרגה שלו, אבל בתור שחקן שהולך להיות מחליף והוא לא קלעי טבעי, האימפקט שלו מבחינה הקליעה יהיה שולי בכל מקרה. אני לא רואה סיבה שמתן יקלע יותר טוב העונה אם הוא בכלל יראה מגרש ואוונס קלע יציב מאוד של שלשה למשחק, שוב, אין סיבה רציונלית להניח שהוא פתאום יתפוצץ ויהפוך לקלעי מטורף. אני לא זורק באוויר מספרים, אלה סטטיסטיקות מאוד רלוונטיות של השחקנים בסיטואציות מאוד דומות אם לא זהות לתפקיד שהולך להיות להם בקבוצה. אני עוד לא הבנתי, איך אמורים לשחק פיק אנד רול עם ריווח וקלעים בפינות, כשאין קלעים?

סיפרת על קבוצות שהצליחו עם שלושה גארדים. אז קודם כל אני לא חושב שהן היו קבוצות טובות (זו הייתה ליגה חלשה בצורה קיצונית) והיו להן הרבה בעיות בגלל זה (סתם לדוגמה, אתה לא חושב שאם חיפה היו מביאים גארד במקום את הנינג, הם היו עוברים את אילת וכנראה מתמודדים מול ירושלים בגמר?), כך שאני לא רואה פה בדיוק מקור להשראה. אבל בכל הקבוצות האלה, היו שחקנים עם תכונות של גארדים, שחיפו על הרבה מהבעיות (לא על כולן). היו להן פורוורדים שהם פליימייקרים עם הובלת כדור ויכולת מסירה (מגווייר, רוז'ו שהוא שלושת-רבעי גארד). היו להם פורוורדים עם קליעה (קרוקר, מגווייר, גרייבס, אופייבו, פאלמר), לנו אין אפילו גארדים עם קליעה. היו להם פורוורדים שמסוגלים לשמור גארדים (קרוקר, מגווייר, רוז'ו, פאלמר). לנו אין שום דבר מזה. קבוצה נטולת קליעה לחלוטין, עם סיכוי גבוה שתהיה לה בעיה בהובלת כדור ושלא יכולה לשמור, בעיקר לא גארדים (בעיות עצומות שלא רק אני מזהה) - אני לא רואה איך קבוצה כזו יכולה להצליח. לכן יש לי את כל הסיבות בעולם להיות נחרץ לגבי ההחלטה להוסיף לסגל הנוכחי עוד שחקן פנים במקום גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2015, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
6 בספטמבר, באטל עדיין עם שיער צהוב.
#הנעלהזונה
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: