תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 20:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: טיילור באטל חתם
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:08 
...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טיילור באטל חתם
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:09 
https://twitter.com/HapoelUTA/status/630272799022678016

http://www.hapoeluta.com/%D7%98%D7%99%D ... %99%D7%91/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:14 
סמל אישי של המשתמש
שיהיה בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:21 
יופי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:21 
החתמה טובה לדעתי.
שיהיה בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:26 
בהצלחה! :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:28 
החתמה מעולה שיהיה בהצלחה :hapoel:
בול מה אנחנו צריכים

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:38 
:ROSE: :ROSE:

תחושת הבטן שלי היא ששחקן ברמה שלו יגרום לרביב לפרוח העונה. אינשאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 09:41 
סמל אישי של המשתמש
יששש...

רכז טהור =)
שיהיה לנו בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 10:24 
נועם שחם כתב:
:ROSE: :ROSE:

תחושת הבטן שלי היא ששחקן ברמה שלו יגרום לרביב לפרוח העונה. אינשאללה.

לפי מה שאני יודע, השיקול העיקרי בהחתמה שלו היה מן הסתם ההתאמה לרביב כשגם הוא עצמו היה שותף בחשיבה ובאיזה סוג שחקן יסייע לו להיות טוב יותר השנה.
מקווה שבאטל הוא כזה (רכז שיודע להוביל כדור ולנהל משחק, שמהווה איום מבחוץ ושיוריד מרביב את העומס בניהול המשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 10:52 
ברור שצריך לראות איך ישתלב ויש המון משתנים בהחתמה של כל שחקן.
אבל לטעמי החתמה טובה. רכז, פיק אנד רולר, מנהיג, מנהל משחק, אבל גם יודע לשחק גם בלי הכדור ולרוץ על חסימות. זה שיש לו ניסיון, וניסיון טוב, באירופה זה יתרון גדול לדעתי.
שיהיה בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 11:05 
אני חושב שזה השינוי הכי משמעותי של הקיץ מהבחינה שסוף סוף הבאנו רכז. אני לא מאמין בכל ענייני ה-״רכז טהור״ אבל ברור שבכדורסל של קטש (בניגוד לזה של ארז) צריך שחקן שיריץ את הפיק אנד רול ויוריד את המעמסה מרביב (שהוא שחקן פיק אנד רול בינוני). כמו שאמרו פה גם יש לו את היכולת לשחק אוף דה בול ולרוץ על חסימות. בסופו של דבר זו תהיה העמדה החשובה בקבוצה ובאטל שחקן מספיק מוכשר ומנוסה כדי להוביל את הקבוצה בהתקפה. היתרון הגדול שלו זה שהוא שילוב טוב בין סקורר למנהל משחק (בדרך כלל זה או זה או זה). הוא שחקן שעל פניו אמור להתאים לרביב, במונס הוא וסטיט פרחו אחד ליד השני וזה שילוב די דומה.

כמו שאצל אוואנס מה שיקבע בסוף לדעתי זה במידה רבה הקליעה מבחוץ, אצל באטל סימן השאלה העיקרי שלי הוא בהגנה. שחקן של 1.90 ומעלה שלא שומר אפשר להחביא יותר בקלות מאשר שחקן של 1.83 (תשאלו את טפירו שכבר קריירה שלמה מוחבא במאצ׳אפים שונים ומשונים) כי אתה לא גמיש באותה מידה במאצ׳אפים שאפשר להציב מולו. באופן כללי תהיה בעיה של קו אחורי חדיר לדעתי כשגם אוואנס לא גדול השומרים האישיים. התקפית אין לי ספק שכרגע יש בקבוצה הרבה כישרון וכבר עכשיו יש 4 סקוררים ברמה די גבוהה (כולל רביב ורותבארט) כשעוד חסר זר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 11:17 
הזר הנוסף צריך לתת קודם כל הגנה
כי כבר עכשיו יש את באטל ורוטברט שלא מצטיינים בתחום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 12:39 
כשאני חושב על זה שההתקפה של הקבוצה השניה עושה הי פיק אנד רול עם השחקנים שבאטל ורוטברט שומרים עליהם, זה עושה לי התכווצויות בבטן.
לפחות העונה קטש יצטרך לעבוד קשה על ההכנות של הקבוצה למשחקים בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 16:02 
רדנקו כתב:
כשאני חושב על זה שההתקפה של הקבוצה השניה עושה הי פיק אנד רול עם השחקנים שבאטל ורוטברט שומרים עליהם, זה עושה לי התכווצויות בבטן.

מצד שני, בשנה שעברה היה לך את יינסי שהוא נון פקטור בהגנה. אין מצב שרותברט יהיה גרוע יותר מהבחינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 16:57 
רדנקו כתב:

מי בדיוק כן שומר בקבוצה הזאת?
אני לא זוכר הרבה שנים סגל עם הגנה כל כך רעה.
בעונה שעברה היו כמה שומרים אדירים בסגל ועדיין היינו קבוצת הגנה מזעזעת, השנה אפילו את זה אין.
מדברים כל הזמן על ההתאמה ההתקפית ושוכחים שרוטבארט זה שחקן שצריך קבוצה שלמה כדי לחפות עליו ואנחנו עשינו בערך את ההיפך.
מאוד מדאיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 17:34 
יכול להיות שיש סיכוי שיהיה לנו קבוצה שקצת מוגבלת הגנתית אבל אתם קצת מגזימים מאחר והסגל עדיין לא סגור ואתם לא יודעים באמת איך אוואנס ישמור או איך קטש ינסה להחביא את רותבארט כמו שעשה רועי חגאי

סה"כ יש 2 גארדים ישראלים ששומרים טוב, רביב שמאופיין באגרסיביות שלו וגיל אמיתי שאמנם לא שומר כמו סקוורר אבל הוא גבוה ממנו בשני ראשים וזה מאפשר לו לשמור על כמה עמדות והוא הוכיח את זה מה גם שזה משתלם בכך שהוא בניגוד לסקוורר מסוגל לעשות משהו בהתקפה מלבד שלשות.

ג'אדג' שעושה רושם שהגיע לפה על תקן מחליף לרוברט ופועל שחור כזה כמו מימון רק גבוה יותר, אתלט יותר, מהיר יותר, ריבאונדר טוב יותר אמנם לא סקורר דגול אבל אי אפשר לקרוא לגבוה שקולע 9 נק באיטליה נגר.
וכוא באמת עושה רושם של שחקן הגנה טוב.
אני לא יודע עד כמה גרוע רותבארט שומר אבל אני משער שזה לא יותר גרוע משולדי, ומה גם שרוברט עם ה 2.17 שלו מהווה הרתעה ואיום חסימה מתמיד באיזור הצבע והיכולת שלו לצבור ריבאונדים מושלמת.

לגבי באטל אני יכול להביא פה רשימה לא קטנה של גארדים כמוהו שמעיפים לא מעט שלשות וזורקים זין בהגנה, שחקנים אפילו יותר גבוהים ממנו שפשוט לא שומרים מרצונם (סואן, פול סטול, קליף וויאט וליונס לפחות בהתחלה של העונה) הוא לא מחרב משחקים ויודע לנהל משחק לא רע.

סה"כ יש מקום לעוד זר וההגיון אומר שכן ישימו דגש על הגנה
אל תשכחו שב 13/14 היה לנו קו קדמי סופר רך שכלל את הארפר ושולדי + ג'וש שהיה שומר אדיר אבל התקשה מול גבוהים עם סייז (סופו, גייטס מדי פעם,סימפסון) ועדיין היו משחקים שהקבוצות מולנו קלעו מתחת ל 70 ו 60.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 17:52 
בעונה ההיא היה לנו קו אחורי עם שומרים מצטיינים שדי מנע חדירות ועם שומר טוב מאד בתיק אנד רול כמו אוונס. תזכיר לי איזה שני גארדים שומרים טובים יש לנו השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 18:23 
מי השומרים המצטיינים שאתה מתכוון אליהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2015, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
בעיניי החתמה בינונית ומאכזבת. מבחינת הסגנון זה בהחלט השחקן שהיינו צריכים, אבל מבחינת הרמה זה פשוט לא שחקן ברמה מספיק גבוהה בשביל להיות הזר הבכיר. כמו שאמרתי לפני שהוא חתם, מדובר בשחקן נמוך ולא אתלטי ובנוסף לא צעיר כך שהסיכוי שלו להראות משהו שהוא לא הראה עד עכשיו בקריירה הוא קלוש, ומה שהוא הראה עד עכשיו בקריירה לא כזה מרשים. שחקן שהמקסימום שלו היה עונה מצוינת בבלגיה (עונה לפני שנתן שם עונה חלשה), ומה שהכי מדאיג, זה כשהקבוצה שלו שיחקה ביורוקאפ וביורוצ'אלנג', המספרים שלו ירדו דרסטית, מה שמעיד עליו שקשה לו לעשות את המעבר ולתת את אותה יכולת מול יריבות ברמה גבוהה יותר. לא שאני חושב שהוא יהיה שחקן גרוע, ממש לא, והוא גם יכול לתת מספרים לא רעים (בטח אם לא נביא עוד גארד וזה יגרום לו ולרביב לנפח מספרים), הבעיה היא שהוא שחקן שיכול לפרוץ או להשאיר חותם בליגה, ולהפוך אותנו לקבוצת צמרת שנותנת עונה מעבר לציפיות ומסוגלת להתמודד עם כל קבוצה בליגה במשחק נתון, מה שהייתי מצפה מהזר הבכיר והכי יקר שמגיע לעמדה הכי חשובה.
ומילא אם הוא היה שומר, אבל בנוסף הוא גם שחקן הגנה גרוע שעל כל סל שלו בצד אחד הוא הולך לקבל סל בצד השני, איך לא מבינים ששחקנים כאלה לא יעילים (אלא אם הם כוכבים מטורפים של 20 נקודות במשחק) והם הרבה פחות טובים מהמספרים שהם מציגים. העובדה שסיכמו איתו את התנאים הכספיים כבר בתחילת השבוע שעבר, אבל המשיכו להתלבט לגביו עוד כמה ימים והיום החתימו אותו מראה שגם קטש לא בטוח שהוא שחקן מספיק טוב והוא סוג של פשרה (זה לא שחוסר שביעות הרצון מגיע משום מקום ואני המצאתי את החששות האלה).
ואם מסתכלים על התמונה הגדולה, סגרנו את הסגל הישראלי (יגיעו עוד שחקנים לקצה הספסל כי כרגע יש לנו חמישה ישראלים רשומים) ונשאר לנו להחתים זר אחד, ואני לא רואה מה בסגל הזה מתרומם מעל שאר קבוצות מרכז הטבלה. הסגל הישראלי שלנו לא יוצא דופן, השינויים מהעונה שעברה הם רות'בארט שצריך שיבנו קבוצה סביבו מה שלא קורה, ואמיתי שהוא כישרון יותר גדול מסקוורר אבל היה פחות טוב ממנו בעונה שעברה. וגם בזרים אני לא רואה איזו בשורה. החתמנו את ג'אדג' לפני שסגרנו את מצבת הישראלים ואז בסוף הבאנו שחקן שלא יכול לשחק ביחד איתו. הבאנו את אוונס, שיכול להיות נחמד מאוד, אבל אובייקטיבית הוא אחרי עונה רעה. שתי ההחתמות האלה היו אמורות לבוא כהשלמה לגארד תותח אחד לפחות, ולזה כיוונו (סקוטי ריינולדס וקייל גיבסון שפורסם בתקשורת על העניין בהם בהחלט עונים להגדרה הזאת) ובסוף הוחתם שחקן הרבה פחות טוב. לדעתי תוכל להיות פה קבוצה באמת חזקה רק אם הזר הרביעי יהיה גארד סקורר שבאמת יהיה פה סופרסטאר (כשכרגע כנראה לא מחפשים בכלל גארד), ובנוסף נצליח להתחזק באמצע העונה בהתאם לאיך שתיראה הקבוצה.

רדנקו כתב:

בטח, אני כבר רואה את קטש עובד על ההגנה.
ובכלל, זו כנראה הולכת להיות קבוצת הגנה גרועה. באטל שחקן הגנה גרוע. אמיתי שחקן הגנה הרבה פחות טוב מסקוורר. אוונס וג'אדג' שחקנים אתלטיים, אבל שחקני הגנה טובים הם לא (וכמו שזה נראה אחד מהם הולך לשחק מחוץ לעמדה שלו והשני הולך להיות מחליף של 15 דקות כמו מיימון). רות'בארט חור גדול בהגנה (במקרה שלו הוא שווה את זה אם מוציאים ממנו 100% בהתקפה, אבל אני ממש לא משוכנע שזה הולך לקרות). וקטש המאמן. אם בעונה שעברה היה לנו קו קדמי שלא שומר וקבוצה שלמה שמנסה לחפות על זה, השנה לא יהיה אף אחד שיכול לחפות על אף אחד אלא חורים בכל מקום בהגנה. וכבר ראינו שקטש לא עושה עם זה כלום (בעונה שעברה הפיתרון שלו לגייטס היה לקוות שהקהל יגרום לו לשמור, שזה חובבני בצורה מחרידה, והפיתרון שלו לשולדבראנד היה פשוט לא לתת לו לשחק).
ולהשוות מבחינה הגנתית את הקבוצה שהייתה לנו לפני שנתיים לקבוצה שהולכת להיות העונה זה מצחיק. אז המאמן שלנו היה אדלשטיין (וגם אז החורים בהגנה התגלו ככל שהתקדמה העונה), היום המאמן הוא קטש.

שני יתרונות שאני בכל זאת רואה בהחתמה הזאת:
1. נראה כמה שפחות דקות של תמיר בלאט מאשר אם היינו מחתימים כל גארד אחד, כי הוא לא יכול לשחק עם באטל אפילו שנייה (למרות שעם קטש אי אפשר לצפות לכלום).
2. אולי זה נותן תקווה שבכל זאת נחתים גארד לעמדות 2-3. כי מילא אם היינו מחתימים גארד ורסטילי, שיכול לשחק בכמה עמדות ולשמור כמה עמדות (קייל גיבסון לדוגמה). באטל הוא בדיוק ההפך. וכרגע הקו הקדמי שלנו פשוט חלש מאוד. בטח הגנתית. אני לא רואה אותנו מתמודדים אפילו בטעות עם ירושלים ומכבי עם קו אחורי כזה (למי שאומר שיש לי ציפיות מוגזמות, בשלוש העונות הקודמות ניצחנו את שתיהן כל עונה והתמודדנו איתן ברוב המשחקים), ואפילו עם קו אחורי של קבוצות כמו נהריה (עם ברקוביץ', ברנדוויין, היקס ואומה), אשדוד (גארט, סוואן, אורלנד) וקריית גת (דילייני, וטפירו שעדיין יכול לעשות צחוק מהגנות חלשות) אנחנו נתקשה להתמודד ולהתעלות מעל. אין לנו שחקן אחד בקבוצה שיכול לשמור גארד ברמה גבוהה. יש לנו שחקן וחצי בקבוצה עם קליעה סבירה מחוץ לקשת (שנה שעברה היו לנו ארבעה, והיינו קבוצה מתחת לממוצע בכל הקשור לקליעה מבחוץ). כמו שאמרתי, אם יגיע עוד שחקן לעמדות 2-3 והוא באמת יהיה פגיעה, אולי תהיה קבוצה חזקה. בכל תרחיש אחר, בטח אם לא נחתים גארד בכלל, אנחנו נהיה בבעיה ענקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 00:10 
סה״כ הגזמה די חסרת פרופורציות פה סביב נושא הגארדים. לא חסרות קבוצות ששיחקו עם 3 גארדים עונה שעברה שמתוכם זר אחד, כולל אלו שסיימו מקום שלישי ורביעי (חולון עם טיילור, הרוש וגוני, אילת עם אפיק, וואייט וברקוביץ׳ שהיה בכלל נון פקטור). חיפה מרגע שסטיט נחתך שיחקה בלי גארד זר אחד ודוקא אז התחילה את הריצה שבסופה סיימה לפנינו ששיחקנו עם 2 גארדים זרים (הכיצד יתכן הדבר). כמובן שהתשובה תמיד תהיה ״אבל לקבוצות האלה היה X״ שזה מסוג הטיעונים של no true scotsman. שורה תחתונה לא רשום בשום מקום שבלי 2 גארדים זרים אי אפשר לשחק כדורסל. אני בעד להביא 2-3 אבל ההחלטיות הזאת פשוט מגוחכת, כמו גם הטענה שקו אחורי של רביב ובאטל לא יכול להתעלות על מאיר טפירו בגיל 40 ודילייני (או ניב ברקוביץ׳ הנגר ואומה). מה שיקבע זה האיכות ולא הכמות, אם השילוב בין באטל לרביב יהיה טוב וגיל אמיתי יהיה לכל הפחות סביר אז הקו האחורי יכול להיות אחלה, ויכולים להיות לקבוצה יתרונות אחרים. בעונה של ארז היה לנו הקו האחורי הטוב בליגה למרות שהורכב רק משני שחקנים, שהם לא שומרים גדולים ולא קלעים גדולים מבחוץ (קאונסיל ואריאלי הורידו את הרמה של המשחק ב-10 דרגות כל פעם שנכנסו במקומם).
חוץ מזה, הטיעון של ״אבל שנה שעברה היה לנו X ועדיין היינו גרועים״ הפך ל-logical fallacy החדש (יחד עם ״אבל אז ארז אימן אותנו ולא קטש״). שנה שעברה היתה קבוצה ספציפית עם יתרונות וחסרונות ספציפיים. מה עם קצת צניעות והבנה שכדורסל מורכב מקצת יותר פרמטרים, ושבסופו של דבר מה שקובע בו זו הדרך בה אתה מנצל יתרונות יחסיים מול היריבה ולא רק פרמטר אחד ספציפי.

סה״כ לא רואה סיבה לנבואות הזעם האלה. הסגל הישראלי התחזק משמעותית עם רותבארט, ולמרות זאת הצלחנו להביא 3 זרים די יקרים ביחס לשנים קודמות שכולם עם ניסיון באירופה (בניגוד מוחלט לשנים קודמות) ופוטנציאל מסוים להצלחה. אני לא הייתי בונה את הקבוצה בדיוק באותה צורה, אפשר לדבר ולנתח יתרונות וחסרונות אבל ההחלטיות הזאת על סמך נתונים אקראיים (״הממוצעים של באטל ירדו במשחקים באירופה מה שמראה שהוא לא מתאים לרמות הגבוהות״) לא רצינית. זאת לא קבוצה שראינו עונה שלמה ופתאום המאמן לא רושם את דוראנד למשחק מכריע, ואלו גם לא החלטות הזויות מעבר לכל ספק סביר (מה שהיה בעיני אם היינו מביאים את המוזלי ההוא שפורסם בתור גארד זר יחיד). זו חבורה של שחקנים שאנחנו בקושי מכירים עם רקורד בסה״כ סבבה והתאמה שחלקה נראית יותר טוב (באטל ורביב) וחלקה פחות טוב (בעיקר ג׳אדג׳ ורותבארט), אבל צריך עוד לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 00:49 
Fez כתב:
סה״כ הגזמה די חסרת פרופורציות פה סביב נושא הגארדים. לא חסרות קבוצות ששיחקו עם 3 גארדים עונה שעברה שמתוכם זר אחד, כולל אלו שסיימו מקום שלישי ורביעי (חולון עם טיילור, הרוש וגוני, אילת עם אפיק, וואייט וברקוביץ׳ שהיה בכלל נון פקטור). חיפה מרגע שסטיט נחתך שיחקה בלי גארד זר אחד ודוקא אז התחילה את הריצה שבסופה סיימה לפנינו ששיחקנו עם 2 גארדים זרים (הכיצד יתכן הדבר). כמובן שהתשובה תמיד תהיה ״אבל לקבוצות האלה היה X״ שזה מסוג הטיעונים של no true scotsman. שורה תחתונה לא רשום בשום מקום שבלי 2 גארדים זרים אי אפשר לשחק כדורסל. אני בעד להביא 2-3 אבל ההחלטיות הזאת פשוט מגוחכת, כמו גם הטענה שקו אחורי של רביב ובאטל לא יכול להתעלות על מאיר טפירו בגיל 40 ודילייני (או ניב ברקוביץ׳ הנגר ואומה). מה שיקבע זה האיכות ולא הכמות, אם השילוב בין באטל לרביב יהיה טוב וגיל אמיתי יהיה לכל הפחות סביר אז הקו האחורי יכול להיות אחלה, ויכולים להיות לקבוצה יתרונות אחרים. בעונה של ארז היה לנו הקו האחורי הטוב בליגה למרות שהורכב רק משני שחקנים, שהם לא שומרים גדולים ולא קלעים גדולים מבחוץ (קאונסיל ואריאלי הורידו את הרמה של המשחק ב-10 דרגות כל פעם שנכנסו במקומם).
חוץ מזה, הטיעון של ״אבל שנה שעברה היה לנו X ועדיין היינו גרועים״ הפך ל-logical fallacy החדש (יחד עם ״אבל אז ארז אימן אותנו ולא קטש״). שנה שעברה היתה קבוצה ספציפית עם יתרונות וחסרונות ספציפיים. מה עם קצת צניעות והבנה שכדורסל מורכב מקצת יותר פרמטרים, ושבסופו של דבר מה שקובע בו זו הדרך בה אתה מנצל יתרונות יחסיים מול היריבה ולא רק פרמטר אחד ספציפי.

סה״כ לא רואה סיבה לנבואות הזעם האלה. הסגל הישראלי התחזק משמעותית עם רותבארט, ולמרות זאת הצלחנו להביא 3 זרים די יקרים ביחס לשנים קודמות שכולם עם ניסיון באירופה (בניגוד מוחלט לשנים קודמות) ופוטנציאל מסוים להצלחה. אני לא הייתי בונה את הקבוצה בדיוק באותה צורה, אפשר לדבר ולנתח יתרונות וחסרונות אבל ההחלטיות הזאת על סמך נתונים אקראיים (״הממוצעים של באטל ירדו במשחקים באירופה מה שמראה שהוא לא מתאים לרמות הגבוהות״) לא רצינית. זאת לא קבוצה שראינו עונה שלמה ופתאום המאמן לא רושם את דוראנד למשחק מכריע, ואלו גם לא החלטות הזויות מעבר לכל ספק סביר (מה שהיה בעיני אם היינו מביאים את המוזלי ההוא שפורסם בתור גארד זר יחיד). זו חבורה של שחקנים שאנחנו בקושי מכירים עם רקורד בסה״כ סבבה והתאמה שחלקה נראית יותר טוב (באטל ורביב) וחלקה פחות טוב (בעיקר ג׳אדג׳ ורותבארט), אבל צריך עוד לראות.

כל מילה :ROSE:
אני לא מתיימר להבין בכדורסל כמו חלק מהכותבים פה, אבל הנחרצות בה קובעים פה דברים היא מוגזמת.
אפשר להתווכח על הבניה של הסגל ועל ההתאמה של השחקנים אבל לקבוע על שחקן שנבחר לפני שנה וחצי לשחקן העונה בבלגיה ועם רזומה יפה מאוד שהוא לא ברמה זה לא רציני. דווקא בכל מקום שקראתי ועם מי שאני דיברתי אומרים שזו החתמה טובה מאוד שיכולה להצליח, אז אולי הוא לא יצליח בסוף ואולי הקבוצה גם תיכשל, אבל אני חושב שקצת צניעות בניסיון לחזות דברים לא תזיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 00:55 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:
Fez כתב:

1.כל מילה :ROSE:
2.אבל אני חושב שקצת צניעות בניסיון לחזות דברים לא תזיק.

1. שמת לב שהוא אמר שקטש לקח החלטה הזויה מעבר לכל ספק סביר?
2. פגע להם לא רע בשתי העונות האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 01:15 
לגמרי כל מילה של פז.
גם אני מודאג מדברים רבים וישנם דברים רבים שהייתי עושה אחרת אבל בסופו של דבר בניית קבוצה זה בערך העסק הכי מורכב שיש.
קשה עד בלתי אפשרי לחזות את ההתאמה בין שחקנים שונים ואת הדינמיקה הקבוצתית הכוללת.
זה לא אומר שהחסרונות לא קיימים, עניין הקליעה מטריד וגם ההגנה שבינתיים נראית לא ברורה עד לא קיימת, אבל לפסוק כבר עכשיו לאן העונה הזאת הולכת או איך הקבוצה תיראה זה לא רציני. ואני אומר את זה בתור מישהו שלא הסכים עם אף צעד פחות או יותר העונה כולל ההשארה של קטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 01:19 
KingAlpaca כתב:
ראצ'ו כתב:
Fez כתב:

1.כל מילה :ROSE:
2.אבל אני חושב שקצת צניעות בניסיון לחזות דברים לא תזיק.

1. שמת לב שהוא אמר שקטש לקח החלטה הזויה מעבר לכל ספק סביר?
2. פגע להם לא רע בשתי העונות האחרונות.

מה?
הוא אמר בדיוק ההפך.
ואני מאוד מעריך את דעתו המקצועית של פז, הוא אולי אחד האנשים שאני הכי נהנה לקרוא ורואים שהוא יודע על מה הוא מדבר, אבל אם תשים לב זה בדיוק מה שהוא אומר - שאפשר לגלות גם צניעות בנסיון לנבא את העתיד ושיש כאן אנשים שמאוד עברו את הגבול בנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 01:30 
סמל אישי של המשתמש
עם דוראנד, לא עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 01:40 
KingAlpaca כתב:
עם דוראנד, לא עכשיו.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.
לגיטימי לחשוב ככה בהתבסס על מה שרואים עונה שלמה. לא לגיטימי לנסות לחזות משהו שנה מראש ולהיות כל כך נחרץ וחד משמעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 06:32 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:
KingAlpaca כתב:
עם דוראנד, לא עכשיו.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.
לגיטימי לחשוב ככה בהתבסס על מה שרואים עונה שלמה. לא לגיטימי לנסות לחזות משהו שנה מראש ולהיות כל כך נחרץ וחד משמעי.

באמת היה צריך לשאול אותך מראש מה לגיטימי לכתוב ומה לא.

ולטענות קצת יותר ענייניות שהועלו פה - יש טעויות ויש טעויות. לדוגמה, אם הקבוצה הייתה נבנית עם שני גארדים זרים, ועוד שני זרים לעמדות 4-5, הייתי חושב שזו טעות, כי לדעתי מיותר להחזיק שלוש שחקני פנים ואחד הזרים הגבוהים צריך להיות עם משחק חוץ. אבל זו הייתה טעות סבירה לדעתי, ויכול להיות שאני טועה וזו דווקא לא טעות. הבנייה הנוכחית, אם מצטרף עוד זר גבוה, זו לא טעות סבירה. זו בנייה הזויה בכל קנה מידה.

מה שיש כרגע זה לא קו אחורי שמסוגל לשמור בליגת העל. אין לנו אף שחקן בסגל כרגע שמסוגל לשמור על גארד זר סביר (לא מדבר על יותר מזה) בצד השני. אחד. פשוט יטחנו אותנו משחק אחרי משחק. קו אחורי חלש מאוד הגנתית, ואף שחקן בעמדות 3-5 שיכול לשמור על גארדים. באטל גם ככה שחקן הגנה גרוע, איך הוא ייראה אם הוא יהיה שחקן של 33-34 דקות במשחק, שלא יכול לנוח וכל התקפה עוברת דרכו, והוא לא יכול להקריב עבירות כשצריך?

אם לא מגיע עוד גארד, זה אומר שיש חמישה שחקנים בסגל שהיעדרות אחת שלהם ואין לנו רוטציה נורמלית אפילו אם מתאמצים. אם באטל, רביב או אמיתי לא משחקים, מאיפה אנחנו מביאים 80 דקות בעמדות 1-2? אם אוונס או מתן לא משחקים, מי משחק בעמדה 3?

אוונס הולך לשחק מחוץ לעמדה שלו (כל השחקנים בסגנון שלו שהם כביכול סמול-פורוורדים רואים פה יותר דקות בעמדה 4 מאשר בעמדה 3 ומנצלים את הוורסטיליות שלהם, רק אצלו היתרונות יהפכו לחסרונות), ג'אדג' שיהיה זר של פחות מ-20 דקות כמו מיימון ועוד זר שידרוך על האצבעות של לפחות אחד מהם, בזמן שיהיה לנו זר אחד שיצטרך לעשות הכל.

והחלק ביי פאר הכי הזוי זו הקליעה מבחוץ. פז אמרת שיש קבוצות שהצליחו עם שלושה גארדים (אני חושב שאתה טועה והדוגמאות שלך לא טובות אבל אתה תטען שכן ואני לא אצליח לשכנע אותך)? בוא תראה לי קבוצה אחת שהצליחה עם שחקן וחצי בסגל שמסוגלים לקלוע מבחוץ. כי לקבוצה כזו, אני יכול להתחייב לא במאה אחוז אלא במיליון אחוז, אין שום סיכוי להצליח. ואין גם שום סיבה לא להיות נחרץ כשמדובר במשהו כל כך ברור וקיצוני.

אני אגב עוד לא שמעתי אחד שחושב שיש איזשהו היגיון בבנייה הזאת או הסבר הגיוני למה הולכים לכיוון הזה. אז כולם חושבים שזה טעות וזה כזה קונצנזוס, אבל להגיד שזו טעות עצומה ובנייה שאין לה סיכוי להצליח זו כבר הגזמה חסרת פרופורציות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2015, 07:51 
קטש הסביר את ההגיון בבניה הזאת באסיפה.
ואם הוחלט להשאיר את קטש אז הגיוני שהקבוצה תבנה לפי ההגיון שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: